Майка обикаля болници посред нощ, отказаха прием на бебето ѝ в тежко състояние

Детето е прието във Втора градска болница, след като в "Пирогов" нямало места, а в "Александровска" заявили, че то не се нуждае от хоспитализация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"На 12 май той, без никаква причина, вдигна температура 38-39 градуса. " Температура не се вдига без причина, винаги има причина. ""В "Александровска" болница лекарката прегледа детето по-неглижиращо и ми каза, че нищо му няма. Изписа ни лекарства и ни изпрати да се лекуваме вкъщи. Детето беше с предгърчови тикове", сподели майката." Това е ежедневие в България. Само късмета е спасил детето на тези хора, както и приема му във 2-ра градска. Не случайно страната години наред води класациите по смъртност и ниска средна продължителност на живота. Искам да подчертая, че по Конституция държавата е длъжна да се грижи и да закриля здравето на хората! Сега семейството е наложително да съди "Александровска". Всеки трябва да се научи да си търси правата - само така има шанс за някаква промяна!

Мафия в бели престилки!

Предлагам всеки лекар, който откаже лечение на дете до 18 години, да се раздели с професията поради липса на хуманизъм! Просто да му отнемат лекарските права и толкова!

Да не прави платена от спонсори реклама на боклуците-ваксини по 1000 лв дозата. И иска да приема в болницата само пациенти с измислен ковид за да им взема по 1800 лв на парче. Време му е да си ходи - в затвора. За безотговорно отношение към работата и хората и нарушаване на Хипократовата клетва.

Пак отделете легла за настинка с клинична пътека 1800лв на седмица и разбира се места няма да има за нуждаещите !!!

Трябва си законодателна промяна и начин за документиране на отказа. При отказ от приемане глоба за лечебното заведение 50 000 и персонална глоба на виновното лице 5000+вкарване в списък с лица за наблюдение. При второ нарушение в рамките на година 100 000 глоба за болницата, за лицето 10 000 и отнемане на професионалните права за 5 години. При трето нарушение болницата се затваря директно.

Да уволнят цялото ръководство на Александровска. А като гледам и това на Пирогов. Мен са ме ръщали от Пирогов с натравяне на кръвта.

Позор, позор за Александровска болница! Веднага да уволнят дежурната лекарка, така не може, дете е.. Ами ако се беше влошило е не дай боже .......кой щеше да отговаря

Аз си мислех, че само в Хасково те отпращат с "аре, въри си по пътя...." и турскоговоряща мед. сестра ти казва, че нищо ти няма. А в интерес на истината за моето дете в Хасковското Спешно отделение където има дежурна Педиатрия съм много доволна! Но много често се случва това, че когато отидеш превантивно, ти казват, че нищо ти няма и защо си дошла, а когато вече си се разболял, те питат ти кво чака до сега?!

Има парадокс в процедурата, ако отидеш сам до болницата се водиш самонасочил се и могат да ти откажат прием, както често се случва. Но ако викнеш линейка и те те закарат до болницата при места те приемат директно. Те циганите не да прости и викат линейка за всичко.

Здравейте! Започвам направо по темата, когато детето вдигна, за пръв път температура, на 12ти срещу 13ти, аз веднага се обадих на ЛЛ. Тя ми каза да го заведа, за преглед. Отидох, прегледа го, предписа лечение! Прибрахме се вкъщи, дадох лекарствата преписани от ЛЛ. Малко след това детето става от сън с 40 градусова температура! Звъннах на ЛЛ 3 пъти, но тя не си вдигна телефона! Веднага дадох нурофен, сложих чорапи и кърпа на челото напоени със оцет! Смъкна я на 38,5, при което отново заспа. По късно вечерта отново вдига температура, обаче този път нямаше как отново да му дам лекарство, за смъкване на температурата, за това намокрих един чаршаф и го увих , също така сложих и кърпа на главата! Направих всичко възможно, за да смъкне температурата, но уви не успях. Както казах и в репортажа, отидох в Пирогов, дадоха му някакви капки да смъкне температурата и ми дадоха направление, за хоспитализия! Насочиха ме към Александровка. Отидох там прегледа го лекарката, при което ми ми казва, че на детето нищо му няма и че това е просто температура! Предписа ми лекарства и ме прати вкъщи! Днес на обяд, разбрах от персонала на 2ра градска, че от Александровска са звъняли на директора на 2ра градска, за да излъжат, че аз дефекто не съм отишла на 12 срещу 13, а на 10 и че тогава детето не било, за хоспитализиран! А вчера са казали, че съм отишла на 12 , но в много по ранен час от казаният!Няма нищо такова всичко това се случва на 12 срещу 13. Пътят от Александровска до 2ра градска беше най много 7 минути. Аз съм здравно осигурена, също и детето и не мисля, че има значение дали си или не си осигурен! Факт е че Александровска иска да замаже позора!

