Гугъл създаде инструмент за борба с троловете

Компанията Гугъл обяви пускането на инструмента "Перспектива" (Perspective), основан на изкуствения интелект.

Обратно в новината

Коментари - Гугъл създаде инструмент за борба с троловете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки който не е съгласен с мен е омразен и затова използва езика на омразата и затова е трол. Много е просто.

Като знаем кой поръчва музиката във мрежата става ясно , че това си е чиста проба ЦЕНЗУРА !

да посланията на омраза трябва да се цензурират и да не се дава думата на тези хора. Вие грозни руски тролове отивайте в Русия там ще ви вкарат в затвора директно, няма да си губят време с цензура.

и никакъв сарказъм, алегории или задни мисли. Щото програмата такива неща не е мислено да хваща, и ще я затруднявате доста. Всичко да се казва ясно, точно и просто. Хвалбите с красиви думи, а простотиите да са съвсем конкретни. Например, ако напишете израза....разкошна мизерия, програмата блокира моментално. Така, че внимавайте какво пишете.

симо

Какъв ,,благороден,,порив да превърнат зверската реалност във виртуален рай.

преведено по социалистическата речник - това си е чиста проба "цензура "

Драскайте си на воля! На някой му е през ку...!

Че ние няма да псуваме на майка, я? Да не сме каруцари,я!? .... Елегантно ще обещаем ...да ощастливим майка му!

Така ще се виждат само мненията на сорос и меркел за, другите цезуратаще ги трепе

Така ще се виждат само мненията на сорос и меркел за, другите цезуратаще ги трепе

Добре де , а в Бг политиците и управниците ни обиждат всеки ден , КАКВО ПРАиМ С ТЯХ ?

Най - после да ни ликвидират....пари йок.

Sm3hurk0

Този инструмент, да Ви кажа под секрет, го е поръчал Бат Сали, да защитава малцинството в България.... Като направи нещо някой пт малцинството, да не може да се коментира от болшинството....

Не стига, че GOOGLE е една от най-големите шпионски компании ами сега ще има и инструмент да формира обществено мнение. Много демократично - Путин ряпа да яде. Явно толерастията яко се е разшетала

Разумно предложение. Всеки ще може да преценява дали ще прави обсъждане или клоака.

Дали идва "краят на троловете" не е ясно. Ясно е само, че се задава само голяма цензура. А по-големи "тролове" от официалните медии няма. Fake News медиите, както ги нарича Бай Тръмп плюят даже по американския президент, когато не е угоден на Сорос и прочее мафиоти. Същите тези FakeNewsMedia в САЩ вече забраниха коментарите под статиите си. За целта пуснаха една отделна статия със снимка на трол и как заради кроловете спирали коментарите. Ах, колко патетично. И заради това, когато показват "протести от Русия", примерно, а отзад на кадрите се виждат надписи на гръцки език, няма кой да ги контрира в коментарите. Пътят на цанзурата е морална загуба за лъжците и насилниците. Въпросът е дали в чисто цифрово изражение ще постигне успех като се увеличи броят на брейнуашнатите от аудиторията. Искрено им пожелавам математиката да им излезе грешна.

Абсолютно

И какво, вече трябва да почнем да обичаме терористите, ИД, убийците и изнасилвачите. Какви чуства да изпитвам към тях, люббов ли! Или просто ще бъде заложен модел да не се допуска критика към наште е вече наистина го закъсваме. Лошото е че това е една едностранна мярка и много е възможно, дори сигурно че ще еднопосочна цензура

някога нямаше гугъл, а хората са били по- добре осведомени. И по мое време също без гугъл пораснахме, а знаем повече от сегашните. Така, че който иска ще намеи как да се информира. Светът е преживял колко и различни периоди и е оцелял.Светът не е започнал от гугъл и няма да свърши, ако не ползваме гугъл или нета ....

Може би не е лошо и ти да се научиш да използваш гугъл. Тогава ще разбереш колко много не знаеш, и колко малко си научила, докато си мислила, че имаш информация :)

Ами тук в Др.Бг, как е от както посещавам този сайт от 4 месеца? Когато напиша, примерно: България само на Българите и ме изкарват за расист, а след 15 мин и коментара ми е изтрит! Значи аз трябва да търпя кърлежите и да си мълча , които не след 1000, ами и сле 100 000 000 години пак, никой няма да ги признае за Българи...И тогава да получа награда за Демократ, а не хулене, че съм расист!

