17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В този град преди време биха медици тези МАНГАли ,сега нека да си мрат .

малко шамари,ама тежки за "компетентната обясняваща - "Филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на болниците, отбеляза Сунгарска." да видим дали ще и помогне това уточнение като няма кой да я види

Колко пъти посягахте на лекарите в Самоков? И те затова напуснаха! Сега ще си мрете по каруците!

Никъде пациент не е превозвал ....те нямат право да напускат областта, а от София са можели да пратят линейка да вземат пациент...

Областта е софийска

Щом не могат с една бъбречна криза да се справят??? Тази болница трябва да се закрие и да се отнемат лицензите на всички "лекари" там

И с адвокат да се иска отчет за натовареността на това спешно отделение с една линейка и без лекар!?! Колко пари държавата отпуска за това отделение и функционирало ли е въобще , помагайки и на двама души за последния месец....

- " "Филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на болниците, отбеляза Сунгарска."" - ПОДИГРАВАТ СЕ !

Тогава защо са го кръстили Спешен Център. Хората да се лъжат да ходят там. Кръстете си го Бар

Мила родна картинка с поредното недомислие сътворено преди 25 години и никой не го оправя, за да не се признае че е сбъркано! Може в болницата да те приемат и пригледат само ако те е докарарал спешен медик иначе излизът извън закона и може да не им платят, че даже и да ги осъдят! Всичко това защото спешния център не е към болницата а е отделна медицинска служба! 25 години това малоумие стои и не се поправя! Да не говорим че няма линейка във всеки район на по големите градове, в съответните бивши поликлиники (ДКЦ), а трябва линейката да пропътува половин град, за да те закара след това в болницата която е през 4-5 пресечки, а понякога и на съседната пресечка! Обаче как ще кажем че нещо е сбъркано, няма как, ще ни падне пилитическия рейтинг, защото вече 30 години се въртят едни и същи политически мутри по върховете!

Даже скриха и линейките за да не приемат никой в спешното и те така това се приема за нормално...Просто съдете държава за отказана помощ и те така, тия малоумици на държавни служби ще разхищават от държавни пари за обезщетения и те така докато сте да гласувате за евролибералнит натовски/ краварски ценности а унищожение , ще е така..всички ще измред пред спешните отделения

Да. Системата е направена за да ЗАТРУДНЯВА достъпа до здравна помощ. То от гледна точка на богатите всичко е правилно - няма смисъл да се харчат пари за здравето на електоралното стадо, и да изпука овце могат и да си внесат. Па стадото и без това е вечно недоволно...

Линейки бол, Картофчо! Ако искаш качвай се до шофьора и се вози! Лекарите са кът!

В Самоков някой от кафявите плаща ли осигуровки, та иска спешна помощ?

"Работното място на спешните екипи е в линейките и те това работят и това правят" Нима? Значи линейката служи като мобилна болница и всеки път когато ходят на адрес първата им работа е да качат пациента в линейката преди да извършат какъвто и да било преглед ли? И не извършват никаква работа извън линейката ли? Защото практиката показва, че основната им работа се извършва извън линейката!!! "Тя уточни, че филиалите на Спешна помощ в областта не са спешни отделения на болниците" А при случай на липсата на медицинско лице в спешното оделение и пациент в тежко състояние каква е процедурата? Нима не се очаква че винаги когато има спешен случай ще е само тогава когато единственото медицинско лице на спешното отделение е там? Хората транспортирали човека лично защото било така по бързо от колкото да чакат линейка. Но ако се бяха обадили за такава дали е щяло да им се откаже или да им се заяви да чакат 30-120 минути за линейката от София или друга пренасочена от друга област(стига да им свободни) няма как да се разбере. В крайна сметка какво се прави при множество спешни случай и липсата на единственото лице в спешното? Все трябва да има определен такъв протокол! Все трябва да има медицинско лице в болницата на дежурство при липсата на лекарят на спешното за да не се допуска такъв случай, нали!? Или идеята е всички да се надяват при спешен случай да има кой да го поеме? Това не може да е оправдание! Като не е спешен вход кое е спешният вход за прием на спешни пациенти? Главният вход ли? Или единствено линейката! Стига да е на разположение иначе духаш супата!?!?

