Медицинските сестри: Няма да спрем протеста! Д-р Кокалов: Той е предизборна политическа поръчка

Две минимални работни заплати не получават и половината лекари в България, каза вицепрезидентът на КНСБ

Обратно в новината

Коментари - Медицинските сестри: Няма да спрем протеста! Д-р Кокалов: Той е предизборна политическа поръчка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо точно сега се организират протести? Кой в България , освен в София има месечна заплата от 1200 лв. Как ни лекуват тези "сестри" като искат от близките на болните пари за работа, която им се заплаща от заплатата? Защо бият малки деца - защото са им ниски заплатате ли? Мисля, че сега ще ке организират много "протести"! Някои не подбират средствата за да бъдат във властта!

Всички сестри трябва да не отстъпват Да оставим болници , детски градини , училища без сестрински грижи !!! Срамота е да вземаш 600 лв и да се бориш за оцеляване

Кокалов спасява потъналия вече кораб герб ама е много късно за това. Медицинският персонал трябва да бъде запазен в България и затова са нужни Увеличения на жалки те заплати. Кнсб да разкажа ГЕРБераста.

Тоя канесебист е абсолютно неадекватен! Приберете си го измислени синдикалисти.

Кокалов , маичката ти мръсна! Оставка ,нищожество! Ела ти да я работиш тая работа ,за тия пари!

Малък южен град: По центъра тук там човек. Ако ги попиташ: Искате ли в града ви да има болница 100% отговарят ДА! Ако ги хохиташ лекувалили/ Бихте ли се лекували в местната болница 100% отговара НЕ. В местната болница разбира се излекувани НЯМА. Случайно попадналите по-тежко болни . "Бог да ги прости", здравите болни, тук там някой е излезнал с подобрение. Другите са влошени. Причините: Последния Реален курс за кфалификация на лекарите и медицинските сестри е от 1984 година. 2 причина местните феодали са окупирали началническите места, никакъв шанс не за кариерно израстване ами и за нововъведениа от случайно попаднал млад лекар!!! 3 безумните условия оставени от НЗОК за сравнително елементарната дейност на тези болници. 4 Скъсани връзки по вертикала. и т.н...Разбира се в тази ситуация за здравни грижи от сестри не може да се говори. Те протестират ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ!!! Протестиращи от големи болници и частни болници не виждам!!!!

Борисов нареди на здравния министър да оправи нещата, но КНСБ не са съгласни, това са синдикатите искат ниски заплати на българите, подкрепят робовладелците.

Значи на платените държавни слуги на Пашата - увеличение ще има, а на тия, които лекуват изперкалия от бедност народ - може и по 600 лева на месец ?! Това е идиотщина, да буташ насила хората да напускат страната, защото една сестра като тях в съседна Гърция ще взима поне 800 евро и то КАТО ПРИСЛУЖНИЦА НА СТАРИ ХОРА !!

Д-р Кокалов да подаде оставка от Надзорният съвет на националната каса!Веднага!За тези си думи. Отдавна е пенсионер, да си ходи! Бързо забрави как работеше във Второ МБАЛ София като рентгенолог. Захлеби се и той!

Преди години ни обясняваха как комунистите се борели против богатите и изводът беше “да няма богати”. Този профсъюзен лидер ми прилича на точно такъв комундел - да няма богати, всички да сме бедни. Вместо да се бори всички да имат достойно заплащане на труда, от санитаря до завеждащия отделението, той седнал да обеснява, че и лекарите били зле. Ами господине, направете така, че всички да си плащат здравните вноски и е крайно време да редуцирате броя на болниците, за да работят оптимално и при пълна натовареност, а не работа за 4 часа на ден. Толкова болници на глава от населението никога не е имало в България

Кога най- после ще е видимо за всички с колко пари разполагат министерствата и за какво се използват? Не е много трудно след като сме в 21 век и компютрите вече са изобретени.

