17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се дали и този несретник е ръкопляскал на компетентните, самоотвержени, неподкупни, хуманни, отлични специалисти, отдадени на професията си, едни от най-добрите в света и т.н. ганювщини, с които ганювците описват българските доктори на принципа "нашенското е най-убаво".

Много тъжно..ужасно съжалявам

Човече, не ги оставяй тези некадърници да им се размине! По-глупаво обяснение не може да се скълъпи. Този КОВИД им дойде като манна небесна и всичко с него ще обясняват. Ако е била с увреден бял дроб, защо не са го знаели? Била е наблюдавана, операцията е планирана и изведнъж видиш ли какво се оказало. И като не са спасили жената, защо поне не са се опитали да спасят детето? Съболезнования за трагедията ти, но не се отказвай! Бог да ти даде сила!

Как при първото секцио не е имала алергична реакция, а при второто има Шефа на болницата е трогателно некомпетентен.

БОГ , да ги прости ! Но да загубиш и двата живота е непростимо , БОГ няма да прости !

На някой и Бог му е казал вече какво мисли и ни свежда божието мнение.

Като не можеш да кажеш друго освен вербалните си диарии, по-добре само чети.

Какво значи независима експертиза. Съпругът да извади 20 хил. евро минимум и да покани германски експерти.

Може виетнамци да покани примерно. Може пък и по-тънко да мине. Интересно че човекът дето му е на главата тази трагедия и мъка не хвърля безразборно обвинения на всички и з всичко преди да има яснота за какво става дума, а много от коментиращите се държат... Да речем неадекватно.

Съгласен съм, че огромното мнозинство от лекарите са подла глутница от съучастници в осакатявания и убийства на пациенти, и ще е трудно да се направи независима експертиза от местните касапи.

Бог да я прости жената, много ми е мъчно най-вече за останалото й сираче детенце. Моят син е на същата възраст и не мога и да си представя каква трагедия е това. Жалко много жалко.

коронавируса може и да е странична реакция между останките от вируса в тялото и упоиката.възможно е.вируса оставя следи в тялото на човек по един или друг начин.лека им пръст и на двете.майка и дъщеря....

да не се оправдаваме вечно с вируса,става ли?

И тоя ви мета както винаги.Какъв ковед бе манипулатор.Сигурно е ,че никаква родилка не е починала,а това е поредната пропаганда.Била изкарала кавид!!!!!Луд !!!! Като го гледам тоя на снимката ми прилича на патологичен лъжец.Тоя номер с умрелите родилки и деца го въртите от месеци и като чуя ,че били изкарали и ковид и ми се повдига.....

Хайде първо да прочетеш статията, вместо да пишеш съчинение по картинка. Човекът от снимката е почерненият баща.

Мдааа много модерно сега това секцио, за щяло и нещяло го правят...и не само в БГ ...тази мода я има в цяла Европа....

Система от прости Интернет п*ки

Системата е направена така обаче, че е на практика безмислено да се водят дела от отделен човек. Само мощни застрахователни компании могат да водят такива дела с приемлив шанс за успех. Срещу система може да се изправи само система.

Лекарите защото има и много свесни. Свекърва ми е лекар вече на възраст и като преди години и правиха операция на очите тоя дал рушвет ония дал пари накрая последна минала тя. Разбрали накрая че тя е колега и я питали защо не казала че е лекар демек колега щяли да е пуснат напред а тя казала е нали все някой трябва да е последен. В момента е с 300 лв пенсия ни пари ни лукс е видяла а цял живот е спасявала и помагала. Само търгаши и лапачи не са всички лекари обаче. И не ги наричайте мафия в бели престилки.

Учудващо то не можеш да пишеш, пък свекърва ти лекар! Очаква се по- високо ниво!

За един наивник питам , колко лекари са осъдени , в затвора и с отнети права ?