Жената си казва че филиалите на спешните центрове ( линейките и централата към 112) НЕ СА СПЕШНИ ОТДЕЛЕНИЯ ама явно четенето с разбиране не е силната страна на ЛЮБЕТО

"Филиалът на спешния център не е спешно отделение". Да, прочетохме го. Ама не го разбрахме. Филиалът на спешния център за какво служи? Спешното отделение за какво служи? За бавни случаи ли? Ако резко падна у дома и си счупя крака, и съм сам, на кого да се обадя? Моля, обяснете ми. Бавно, като на тъп, много тъп дебил. За да мога да осмисля информацията и когато падна, не да си боже, и се паникьосам, и ме боли, да взема най-правилното решение.

Първо на първо коментара ми е на база "Лекар в последствие дойде вътре от отделението" и извода че центъра и болницата са свързани! И съответно щом има пациент във вече не толкова спешният център защо не е имало лекар които да приеме пациента? Също така лицето което ги е посрещнало е какво? "На място е била само медицинската сестра". Мед. сестра? Щом има само една линейка която пътува за София тази какво прави там? Нали според вас това там е центъра за линейката и телефона 112? Нима е оператор на телефоните?! Те от кога са мед. сестри? Пък и добре да кажем, че настина не се приемат спешни пациенти там! Защо медицинската сестра не ги е насочила към правилното място? Когато ти се налага множество пъти да казваш на хора какво не е центъра ще имаш и информацията къде да ги пратиш. Най-вече ако си лице свързано с медицинита, нали? А тя не го е направила. Но пък е повикала лекар от болницата който дошъл в центъра.

ти като четеш внимателно и видимо подкрепяш - да обясниш на невежите - КАКВО ЗНАЧИ СПЕШЕН ЦЕНТЪР И КЛКО И КАКВИ КАДРИ СЕ ПРЕДПОЛАГА,ЧЕ ИМА В НЕГО? Хайде - осветли ни

Има си изисквания към спешната помощ и те не са спазени....да искат 1 милиона на обещетение от болницата в съда...аз така бих направил с държавни боклуци на държавни служби

Бог да го прости човека. Сигурно и тук е виновен Путин.

В графата за вируса ще е нали??

Жалко за човека, да почива в мир

На самоковската болница и викат гробница от много години

Това е плоско и нескопосано извинение на говорителя на Спешна помощ. Според добрите практики, в спешното трябва да има лекар, който веднага да замества колегата си, който пътува извън рамките на населеното място. Бог да прости горкия човечец!

Какви добри практики? Спешна помощ е институцията с линейките. Учи се по Околен свят във 2 клас. Той е бил с кола и не му необходима линейка, а болница?

Учили сме, а ти преди да съскаш, вземи прочети повече за случая. Спешно звено към болница е място, което приема хора с риск за живота, докарани всякак, за да получат незабавна помощ. Линейката е един от вариантите за влизане в спещното звено, но не задължителен. Който се е хванал да управлява болница, трябва да управлява с наличните ресурси. Ако има неразрешими проблеми, си има министерство за тая работа.

къде прочете ,че човека (лека му пръст!)е карал,а? И в крайна сметка буквоядецо - не става ли дума за Хипократова клетва а? А не за абревиатури и тълкувания ???????

Може да гледа и да снима клип как умира близките му с идеята, че българите нищо не правят и му нарушават правата. Същото нещо се случи на Камчийски пясъци преди 2 години. Бурно море, дебелака мангал, пуснал децата в бурното море, ама не ги наблюдава, а се обърнал с гръб към водата и се бъзика с жена си. След малко момчето мина зад вълните и взе да се дави, но той дори и не влезе във водата, ами почна да ни събира от плажа да помагаме на сина му. За съжаление никой не успя да се пребори с 2 метровите вълни и момчето се удави.

Абе той изглежда леко циганин, но трябва да му се направи ДНК преди да сме сигурни, щото гледам напоследък мат'риала в Бантутистан все повече заприличва на него. Белите избягаха, та не съм много сигурен дали пък дане ги водим вече българи тия?