Скъпа Арша (що за име е това?), моля да си закупиш буквар, да го прочетеш, чак след това пробвай да пишеш. На първо време - няма да е никак зле да си наложиш известни ограничения, когато пишеш запетайки :)

Във всеки случай името е по-нормално от твоя ник! Сигурно се срамеваш да напишеш истинското си име! А Ариша е напълно права!

Такива анонимни, като теб ми пълнят душата! Името ми е персийско!

Скъпа Айше, пак обърка запетайките :))

Скъпи форумен идиот, пожелавам ти най-искрено да пукнеш по възможност тая седмица, че да не дишаш излишно въздуха.

Предвид името и правописа, моля позволете да направя две предположения. Първо - родила сте преди да завършите училище. Второ - бащата също е ... "персиец". Познах ли?

Не, не позна!

значи вече майките няма да знаят колко тежи бебето, ама сатурацията - даааа и какво е предгърчов тик??????

Така ще е вече в Руменистан

Пирогов са за наказание защото не са осигурили линейка и не са транспортирали детето до друго лечебно заведение, поне са били компетентни, че детето е зле, но това не ги оправдава! Не е човешко да кажеш на родител, че детето е зле, обаче тук няма места, оправяйте се, не ни дреме. Точно това са направили! Лекарката в Александровска е за ПЪЛНА проверка, включително на образователния и ценз, да я препитват наново. Явно е некомпетентна калинка и такива трябва да бъдат преобразовани, иначе убиват ХОРА! Браво на ЛЕКАРИТЕ във втора градска!!

Ква линейка, те са на десет крачки разстояние ... и времето е хубаво за разходка.

Хора, научете се - когато ви отказват прием - ВЕДНАГА ГИ ЗАПЛАШЕТЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗВИКАТЕ ПОНЕ 3 ТЕЛЕВИЗИОННИ ЕКИПА, ДА ПОКАЖАТ КАК СЕ СЛУЖБА СЛУЖИ ПО ТЕЗИ БОЛНИЦИ! Тогава ще видите дали това дето хвърчи се яде - не веднъж моментално се намира и легло и линейка и всьо!

СЪВЕТ ДО МАЙКАТА ДА СЪДИ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪД ЗА ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА....... УПРАВЛЯВАЩИТЕ АЛЧНИ КОРУМПИРАНИ ИНФАНТИЛНИ ПОЛИТФИРМЕНИ СВИНИ ОСВЕН ДА КВИЧАТ ПО МЕДИИТЕ И ДА НИ ЗАНИМАВАТ С ГНУСНИТЕ СИ ИНТРИГИ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ ЗА 32 ГОДИНИ НИТО ЕДИН ЗАКУПЕН МЕДИЦИНСКИ СПАСИТЕЛЕН ХЕЛИКОПТЕР..... ЛИНЕЙКИ БЕЗ ЖИВОТОСПАСЯВАЩА И ЖИВОТОПОДДЪРЖАЩА ТЕХНИКА....... НА ЗАПАД.... НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА, ФАБРИКИ, ЗАВОДИИИ ИМА ПОСТАВЕНИ ДЕФИБРИЛАТОРИ.... А В БЪЛГАРИЯ НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ..... ВАЖНО Е..... "ТЕ"..... И ЧАААВЕТАТА ИМ ДА СА ДОБРЕ.......... И МЕДИЙНАТА МАШИНА ЗА МЕСО ДА БЪЛВА ПРЕДИЗБОРЕН ПОЛИТФИРМЕН БЪЛВОЧ.....