Навсякъде по света синдикатите защитават работещите хора. Понякога свалят правителства ("Солидарност" в Полша и вече несъществуващия "Промяна" у нас 1996 г.). Какъв е този парадокс вицепрезидент на профсъюз да нашоква канчетата на протестиращи работници, че не им трябват по-високи заплати. В крайна сметка за какво служат т.нар. КНСБ и "Подкрепа", освен обитаване на луксозни офиси и чат-пат софри с управляващите? С какво ли още ще ни удиви Отечеството любезно?

половината лекари работят за 800-900 лв. начална Ако профсъюзите ви защитаваха щяха да са забранени със закон . За столичният транспорт може а за лекари -сестри -санитари не може . Защото и те топват пръста в медеца на властта г-да синдикалистите

И защо да не взимат лекарите по 2000 - 3000 лв? Учат по 6 години най-малко, някои по 8-9 и после започват с 600 лв, това нормално ли е?

Каква поръчкато като взимат смешни пари

Д-р Кокалов, целта на протестът на медицинските специалисти не е да се обсъждат лекарските заплати, но след 25-години в медицината мога да ви кажа с 100000000% сигурност, че лекар на две минимални работни заплати или 1120 лева няма. Най-простото джипи в най-отдалеченото и безлюдно място в страната си докарва минимум 3-4000 лева на месец чисти пари. В болниците има лекари на ниска основна работна заплата, но всичко останало те си докарват под масата - изнудват пациенти, а отделно им се полагат и пари от клиничните пътеки. Нима не сте наясно, щом сте чак такъв специалист как се разпределят пътеките? Ако болница, в която работят 100 души примерно изкара бонуси 20 000 от клинични пътеки управителя казва 5000 лева за мен, останалите ги делете. 5 завеждащи отделения казват по 2000 лева за нас, останалите не ни интересува. И така нататък докато разликата между сестринска заплата или на фелдшер, акушерка, лаборант и т.н. и заплатата на най-смотания лекар стане в отношение 1:5 и повече. Пак казвам лекар под 3-4 хиляди заплата на месец явно ще е парализиран , за да не може повече.

За протокола , счетоводител съм и знам какво пиша. И пак за протокола, щом Кокалов - този отявлен номенклатурен кадър, иска да се говори по темата, ще ви кажа, че за поне 50% от доходите си лекарите не плащат нито стотинка данък - защото всичко минава под масата и касови бележки не се издават. Но тя рибата отдавна е вмирисана точно от към главата.

Г-н Кокалов ако не искате семйствата на медицинските сестри да глождят кокали, заемете достойна позиция и защитете техните интереси. Срамно е това което бълва от вашата уста. Мили мед.сестри оставете докторите един ден изцяло сами да се грижат за пациентите. Знам че това е невъзможно, защото вие сте достойни жени в сравнение с охранилите се вече до безкрай доктори. Продължавайте битката докрай.

Пари в здравната каса има.Проблемът е плащането чрез т.нар.пътеки.От тях зависи как ще се разпределят парите между работещите в едно отделение в болницата.И някой получават прекалено високи заплати...Освен това пътеките не дават възможност за престой в болницата в зависимост от реалната нужда на пациента; например една пневмония може бе да бъде изписана след седмица друга след две в зависимост от усложненията и пътеката не трябва да определя този брой дни. Няма да има лекари и сестри в България ако няма достойно заплащане

ТОЯ Е ТАКЪВ ЛИЦЕМЕР!

Д-р Кокалов , Вие от върховете живеете в друг свят и въобще не познавате и не искате да признаете големите проблеми на съсловието , от които страдат и ще страдат както пациентите така и ние. Къде видяхте политическото в протестите ни ? Аха, лично Нинова като Левски обикаля от болница на болница и ни подкокоросва да се вдигнем , а не унизителните ни заплати и изнемогването в бита и работата ни. Я колко сме богати-цели 25 ст. на час за нощен труд ! А за Герговата дупка-43 милиона , на ония с фадромите над милиард от бюджетния излишък като Коледен подарък , 16 милиарда несъбрано ДДС от "нашите "фирми . А ние горките с исканията си според едно изказване на премиера ще счупим държавата. Жалки сте !

