Повдигат 200 дела срещу журналисти годишно

Близо 200 дела за обида и клевета срещу журналисти се образуват всяка година у нас, а посегателствата срещу репортери почти не се разкриват.

Обратно в новината

Коментари - Повдигат 200 дела срещу журналисти годишно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е НЕ МОЖЕ ТАКА. тука да не е ирак- къде ще пускаме реклами.. а тъкмо се научихте да ядете обелките на пържените картофи.

Защо си съсипват нервите и харчат парите да съдят тази гнусна паплач, а не ги ликвидират директно по най-жесток начин?!

Ако аз оклеветя някого пред комшиите ще ме съдят. И правилно! Ако журналист оклевети някого в хиляден тираж, ще му простят. Защо? Или вместо да го съдят по-добре да го пребият?

Не знете ли бе, топ журналисти от..., че в редица западни страни ИМА ЗАКОН, възоснова на който са създадени инспекторати, които имат ПРАВОТО да РАЗСЛЕДВАТ масмедиите за децинформация, която десдтабилизира държавата? Е добре, тогава, колко пъти трябва да се пише по този важен въпрос, който да се включи във вашата прословута рубрика за коментар?!?! Защо не включите предпоследния ми коментар?!?! Чудно! Или съвсем не, зависи от гледната точка и диоптъра на очилата!

Какво? 200 дела? И според мен са малко. Ако в нашата държава има много неща, които не са в ред, то журналистиката ни е направо скапана! Имат ли изобщо всички наши журналисти съответното журналистическо образование? Ако е така, то би трябвало да знаят, че журналистът е длъжен правдиво да отразява действителносттта. Всъщност виновни са тези, които втълпяват на наивните псевдожурналисти, че журналистиката е трета власт и им създават по такъв начин едно виртуално самочувствие, те дори имат право да си крият източниците на информация. А това значи да им се признае правото да бъдат над държавните органи като прокуратурата и дори над ДАНС, т.с. да сътрудничат безотговорно и безнаказано с пристъпниците, позовавайки се на свещеното и неприкосновено право на словото и печата. И тия защитници от Европейския съюз, защо са насочили вниманието си само към неоправданите български журналисти и защищават с яростно правото им да дестабилизират държавата и да й създават по този начин лош имидж, прогонвайки малцината останали добронамерени западни инвеститори, от които се нуждаем, а мълчат като тричави дупета, за бъкащите в техните правови държави специално обучени фифансови инспектори, които имат за задача да ПРОВЕРЯВАТ ЕЖЕДНЕВНО И РАЗСЛЕДВАТ масмедиите, включително и електронните, за дезинформация, дестабилизираща държавата и нейните стокови и борсови пазари?! Стига с това хленчене и търсене на закрила от братята либерали от ЕС!

Няма да има дела, ако си проверяват фактите, а не да пишат свободни съчинения. Свидетел съм на един такъв случай, няма опровержение, а дори да ти го допуснат, кой го прочел - кой не. Те като ливнат кофота с помията, колкото и да се бършеш все нещо ще остане... За съжаление до сега не ми е ясно, като има 200 дела, колко от тях са осъдени за значими суми, които да платят лично, а не от сметките на многотиражките. Трябва да има такива наказания, че преди да пишат клюки и клевети и да омаскаряват някого да си проверяват фактите по 10 пъти.

Малко са - мен така ме наклепаха едни платени клакьори, че четири месеца доказвах, че нямам сестра. И накрая дори и не ми се извиниха, макар че не ги и съдих

Като цяло не смятам, че има някаква тенденция срещу журналистите. По-скоро каквото повикало, това се обадило. Журналята прекаляват в опитите си да създадат новина и да осмислят труда си. Разбира се, има и посегателства към тях, но те се размиват заради преувеличаването на някои факти, както и тенденциозното им тълкуване. Като цяло смятам, че и да има понабит журналист, то те прекаляват в някои отношения и реално оплакванията им идват заради справедливостта на този свят, която идва отгоре...!

моите момичета като имат проблеми не плачат на рамото на конкуренцията , а работят по добре на пиацата. моя бизнес е техен бизнес.те се гъзят на клиентите , а аз на депутатите. ем ще тепате вестникарите, ем аз ще плащам глобите. .. ааа...

да бе да журналистите редовно си изфабрикуват новини и си измислят сензации така че е нормално да ги съдят

Според мен даже са малко.Когато им се обадиш за опровержение ти казват ,че според техният източник нещата са такива и те не публикуват опровержение защото така си вдигат тиража.Един разследваш журналист няма от какво да се притеснява когато пише истината и наистина проверени факти.Лошото е че на нашите журналисти в повечето случай фактите им са от тук и там дочути клюки .Според мен първо журналистите трябва да са почтени и точни защото иначе е в сила фразата на г-н Агов ,че те вървят след победителите и след парите.

А колко образувани дела има срещу корумпирани политици и висши чиновници?

Малко им е ... долна сган, лаладжии и ни6то пове4е. Важното е просто да скалъпят материал и колкото по-скандален толкова по-велики 6те изглеждат, без зна4ение дали това което пи6ат е истина или не !!!! И стига с тази свобода на словото , 4е ми се драйфа ве4е !!! Драска4и некадърни .... малко са 200 дела ...а някой да е осъден, платил ... наказан заради оклеветяване ???? Моля, какво 4е не 4ух добре ???? И кой ви излъга 4е сте някаква си власт ??????