Политбълвоча явно ти се удава и на теб. Какви съвети раздаваш, кретен такъв..? Да съди България? България не е имагинерно понятие, това сме всички ние, живеещи и работещи тук. Да съди Александровска и в частност лекарката, да. Но държавата какво общо има с това? А как е на запад, видяхме всички. Много бързо се прибраха гурбетчиите миналия март. Май здравеопазването на запад, освен че е добро, май не е за всички. И си оправи шрифта, не е необходимо да крещиш. А на детенцето желая бързо оздравяване!

Да, на запад е скъпо донякъде здравното но болниците са чисти, докторите вежливи а при раждане на деца не плащаш нищо и няма избери си екип и дай после пари и черпене. За района в който съм, има мед.хеликоптер но такъв има и за други области. За 18г тук една дори леко ръждива линейка не съм видял.Нито в бърза помощ нито на парамедиците към пожарната. Линейката се кара и от двамата вътре,кой когато прецени, като и двамата в линейката оказват първа помощ.Бил съм свидетел достатъчно. В милата ни родина , пристига шофьор който е само шофьор с няква леля и двамата заявяват че болния грябвало да ги чака на входа те не влизали с носилка? За унижението по болниците и мръсотията да не говорим.. Та драги мш смехурко, много неща има какво да вземем на готово от Европа без да откриваме топлата вода, но за сега откриваме само точенето на фондове в нечии джобове. И за тия години видях сума ти пътища и виадукти построени за кратко време, но веднъж не видях премиера им с джипката да обикаля и реже гордо лентички

Белгия ,което е най-близо до България по брой на населението /някъде към 10,5 милиона/ има 11000 неосигурени.България при население под 7 милиона население има към 600 000 неосигурени .Е, тогава не е чудно ,че има проблеми

Спокойно. Боко ще му изпрати министър Ангелов и шефа на Пирогов да го обслужат на място и го транспортират на крака в болница. Упс.... забравих, че това не е някой известен, сори!

имаш предвид Румен Радев? Нали цялата власт е в него, да размаха с юмруче нещо и да каже на ковида да се маха.

При липса на легла в болница транспортирането на пациента до друго заведение трябва да се осъществява с линейка....Настоявайте затова, крайно време е да се осигури координация между болничните заведения работещи да здравната каса...

На Александровска директор беше К. Ангелов - вече бившият здравен министър. Подлога на Бойко. Така се срива здравеопазването у нас и доверието на обществото в него.

Да бе, всички го играем това с болниците. Въпросът е какво правим за да не е така другият път?

Умираме тихо, без да се оплакваме и безпокоим останалите!!

Нормално за България, щом не е някой доносник, крадлива мутренска подлога или гнусен продажен политик места и доктори не се намират.

може да има някакви претенции към лекарката в Александровска. но към Пирогов? какво трябваше да направят? да изхвърлят някое дете от болницата, за да приемат нейното? а какво щеше да пише, ако я бяха приели и оставили в коридора, да чака някое легло да се освободи сутринта, евентуално?

Да осигурят линейка и да го транспортират да друга болница

Дано се оправи детето ама майката е почукала на гербераските порти дето всячески ще гледат да създават проблеми за да прехвърлят собствената си низост на някой друг.

"На 12 май той, без никаква причина, вдигна температура 38-39 градуса. " Я кажете колко дена преди случая го ваксинирахте детето и с какво.

По абсолютно същия начин, обикалях из софийските болници една нощ, с дете на 10 месеца и 40 градуса температура ... в 3 през нощта стигнах до детска пумология, където ни приеха с диагноза двустранна бронхопневмония. Едвам ми спасиха детето. Всичко това, при здравни вноски върху максимална заплата... Горката женица...

И после бият не по новините не сте за бой а за разстрел на такива хора не трябва да се позволява да практикуват изобщо.какво ли бъдеще ни очаква се питам още.не е било за болница? АКО БЕШЕ ИЛИ Е ВЛОШЕНО ЗДРАВЕТО НА ДЕТЕТО КОЙ Е ВИНОВЕН.БАЩА САМ НА 2ДЕЦА ЗА МЕН ВСЕ ОЩЕ И НЯМА ДА ИМАМЕ ЗДРАВНИ ИНСТИТУЦИЙ БЪРЗА ПОМОЩ ДА ОТИДЕШ ОСВЕН АСПЕРИН АНАЛГИН ДР. НЯМАТ КАКВО ДА ВИ ПОМОГНАТ.АКО ИСКАМЕ ДЪРЖАВА ТО ПЪ ВА ЗДРАВНАТА ИНСТИТУЦИЯ ДА СЕ ОПРАВИИ ПОСЛЕ ДР.ИНСТИТУЦИЙ

"да се позволява"? чакай бе, от кога някой е заискал да става лекар, че и да не му позволяваме ?

