Мъж почина в дома си, след като бе върнат от Спешното със задух

Тодор Георгиев от Плевен е изпратен, тъй като нямало места в университетската болница

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но това е резултат от истерията и постоянно насаждания панически страх от ковид-19!!! Лека му пръст на набора и съболезнования на семейството и близките!

някой знае ли колко са болничните легла в България и каква е заетоста им? анализ по медицински пътеки? колко от болните втях са на мнимо лечение не толкоз животозастряшаващио

имам исканията...

Ти нямаш ли ги? Или си от дригата страна, която има само пари "К'во са 200лв.,к'во са 500лв??

т.е ако не си болен от Ковид 19 - нямаш никакъв шанс да те приемат в болница. Човекът е получил инфаркт, но никой не му е помогнал. И това са лекари. Сега ли трябва да пляскаме или по-късно. Омръзна ми да чета глупави статистики- 2000 души , диагностицирани с Ковид -19 били в болница . Това са бройките за цяла България - на 6 милиона население. Колко са бройките на болните от рак, сърдечни заболявания, диабет и др. сериозни болести? Тях никой ли няма да ги лекува, защото нямат Ковид -19?

Май не разбирате разликата между инфекциозна и друга болест. Инфекциозна болест, която често изисква и интензивни грижи, изисква много по-голям ресурс от пикливите 1200 лв, които се смилиха да плащат по клинична пътека. Има видеа от интензивни отделения в чужбина, търсети и ще видите, че на моменти трябват няколко човека за един болен. По 8-12 часа на смяна в предпазни костюми едва се издържа и в един момент грохваш физически и психически. Интензивните звена са тотално претоварени, а българинът търси сметка на тези, дето едва издържат с пикливи 2000 лв заплата (мед. сестрите с по-малко) на това натоварване. Нямам думи да изразя възмущението си от всички наглеци, изказващи се по теми, от които хал хабер си нямат! Няма как да лекуват пациент с цялата симптоматика на ковид-19 при останалите пациенти, защото ще зарази целия сектор и ще избие всички останали пациенти в сърдечно-съдовото! Ако утрепа и 1-2 от лекарите, после наистина ще настане масов мор, защото няма да има кой да ни лекува за нищо!

Хич и не ти верваме да знаеш!!! Короната на такива като теб ви е в главата! Само за нея мислите как да спечелите без да работите!! Всички отделения са много по незаети отколкото преди корона вируса, а вие искате още и още пари за риск!! Като не сте искали да се излагате на риск, да не сте ставали доктори! Можете и сега да се откажете, айде друм!! По-добре без доктори да мрем, отколкото със страхливи, алчни шарлатани!

Не съм лекар. Знам обаче за какво става дума. Пари изкарвам от много по-лек и благодатен сектор.

тоест по вашата логика понеже инфаркта рака и тн не е заразен за другите, то него може и да не го лекуваме така усърдно както Ковида и да си мрат хората защото видите ли Ковида е заразен и може да заоразиш някое конте и пардесю дето ходи на ресторант театър и чедата му дето на дискотека павкат марха и се глезят по моловете

нещо се чудя защо се хабиш? Един Господ знае какво се е случило точно в Плевен обаче гледай що народ забрави и за пандемия и за маски и най-важното за безобразията на управляващите и скочиха срещу лекарите. Ми дето се казва не е ясно за какво става дума но е ясно кой има файда от него. С разумни и рационални аргументи не можеш се бори срещу платени, откачени и малоумни дето им се връзват. Като погледнеш на плажа половината от хората с белези от някакви хирургични операции. Кой знае каква част от тези хора нямаше да са живи без тези операции, но гледай ги сега какви ги пишат за лекарите. Като седнат да пишат някои губят всяка връзка с реалност и здрав разум. Света като го гледат през екран сякаш няма общо с този който виждат с очите си.

кой ги сътвори тез болници ООД много неспокрсани ООД колко легла има в страната ? Нека щаба да излезе на брифинг и да съобщи колко легла располагат болниците и какви болни лекуват

Не може да се съобщи, защото ще излезе истината, а тя не удобна.

колко е легловата база в болниците колко е легловата база в хотелите ......и в Къщите за "гости " както и заетоста им

Комуниста е пукнал като куче. Рогатия си го е прибрал.

Какъв е бил партийно в случая не е важно, ама че е умрял или пукнал, както се изразяваш, защото не му е оказана лекарска помощ е от ясно по-ясно!!

Досторе, как знаехте, че пациента ще умре от инфаркт!!! Не се ли срамувате, дори не сте направили опит да му помогнете!!!Ами напишете му епикризата и нека да видим последствията!!! Пълен идиот!!!