Д-р Кокалов затвърждава мнението ми, че в България синдикатите са се сраснали с властта и не им пука за работниците.

В България парите за лекарства е най- висок процент ,а за заплати най- нисък от парите на касата.

Доживях да видя синдикалист, който не иска по-високи заплати и се е намърдал на дебела държавна заплата, обвинявайки бедните, че стачкуват политически... Закривай!

Какво е база и какво е надстройка в една икономика и къде са медицинските сестри в случая?

От всичко това става ясно и на малките деца, че здравната система е - Бегай!. Как ли ще ме лекува лекар взимащ 800 лева, като при мен заминават за разходи за 4-ма човека всеки ден по 100лв каквото и да се пробвам да огранича. Тия хора - семейства нямат ли?

Утре, като паднеш на улицата и те занесе линейката в болницата, като за колко искаш да те връщат към живот - като за 800 лв или като за 2000лв?

половината лекари работят за 800-900 лв. начална. Колко тогава ще искат лекарите: 2000-3000 лева? Ами, Кокалов, аз дето пиша от на майната си вземам 1250 като офис администратор, а хамалите в склада, дето едва умеят да пишат вземат 950 лв. Колко да иска един лекар?!... 2000? 3000? Правилно питаш!

Добра е заплатата ти,това е хубаво.Но не обобщавай.Защото тя е изключение ,а не правило. Особено за" Прованса"!От 27 години съм в частния бизнес в голям областен град и знам отлично,без всякакви илюзии ,колко са сферите в които могат да се изкарат такива заплати.Но това е малко отклонение от темата за заплатите на мед.сестри.

Най-ниски доходи при едни от най-високите цени, с постоянна влошаваща се тенденция. Това предизборно ли е господине, лъжец и подкупен крадец на ГРОБ?

И все пак Кокалов колко е твоята заплата в надзорния съвет на касата и като синдикален лидер? Какво търсиш там? Сит на гладен не вярва. И това ми е било синдикален лидер.

А редно ли е лекар, учил 6 години после още 4 за специалност да вземат 800 лв. Младите специалисти не получат клас прослужено време и с удръжките сумите които получават като трудово възнаграждение са мизерни. Всички лекари от болниците си доработват в доболничната помощ. Кокалов ! Май не разбираш за какво става дума. Давай си въпроса какво следва след 5 години, когато пенсионерите спрат да рабогят

КНСБ и другите подобни са и са само за поръчкови избори, за правене на протести и потушаване, когато им се даде на тях. Те са корупция, в легална форма. Ако трябва да се оправя здравеопазваме и заплати, трябва мисъл, а не да се слугува за спокойствие. За съжаление, само това правим в тази държава.

Оядените доктори, които от алчност изяждат парите и на медицинските сестри, извращават справедливите им искания.

Много си позволяват наглите сестри. Всичко е поръчка на БСП,подкрепено от сестри от същата партия.

Идиот, докторите си уредиха високи заплати, всичко от пътечките отива за техните заплати, вече не харесват 10,000 , а сестрите останаха на мизерните 700-800 лв. И това е за сестра в УЖ частна болница ! Какво БСП ти бърка в ...... !

