Коментари - Мъж загина на пътя Русе-Бяла след като блъсна автомобила си в спрял камион | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че мястото на влекача с ремаркето не е там е спорно . Ама при положение че както казват билои тъмно мръсно нямало маркировка и кво ли не . И ти да караш с убийствена скорост - малко ми се струва пресилено . Да се удариш в задницата на ремарке - безценно .

на входа на Русе, на караулката. Няма преди това нито знак, всичко е обрасло. Там не е място за спиране. Следи от спирачен път няма. Дори и с 50 да е карал е достатъчно да е мъртъв. Ако и ремаркето не е било обезопасено както трябва.

Всичко е пълна трагедия. И признаци за подобрение няма . Пътища трагедия. контрол също, лоша квалификация на всички нива. Изводът е всеки да се спасява по единично.

Ми дай пример .

вече 32 години.... първите 10 ми минаваха мисли да се връщам, в началото изкарвах по 2, 3 месеца. После мутренски времена, стрелби, инфланция, зануляването 96. Май с пенсионирането и то няма да стане. Тайланд е опция.

То НСО се бодат в спрели камиони, та обикновените граждани няма да се боднат и те.

не разбирам, какво точно е опитал да направи шофьорът на колата? Уширение и се удря в камион, спрял там. Искал е да изпреварва през уширението ли, влязъл е в него с колко, че да почине след удара?

карал си е лентата и след десен завои има унижение и спрял тир. Тъмно, дъжд, нито знаци, нито маркировка. Явно е нямал време да реагира, спирачен път няма, даже останките от пасата няма кой да почисти.

Уширение.

Ми като е било тъмно мръсно и е нямало маркировка - да намали малко . За да умре човек , скоростта е била над 60 километра в час . При положение че другото средство е спряло и е с нула скорост . Пак е виновен някой друг че караме с доста превишена скорост .

Оня ден в около 22 часа на това уширение в завоите карах с около 80-90 и настигам бавна селскостопанска машина, подавам мигач за изпреварване и един малоумник ми свири, щото го забавих, че караше с около 150-160км/ч. не трябваше изобщо да се свивам ми трябваше да го пратя в насрещното. Как разбрах , че кара със 160 ли? ами опитах се да го настигна и да го вразумя, ама човека явно е искал да излита, защото със 140 човека се отдалечаваше с бясна скорост. Въобще не ми е жал за изродите дето мрат по пътищата, жал ми е за косвените жертви.

на медията Дунавмост има видео от катастрофата. ТИР-ът е преместен на банкета, а е бил спрял на отбивката. Парчета от пасата са на така наречената отбивка, която изобщо не е маркирана. Шоферът казва, че имал 3 км до паркинга, но защо е спрял там не е ясно. За мен определено има вина.

намерих го това уширение на мапса. Има караулка и е директно преди табелата на Русе. Няма знак, маркировка заличена. Ако се водиш по мантинелата, се забиваш директно в неправилно паркиран ТИР. Това уширение е било за недействащата караулка на КАТ.

Значи, задължително изискване е да се спазва работното време и почивките на водачите на тов. автомобили. И така, намираш отбивка извън пътя и спираш, за да направиш необходимата пауза /45 мин, 9-11 часа или 45 часа/. Ако правиш 11 или 45 часа, какъв е проблема да удариш една ракия и да си лягаш. Сигурно трябва да предвидиш, че някой малоумник ще те уцели извън пътя и, ако ти открият алкохол в кръвта, като участник в ПТП, може да се окаже, че си виновен. Или писалият статията е напълно безмозъчен, или липсата на мозък се е пренесла на при "контролните органи".

отбивката на пътя не е регламентиран паркинг. Питай колегите шофери за колко време би кацнала полиция и каква глоба ще отнесат на запад от Калотина.

За колко време ?? Бас ловя че даже няма и да дойдат . Явно си гледал много филми .

А какво е отбивката от пътя ?? Я виж правилника . Път или банкет . Отбивка на пътя . Правиш ли разлика . Да не ти показвам колко отбивки има в Испания . И нощно време е пълно с камиони и бусове .

Абе с какво е по-особен този път? Сериозно питам...

Не е нещо особено. Тежък трафик и доста тирове. Пътят е двулентов в по-голямата си част, като при това не е равнинен - редуват се полегати спускания и изкачвания и леки завои, които сами по себе си не са опасни, но ограничават видимостта в далечина. Всичко това е фактор да не прецениш правилно дистанцията спрямо насрещно идващия или да не го видиш навреме, ако тръгнеш да изпреварваш.

И какво е виновен водача на камиона, че му вземат кръвна проба? Ако се беше ударил в дърво и на него ли щяха да му вземат плоба.

Не е нужно да си виновен, за да те тестват. Достатъчно е да си участвал в ПТП.

И как участваш в ПТП когато си спрял извън пътя? Значи може да спреш пред вкъщи - извън пътя, някой да се нацели в колата - и тебе ще те тестват дали си пиян? Ама когато си паркирал - или към текущия момент ?

в действие?

най Вероятно , на човека му е дотегнало от Живота затва само-катастрофира ....

Този път от години през седмица присъства в хрониката на загинали на пътя. Естествено, не го оправят, за да се отклонява вниманието на населението.

Да бе, за ковид уж да пазят хората сума милиарди изхарчиха, ама за тоя път дето общо жертвите са подобна бройка, няма пари :D