Идиоти, които само искат пари и друго не ги интересува! За тези хора тази болест е чудесна причината се харчат безконтролно пари! Само се чудя,как все повече пари се наливат в системата , а резултата е все по лош! Министърът на здравеопазването трябва незабавно да освободи директора на тази болница! Нямат срам, не отговарят на нормални човешки норми!За бесилото са,единствено се вълнуват, когато става въпрос за пари!!!!

Така, така... Това е правилното отношение да се решават проблемите. Политиката така я оправихме, движението по пътищата, правосъдието и дори футбола така оправихме. Редно е и медицината така!

Обръщам се към възрастните хора! Ако можете, изобщо избягвайте посещения на лекари, а да не говорим за болници. Вероятността да ви откажат под някакъв предлог лечение е огромна, вероятността да се заразите - също.

под статия в която се разказва как някой умрял понеже не получил болнично лечение е страшно мъдър такъв коментар. Сам ли го измисли или го прочете някъде това?

Връщате вкъщи спешни пациенти, а искате пари! Джипитата по 70 лв и още пари на ден за карантиниран в Бургас по 400 лв ..... Корона вирус има, болниците са празни нищо не работи, всеки казал "Дай!!!

Няма такава държава която да връща тежко болни от болниците,няма такива заповеди и такива наредби,това е пропаганда! Имаме си такива прекрасни министри, депутати, министър председател,които по никакъв,пак повтарям по никъде начин не биха допуснали такова безобразно действие от институциите. Господ здраве да им дава на тях и техните семейства ,да сте ми живи здрави министърчета и депутатчета да не попадате в такава нереалистична държавица с такива реалистични болници, училища,детски градини,!...........

То и майка ми така. Останах сирак на 18 понеже викайки линейки неведнъж, жената реши да спре с болниците заради причинени още по-големи болки и два дена дори не доживя вкъщи. Ще ви кажа само едно не очаквайте добро здравеопазване в Бг-бягайте далече докато можете!

Schilo

Що ли не се учудвам? Здравната ни система е в колапс. Липсват специалисти, болнични заведения в по-малките общини, има доста лекари, които гледат на пациентите като на касички. Наясно съм, че героите сред тях не са малко, но никой няма да каже "Браво" на хората, полагащи титанически усилия за спасяване на човешки животи, ако техен близък си е отишъл поради пробойните в системата.

Нали нямаше вирус нямаше нужда от мерки. Нали проблема бил в лекарите дето се искали много пари. Нали проблема беше в държавата дето не била осигурила лекарите. Пак после проблемът бил че не била осигурила парите. Пък после проблемът бил че много пари давала. Няма ли най-накрая да се уточниш какво точно пишеш или забравяш от вчера до днес?

В момента не ни лекуват от нищо! Те ни уморяват умишлено под предлог коронавирус!

Що за глупости! Мои близки получиха помощ от две болници, въпреки че случаите им не бяха спешни. Стига сте настройвали хората срещу лекарите!

"Говорителят на болницата в Плевен Момчил Цветков обясни, че пациентите със съмнения за COVID-19, но без тест се настаняват в триаж, в който се изчаква положителната проба. Човек, за който няма данни, че е с COVID, не може да бъде настанен, защото ще напълним болницата за 1 ден. "Почива от остър коронарен инцидент, който няма общо с лечението на симптоми за COVID. Той получава инфаркт", заяви Момчил Цветков".

Параграф 22 ряпа да яде.

Ама явно с инфаркти не се и опитват да ги лекуват!

Браво докторе

Пиша следното с дълбоко извинение към близките на починалия, изказвайки им съболезнования. Абсолютен парадокс. Сума хора умряха следствие на инфаркт, а регистрираха, че причината е КВ 19. При явна жертва на вируса обявяват инфаркт!

Ами в чужбина има достатъчно изследвания, че има изменения в кръвта на заразените от КОВИД... оказва се, че се появява склонност за образуване на тромби, а ако има и стеснения на артериите, лесно може да се стигне до инфаркт, емболия, отказ на бъбрек, мозъчен инсулт и др. подобни инциденти, които без КОВИД я се случат я не... Те за това на Тръмп му изписаха разредител на кръвта... И това се знае още от Ухан. Дори начина на действие на вируса в белите дробове е подобен.

тука само луди ли пишат пандемия от началото на годината ви казват какво е и как действа спрете да плюете лекарите не политизирайте смърта и болестите

Всички от първият до последният свързан със здравната система е ревнал корона и дайте ни пари за да не ви лекуваме от нищо!!

