Кола блъсна мъж, опитал да махне таралеж от пътя

Мъж е бил блъснат от кола и е ранен, след като се опитал да премести от шосе в София таралеж.

Обратно в новината

Коментари - Кола блъсна мъж, опитал да махне таралеж от пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В еднаква тъмнина единият видял мъничък таралеж, а другият не видял голям човек.

никой заспи не може да промени това.

vasil

Като джиткам с велосипеда съм виждал размазани таралежи и други животни,понякога си личи,че изродът нарочно е отбил крайно вдясно,понякога дори и на банкета - аха-аха да влезе в канавката,само и само да сгази животинката.

нашият номинант за ежегодните премии на Дарвин. Първия опит - служебна дисквалификация поради непокриване 100 процента на изискванията. Съдейки по коментариите - ПОТЕНЦИАЛ ИМА! ДЕРЗАЙТЕ!!!

има много гори,естествено и животни.....преди години един Ежко пресече пътя ми...исках да спра но след доста метри.Погледнах в огледалото тоя таралеж не мръдна докато бях над него,после избяга и се скри в гората.

Значи единия е видял таралеж в тъмното да пресича, а другия не е видял човек да върви на пътя, а?....

При всичките строежи в кварталите около Южния парк, подобни животинки редовно излизат на пътя, в търсене на по-спокойни места. Съветът ми към всички, движещи се там, е да внимават както за животни, така и за хора, които се опитват да помогнат на животните.

Няма нужда! Универсалният съвет е като сядаш зад волана да не се мислиш за по-голям от пи*ката си. Всеки галфон, който "много бърза", вместо да кара предпазливо, не му е никой виновен после като "не е видял" човек на пътя.

Егати любителите на животни... Утре някой ще тръгне да заобикаля калинка или хамстер на пътя.

Добре, че такива дегенерати като теб сте малцинство. Ежът заслужава много повече да живее от твоята скотска порода, дето не осъзнава нищо по-далеч от г*за си.

Добър човек дабре че не е пострадал тежко...

Пак добре ,че не е блъснала таралеж , заради мъж !

а състоянието на таралежа?

Блъснатия си е виновен - запушил е дясното платно със спрелия си автомобил (ако ще и частично) и е навлязъл в свободната лента заради таралежко. Идващият зад него автомобил си кара нормално в дясната лента и трябва не само да набие спирачки заради спрелия автомобил, но и да извърти волана за да избегне човека с таралежа. Така си го представям аз. В новината няма инфо дали някой е бил пиян, но ако и двамата са трезвени тогава блъснатия е извадил лош късмет.

Бате, много бой ще ядеш в тоя живот. И то все от добри хора. Така си го представям аз.

Сега поне до Петровден ще сънува таралежи.

Дано добрият човек да се възстанови! А този 'шофьор' който не е видял човек на платното пред колата (!) вероятно е бил пиян или не е наред със зрението. Сега е интересно какво наказание ще му се наложи от 'некорумпирания' български съд

ами да съди Фандъчката, че улиците в центъра (синьо-зелената зона) не са осветени.

И сигурно е бил със светлоотразителна жилетка,с триъгълник на 20 м. и включени аварийни?Жалко за другия шофьор,че сега ще го разкарват по съдилища....

Ти кола през живота си карал ли си?! Ако беше карал с 40, с изправни фарове щеше и таралежа да види, камо ли човека. С изрядни спирачки, дори на неосветен път спираш за 2 метра.

А сигурно оня, дето не го е "видял" е карал с 50 км/ч и не е бързал да го заобикаля, нали? Те ева в малоумника.

напълно нормално е да направиш добрина в българия и да пострадаш за награда. аз искам да даря инвалидни колички и отсега мисля какво ще ми се сервира.

Ами гледайте да не я дарявате в средата на шосето...

Имах си аз да не го блъсне. Значи такива дебилни шофьори се придойдоха в София, че вече не само е страшно уморително, но почва да ме хваща страх да си карам колата. Тези си мислят, че карат кола с автопилот, а не те трябва да я управляват. Нито внимават каква е пътната обстановкам, нито нищо. Ако го питаш какъв знак, кола или нещо по-забелязващо е отминал 100% няма да може да отговори. Няма кръстовище, където поредния пишман шофьор да не ми отнеме предимството. и аз ако карам като тях 100% ще се сблъскаме. В най-новите листовките има един много интересен въпрос - какво правиш ако виждаш че ще ти онемат предимството - даваш газ и не се съобразяваш, защото си спредимство или намаляваш с готовност за спиране. На бас се хващам, че тези ще отбележат отговор 1.

Едно добро алиби, като опит за убийство...

Дайте да не бъркаме добротата със Закона за движение. Или с чувството за живота и околните. Не напразно ако колата ти спре нейде край пътя трябва да поставиш знак и да си облечеш елек светлоотразителен. Защото никой не очаква, че някой ще се мотае по шосето. Ако искаш да си добър, първо се осъзнай къде си и къде са другите и какво може да е случи. Не напразно има сигнализация, конуси, жилетки примигващи светлини. Нека не бъркаме добротата и нормалното осъзнаване на нещата и света от който си част. Отговорността е на всички и добрите не сме над другите. Няма оправдание да се шматкаш посред нощ по улицата без да имаш достатъчно видимост ( дори и тогава не би трябвало). Всеки трябва да осъзнава действията си, та дори и да собри и благородни

Този докато намери в багажника жилетката и триъгълника е дал фира заедно с таралежа.

