Майката, убила дъщеричката си с 10 удара с нож, страда от параноидна шизофрения

30-годишната Лиляна Халкалиева е настанена в психиатричната болница към затвора в Ловеч

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това заболяване е ужасно. Преди 6 години имаше един подобен случай с комшията. Младо момче на 22-24 години някъде. Никой не е предполагал, че е бил болен. Семейството бяха хора с възможности и явно да не се разчува, го водили на лечение в психиатрията на друг голям областен град. Ама изведнъж момчето бяга от вкъщи, спрял да си пие лекарствата и след няколко дена се прибира и закла леля си на двора. Комшия, който е бил свидетел разказва, как полицията като го арестува и му слага белезниците, той им викал: ама защо мен арестувате, тя е робокоп, не виждате ли, че няма кожа? Просто ужас. А иначе много обичал и уважавал леля си. Смятайте какво се случва в мозъка на такъв човек. Пази Боже!

Е,що лайна не им се виждат на торта,дето трябва да я изядат,ами все хора им се виждат,дето трябва да бъдат убити?Баси и болеста!

Примерът ви няма нищо общо- при цитирания от вас случай на момчето му е била поставена диагноза отдавна, тази майка досега си е гледала детенцето като писано яйце, не е имало никакви индикации за психична болест, която няма как да се скрие толкова години и сега като е в кома я диагностицират. Даже бяха решили случая още на самото местопрестъпление и я обявиха за шизофреничка. Това е поредния случай, при който на драгия зретиле трябва да му стане ясно, че зверските престъпления в България не се разследват, а се обявяват занещастен случай, самоубийство или убийство и самоубийство. Един такъв случай беше и някакъв от подземния свят дори- гръмнат и пуснат с колата по някаква пропаст- и топ ченгета и журналя го обявиха веднага за самоубийство- гръмнал се бил и после за по- сигурно се метна ли в пропаст

Не вярвам жена като Лиляна да направи това, това е преоблечен и дегизиран мъж, като жена!! Мъжете в Истамбулската конвенция, по дефиниция са домашни насилници...

Gnusniak gnusen !

Моля да ми обясните как цитирам се "самонаръгва" човек, МНОГОКРАТНО при това, така както милиционерите обявиха още на самото престъпление? Дайте един пример, на самоубиец самонаръгал се многократно. Колкото и да е луд човек болката и инстинктът за самосъхранение са по- силни от всичко- едно е да се метне отнякъде, да си пререже вените, гръкляна и други еднократни действия, тя се била ръгала многократно........

Дали? Изказванетот ти на база познанието ти в детайли на всяка болест ли е?

Във Старосел имаше една, която се "самоуби" с 10 удара с нож, има как...

Всичките удари все в сърцето ли са били?

Едно време самураите след като са се наръгвали в корема са правели и надлъжен разрез без да са били шизофреници ,

Да даже още пиша!

Може може! Аз съм виждал човек прострелял се два пъти с пушка в главата. Продължавай да се чудиш!

Кочо Чистеменски и Спас Гинев, които избиват семействата си и още 18 моми, преди да сложат край на живота си. Вероятно и те са били шизофреници? Ама църквата ги направи светци щото избавили от мъките близките си. В Канада има евтаназия поради бедност. Жената щеше да е луда, ако не беше пробвала и тя да се самоубие. Иначе да е луда е ок за съвестта на обществото и социалните служби. Извратен свят.

Де отиде на Априлското въстание,бре?

Кочо и Спас Гинев са били домашни насилници

Май с жената шервате една диагноза

Добре де сега ли я диагностицираха ?? След като дето вече го няма ??? След дъжд качулка. Тия социални служби са пълна пародия! В нормалните държави първо диагностицират и после никога няма да допуснат такъв човек да припари до детето си, ако е в такова състояние.

че конкретно тази болест не я познаваш :)

Обаче майката е симпатяга.

Тази диагноза нова ли е? Ако е от тази година, то значи е платена. Ако е по-стара, защо са позволили на ментално болен човек да има деца?!

Държавата всякакси поощрява лудостта. Още от детската градина. Вместо да ги диагностицират и лекуват, те им лепват едно "аутист" и свиват рамене. Част от тези деца изобщо не са аутисти, а шизофреници и като пораснат и имат физическа сила стават обществено опасни. Тази майка е трябвало да бъде лекувана на време, а не толерирана докато извърши трагедия. Утрепала си е садистично детето. Можеше да нападне и моето дете. Такива масово си се разхождат сред другите хора, а мястото им не е там

Трябвало е да бъде стерилизирана и да не се размножава!

Майката въобще излезнала или от комата, че да я "диагностицират"? Нищо чудно и да не е

Какво стана с убийците на Денди???? Същата история. Полицаите отсъдиха още веднага, че било нещастен случай, ВЪПРЕКИ че лекуващия лекар каза, че е абсолютно невъзможно да падне по стълбите, удрайки си равномерно главата, а не останалото тялото и бяха категорични, че е бил жестоко и продължително с тежък предмет по главата...... Полицаите за да не се занимават ОБАЧЕ го обявиха за нещастен случай. Убиецът или убийците са на свобода, а случаят се води за приключен

Случаят не се води приключен, а нямат нови нишки за проследяване. Имаше толкова противоречива информация в медиите, после всичко утихна, че не е ясно докъде точно са стигнали.

Гледах интервю с доктора, който беше категоричен, че няма как да е нещастен случай.Айде на журналята не вярвам, те са по- безскрупулни дори от политиците, но доктор да си заложи кариерата да говори неверни неща за някой непознат при това, няма как да стане.