Като ти видях неграмотното писание ме съмнява, че можеш изобщо да се грижиш за живо същество, та даже и деца споменаваш. Нищо чудно да отгледаш същите, да наподобяват неандерталски "феномени" като теб.

Hellias

За децата, спешното на Токуда. Знаят какво да правят там.

не съвсем. Зависи кой е дежурен.

И кое му е тежкото на състоянието ? След като лекар го преглежда и преценява, че не е за болница ? Е, тя младата майка разбира повече ... И веднага тръгва по редакциите. Още малко и публиката ще повярва, че лекарите няма да приемат болно бебе ...

За гербероидите никое състояние не е тежко, освен ако не скъсат менискус, а! Боклуци долни сте до един, но скоро ще ви изчегъртат най-накрая.

Точно Станков да обвиниш, че симпатизира на ГЕРБ??? Виж му предишни мнения, за да разбереш, че не им е фен.

Като ти чета коментара, веднага ми става ясно едно, че ти имаш спешна нужда от доктор.Явно нямаш деца, щом правиш толкова прост коментар.

дойдоха летни жеги, ограничиха вируса. На ден я отидат 300-400 да се тестват, я не. Да не говорим, че от тях едва ли и 10 са за болница. И това в цялата страна. Отвориха всички масови прояви, почивки, екскурзии. И НЯМАТЕ МЕСТА в болниците!? Нямате места за бебета в Пирогов?! Първата пандемия, която обявихте заради ДВАМАТА старци, дето стигнаха в Пирогов след празнуване на гурбета на щерка си от Испания и които диагностицирахте, само защото най-накрая бяхте намерили изобщо тестове за това чудо, обикалях Токуда, Пирогов, Исул, Инфекциозна и пак Пирогов, докато приемат дете на 1.5г с 39,6-40 градуаса от СЕДЕМ дни и доказана бактериална инфекция. И навсякъде, или не поемаха отговорност и казваха:" ми вие си преценете как да го лекувате", или ми крещяха, че в ПАНдемия ОТ ДВАМА ДУШИ, си позволявам да ходя в болница. А скапанаото джи дори не поиска да го прегледа докато не стигна до болница, защото разпоредбата била лечение по телефона. ИZроди, иzроди, иzроди, иzроди, иzроди!

Че лекарите ни са алчни безкрупулни безхаберници е факт който всички виждаме. Все пак все още има и лекари с съвест които знаят какво правят. Проблема в здравеопазването е ,че болниците станаха търговски дружества т.е. нещо като Теленор(колкото повече пакети продаде на здравна каса болницата ,толкова повече ще спечели). Лекарите ни се ухраниха и вече не им се занимава с дреболии от които я вземат нещо я не. Все пак както споменах по горе все още има лекари с съвест но са ужасно малко.

Като се разболееш ходи на Позитано 20 да те лекуват, мръсник.

Колкото и грозно да звучи, някои от тези, аз не бих ги нарекла лекари, са си не за бой, а за пребиване. Добре, че е имало, кой да реагира отговорно, иначе сега можеше да четем друга новина.

откъде знаеш? Като ти се разболее детето се побъркваш. Цялата новина е за това как майка се е побъркала и е почнала да истерясва по спешните.

Ами като не е роднина на Каролев,така ще е!Няма Балтов да го прегледа,я!

Ами след 10 години работа, работа, работа, трябва да си роднина някому, че да не си умреш като куче пред болницата.

Трябва ли точно Балтов да прегледа дете с висока температура? Всеки педиатър, който наистина е такъв ще вземе мерки. Да неглежираш здравето на деца си е престъпление. За такива има съд и в затвора. Реват наши лекари, как било на Запад, пари много печелели. На Запад при подобни случай ще има вземане на права и затвор.

Някой да е виждал политик да обикаля болници за легла с децата или внуците ?

Ще ръкопляскате ли на българските хуманни, жертвоготовни и отдадени на професията си български лекари, ганювци?