Жалко. Много жалко за горкия човек. В тая държава вече трябва и си запазваш час за спешното, щото единственият лекар с единствената линейка да знае спешно кога ще умираш да може да ти обърне внимание. Държава в разпад. Лекарят тръгнал към Шопско. Всички пътища в Бантутистан водят към Шопия. То пък едни пътища. Каквито ни пътищата, такива ни и болниците, такива и футболистите. Мила родна картинка!

Забрави сметките за парното в "шопландия" ,започвам да се притеснявам

Не разбирам след като е докаран с автомобил и не им е необходима линейка, защо не са отишли в болницата, а в спешна помощ?

В болница се влиза с направление от лекар.

Именно, приминава се през спешно отделение на болницата и го приемат по спешност. ЦСМП осигурява транспорта и се опитват да закарат пациента жив до болница. Такава е функцията на всички спешни служби в света, в много даржави дори в линейката има парамедик, а не лекар.

А бе то не бе филиали, не бе служби, не бе агенции и подагенции, не бе 112, не бе 160, едни те прехвърлят на други, пети на десети, докато умреш. Едното спешно, другото неотложно, даскалите по литература ще го приемат за синоним.

Цял ден по кабинетите обират парите на пациентите, после вечер се крият...ще се редуват в спешното тия кретени , по едно дежурство на месец- два ще им се пада, нали са държали изпити по вътрешни болести...все ще могат да преценят да дадат я адреналин, я урбазон, я нещо там бързо животоспасяващо , я да спрат кръвотечение.....ебаси идиотите и в мистерството им също...за на бил гейноцидис боклуците дадоха пак 1 милиард лева наскоро през юни, за да увреждат с тях хората, за спешна помощ лайнара на политиците само даряват...

Кретени казваш? Като са кретени, що искаш да ти спасяват живота. Като стоят по кабинети, що ходиш при тях да ти обират парите?!!

защото ходенето по кабинетите е неизбежно!Просто не може без тх.В случая става въпрос за усъвършенстване на системата,не за обсъждане на необходимостта от нея.

Заради вас ли да дежурят, бе кретени!

.. И сега представяте ли си ГЕРБ да спечелят изборите? Това би било чист мозохизъм.

И защо пак гербаджиите са ти виновни? Те не са на влас от 2 години вече?

ВласТ.Негрсмотен гербаджия.

комунистче май :) като си грамотен - не използвай всеки повод да агитираш - подхода е много познат и червен

Екипът на БНМП има норматив, за който да стигне до болния. Ако пътуването на лекаря застрашава този норматив друга линейка от София трябва да тръгне и да вземе спешния пациент. В краен случай да се срещнат някъде и да го прехвърлят, за да не нарушава самоковския екип норматива. Да не говорим, че това не е работа за лекар, а за парамедик.

Много филми гледаш. В България парамедици не мисля, че има.

Парамедици в България.

Може да нямаме пара-медици, но имаме тралала-медици.

държавата загива. На ЕС и НАТО тук им трябва само територията и някой ол.гофрен, който да им гарантира безпрепятствения достъп за каквито и да били цели тук. Съответно трябва да остане една минимална на брой лумпенизирана маса, която да ходи на избори за да легитимира ол.гофренската власт. От болници няма нужда, от лекари също, просто трябва да има на хартия някакво население. Какво се случва с него е абсолютно без значение. На това в Брюксел му викат демократичен цивилизационен избор. Ако трябва да хвърлят страната в огъня на това му викат евроатлантическа солидарност. Със страната като цяло се разпореждат Бай Ганьо и Кирияк Стефчов във всичките им разноводности. За населението Бай Ганьо и Стефчов би следвало да са мерило за успех и пример в живота. Бедна България... За това ли беше целия зор?

Няма лекари. Няма и сестри. Особено в провинцията е трагично. Повечето лекари са хора над 50г, а и бая пенсионирани още работят. Същото и с сестрите. И мерки трябва да се вземат незабавно, защото лекар не може да се направи за 2-3 години, а поне за 7-8. На власта естествено не и пука, защото за богатите лекар все ще се намери. Така че положението само ще става по-зле, няма как да се оправи при "демокрацията" от наш тип. То и на запад на там върви де, и там няма лекари и сестри, не напразно наще сестри и лекари бягат и там системата е същата и лекари няма достатъчно въпреки много по-всоките заплати там.