чичо си Гугъл. Пиши "осъден лекар" или "наказан лекар" и ще видиш. На български. Без кавички също може. За един тъпанар пояснявам.

А защо са убили и бебето? Как може да не го спасят на масата пред тях?

Някой е трябвало да взима бързо трудни решения, а ги е страх защото тогава могат наистина да ги осъдят, за разлика от сега. А така както е станало е хем по- лесно, хем по- сигурно.

Любопитство колко умират докато раждат в Италия. 50 жени на година. Те са 60 млн. При нас 1 или 2 случая на година. Значи статистиката се връзва. Тоест няма начин един поне да не умре при раждане. Няма как. Мал шанс.

Ако беше раждала по естествен начин ,както баба и,сега ще ше да е жива. Лека и пръст.

Дълбоки съболезнования на роднините на починалата! Да, и при смърта на съпруга ми в Софиямед, след ненужна манипулация, но за повече ПАРИ по клинични пътека, завеждащия Урологичното отделение му ЗАБРАВИ тампона и той си отиде за 24ч. от сепсис. А плати за избор на екип, без да има избор, т.е. плати за да го убият! Агенция Медицински надзор откри направени нарушения, но така и не разбрахме какви мерки са взети за недопускане на такива летални за пациентите грешки. И досега се мъчим да има някакво възмездие за нелепата смърт на съпруга ми, но вече 3/трета година прокуратурата мота делото! При явни нарушения. Така и си отиде той в активна възраст, без да се радва на деца, внуци! Да не говорим за голямата загуба за всички нас! Успех на съпруга в откриване на истината и постигане на възмеждие в името на детето му, което ще расте без майка! Битката ще бъде жестока, но да не се предава, защото в днешно време лекарите, не са доктори, а търговци!

И тези в общинската болница в Габрово ли бе госпожо? Те и гинеколозите от Благоевград със сигурност не са виновни за случилото се със съпругът ви. Както и тези от Софиямед нямат никаква вина за случилото се в Благоевград. Даже лекарите от Софиямед също съм сигурен че не са виновни за смъртта на съпруга ви ако работят в детското отделение например. Моите съболезнования, но не мога да се съглася с тези обобщения. Вина се носи от конкретни хора за конкретни неща и само ако се докаже. Останалите не са ви виновни с нищо и не е справедливо да ги обвинявате за сполетялото ви нещастие.

Подписал е информирано съгласие Сам си е избрал екоп. И кой според тебе е виновен сега за неговите грешни избори. Всеки си плаща за глупоста

Чак при плащането се разбра, че е имало избор, а и избор ли е от един екип, без да се даде повече от един екип?? И да не би той да си е избирал клиничната пътека, и най-важното сам да се е лекувал, правил никому ненужната биопсия и да си е забравил тампона??? Пълно безхаберие и жажда за повече пари!!! Но той вече не е между нас, а практиката продължава и безхаберието!!!!

Е, рзбира се, жертвата сама си е виновна, А грабителската, некадърна, подла, примитивна пасмина в бели престилки, защитаващи се едни други като съучастници в убийства на пациенти, са съвсем неразбираемо упреквани...

Смятам че и да не е задължително по протокол, следва преди всяка операция да се прави тест за алегрична поносимост. Последния път като ме рязаха предупредих и ме тестваха за около 6 вида упойки, отелно ме десенсилибираха. Учудващо е че родиклата е поинала в ръцете на анестезиолог/реаниматор. Или е някакъв мног лош късмет или поредица човешки грешки.

че няма никакво значение ти какво смяташ, че и без това смъртността е достатъчно висока. Може би и понеже твърде много хора смятат разни неща дето не е тяхна работа да ги смятат. Това си е голям проблем в България. С трагични резултати от тези сметки.

Тука много интересна работа. Почти всички коментари са некомпетентни предположения на база на предположенията на други предполагащи. Иначе големи вълнения, голяма гюрултия, бомбастични обобщения и изводи на едро.