А така... Значи когато човек умре, защото му е отказана грижа, това е заради причини, различни от ковид - писано му било едва ли не... Иначе със съпътвтващо заболяване "тежка черепно-мозъчна травма" е жертва на пандемията?!

мангъров каза без маски, вирус няма но я докарахме дотам да няма места по болниците и да мрем на пътя мир на праха му, отишъл си човекът

Не е казал, че няма вирус... каза съвсем различни неща и се аргументира съвсем професионално... престани да четеш новините във фейсбук!

чете предубедено, защитава тезата си, която започва да издиша. На бялото казва черно, това е! Манипулация!

ФБ отдавна е блокирал конспиративните теми имат си софтуер ФБ е за дядките като теб хората ползват други мрежи и източници на информация

Щом държавата абдикира от хората редно е и хората да абдикират от нея демек спирайте да плащате данъци, здравни осигуровки и всякакви други. Като нямат какво да папат мутрите сами ще се махнат

а твоята пенсия, дърт комунист да спрат ли и нея засрами се съвест нямате това комунистите да се затрие всичко, но да е вашта

правиш ли това, което държавата иска от теб за овладяване на заразата. Това е епидемия, нарича се така, защото тя е по-силна и от държавата. Защо не го проумееш най-сетне. Ти не вярваш на държавта, какво искаш тогава от нея? Това е нахално!

Щото са го върнали, почива от сърдечен инцидент. Ако го бяха приели, щеше да почине от КОВИД... баси организацията, баси чудото - имаха цяло лято да мислят план А, план Б, план В, всички ги гледахме по телевизията колко горди бяха с тренировъчното изграждане на полеви болници за нула време... а ся - тръцки! нямат план А, да не говорим за останалото - поне оставете всичко отворено, то се видяло, че който е късметлия, ще се настани в болница, явно места няма да има, поне болшинството от хора, които и без това ще го изкарат без симптоми, да продължат да живеят нормално!

Какво да правим,дайте съвет?

кални бани, за свикване с пръстта

и си пишете децата болни да не ходят на училище.

Ами това вече не трябва да се брой за новина. То стана ежедневие в БГ болниците. Около 10 % от лекарите са наистина добри , другото са само мошеници в бели престилки!!

какво общо имат лекарите - няма места в инфекциозните

той починал от сърдечно заболяване

Ти не разбра ли? Чивекът е умрял от инфаркт!!!

В тази връзка да сте чули за наказан лекар за некадърност, некомпетентност и абдикация от задълженията им, защото видиш ли малко пари завличат от клиничните пътеки?

в гуглето „осъден лекар“ и ще видиш да те е*а и маймуната! Ако не съм виждал, чувал или не знам нещо значи не съществува. А? Не те е срам да се наречеш многоклетъчен! Плазмодий такъв!

лекарите, та лекарите в Италия, Франция, Испания, Австрия, Швеция пак лекарите ли са виновни мирясайте малко с тия глупости като идете на доктор се мазните и развързвате кесиите, а тука ги плюете

Нявсякъде лекарите са виновни наравно с политиците!!! Точно това развързване на кисиите, а не заплюването в лицето, трябва да ти говори много! Хората ги е страх, че няма съд и възмездие за алчни и безкруполни мед. работници!

"Настаняват в триаж"? Хайде сега проверка в тъкловния речник какво точно е "триаж" и може ли да се "настанява" в него.

Всички починали с положителен тест за Ковид ги пишем починали от Ковид, но сега не бил починал от Ковид. Както ни изнася!!! Наглеци и лъжци!!!

Лекарите,току що си вкараха автогол,защото постоянно ни упрекват,че се самолекуваме.Те какво направиха сега?

Нямало място за човек с инфаркт??!!

Сега да излезем и да аплодираме докторята? И да не се извиняваме с липса на легла, защото има!

Моя баща почина на 24-ти като 7 болници отказаха реакция и прием по спешност ,нищо че направиха тест за ковид който беше отрицателен! Баща ми е направил доста за тази държава а го оставиха да умре гледайки безизразно свивайки рамене със : Съжалявам госпожо,няма какво да направим няма къде да го настаним,няма как да му прелеем кръв...!Спешни отделения ! Какво уважение да имам към българския паспорт...?! Абсолютно НИКАКВО!!!

Издали са му присъда! Лекарското безхаберие трябва да се наказва със закон!

Еми започна се...триаж

Смърт на пенсионерите и на тежко болните!! Заниманието на политиците явно е да уморят всички болни подлежащи на спешни медицински намеси за инфаркти, инсулти, бъбречни, стомашно-чревни и пр.под предлог, че ги изследват за корона вирус!

