Медицинските сестри излизат на национален протест, подкрепят ги полицаите

В здравеопазването има много пари, но те не се разпределят както трябва, заяви Мая Илиева, един от организаторите на демонстрациите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мед. сестри се оплакват, но какво правеха те, когато старата ми майка беше в болница, а точно те ме задължиха да бъда нейн придружител? Аз поех цялото й обгрижване, дори даването на ампули лекарства. Спирах системата за вливане на кръв и др.лекатства. Излизах извън стаята, за да й взимам храната и т.н. Защо не им се потърси отговорност. Освен това се държат арогантно. Хверлят й бельото, което пак трябва аз да й сменя....??? Какви очи и уста имат да получават заплата, като на хора с бакалаварска и магистарска степен?

Задавате ли си въпроса преди време учителите защо стачкуваха ? Какви са им сега заплатите? А ние здравнире рабитници работим за мизерни заплати и сме във вихъра на инфекциите . А да не говорим с какви отпуски сме. ...................

Подкрепям мед. работниците ,но лентяите и престъпниците от МВр и пожарникарите никога.Тези съсловия нищо не работят ,ползата от тях е никаква ,даже са вредни.Кой почива по 4 дни след дежурства и работи допълнително на частно?

Пари има.Просто мафията не иска да дава.И аз да бях сигурно нямаше да давам.Като не си искаме както трябва и сме тотално разделени –няма да дават

800 лв са им напълно достатъчни! Ако са недоволни от заплащането, ами да станат овчари, навсякъде има огромна нужда от овчари! Ама ТЯ била МС-медицинска сестра!?

Имаше една тиква навремето, съветваше младите айти специалисти да ходат да стават овчари.Тези айти му изядоха главата , хакаха цялата държава. От това да пращаш хора с висше образование да пасат овце, нищо хубаво не следва.

tonk11

Мед сестрите не са с висше образование. Но това няма значение. Аз друго питам - Когато останалите хора не са доволни от заплатат си напускат работа и отиват на друго място. Не дигат стачки и не протестират пред телевизиите. Тези що го правят? С какво са по-различини? Що го правят само преди избори?

С висше образование са. Всички мед сестри в България. Много си прост и неинформиран. Синдрома на Дънинг-Крюгер си точно ти.

tonk11

Анотация на специалността МЕДИЦИНСКА СЕСТРА Прием: държавна поръчка, ОКС „Бакалавър”, 4-годишен период на обучение, редовна форма. Това ако го наричаш висше значи си прав

tonk11

Това означава старото полувисше. Ако и ти си такъв и се самозблуждавш, че си с висше образование, спокойно можеш да си останеш със заблудата. И да те светна още нещо - това ще си се налапал с термини като "бибе с дуди", не значи, че знаеш какво значат и за какво става въпрос.

Полицията да започне да стреля по висши корумпирани служители и проблема ще се реши. Ква е тази полиция дето се моли и пита дали да работи, при условие че има явна корупция и щети върху народа и държавата? Как може МВР да постъпи толкова долно и мазно да влезе в дома на човек за дето имал пиратски дискове с филми а мълчи и се прави че няма корупция? Как може журналисти за 5 дена работни да намерят каква грозна и подла схема се случва за източване на държавните пари, а МВР гледа и подава топката на съда да я държи 10 години и да каже всичко е ок? Така че МВР служителите са виновни за цялата работа с бездействието си и толерантността към корупцията! Мед сестрите биват третирани с близки до минималните заплати, понеже парите отиват за обществени поръчки с криминално големи горници - за справка господари на ефира и трирезов скенер - един от примерите.

що си врете носовете къде ви не е работа верно че си клатите крачолите безполезно по цел ден ама не пречете на свестните или и това не умеете

най вече тая сестра wallhere. com /bg/wallpaper/348207

Много Ви здраве тъпи сестри

Пожелавам ти от сърце, като легнеш болен, да няма кой една чаша вода да ти подаде. Просто това заслужаваш.

О, нали роднините са затова. Те взимат отпуска и се грижат за болните. Така, че не чакаме от тебе вода. Ама, ти ако си само за това, да ми даваш вода, защо искаш голяма заплата?