Ако в една държава, лекарите, учителите

полицаите, прокурорите и съдиите не са платени , то очаквайте срив на държавността и страшна корупция, никакъв професионализъм. Говоря за заплати от порядъка на 2 000 лв. минимална за днешния стандарт. Народе ? Знам, знам - ще залеете с омраза и възмущение. Народе, не приемеш ли този факт и не подкрепиш ли исканията на тези професии - обречен си. Полицаят ще обслужва крими-контингента срещу пари, но няма да те пази. Престъпността ще расте, а ние ще живеем в страх , несигурност, безредие. Многото престъпници ще искат да си плащат на съдебната система за многото престъпления. Съдии и прокурори ще се обогатяват от откраднатите от вас пари от кримитата и от крадците с бели якички. Така корупцията ще расте лавинообразно, а ние пак така ще обедняваме. Защото е изпусната работата още от полицията. Многото престъпници ще плащат на лекарите, за да ги разболяват за съдебните дела. Така корупцията още се вкоренява. Лекарите, които са вложили дълги години в учение, в нощни смяни, в неприятни гледки пък не са съгласни да живеят с нива по-надолу от крадците, но да ги лекуват. Ниско платените ни лекари, зорлен ги правим мафиоти. Ако един лекар със стаж, нощни смяни, интервенции...взима 5-6 000 лв., и нагоре с годините, той няма да мисли как да източва здравната каса, как да ви оперира, без да е необходимо, как да ви сложи стенд без да имате нужда, как да ви прати 2-3 пъти на увреждащи ви изследвания. И така - вместо на наш гръб, увреждайки ни здравето, лекарите ще ни лекуват, ще мислят пза професионализма си, вместо да точат здравната каса с излишни манипулации. Тези грешни пари, дорзболяващи, хората е правилно да се дават като високи заплати на тези хора с почтена, хуманна и трудна професия. Ненормалната система на здравеопазване изроди медицинската ни помощ и остави сестри и санитарки на ръба на оцеляването. Но и нас - най-болният народ в Европа.

Ако учителите са високо платени, за тези студентски места ще има опашки. При висока конкуренция се вдига нивото, отсява се посредствеността, могат да се завишат критериите и изпитите, да се вкарат устни изпити за визия, култура на поведение и говорене. Ако тези професии бяха високо платени, сега нямаше да има толкова избягали навън. Защото корупцията е нищоправене, съсипване на цели структури от живота и икономиката, финансово обезкървяване на държавата. Няма ги средствата за издръжка, инициатива и развитие на народа, Полицаите ни нямаше да са шопари от лоша храна, а трениращи и опънати, а облечени и обути, мотивирани, поставени в конкурентни условия, заради високо заплащане, работещи в риск. Ако здравната ни система не плаща безброй процедури за пациент, а плаща за доказания му здравен статус или оздравяемост, според различни лаборатории, а не на подчинената на болницата, то сега народа ни щеше да е по-здрав, по-инициативен и трудоспособен. Ако корупцията не се ширеше навсякъде щеше да има много правилни стъпки, мерки, квалификации от държавата за хората, защото само експерти и професионалисти могат да създадат програми с ефект, а не наши и ваши хора. ЗАТОВА, ПРИЕМЕТЕ ГО : ВИСОКИ ЗАПЛАТИ за : полицаи, военни, съдии, прокурори, лекари и медицински персонал, учители. Естествено и за хората в управлението на държавния апарат, вместо да се озъртат за далавери.

Напълно съгласна! Но! От кого да се вземе?Защото някой трябва преди това да ги изработи и вкара в бюджета тези пари.И тъй като желаещите да го правят изключително темпово намаляват,то единствения изход е раздутата администрация на всички нива в държавата.

Апетитът идва с яденето, т.е. човешката природа е изкушена да върви по най-лесния път и е необходим обществото в лицето на институционалните органи да поставя категорични граници. Високи заплати, но и справедлива политика на доходите, т.е. съотношение между най-висока и най-ниска граница на заплащане в нормите на ЕС 1:5 и преди всичко тотален контрол и противодействие. Нулева толерантност към корупцията! Още ит раждането до смъртта! Всички - равни пред Закона!