Една жена и детето й - убити и друго дете остава сирак и никой дори не се разкайва , а търси най - дебилни оправдания.Съдът в България не си е на мястото и затова е така. Ако е в нормална държава виновните ще плащат до второто пришествие.

Трагедията е за сега единственото в което можем да сме сигурни. Нищо друго не е ясно какво точно и защо е станало. Обаче ето обвинения в убийство, пък някой се бил оправдавал!?, пък съдът в България еди какво си, пък лекарите , пък болниците, пък ковида, пък ваксините... Ама всичките ли? Ми чакайте малко с изводите. Да не говорим за обобщенията. Нека се поизясни какво е станало, пък после да се види има ли виновни, после да се види кой или кои са и тогава дали и какво наказание се полага. Цивилизованият начин е такъв. Другото е примитивно озверяване и не води до никъде.

Мии нищо няма се изясни. Мии кой да го изясни. Мии как ще го изясни. Ми като го изясни, какво от това. Ми после кво ша стане? Ми то така, ама ми то иначе. Ми как?

Преди доста години, когато влизах в климакс получавах тежки кръвоизливи.Благоевградските гинеколожки ми казаха, че трябва да платя 5 000 рева за да ми вадят матката, защото имам ...някакъв си рак.Отидох при стария Тимчев, който отдавна не практикува, но ми е добър приятел. Само като ме погледна се разсмя с глас и ми каза,че ако аз имам рак той ще се обеси в мое присъствие.Назначи ми хормонотерапия и след 6 месеца влязох в нормален климакс. Съвременните лекари изгубиха всякакъв човешки образ от алчност и което е по - лошо - некадърност и алчност.

Да бе. Какви лекари имаше едно време... Джедаи. А сега лигльовци. Изследвания, скенери, биопсии... Не е като едно време, погледне те и отсича. Успехът обикаля и ги хвали. Грешката тревата я покрива.

Абсолютно неуместна ирония! НАПЪЛНО НЕУМЕСТНА! Навремето лекарите не разчитаха на лабораторията и рентгена, а на първо място на ДИАГНОЗАТА ПОСТАВЕНА ОТ ТЯХ ЧРЕЗ ВНИМАТЕЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПАЦИЕНТА. И от набитото им око нищо не убягваше. Лабораторията и рентгена идваха само да допълнят тяхната диагноза, която почти винаги се оказваше вярна. Старите антибиотици бяха доста токсични, но някогашните доктори правеха такива схеми, че не знам някой да е пострадал. Просто бяха много опитни, всеотдайни на професията си. разитаха първо на себе си за диагнозата, а едва след това на техниката. Ако имаха днешната техника чудесаа щяха да правят. И те ги правеха тогава, дори без сегашната техника за изследване.

А за приемственост да сте чували? А за напредък? А ако знаете колко хора сега оцеляват при проблеми, които старите лекари не са успявали да лекуват въпреки всичкия си опит? И вие също говорите поне за внимателен преглед и преценка, а после и за обективно потвърждение. Тези простотии погледна ме и позна могат да впечатлят само невежи и глупави. Като ще обобщаваме на едро да споменем че продължителността на живота расте. Факт. Това е и заради работата на сегашните лекари, наследници на предишните.

Абсолютно сте права, "за какво ти е тази матка", ме попитаха при подобен случай в една известна софийска болница, махнах я и по други здравословни причини, както и да е, не им пука, нашите лекари НЕ ИСКАТ да лекуват проблема, просто го махат ЗА ПАРИ Е ВСИЧКО, докато на всеки лекар, адвокат не пострада собствените им деца от системата, няма да стане промяна, възмездие, провидение за всички тях, това е

все пак не ви е трябвала и вероятно е пречила и ви е застрашавала в края на краищата вашата матка? Обаче в неизвестна и забутана болница ли стана това или ходихте на шаман? Той ли ви научи на проклятия и заклинания и какво са ви направили всички останали лекари, които даже не са ви виждали, камо ли да ви лекуват?