Държавата дава милиарди за здравеопазване - болниците получават пари за свършена работа, обаче не плащат за достойни заплати на медицинските кадри, а се усвояват по нечии джобове. Тази схема на здравеопазванен беше създадена пак от БСП още по времето на Жан Виденов и от тогава някои неща са си същите. Аз лично съм пращал предложение да се създаде национална здравна компания, към която да работят всички медицински кадри, които искат естесвено. Така заплатите им ще се плащат директно от държавата и ще могат да бъдат достойни. Ако дадена болница прави далавери и не си плаща за кадрите, които работят там - кадрите се взимат и се пренасочват другаде, но заплатите им си текат.

Пълна подкрепа, мили сестрички, а ако и този протест не успее, подавайте масово оставки, отивайте още на другия ден в 8 часа и подавайте оставки. То от мирни протести кратуните не разбират, драстични мерки трябват.

Най-сладко се протестира ако си полицай.Каквото и да стане поне си знаеш, че няма кой да те бие.Чак се учудвам, че не са си напротестирали заплати поне колкото на депутатите.

Напълно ви подкрепям! И все пак много по-добър и сигурен начин, че ще има някаква реална промяна, е да се гласува за някой различен от статуквото, така че хора гласувайте! Не се надявайте на протести, защото не те променят нещата. Нужни са генерални реформи!

Пак политически призив! Ха,ха. Голяма подкрепа. Няма що.

Само не ми харесва, че сестрите са подкрепени от корумпираните полицаи. Аз си оттеглям подкрепата в такъв случай тъй като не искам да си имам нищо общо с корумпирани полицаи.

Тея полицаи как ме мирясаха.

На 28.09 всички да протестираме ,за да спасим децата

ПОДКРЕПЯМ!!!!!!!!!!!!!!!

най отпред ли,ще е?!

Мая манолова /Пчеличката/ и Корни/ партизанката/ ли ще водят протеста.Седнете си дупетата и работете.Бъдете учтиви и добронамерени към пациентите.

ТРОЛЕ

налагало ли ти се е да имаш нужда от медицинска помощ и лежал ли си в болница? Дано не ти се налага! Но тези хора имат 2 часа манипулации на ден и 9 часа бумащина за един работен ден от 8 часа! Ако не изпълнят изискванията по закон и към здравната (шибана) каса, означава, че не са си свършили работата. Ти, vini, не можеш ли да разбереш, че за да си получават мизерните заплати, трябва да спазват закона, а не хипократовата клетва! А закона и здравната каса не са обвързани със здравето на пациентите а с генерирането на печалба! Насочи си негативното мислене и енергия в друга насока, не към тези хора, те не са виновни! Написаното е от пациент, сблъскал се със законовата свинщина, а не от медицинско лице!

Я сега „бизнесмените“ тука да се включат и да обяснят как трябва да си ги изработят тези пари първо и как производителността на труда им е твърде ниска!

Бил ли си в болница скоро? Ако не си - не говори! Аз, бях! Сестрите си бяха на мястото! Санитарките - също! Виж, докторите не се представиха достойно! Мърялово отношение и безчовечност. Но, това е живота.

Ти писмен текст в състояние ли си да разбираш? Очевидно не, щом едно изречение не можа да си дешифрираш. Нали това е проблемът, че тези хора (и не само те) си съсипват здравето за смешни пари, а някакви „бизнесмени“ разправят „ама то производителността на труда е много ниска“.

Браво на сестрите! Дано бъдат чути! Достойно заплащате за достоен труд! Трябва да си пазим квалифицирания персонал!

Изход има! Казва се емиграция.На Запад търсят медицински работници!

Кой докара здравеопазването до това състояние?

Партията! Чалгаро-циганския манталитет!

Едни прасета - те разнесоха свинската чума , а по всичко изглежда , че и скоро няма да има лечение !!!!

ми да дойдат да специализират. зимаш 100 лева на ден. осигуряват те на минимална. за мощен труд си е по две, но рядко се случва, че нещо не можели съседите да спят с тоя шум. зимаш две - две и петстотин и не трепариш, че някой ще ти умре в ръцете. за сравнение го казвам. ама ако има желаещи - да заповядат, щото и при нас читавите работници се броят на пръсти.