На тези от Пирогов и Александровска, заедно с Балтов и Ангелов, ще им ръкопляскам, но с шамари по лицата!

Ако беше казала че е контактно с ковид, щяха да го вземат веднага. Те вече други болести не лекуват. То и ковида не се лекувал , така че стойте си у дома.

би ли заложил живота си на това твърдение? Защото се опитваш да заложиш животите на други хора, като ги убедиш да не търсят помощ при боледуване.

Дано е добре детето, ама да кажа, ако хора си плащаха здравни усигорофки щеше да е доста по-нормално здравеопазването!!! Сещала ле се е жината!!!

То пари има. Държавата, ние, отделя пари. Много кражби има, много източване има и то точно от лекари - директори, завеждащи отделения, лекари. Там не може да открадене леля Пенка санитарката Там крадат лекари. Затова няма пари. През последните 10 години няколко пъти е увеличен бюджета за здравеопазване и всяка година се дава повече и повече, но това води да повече кражби,. ремонт за 50000 лва се пише за 100000. Няма как да има пари по този начин.

Малоумнико, първо се спасява пациента и после става плащането, дали от осигуровки или друго!

Балтоооов курво недъгаваааа нямаш легла в чисто новото детско отделение ли бе??? Господ да те убие жалко копеле!

ваксинира ли се? Мога да ти прошепна причината в болниците да е така.

Ами нали ръкопляскахте. Нали много човечни били. ето затова циганите ги бият. Щот са много човечни. кога ще има лекар в затвора. Кога ще има политик в затвора. Кога ще има полицай в затвора. Кога? Когато на всички им писне се получават революции и гражданска война

като не ти харесва, стани ти доктор и иди в 2 през нощта в някое спешно да общуваш с истерички, които после те коладят на новините.

вижте сега, знам че сте натъпкани с високопарна либераска пропаганда как на всеки се полага най-качествено лечение , достоен живот, и тн тъпотии, но това лечение няма как да падне от небето, прави се от лекари, те също не падат от небето, а са хораизбрали тази професия. кажете ми сега, защо изобщо някой да става лекар, като може да стане програмист и да взема 5000 кинта за "приложения" от които никой няма нужда, но за които всички плащат с охота точно защото може и без тях? замислете се над това - в която и болница да отидете, ще ви посрещне лекар, който е направил тоя глупав избор да стане лекар и следователно е или бунак, или корумпиран тарикат. какви чудеса очаквате като това е фундамент не само у нас, а и в повечето свят?

По тая логика ти нямаш право на водопроводчик, на пътища, на обслужване в магазина защото тия хора работят за 800-1000-1500 лв в зависимост от града. Полицая нама да разследва престъпления щото взима 1200 лв. много тъпа логика имаш. Парите не са определящи. В крайна сметка да не е ставал лекар. Никой не го е карал. да беше станал програмист. Щом си избрал определена професия, щом си се хванал на работа, то трябва да я работиш. Ако са ти малко парите се договори за повече или напусни. Никой не те е вързал да стоиш насила в болницата. Изкарай 6 месечен курс и стани програмист. Ама да не се окаже после че вместо 4000 взимаш 1800-2000 и ако ставаш за нещо тогава ти расте заплатата. 4000-5-6000 лв заплата взимат много малка част, само тези които са добри

в глупавия си сарказъм всъщност си го схванал съвсем точно - нямаш никакви "права", правото е либераска измишльотина, като принцесите негърки по дисни. в реалния свят всяко "право" ти се осигурява от други хора, които също като теб искат нещо в замяна, я пари, я уважение, я дупе

По пътя между твоята клавиатура и базата данни на дир-а има около 50 приложения, от които изглежда нямаш нужда. Само пари за интернета даваш без смисъл.

право в 10ката - самия факт че в работно време кипи буря от коментари под разни новини и фейсбуци, показва колко е "нуждата" от тия50 приложения - всеки един коментар е забавил нечия работа, повечето коментиращи разбира се напълно безполезни търтеи изагубата не е голяма, но бъди сигурен че някои от коментарите са на лекари, които в момента вместо да си гледат работата, фрустрирани спорят с безполезните тъпаци настояващи на "правото" си на здравеопазване. през това време може би някой отпред чака с 40 градуса. ето това драги зрители е "нуждата" от твоите 50 приложения

3евзек

Абе... щом даже пари даваш, значи имаш нужда.