По едно време, мислех, да напиша писмо до ООН - да бъдат премахнати светлините на колите - и по-евтини и по-лесно производство. Защото никой не ебава да си подава мигач на завоите, никой не включва аварийни когато е спрял аварийно, дори изпитвам ужас....когато вечер, щастливи шофьори, карат без включени светлини - един Господ ги води.

Абе мамин, едно време като нямаше светлоотразителни жилетки ама за прегазен човек се ЛЕЖЕШЕ, я как всички успяваха да виждат на едните фарове! Кво значи никой не очаква посред улица в града да се разхожда някой! Ако си караш с 50 и като видиш спряла кола намалиш, няма да викаш после "ама аз не го видях!" Я си бягай при всички дървени философи, дето жилетките им са виновни, че карат все едно пътят им е бащиния и все се имат за по-големи от ЗДП и собствените си възможности! Аман от келеменца, родени завчера в "условните" присъди за прегазен човек, които смятат, че за да шофираш разумно има нужда някой друг да има жилетка, сирена, специален пръст за пресичане и каквото още там бъркаш с добротата!

Първо се гледа собствената безопасност, а след това се помага за чуждата. Иначе съществата за спасяване се увеличават.

Добре е все пак, че Арно Белтрам не е бил на твоя акъл! Както и всички други ГЕРОИ, които са мислели за чуждата безопасност преди собствената си!

Браво на момчето, а олигофренът, който го е блъснал, да го съдят до дупка.

По принцип ежът когато е на пътя и усети кола се плаши, свива се на кълбо и остава неподвижен на платното. Това е много опасно за животинката. За това спирам и като сляза от колата му тегля един шут и той хвръкваа някъде из храстите край пътя. Това е начинът да спасиш еж без да се набодеш и без да те прегази някой идиот. Иначе ежовете са два вида - свински и кучешки. Свинските се ядат а кучешките не. Ял съм печен свински еж едно време на Райския залив на Созопол, преди градчето да стане клоака и заливът да се застрои.

В едни далечни времена когато на Райския залив нямаше никакво строителство а само една дървена барака на актьора Досьо Досев, който в момента играе във филма "Скъпи наследници" си правихме хайдушко чеверме на брега на залива. Купихме едно агне и докато един един авер го дереше аз гепих един свински еж в храстите. Одра и него, завихме всичко в кожата на агнето и го пъхнахме в един трап със жар който предв2арително бяхме изкопали. За да си направим жар изгорихме едни палети за което милиционерите после ни аретуваха. Но агнето и ежа бяха много вкусни. Имаше едене, пиене и к...ви разбира се. По това време бях прекъснал и бях барман в барчето на станцията на МЕИ.

Ти си цяло богатство за някой психоаналитик или психиатър, който би следил коментарите ти тук. Ще има материал за цял научен труд.

Бази, единият видял в тъмното таралежа, другия не видял таралеж и човек....

Колата е блъснала спасителя. Така пише. Иначе съм учуден....че има диви животинки в София. Където съм, вечер излизат зайците да се хранят, катериците са целодневна напаст, лисици, сърни, веднъж дива котка - рис захапа един от зайците в двора, криещ се под колите.

е тва българина е мноого прост човек

..... добро утроооо

Хаха, че и минуси ти пишат! Ганю докато сам не си даде сметка, че е масово е прост, нагъл, себичен и ненадежден, че да се поправи, тая държава няма мърдане от калния коловоз, в който е затънала.

Браво на спасителя на таралежа. Другия идиот дето е ударил човека явно защото е бързал стигна ли на далече ? Дано го осъдят. Ето такива стават убийци на пътя, все бързащите, нервните, припряните, нетолерантните.

Дано поне ежът да е отървал кожата.

Е избягала и е останала само леж-та.

Таралежа е с фрактура на заден десен крайник. Търсят се кръводарители с кръв група А отрицателен резус фактор

И аз бих направил същото...И всъщност съм го правил няколко пъти, за птици, таралежи и тем подобни...Но от такива случки се вижда кой е човек и кой животно!

Е животно щото не скача по свирката на перукан.

Тва е да си турниш таралеж у гащити

Нито едно добро дело не остава ненаказано в София! Да не слезеш да помогнеш вече ... Дано бързо и без последствия да се оправи добрият човек! И таралежът също да си намери място под слънцето и таралежка за потомство, че пролет настана! А тия, дето не могат да видят човек на улицата вечер в града - да си сложат очила, по-силни фарове, някое устройство да им държи главите напред, а не да зяпат наоколо и да си търсят нещо в жабката, да се карат с жената или не знам вече какво да правят?! Как може да не видиш човек на улицата пред теб, когато има светлини в града, фарове на колата?! Къде е блял?! Аман от купени книжки на безотговорни собственици на коли-убийци!

Как е таралежа?

Добър човек. Дано бързо да се оправи. Не пишат какво е станало с таралежа.

Избягал е подло от местопроишествието.б.

Обявен за издирване?

Международно, щото е около Софето, некаде....

Бог да прости този страхотен човек.

Ндааа, Бог да го прости, щото е добър но тъп. А иначе с фрактура на рамото има доста живот пред него. Читател е преди писател