Дай някакъв телефон за контакт! Какви изисквания имате и има ли предимство шофьорската книжка? Бил съм и булдозерист, с кофражи се оправям чат-пат...

Тези шапки са по Руски модел - Правеха ги още през Соца , и оттогава само цветовете им сменят ! Аз имам няколко такива - Една червена , на нея пише ''Вечна Дружба'' , друга - синя с надпис ''СДС'' , ''ДПС'' и .т.н. !!!! Демокрация със шапки от Соца НЕ се прави ей !!!!

"Демокрация със шапки от Соца НЕ се прави ей !!!!" Ха хаха, перефраза на "Със стари к.ви, нов бардак не се прави", а! :)

да се приватизират всички болници

Бъдете сигурни, че тези "герои" ще ги видите в листите на БСП за следващите избори. Начело с Мая Илиева. Венсеремос!

Браво на БСП ако дават шанс на такива събудени хора.

Дават, докато не се докопат до властта. После - пари и привилегии само за нашите "другари" ;)

Ама вярно предимно покрай избори стачкуват. Много искам да видя как млад лекар взема 900 бруто, а подч6нената му сестра започва с 1120.... А системата, че е тотално счупена въобще не го отричам.....

Защото НЕ разбираш нищо от ''пазарЕна икономика'' и КАПИТАЛИЗЪМ - Търсенето опрделя цената !!! Лекари МНОГО , сестри МАЛКО и затова са по-скъпи !!!!

С 1000 лева да се оженят ли? 500евро... Виж нивата на средните заплати в ЕС - източна европа е около 1000евро, като лекарите и сестри са квалифициран и образован персонал, както и много други.

akud

комунизма се е активирал ще превзема София :)

...къде видя комунизъм бе тъпак?Вземи се скрий от дупката от която си изпълзял и не се показвай...от теб обществото няма необходимост!

akud

има необходимост и то голяма, майка ТИ

При комунизма след такава изява щеше да си в Белене да храниш прасетата смешник...

akud

ех ти наследнико на шумкар, иска ти се, А?????

Просто гледайте снимки от протеста, когато има такива. Вероятната средна възраст на сестрите, които ще видите е 55 г. Ако докторите и те стачкуваха - същата работа. Почти няма млади, те са в чужбина. Не ми се мисли какво ще стане, когато сегашните излязат в пенсия. Една кадърна и нормална държава нямаше да дава милиарди за ненужни изтребители, а щеше да инвестира в това след 10 години тук все още да има медицина.

Принципно подкрепям напълно исканията им, но ... ЗАЩО пак предизборно!

Не епредизборно! Всички сте късопаметни! Медицинските сестри стачкуват периодично от 3 години, но никой не ги чува!

От три години и всеки път стачката е преди избори (в общи линии), това имам предвид. Защото за н-ти път им яхват протестите. Защото отново ги използват! Ей това имам предвид! Мислетееее! Ядосвам се! Защото протести се правят до дупка, веднага след избора на новите идиоти, иначе нищо няма да се случи - обещания, обещания, обещания и ... залъгване, залъгване, залъгване, задържане и хооооп, то дошло време за нови избори. Хайде пак стачка ..... Кой е късопаметен, а? До кога ще ни се играе едно и също театро (не от медицинските работници, полицаите и пр., те всичките са жертви, като нас)?

Стачкуват винаги предизборно защото само тогава имат някакъв шанс да бъдат чути! През останалото време избранниците на народа са в летаргия!!! Подкрепям протеста, дано този път наистина да има резултат!!!

Много начесто са ни изборите, затова така ти се струва.

Тези са шпиони !!

кочината сеее раааазпааааадаааааааа!!

Бойко ще бръкне в джоба и ще даде на полицаите , а Вие мед сестрите можете да си тръгвате ! ГЕРБ и без друго са обещали на ''НАЧАЛНИЦИТЕ '' да затрият България до края на следващия мандат !!!!

Полицаите , и те ли си тръгват или те само за - повече парички ??!!

СВИШЕ...

от синдиката,ще бъде ли?!