17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приемете,моите най-искрени сиболезнования.Докато шофьорите си гледат телефоните,нашите деца ще мрат по пътищата.

Silverado

Похвално!!! Само да запитам - кръвта се дарява за Александра, или аде да речем Алекс,, нали? Ма откъде се взе този Али, не разбрах???

На Александра, освен Алекс, казват и Али с ударение на А, на галено. Едно време беше Сашка....само за информация ти го казвам. Дано детето има късмет и да се възстанови, нека Господ и всички ние да бъдем с него!

е новина, която трябва да е първа! Но нали трябва българите да се изкарарват несъстрадателни и завистливи. Колко по-важно е да прочетем за Македония като първа новина или за Тиери не знам кой си (лека му пръст). Дай Боже момичето да оживее и да е без усложнения! На всички отзовали се и помогнали ПОКЛОН!

Ти не отиде да дариш, нали?

Чета коментарите по-долу и виждам, как един прекрасен дарителски акт може да се превърне в нещо негативно от голяма част на коментиращите. Бъдете по позитивни. Желая на всички Ви един хубав ден.

ебати гнусните хора влизат в тоя гнусен сайт

Ами спри да влизаш, и гнуснуте ще намалеят с един.

ми говори че аз съм бил гнусния....дееба и анонимната ти путка нещастна

АлЕксандра = АлИ...?!?!? Галеното на Христо - Хаси!?!? Манол - Меди?!?

говедо

Това ли е важно.Коментира се хуманната постъпка ,така ,че не използувайте ирелевантни методи при коментарите

Пак ви метат нещо наивни!Трябва им плазма за нещо ,а и не знаете с какво ви бодат.Виждали ли сте кръвта на инжектираните под микроскоп на какво прилича.На нищо не прилича ,пълна е с парчета и е слепена.Такава кръв не става за преливане.

ебати гнусния тип си бе.... Това всички изроди ли взлизате в тоя сайт... може би защото сте анонимни а?

Може и да греша ,но като ,че ли жените ,които даряват кръв са повече от мъжете.което не ме учудва.През целият си живот съм бил в средата на умни ,високо- образовани,възпитани с добър произход жени и като цяло те имат някаква вътрешна сила и дух ,както и само-дисциплина.

Бях там и дарих. Не прави защлючение от една снимка. Разбира се не съм водил статистика, но според мен имаше по равно и от двата пола. Само да добавя, че не видях никой от третия пол там...

Е па да беше дошъл да поседиш на студа заедно с всичките мъже които бяхме на опашката, че да видиш реалната ситуация вместо "да ти се струва" по снимки и фантазии бе, льольо. Мъжете винаги са повече от дарителите жени - това е факт, не на последно място защото жените я са бременни, я са в цикъл, я са с анемия (която по някаква причина явно много често се среща сред жените, сигурно точно заради цикъла им), я припадат от спада на кръвното налягане и не успяват да дарят пълните 450 грама, абе все имат някакви женски проблеми и ги връщат масово. Ако не ми вярваш, виж циганите дето даряват срещу пари от кой пол са. Личи ти как не си стъпвал в кръвния център, ама хем ти лично не си проявил "вътрешна сила, дух и самодисциплина", хем се мъчиш да си лепнеш собственото малодушие на всички мъже.

ДА ПОМАГАМЕ и бъдем по ДОБРИ ХОРА

Умри бе боклук

Този е " ваксиниран".

само антиваксърите мислят за смърт

Бе да не е блеяло връз телефона, щото спът и идат

Дано се оправи момичето! Поклон пред дарилите кръв. Едно нещо не ми е ясно, когато някой пострада и има нужда от кръв..от колко кръв има нужда - 2,3,5,8,20 литра? 130 човека са дарили кръв по средно 250мл. това са около 32 литра кръв. Толкова ли кръв и се прелива? Знам, че някой опреации се нуждаят от много кръв...но какво е много? Човек има средно 5л кръв в тялото си ако на една операция ти сменят цялата кръв то трябва д ти направят 6 операци и да то сменят 6 пъти кръвта за да докарат 30литра. Не се заяждам просто ми е интересно и ми се иска някой да обясни. Има роднини, за които съм дарявал кръв и такива за които съм купувал. Кръвта е адски скъпа.

Мамун те да не даряват само за нея.

Ами незнам, затова питам? Защо тогава в новината казват, че 130 човека са дарили кръв за нея? Къде по точно пише, че кръвта не е за нея?

Нека живее това дете! Нека се радва на младия си живот! Благодаря ви, мили дарители! Важна е енергията, която се отправи към детето!

!!! НЕКА ПОМОГНЕМ НА АЛЕКС ДА СЕ СМЕЕ ОТНОВО С НАС!!! Алекс има нужда от тромбоцити!!! Те се извличат по специфичен начин, затова има нужда от кръводарители на тромбоцити! МОЖЕТЕ ДА ДАРИТЕ КРЪВ като изрично упоменете, че са за изработване на тромбоцити! Необходимо е да сте кръвна група А+ и да дарите във всеки един център за кръводаряване в София утре в диапазона между 8:00 и 10:00 часа. Не може в друг град и трябва само в този час, защото се изработват до обяд тромбоцитите.! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА УПОМЕНЕТЕ,че кръвта ви е за изработване на тромбоцити за Александра Емилова Нинова за болница Пирогов! Нека се помолим ЗАЕДНО за нашата Алекс!!!

Не се бъзикай!