ДЕМОКРАЦИЯ???НАЛАГАНЕТО НА ЦЕНЗУРА СИ Е ОТКРОВЕННА ДИКТАТУРА!!!НО КОМПЮТЪРА НИКОГА НЯМА ДА ОГРАНИЧИ ЧОВЕШКИЯ РАЗУМ!!!ВСЯКА ПРОГРАМА ИМА СЛАБОСТИ,КАКТО Е С ПРОГРАМИТЕ ЗА ИГРА НА ШАХ!!!НЯМА НАЧИН ДА НЯМА НАЧИН!!!СВОБОДАТА НА СЛОВОТО НИ Е ГАРАНТИРАНА ОТ БОГ!!!

съвсем кратко и съвсем ясно-готви се цензура телевиззии и вестници са контролирани тотално и са със ПРАВИЛНИ РЕДАКЦИОННИ ПОЛИТИКИ до сега нета се изплъзваше но както виждате - работи се усилено

КАТО НАПИШЕШ "СЕРГЕЙ БРИН Е НЕБЛАГОДАРЕН ЕВРЕИН , А ЗУКЕРБЕРГЕРА БАЧКА ЗА МОСАД" И ТЪ БАНВАТ ДОЖИВОТ :))

Ще спрем да ползваме Гугъл,има още куп търсачки!!!!Така Гугъл ще го изд*ха!!!!

Ти наистина ли си вярваш че Гугъл чака на твоите търсения в интернет да си осигури приходи. Ако ще 0 човека на планетата да го ползват Гугъл пак ше е най-богатата компания, защото те реално преставляват съвсем друго нещо от това което показват пред света. Това е една лаборатория на тайните служби и приходите им идват от съвсем друго място.

Това ли е свободата на словото - само положителни мнения ще бъдат позволени!?!

симо

Сорос няма да даде.

Добре дошли в 1984!

Не, това е края на свободното слово! Всички тия глупости за "фалшиви новини", "език на омразата" и прочие са само претекст за контролиране на това кой какво говори в интернет, където истината винаги ще намери начин как да излезе и затова огромните мултинационални глобални компании, като Гугъл, трябва да намерят начин как да я спрат! Глобалистите най ги е страх от истината в интернет, която няма как да контролират и това са първите опити за контрол. Вместо "перспектива", трябвало да кръстят инструмента "1984"!

Като за начало , нека се научим да поддържаме нормалния начин на изказване и използване на изразни средства в рамките приличието. А, колко една новина е неистинска, хората могат да преценят сами, не се опитвайте да ги правите на по-глупави ,отколкото са.

Еми ето - факта че не можете да прозрете истинската цел на тоя Гугъл проект показва че хората СА доста глупави.

Не е зле първо да вникнем в съдържанието на едно мнение преди да имаме претенции за начин на изказване. Ето, вашето мнение е типичен пример за това колко глупави са всъщност хората. Човека по-горе коментира свободата на словото, вие се захванхте за споменатите от него фалшиви новини, които въобще не са основната част на изказването му. Явно не можете да разберете смисъла на текста, само хващате по някоя дума, пък имате изисквания за изказването. То има такава тенденция, който не може да вникне в същността на текста се хваща за глупости като това дали един пост в интернет бил на достатъчно високо литературно ниво. Абе комплекси.

To тролове много но кел файда.Който вярва и се влияе от тролове трябва да го освидетелстват като умственонедоразвит.Може ли тролове да ми пишат например гласувай за Да, България и аз да гласувам за тях заради това че са наспамили някой сайт.Е няма как да стане.Или пък геновчетата да нацвъкат целия сайт със спам срещу Русия и аз какво едва ли не ще тръгна за Русия да свалям Путин.това са пари на вятъра.

Сега аз как ще си изкарвам прехраната? Пиша под няколко ника, но ако ги спрат всичките, няма да има вече грантове ?!?!

Соросоидите ще останат без доходи.

Глупости, точно обратното. Просто свободата на словото отива на кино.