"Две минимални заплати не получава никой, даже и половината лекари в България не получават толкова." Толкова ли си тъп, та не се сещаш, че ще трябва да вдигнеш и заплатата на лекарите..., или само се правиш ? Да не се чудите после защо няма кой да работи и да внасяте санитари и мед. сестри. .... и после с изненада да установите дефицит на кадри... Абе.., що Ви избират все едни и същи празноглавци да управлявате ?

ЛЕКАРИТЕ ПОЛУЧАВАТ ОТ 10,000 ЛВ НАГОРЕ НА МЕСЕЦ ! НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ КАК ЛЪЖАТ ! ВСЕ ТЕ СА ОЩЕТЕНИТЕ ! А СЕСТРИТЕ И ЦЕЛИЯ ПОЛУВИСШ МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ ПОЛУЧАВАТ 700-800 ЛВ ! ЗА ТЯХ НИКОЙ НЕ СЕ ГРИЖИ И СЕГА ДОБРЕ, ЧЕ ИЗЛЕЗНАХА ДА ПРОТЕСТИРАТ ! ВСИЧКИ ПАРИ ПО КЛИНИЧНИ ПЪТЕЧКИ ОТИВАТ ЗА ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ НА ЛЕКАРИТЕ !

... на която опонира д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ, според когото протестът е предизборна политическа поръчка. Абе Кокалов,толкова ли ти е и на теб акъла,ами преложи тогава за лекарите поне 3 минимални заплати,но като профсъщз защити тези две минимални раб.заплати, с които едва ще оцелее човек.

Др Кокалов не му се пуска "кокала"...

Протестът бил политическа поръчка?!? Някои във всичко виждат собствените си грехове. Дори да е така, значи не им стига заплащането на родните медицински сестри и трябва да се подложат на унижение, за да си го получат, не от вас!!

Подкрепям исканията на мед. сестри ! Какво са докторите ,дори и "светила" ако не е армията от мед. среден персонал? Какво би бил Шумахер, Хамилтън и всякакви уж милионери пилоти от Ф! ,ако зад гърба им не стоят армията от сервизни и потдържащ екип ? какви ,щяха да бъдат всичките зализани "предприемчиви" рОботодали от КРИБ ...и други асоциации ,ако не бе армията на безнадежно отчаяните да работят зяа една МРЗ ....РОБИ НА ТРУДА ? КЪДЕ щяха да бъдат ...ПОЛИТИЦИТЕ НИ ,АКО НЕ БЯХА МИЛИОНИТЕ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ....ТЯХ ? Дали щяха да си пазарят апартаменти , като кило домати на "Женския" ....да си клатят доматите по екзотични плажове и дестинации.... да казват на черното-бяло и ,че всичко у нас е ....разцъвтяло ? С тях съм .... жена ми бе мед.сестра,отдала целият си смислен живот , от сърце и душа на професията и ...малките деца ....до като сърцето и не издържа.... а беше само на ....46 ......преди 15 години ! Борете се ! но не с палатки и лозунги .... Срамота ....Да работиш ,като куче за ....дори за половин квадрен метър на месец от апартамента на дебила ....Цецо ! ( и то на префециални цени )....

Още един за освидетелствуване! Според доктор Кокалов това било предизборна поръчка. Докторът бил представител на КНСБ. Дрън, дрън, той си е кадър на ГЕРБ и плещи същите дивотии като Цветанов!

Прочетете изказванията на този Кокал в Надзорния съвет на НЗОК. Всичко е против лекари и сестри. Долен предател! Неблагодарник, лекар ли, друг път!

На този д-р Кокалов ще му връча пропуснатите ползи, ако и моите сестри се ядосат и отидат на протеста, заради колежките си!!!

Синдикатите ПАК зщитават властта :( Хубава работа, ама българска... "Парите не достигат, аз съм в надзорния съвет на Здравната каса", възрази д-р Кокалов" Какво надзирава този?! Да върне откраднатите от гербавите 2 млрд. лв. от НЗОК и да не плаче за пари!