Идат избори - пенсионерите по навик ще гласуват за БСП - защо да ви лекува Бойко ...

Пенсионери сме тия дето скачахме по площадите и пеехме "Комунизмът си отива..." за да изкрадът всичко! Демокрадците, ама всичките до една партии и партийки- от БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ........ та чак до Цвък, челгаря и Черепа с циганското лято са различните тръби на кенефа Република България!

половин година ви се обяснява - спазвайте мерките, за да не стигаме до това положение да няма места.. нали? на вас ви беше смешно, нали?

Няма такава държава която да връща тежко болни от болниците,няма такива заповеди и такива наредби,това е пропаганда! Имаме си такива прекрасни министри, депутати, министър председател,които по никакъв,пак повтарям по никъде начин не биха допуснали такова безобразно действие от институциите. Господ здраве да им дава на тях и техните семейства ,да сте ми живи здрави министърчета и депутатчета да не попадате в такава нереалистична държавица с такива реалистични болници, училища,детски градини,!...........

иди чакай в Англия да видиш кога ще те приемат в болница

"Почива от остър коронарен инцидент, който няма общо с лечението на симптоми за COVID. Той получава инфаркт", заяви Момчил Цветков. Тоя неграмотник прави ли връзка с главния мозък. От сбърканата му мисъл излиза, че болниците лекуват само доказан COVID 19, а всички останали пациенти вълци ги яли.

на това е, че не са могли да му по, погнат в случая, че инфарктът не винаги се контролира от лекаря. Не вади думи от контекста! И не си позволявай да обиждаш!

То в случая е така! Лекарите чакат да видят дали имал корона, ама инфарктта не ги чака!

Лек инфаркт, преминал в дихателна недостатъчност. Но нали не борим никакви нормални и класически болести вече. а само "ковид"

Идиоти. Само Ковид им е в главата на лекарите. Забравиха колко още болести съществуват.

БКП-САЩ-Вечна дружба!!!!

Нашите чифути (Барух Бехар - БиБи) са аласбетон ... по целия свят, с изключение на КНР и КНДР.

за да лекува хелекторатя на боци... Вие не знаехте ли?

И на този фон политиците с ковид ги обгрижват като писани яйца, затова и никой сред тях НЕ УМИРА. И това го пиша за пореден път - за тях се полагат навременни и адекватни медицински грижи, а обикновените хора са оставени да оцеляват съобразно природните закони - естествен отбор...

защото заразяването им с Ковид е бутафория по принцип...

Така ще е когато лекарите станаха търговци, а търговците лекари обединени в търговски дружества с единствен критерии - печалбата и келепира, а здравето остава само като предтекст за търговската им дейност. "Около 12 октомври Тодор Георгиев за първи път получава симптоми. След няколко дни личният лекар му предписва антибиотик. Два дни по-късно получава задух, губи вкус и обоняние, съобщава Нова телевизия." Симптомите са на Ковид и е на 12-ти, а заразяването не се знае от кога е. Проблема е, че в това "спешно" са подходили не като лекари, а като фелдшери! Може би трябва да им проверят дипломите или да ги пратят на опреснителни курсове, но при всички случаи не са за практикуване в спешно отделение! При тия симптоми плюс задух да минат само с един тест, за който не е нужно и да си лекар за да го направиш и да не направиш нито снимка, нито кардиограма, или поне едни слушалки - това си е направо престъпление и трябва да се търси наказателна отгворност или отнемане на медицинските права! Какво има да коментираме, тя рибата е вмирисана в главата - в организацията на медицинската дейност и министерството!

Спешното е спешно, то не е Ковид отделение. Там болните остават за часове, ако има съмнение за Ковид, трябва тест, за да го приемат в такова отделение. Стабилизирали са го и са го изпратили в къщи до излизане на теста. Инфарктът идва внезапно, те не са го очаквали. Вероятно ще направят палатки в които ще задържат такива болни, ама тогава ще се почне - как палатки, няма ли болници. Да, няма да има легла в болница. Това е епидемия, за тези които още не са проумяли! Как може така безотговорно да обвинявате? От тази самонадеяност патиме.

Ха сега мрете.

е най-сетне да проумеете къде е проблема на българина. Дали е в мафията, краденето на пари, злоупотреби, качество на работата. Дали те не са следствие на нещо друго много по-важно - безхаберие, неграмотност, самонадеяност, безотговорност, алчност, пълен непукизъм. И как ще се избавим от това зло, дали ще стане с избори! Надявам се това премеждие да накара много хора да мислят.