На времето анатомията ми беше страшно интересна но не избрах да съм лекар защото мразя да гледам кръв, умиращи хора и човешки трагедии. Затова избрах и техническа специалност. А вероятно и да исках нямаше да се класирам тогава напливът за тази професия беше наистина голям. Вероятно и на някой лекар математиката му идва нанагорно, като им гледам обърканата логика на повечето ...

Видими резултати. Нали всичко беше наред в здравеопазването.

Навремето сестра ми получи на 11 месеца гърч у дома от висока температура. Живеехме близо до родилен дом в София и по нощница майка ми е занесе на ръце там....Никой не ги изгони,а оказаха първа помощ детските лекари от болницата,след това с линейка ги закараха в детската болница, която тогава имаше в София.

Арша да не би на детето да му растат зъбки? Усеща се някакво неединомислие ама как точно. Лекарите ли , джипито ли . Но хуманност от хуманни лекари каточе ли няма.

Какви зъби и 40 градуса? Куку коментар стил "бг-мама"

По време но сциализъма, синът ми вдига температура без никакъв повод. Лекарите се побъркаха, почнаха да бият инжекции антибиотик, синът плаче, сестрата и тя. Оказаха се първи зъбки.

след толкова описателно описание установено от бг-мама или 'джурналистка да вземат да отварят кабинети по ТВ-та като няма посрещане на КАШОНИ по Севда ТВ трябва да се запълва ефира а преди станеш, като правоверен тупуп, още не си измил очите , а жипката вече инспектирал всичко

1000 лева първа линия взимаме само за болни от ковид..., другите ще правят като вятъра.

Лекарката от Александровска колко лв е поискала?

Леле какви некадърни лекари, майката им казва че детето умира, а те с всичките си дипломи не могат да видят очевидното! Извън шегата - с първото ми дете беше голям зор да се овладея да не търча панически по лекари като вдигне 40 градуса и дробовете му хриптят, това е първото изпитание пред всеки родител. После става по-лесно, като видиш че "стана чудо" и детето на другия ден рипне здраво, следващия път вече не е толкова страшно. Децата ми до момента не са пили антибиотик, никога. Пиролитици през деня - никога. Единствено ако не може да заспи от гърлобол или нещо такова, тогава нурофен за да заспи. И още един съвет, специално за пиролитиците. Смъкването на температурата е само за успокоение на родителите, иначе файдата е никаква до отрицателна - забавят оздравяването (той организма за това я е вдигнал, защото му е нужна.) Но най-лошото е, че ако не дай боже детето наистина се влоши до застрашаващо живота състояние, пиролитиците прикриват колко е сериозно и подвеждат лекарите. Имаше реален случай когато дете умря,защото натъпкано с пиролитици изглежда "абе нищо му няма", а дробовете му вече тотал щета, и когато лекарите са се усетили е било невъзможно да се спаси.

Температуропонижаващо давам ако вдигне 39 и яко компреси за понижаване на температурата. Над 39 моя почва да блуждае. В случая обаче става въпрос за бебе и там нещата се сговнят изключително бързо. Добре, че жената е действала бързо, а тия от Александровска са за трепване!

България - (държава с най-много лечебни заведения на глава от населението), да не приемеш бебе, на което е предписана хоспитализация.... Търсете си правата в съда. И предендираме, че сме в Европа...

нали ако ме приемат и бебето умре ще има пребити лекари, медицински сестри и санитарки, после дело щедро споносрирано от 5 фондации... само теория....

ами не мога да разбера защо всички тичат към Пирогов като стане нещо извънредно. Всъщност знам! Защото няма информация къде са спешните кабинети. Ако звъннеш на 112 и питаш къде да си закараш детето щото има нужда от спешна помощ ще те глобят щото ги притесняваш.

Голяма многопрофилна болница има спешно отделение. И естествено че ще те глобят ако ползваш 112 като Гугъл. Редно е и от Гугъл да те глобят.

Тичат, щото там вършат работа, другите се ослушват. И тук се вижда

Ето затова сме на първо място по смъртност - некадърност, безхаберие, унищожено здравеопазване. Не заради Ковид. Но това на брифингите на НОЩ няма да го чуете.