Това не ме засяга, аз само се обяснявам в любов на Путин и целото РФ и за това ми плащат.

Не съм компетентен, колко добре може да работи подобна програма, но в едно съм сигурен - специално за коментаторите обитаващи този ПЛЮВАЛНИК е нещо задължително! Очевидно няма сила на тази планета , която да ги спре да ругаят, псуват, обиждат и изобщо да се държат като пълни гамени. Явно е стратегия на сайта , да се поддържа каруцарски език, насаждане на разделение и омраза.

Слагам ти +, но не обиждай сайта. Никой не е длъжен да коментира или чете коментари. Иначе за много българи в чужбина, това е бърз поглед върху новините в България. Има си сериозни коментаторски сайтове, където не може да се изказваш без регистрация, пък и наказват, ако си вулгарен.

Не съм съгласен, лично аз съм сигнализирал СЕМ - (Съветът за електронни медии лицензира, регистрира и осъществява надзор върху дейността на доставчиците на медийни услуги. В дейността си той се ръководи от интересите на обществото, защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на електронните медии. ) Отговор от СЕМ- никакъв, реакция - никаква! Мнения написани от мен редовно се трият, но мнения съдържащи откровени вулгаризми и ругатни винаги се поддържат на челни места - изводите си ги правете сами!

Как така, какво ще правят тогава хейтърите на сорос и люспите от Реаниматорския Блокаж? Ми няма да могат да ползват (анти), (комунизъм), (лустрация) и т.н., ще се превъзпитат в мили, бели агънцета.

Да се чете : Трябва само да лайквате ! хейтването е забраненто от изкуствен интелект. Трябва да сте политичеки коректни и безполови послушници на новия световен ред !

още един механизъм за тотален контрол на стадото. Защото каква е разликата между трол и активен гражданин, че да я разпознае софтуер. Изказа на хората предполага многобройни възможности, в това е същността на културата на човечеството. А всичко друго е "КОНТРОЛ".

не си прав.

разбра ли сега каква е разликата?

Хахаха троловете се разпищяли вече Като плъхове . Ами много ясно че ще има мерки срещу платените плювачи на Савушкина

Обикновено казването на истината се нарича "език на омразата" от либералните отпадъци.Просто ще започнем да се изразяваме по-сложно, но ще продължаваме да казваме истинатаа.

Любовта, омразата, радостта, тъгата, позитивността, ненавистта и т.н. са все човешки чувства. Когато някое от тях се унищожи, то се изгубва балансът в света на чувствата. И тогава възприятията за света се изкривяват. Ако не знаеш кое е зло, как ще знаеш кое е добро. Това го наблюдаваме все по-често в днешния свят. Пример: Огромната добронамереност и позитивност към нахлуващите орки от азиатските и африкански държави. И докато ние им се лезим и приемаме, те ни избиват масово с камиони, автомати и по всякакви други човекоубийствени начини.

В Саут Парк вече го разиграха тоя сценарии. Не свършва добре.

Ал

Глобален тоталитаризъм

Ей капути соросоядни до гуша ми дойде от вашите аспирини.Ще взема картечница и ще ви изтрепя до последната хлебарка.Ша ви сера в гугъла -бастуни Капути .Минавам на друг ток,а да ви видя А?

Ma той Гугъл и ток ли ти доставя? Страшен морън си баце..

В психиатрията доставят тока и по водопровода.

Ще познаете трола по това, че ви отклонява от темата и ви въвлича в безсмислени спорове. Така ги учат. За това им плащат.

То от отдавна има филтри по думи на други сайтове в коментари, но действа тъпо. Тук какво ще прави изкуственият интелект и как ще бъде обучен е неясно. Дали ще осъществява цензура. Дали ще пуска само коментари отговарящи на пъртийната линия. Както беше вица за дефиниция на права линия, всяка линия успоредна на партийната е права линия.

Министерството на Истината.....

Крайно време беше да въведат цензурата и в интернет . Хората трябва да са под пълен контрол и облъчвани само от "правилната" неолиберална-фашистка пропаганда !?

руските фашисти имаш в предвид,нали? ...или руснак не може да е фашист според някой гладки мозъци.

Браво видял си си мозъка