Дали пък Хитлер не е бил прав по отношение на шизофрениците. По неговия метод биха се спасили много невинни души за сметка на една нелечимо болна душа.

"Много е страшно ей , хора чукайте на дърво, въртете се вкръг, лейте куршуми , който суеверен, който набожен -молитви, наистина никой не е застрахован." ХАХАХАХАХА Булгаристански гражданин 2022 г. Лей куршум - дейби и циганите малоумни Плюя три път през рамо да не се срещам с такива дебили като тебе ама няма как 95% от Булгаристанското население са като тебе

Демек - има СЪЧМИ в главата

МНого кошмарна ситуация. Още по-кошмарното е , че шизофренията се отключва обикновено към средата или края на 20--те години на човек. В таз връзка никой и на никого близките не е застраховани - нормален човек до 20-си години и изведнъж може да отключи това ужасно заболяване. С медикаменти и много подкрепа може да се контролира , но в БГ психичното здраве , превенцията, и следболничната грижат за заболелите просто не съществуват. Много е страшно ей , хора чукайте на дърво, въртете се вкръг, лейте куршуми , който суеверен, който набожен -молитви, наистина никой не е застрахован.

Проблемът произтича оттам, че българските следователи са единствените в света, които в 21- рви век, могата да отсъдят още на местопрестъпление какво точно се е случило и кой е извършителят.ОЩЕ ПЪРВИЯ ДЕН заявиха, че това е майката и че била шизофреничка, докато тя беше в кома и без да е имала никакви абсолютно никакви индикации за психично заболяване. В статията се мълчи дали въобще е излязла от кома.... и нищо чудно "експертите "да са я "диагностицирали" още докато е в кома!

Проблема произтича, от такива като Вас, дето съдят по фактите от дир.бг. И естествено знаят всичко и съдят с абсолютна точност, според същите факти! Смях.

Как я диагностицираха като е още в кома и как това тежко психично заболяване досега не се е проявило толкова години? толкова смърди този случай, че няма накъде. "Експертите" още първия ден я осъдиха, че е убийца и самоубийца, без да са излезли резултати от изследване на уликите и т.н. Нали се оказа, че е разполагала с финанси, защо не разследваха още от началото обир- орките за пет лева убиват по жесток начин, а те още ПЪРВИЯ ДЕН, на мистопрестъплението го разкриха!!!!

Аз мисля по същия начин.На мен не ми се връзват нещата от самото начало.

Затова и питахме: в името на какво загубихме още две чеда на майка България? На криворазбраната демокрация, какво ни донесе тя? Е, това не ИСКАТ да разберат пишещите тук момчета и момичета, не е само въпроса до диагнозата, не е ...

Нъпълно възможно е да не е диагностицирана, защото просто не е имала симтпоматика до момента. Човек не се ражда шизофреник - това заболяване се отключва изведнъж и най-често симптоматиката започва да се проявява в когато човек навлезе в 20-те си години или в края на 20-те си години. Така че тази жена може да е отключила заболяването скоро и дори да не е разбрала, нито тя , нито близките й. Представи си самотна, безработна , забутана в някво село, най-вероятно депресирана , стрес , безпаричие и ако е била предразположена генетично към шизофрения, някое събитие и било последната капка , достатъчна за да отключи шизофренията.

Като на малки деца трябва да ви се обяснява. Това са работни (предполагаеми) версии, които в процеса на работа се потвърждават или не.

Естествено, че човек извършил подобно нещо не е нормален. Жалко за детенцето и тази клета жена.

Да гледаш малко дете без финанси и при огромен стрес създават психични болести.

Някак не мога да намеря ни един довод, що не теглят куршума на тая клетница и да се свърши с тая мъка? Утре тя пак няма да е виновна, че примерно е убила с паве детето ви, щото я били пуснали от лудницата поради липса на възможност да продължат грижите за нея.

"що не теглят куршума. на тази клетница.." Е, кои са тези "те", според тебе, които трябва да й теглят куршума? Отивай ти да й теглиш куршума, като раздаваш улично правосъдие, отвиай и изпълнявай това , което си отсъдил! Никой не е длъжен да си цапа ръцете заради извратената ти психика, поне тази жена има диагноза, а твоето оправдание какво е?

удряш с тъпо, мушкаш с остро

Това беше ясно от началото защото нормална жена не може да направи такова нещо.

Още две прекрасни чеда на майка България загубихме, в името на какво? Разбрахме ли след 32 години какво е това нещо "демокрация"?! За 5% благини до преяждане, и 95% страдащи и умиращи българи. Това ли е България?!

Иди да се прегледаш навреме, че шизофренията е опасна болест!

Време е да научите, че има болести, за които не е виновен НИКОЙ! Просто се случват! Дали ще е шизофрения, рак, или подобни... Има ги! Имало ги е! И ще ги има винаги! Време да проумеете, че човешкото тяло не е перфектно! Природата не е безгрешна! Такива неща се случват няскяъде има хора. И политиката няма отношение!

Поредната крива ракета, на която космоса /демокрацията/ ѝ пречи. Наистина ли мислите, че тези болести сега изведнъж са се появили на този свят. Ами, не са, категорично не са. Единственото което мога да кажа е, че просто в миналото за тези неща не пишеше по вестниците, те се потулваха и само светло бъдеще ни се чертаеше. Това са фактите, това е истината. Ейййй, писна ми от търсещи си робство робски душици.