Затова е много важно кой управлява тази болница и какви решения взима. Като спешният замине за София, по процедура трябва да идва временен по заместване. Не може да стои оголени спешно. Тази болница има много лекари на смяна.

Какви и да сса процедурите, като не достигат лекари с никакви вълшебни процедури те няма да се появят. Да, сигурно могат да се правят оптимизации. Но това е като с съветите "как да спестим ДО 25% енергия за отопление". То като няма ток и топло.... ти си го спестяваш изобщо на 100%.

Нали като извадят някой лекар от отделение, там ще останат без лекар?? И като в отделението умре някой!?!Кой ще е виновен? Плюс това - не вярвай НИКОГА на 100% на това, което разказват пациенти и близки!

"И като в отделението умре някой!?!Кой ще е виновен? Плюс това - не вярвай НИКОГА на 100% на това, което разказват пациенти и близки!" ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ И БЛИЗКИ ЛЪЖАТ НА ПОРАЗИЯ - ПОСТОЯННО - НАЛИ? Г-Н НЕ БЮРОКРАТ?!!!! МАЛКО СРАМ и по- добра организация ,НЕ ТЪРСЕНИ НА ВИНОВНИ МОЖЕ И ДА ПОМОГНАТ

Лошо управление на слаб ресурс и ниско платен персонал. Всички сме една статистика. И не си мислете, че е Самоков само. Идете в Спешното на ИСУЛ в София и постойте само един час...

Оставам с впечатлението, че починалия е бил доведен от собствен превоз до спешния кабинет в Самоков. Може би е трябвало да звъннат на 112 и от там вече да им пратят линейка от друг град и за друга болница, тъй като най-вероятно са знаели, че лекаря от Самоков вече е в друга линейка.

Очаквате твърде много от хората. Те мислят, че няма достатъчно линейки и се спасяват сами. А и вероятно са прави.. Поне са го довели до болницата. Но в болницата е имало лекари! По отделенията. Просто не са извикани, защото процедурата е друга.

Е затова Българина е най бързо изчезващ.

Евроатлантически ценности. БОлниците станах фирми. Здравеопазването бе целенасочено унищожено. Сега ревете, че мрете по стълбите! Ами нали искахте ЗАПАДНИ ЦЕННОСТИ? В ЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ МОТОТО Е: БЕДНИТЕ ДА ГО ДУ*ХАТ!

Решението е държавата да събира много пари за обучение на лекари. Да им отпуска заеми да си плащат такси и живеят в скъпа София, и да им опрощава заемите ако работят в Самоков, например. Тоест трябва да е много скъпо образованието, и да има пржграми за заеми и опрощаване на заеми. Така евентуално мотат да задържат специалисти лекари у нас.

А е по-яко: плащайте за да могат нищоставащи и нищоправещи да живеят на вашия гръб, така ли? Хората никога не сме били равни! Никога няма и да бъдем! Ако не можеш да се грижиш за себе си .... си намирай начин. Не може едни да учат, да се развиват и да се справят и да бъдат наказвани заради някаквъ си търтеи! Трябва да има нива на обслужване според приноса!

Много си глупав, наистина. Знаеш ли колко добре е организирана спешната помощ в тези западни демократични държави - амо много добре и бързо. Знаеш ли какви са там заплатите - ами по-добри от тук и по-адекватни. Изобщо знаеш ли нещо? И защо си мислиш, че има западни ценности у нас? И защо не виждаш колко по-уредени и спазващи законите са въпросните западни държави? А знаеш ли защо там все пак е доста по организирано и хубаво от у нас? Защото не се управляват от бивши кадри на соц лидери, защото у нас, това в което живеем не е демокрация, а нещо псевдо, което децата и внуците на соц величията съчиняват, защото управлението не е сменено, по никакъв начин, само името и в някаква степен формата - да, все пак днес можеш да плюеш по властта, преди не можеше, нали?

В тъмните времена на ГЕРБ.

В тъмните времена на ГЕРБ докторът си беше в кабинета, а чикото беше жив.