Ппавилно си постъпила....отиваш рпи друг лекар, дори без да му казваш че си била при първия, сравняваш какви глупости казват двамата...

е право на пациента да загуби времето на произволен брой лекари. Но все пак е добре и с това да се внимава, че не рядко води до тотално объркване или фатално забавяне. Отделно има хора дето обикалят докато не им каже някой каквото им харесва да чуят, а в медицината не рядко се случва да са верни лошите новини.

Не правят тестове за поносимост към упойки, изобщо, това е причината, а е задължително, явно жената е получила алергична реакция, роднините нека осъдят държавата за немърливост и безхаберно отношение към човешкия живот, да вкарат независими експерти отвън в българските болници да видят какви са печелбари, но под прикритие, мръсници, целия екип лекари да бъдат лишени от права да упражняват професията

Не знаеш какво е точно. Може спиране на сърцето и подобни неща.

Проблемът е, че не винаги се правят тестове за поносимост към упойки. Особено, ако се води някаква лека интервенция

Не е проблем. И не е заради това. А тук въобще не е ясно какъв е проблема. Единственото сигурно и безспорно за сега е за съжаление трагичния резултат единствено.

А първото като е било със секцио, да не би без упойка да е правено? Що не прочетеш пак за страничните ефекти от КОКОВИДА и Ваксините?!?! Само дето се подписва декларация, че сам си съгласен и лекаря на носи отговорност.

Понеже няма протокол за задължителен тест за алергичност към упойката но пък много ясно има изисквания за причини за секцио. Хайде сега независим лекарски одит да потвърди ДАЛИ изобщо е имало причина за тази операция...или лекарите използват страха на жените за да им е по-лесно и по-доходоносно!

Оставете жените да раждат както намерят за добре! Това е тяхното тяло. Не се мъчат мъжете, мъчат се жените. При естествено раждане мъките могат да продължат с часове. Кофти отношение от акушерките като навикване, скачане върху корем. Цепене, шиене (често с трайни проблеми) и накрая ревете, че отдолу станала като кофа. А то за да ви дари с дете.

Глупостите са си глупости. Независимо в каква посока са. Има си абсолютни има и относителни показания за секцио. Не мисля така или иначе че тук е заровено кучето. За раждане или след него също може да има обезболяване или анестезия да се наложи да се прави. Нека изчакаме да стане по-ясно какво е направено и какво е станало пък тогава да коментираме.

То си пише , ама да има кой да чете ! "детето трябвало да се роди с операция заради дребния ѝ ръст и защото и първото е родено с операция." - тоест , с малък таз, не може да мине главата на детето и тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се изражда със секцио !!! Без много дървени философи... И първото е било със секцио също ! Нещо се е сбъгясало с упойката явно, някаква непоносимост. Мир на душите им, и на майката , и на детето. Горкият човек, съболезнования. :-(((

Искаш ама няма. Мафията е голяма. За съжаление.

Трагедия, много жалко

Ваксинирана ли е била????

А от бика мляко?

Естествено, че "не са установени нарушения". Как иначе?

Нарушения, в смисъл административни такива, няма да има. Тя работата е повече от ясна: предозиране на упойката. Смятали са количеството по 70 кг тегло а тя е била дребна и е трябвало да смятат по реалното тегло без това на плода. Интересно дали са имали апаратен контрол на анастезията. Макар че и да са имали, ако са дали упойката наведнъж , бе са могли да върнат процеса назад. Виж даването на упойката наведнъж може да се разглежда като нарушение. Прогнозирам че каквото и да е положението, главният лекар ше бъде сменен с червен. Макар че всъщност е виновен протокола, който е от МЗ, което пък задължително е преписало от европейската агенция, под отчет а на СЗО. Изобщо, лекарска пирамидална фашистка практика.