Дали е починал от Ковид или инфаркт няма значение. Важното е че са го върнали.

Абсолютно точно - връщат човек в тежко общо състояние, има ли значение от какво е болен?! Въобще, както много пъти съм писал, здравната ни система е в колапс, но не заради ковида, а от алчност и безхаберие...

Нямал положителен тест?! То понеже липсват други методи и индикатори, като висока температура, задух занижено съдържание на кислород в кръвта, лекарска преценка. Да съдят болницата/ лекарите. Убийство в следствие професионална небрежност.

Важното е да се наливат едни милиарди в пробитата здравна система,пък хората нека си мрат, като пилци...

е защо са го върнали.

Като се погледне българската статистика на "worldometer" на ново заразените, се виждат три явно прогресиращи вълни с начало месец март т. г. . Сега имаме ПИК в четвъртата вълна и след 2 седмици, при 6-тото ВЕЛИКО НАРОДНО ВЪСТАНИЕ на ДЕСЕТИ НОЕМВРИ, ще стане ясно след 31 година на къде върви "държавицата" България. ЖОКЕР: Към Небето.

Явно целта на идиотските анти мерки за коронавируса е намаляване на населението. 6 месеца пандемия и изтребление на възрастните и ето ти пенсионери наполовина и проблема с 4 милиарда дефицит решен.

Какво значение има дали е заразен с корона или не, като показва признаци на инфаркт, които вие пренебрегвате и на практика го оставяте да умре?!?!?!

не са виновни. Моля,сърдете се на министерството,коета издава заповеди да не се лекуват болни без тестове,нищо че ще умреш. Сега е време за печалба,а от инфаркт няма такава.

да има легла в болниците, на пейка ли да го сложат. От кога се повтаря да контролираме заразата, заразоносителите, за това са мерките, но кой да чуе? Къде е вината, я помисли! Има неща по-силни от нас, трябва да свиквате с тази мисъл. Странното е, че продължавате да не мислите!

Май ти продължаваш да не мислиш. Легла в болниците - бол. Проблемът е, че лекарите не са лекари, а търговци. Не може да оставиш на улицата човек, който душа бере и да се наричаш лекар.

Лекарите са го стабилизирали и са преценили, че в къщи ще е по-добро място да изкара до резултата от теста. Инфарктът не винаги се овладява, колко човека починали от инфаркт познаваш и дали и там лекарите са били виновни. Гледай в по-широка призма, не бързай с присъдите. Помисли си дали не ставаш причина за заразяване именно на такива хора. не бъде ограничен!

И от инфаркт да е починал, със или без ковид - все едно, трябва да го лекуват, а не да го връщат в къщи в беспомоюно състояние. Обаче такава е съдбата на здравноосигурените в България.

се говори от месеци. Да овладеем заразата, за да има повече легла за триаж. Но няма кой да чуе? Я, да видим кой още е виновен?

Дори да е бил с инфаркт, при положителен тест за Кови19 няма да го приемат интензивното кардиологично отделение, понеже ще изтръшка и другите там

България в 2020. Ако някой ми беше казал, че това ще е нашата държава на 10.11.1989, когато скачахме като обезумели от радост, че най-сетне и тук ще започне да става място за нормален живот, нямаше да му повярвам. Доживях: комунисти да се пишат демократи; царе-републиканци; атеистите - дълбоко вярващи; неграмотните - водачи на нацията; децата ни - емигранти; циганите да са над закона и т.н и т.н. Предлагам тази дата да стане национален антипразник - Ден на излъганите надежди.

ЕВАЛА - златни ти уста! По добре с няколко думи не би могло да се каже!

Е този някой е Андрей Карлович Луканов, който прокара РАН'ЪТ. Писаха тогава и казаха умните хора, че лошото идва (Слава СеврюкÒва). Но лошото си отива и това ще се види сега чак и от дебилите.

В цял свят се знае, че короновируса може да предизвика инфаркт. Дават се задължително антикуаголанти. Що за глупости. Старите хора по селата ще измрат като мухи с тези мерки. Да си седял вкъщи, а иначе в ВМА ако си депутат те приемат с кихане.

в Плевен в спешното не знаят!

Не си е платил - не са го приели. Говоря от личен опит

Даваха се когато болните се лекуваха. Сега е само тъпата корона и нищо друго. Такива са разпоредбите.

Знае се че е имало няколко случая но дали е масово развитие на болестта не е доказано и е трудно да дадеш веднага някакви силни медикаменти на недоказани случаи сигурно.