Нормално, новозавършил лекар -под 1000 лв начална заплата В ЦСМП е малко повече , но пак няма желаещи. Няма и да има! А последната година е тотална катастрофа! На 90% от работещите в болница заплатите са вдигнати с 60 лв , а повечето с 0 лв!

Да бе, сякаш като си МД можеш да лекуваш бъбречна недостатъчност. И с пари и без пари , лекарите не са всемогъщи. Повечето са - едно си знае баба, идно си бае.

Той спря проекта за увеличение на заплатите на медиците.

Проекта за увеличение на заплатите беше неизпълним. За това бе спрян! Киро, ти ли си бе, лъжец нещастен? Да не говорим, чел 2000 лв минимална лекарска заплата е подигравка.

И това да няма разлика в заплатите повече от 20пъти ли беше неизпълнимо? Или скочиха шефовете на държавни болници със заплати над милион.Като Балтов например?

Как заплата от 2000за лекар е неизпълнима,но заплата от 5000ле.за съдия е изпълнима?Плюс бонуси.

Нали служебното правителство даде 5млн.лв.за първа линия само за юли? Или лъжат?

А ми свиквайте! Това е бъдещето! В ЦСМП трябва да работят лекари и фелдшери , но поради недостиг вече работят и мед сестри. А на места няма и мед. сестри и лекар в смяната Всичко благодарение на невероятната политика в здравеопазването.

Е 12 години работа на ГЕРБ все пак накрая се отплащат! Видими резултати!

От 1 година и нещо управляват други! Те какво направиха при 30% инфлация?

Служебното правителство.При ПП беше 11%.Виж данните от НСИ.

Чакай малко, за 1 година /в тази 1 година не управлява едно правителство, все пак/, според теб как се оправят бакии трупани 12 години - ами никак, няма как да стане, особено, когато през тези 12 години Баце е закопан здраво в много посоки и е трудно да откопаеш всички л@йна

За без пари толкоз! Да си беше направил застраховка живот та да извика частна линейка да го закара до болницата, като е толкова зле. Аман от прошляци дето все тънко искат да минат и сдал багажа - то никой не е вечен

Пич - лошото е че и със застраховка пак е същото. Застраховката е измислена за да печели някой повече пари. Не за да ти е удобно на теб.

Не е вярно това :)

Ти ако си мислиш че за пари щяха да го обслужат, си голям будала. От такива кретени като теб се хранят бюрократите.

Ето затова лекарите ядат бой. Вместо да предоставят грижа в критичните моменти те имат оправдание. Всеки е чувал - Заети сме с друго. Нямаш формуляр аб12. Потърсете личния си лекар а не нас. Ние не сме такова звено. Който иска да си свърши работата търси възможност. Другите търсят оправдание. А отговорност не им търси никой.

Стани лекар и покажи ,как се прави.А за боя всеки си намира майстора.

а другия умрел ли е, или са го спасили??

Един вид, ако се почувствате много зле, останете си във вас и изживейте пълноценно последните си мигове, заобиколен от близките ви. Изобщо не се юркайте по болници, защото стресът от неуредиците само ще ви довърши по-бързо. Сещам се за един виц. Столичанин пропуска отбивка и замърква в нищото. На всичкото отгоре го погват остри болки в стомаха. Добрал се до някакво село и попитал първата срещната бабичка: - Лелче, тук в селото случайно да имате лекар някакъв? - Лекар ли?!...А не, нямаме. Тук всички си мрем по естествен път.

И по-зле ще става, с основна заплата по-ниска от на продавачка в Лидъл (нищо против тях) никой не ще да работи по държавните болници.

но хората нямат вина! Време е да посочим виновните: държавните калинки и онези, които не си плащат данъците и осигуровките! За това стига с тази измислена солидарна система! Време е за лични партиди и за ЗО, и за пенсия! На всеки според внесенто. Таке е справедливо!

Солидарната система си работи добре. Просто в БГ внасящите осигуровки са много малко и лекари и сестри получават жълти стотинки за отговорността която носят.

не, не работи! Солидарност не може да има между хора, които плащат 19 лв. и такива, които плащат 300 лв. на месец. Също трябва да може един човек да си плаща повече и да получава повече. Никога хората не са били равни, никога няма и да бъдат. На всеки според чергата му!