Може да не се бъзика бе г ъз

Едно не ми стана ясно-защо е имало изрично условие дарителите да са с кръвна група А+? На човек с такава група може да се прелива безпроблемно кръв от четири групи-А+, А-, О+, О-...

В България и в Европа мисля, на човек се прелива само същата кръв. В Америка мисля е друга практиката

Да те в Америка преливат и от маймуни и бизони

Дано се възстанови без последствия!!

Дано кръвта да иде за момичето а не за урките, които ше трепят наред. Защото все пак аналогична новина: Испания https://www.20minutos.es/noticia/4944519/0/urgente-llamamiento-donar-sangre-madrid-fechas-lugares-horarios/ Полша: https://www.bankier.pl/amp/wiadomosc/Kryzys-krwiodawstwa-Na-calym-swiecie-brakuje-krwi-8260101 Вижте снимката ма полската новина. За тези, които не разбират заглавието: има глобален дефицит на кръв. Американският черен кръст обявява криза на кръводарителството. Usa https://www.chron.com/news/local/article/American-Red-Cross-declares-first-ever-national-16767563.php American Red Cross declares first-ever national blood crisis Има аналози и на други езици.

Не разбирам какво аналогично нещо виждаш с изброеените страни. За Испания мога да ти кажа, че има огромно количество редовни дарители на кръв и въпреки това по новините се излъчват кога, каква група има нужда. Понякога е за запълване на вестниците. Хората просто пддържат непрекъснат резерв и търсят акривно дарители, непрекъснато и има ужасно много дарители. Има подвижни центров в автобуси и в баолници. Дават ти един сандвии една кокакола за да вдигнеш кръвното след даряване и се отнасят с много уважение и внимание към дарителите

Кръводаряването е огромен проблем докато не почнат прасетата да кръводаряват Света няма да се оправи

Е как да няма ако си хипертоник не можеш да даваш а ако вземеш лекарство за да понижиш налягането тогава пак не можеш да даваш заради медикамента дет си приел.

Духовността ще спаси света. Това се опитват да ни отнемат, но истината и доброто ще надделеят.

Има и хора,има и изроди,които замърсяват, всичко свято.

Има да вика им се гербаджии

Тази али ,не е пила провиотика на просто киро в лидл за 19,99 ! !!! А ВИЕ КУПИХТЕ ЛИ СИ ВЕЧЕ ?

Поклон пред всички,дарили кръв!

Ами реза

Българите са калтаци къде покриха блъснатата жена до Фантастико в Дървеница на спирката пред Лесото от депутатски джип Мерцедес жива ли е някой знае ли нещо?

Сорос , зомбита си през фейса си зове

Политически инжинеринг, през манипулативните мрежи

Макар и малка все още има надежда за българите. Вече мислех, че отдавна са загубили всичко човешко, Още веднъж ви благодаря затова, че имате емпатия! Браво!

Е има надежда … И момичето бързо да се оправя!

Кой пък сега е тоя Али?

Агджа

Като им взеха доходите от промяната , на овцете им остана .... кръвчицата да им изпият

Браво

Поснах една сълза...

А пък в момента , херото е при Киро да го инструктира . Как утре да предадем пиринско на сърбомакета

Сърбите са велик народ нещо което не може да се каже за пасмината бугарска

По скоро как ще излезе че геноцида над говорещите руски в Украйна е грижа за здравето. А след това и за нашето здравр ще дойде време. Изтребителя ще пази отблизо еврогейските ценности още 5 години изчегъртвайки българските.

При мунчо , някои са обезглавени !! Други разчленени като аптекарката ! Но всички сме по зле от всякога

Преместим

Като лекар - изказвам огромна благодарност към всички дарители. Като българин - в такива моменти вярвам в нормалните българи ! Може би има надежда за нас като нация . Благодаря Ви!

Някой политик да се е излъгал да дари, случайно!

Примерно Линда ПростоКирова!

Те си пазят кръвчицата, тяхната е скъпа не е за всеки.

Тоа па !! Немат време! Заседават

За политиците не знам, ама се питам дали е дарил някой от тия загрижените, ковидистите, или нямат време от ходене по телевизиите.

Karakachanov vidyah sluchayno...byaha sas Siderov...

Има надежда да изскочим от тинята щом има такива българи!

Има надежда за нас като нация. След това, което прочетох, и след други примери напоследък, вярвам, че ще оцелеем. Моля се с цялото си сърце за момичето!!!!!

Българите са добри и свестни хора. И колкото и да се делим на българи, турци и цигани сме много подобни. Лошото е че политиците ни продават. И това ни обезверява. Дано не е така и в случая.

Хахахахахахах. Бил еднакъв с циганите и мюсюлманите.... Ххахахахагахаг

В такива моменти се гордея че съм БЪЛГАРИН !!! БОГ да помага на детето и на всички българи !!! Радва ме факта ВСИЧКИ ЗА ЕДИН

Важното е подаръчните пликчета от митниците да не спират

ли реши да пишеш простотии ? А кюлче в чекмедже не ти ли е важно ?

Поклон, пред добрите българи!

Дано се оправи момичето. Но все пак да питам ДИРА! Абе къде изчезна пешеходната пътека от цялата история?

Власта на шуробаджанаците от ПП на ПП ,прегазва Александра !

Не ми отговаряйте! Най вероятно вече сте съсипали живота на един обикновен българин, шофьор на автобус на гр. транспорт. Също така сте съсипали живота и на цялото му семейство, но какво от това? Нали с лъжите си събрахте много кръв.