Коментари - Мая Манолова внесе Закон за гражданската несъстоятелност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много интересно. Има 800 милиона необслужваеми кредити сега когато няма такъв закон. А сега си помислете колко ще станат ако се приеме такъв закон. Българина - тарикат, дали пък няма да се пробва да вземе заем без да го връща? Какво ще се окаже - един взема заем и плаща като поп, при вероятно тежки условия /щото ако се приеме закона условията за заем ще станат свирепи/, а друг взема заем, прехвърля всичко на тъщата и обявява фалит. И не плаща нищо. Ама щели да го вкарат в черен списък и нямало да му дават повече. Дали ще му дреме?

Добре е.Освен това трябва бързо да забранят хазарта във всичките му форми.

Мая Манолова внесе Закон за гражданската несъстоятелност Това е действително един много важен,фундаментален закон за всяка демокрация. Пре 2009 г.ГЕРБ обещаха да приемат този закон и всичко си остана едно голямо обещание. С този закон българинът ще се оттърве веднъж завинаги от робовладелството,което му взима не само имуществото ,но и душата.

Браво Мая! Щом фирмите и банките могат да фалират, защо и физическите лица да не могат да фалират? Къде е проблема? Щом като в другите държави има такива държави?

Защо се набирате преди да сме прочели какво пише в този закон. Мая се готви за местните избори и прави всичко по силите си за да се хареса на хората. Разбрали, не разбрали, за повечето гласоподаватели този закон е в кратце: "Взимаш пари, колкото ти трябват - връщаш пари, колкото можеш и ако искаш". Ха-ха-ха! Няма такъв филм, драги зрители! Приемането на подобен закон ще принуди финансовите институции да затегнат контрола на даването на кредити и тогава пак ще има рев. Ама, като ми се скофти денят и се сещам за тези, които теглят кредит да се оженят, и се оправям:)))

Само че забравяш важни неща: 1. Кредитодателя решава в светлината на този закон дали да отпусне пари или не! 2.В следващите години след обявяването на фалита на физическито лице, всичките му доходи и имане са под контрола на кредитиращия и той е в правото си да се удовлетвори от тях... 3.Срока след обявяване на фалита те прави половин човек за определен период, но все пак е поне 1/12 от живота на човек...въобще не е малко.. 4.На банките ще им се стъжни, защото децата и внуците няма да плащат нищо...т.е. да си мерят на кого да дават кредити.. Безкрайно закъснял закон заради чиято липса в предишните десет години ни напуснаха изключително голям брой работливи и кадърни хора оказали се в плен на изменението на Закона за банките от януари 2011 г. гласуван от множеството на ГЕРБ, който позволи да им разкатаят мамицата банките на хората!... Та кой викаш е отговорен за липсата на такъв закон!?..Филанкишията!?...Добре, че тази Мая се напъва...иначе народа вълци го яли!

Що чупи стойки госпожата на снимката, защо не се държи нормално. Има назад едни млади хора - изглеждат добре, сериозни, с достойнство.

Майче, такъв "закон" имаше, но не беше писмен! Това беше след 1989 година, когато България се разграбваше от полит бюрото и мутрите, които те създадоха! След това Иван Костов, довърши разграбването!

Както се вижда от коментарите, има много настъпени интереси. Браво, Мая!!!

Твърдо съм против приемането на такъв закон. ТВЪРДО! Всеки да си прави сметката и да си връща заемите. Като ядъг кюфтетата - не реват. После всички им виновни. Държавата, съда, ЧСИ-тата. Аман от Андрешковци! Българина трябва да се научи да си ПЛАЩА за тарикатлъка!

Чикирики, защо бе джанъм подобно твърдоглавие? След като въведоха хората в заблуда, че идва демокрацията, какво да се прави, а? Само по един от париите да иде да грласува, ще има равно разпределение на депутатските места 240 на брой. Ако ти харесва такъв закон, то тогава ти си магаре на мост.

Да ти фалира банката в която работиш.

Твърдо съм против приемането на такъв закон. ТВЪРДО! Всеки да си прави сметката и да си връща заемите. Като ядъг кюфтетата - не реват. После всички им виновни. Държавата, съда, ЧСИ-тата. Аман от Андрешковци! Българина трябва да се научи да си ПЛАЩА за тарикатлъка!

Хората си плащат като теглят кредити, но виж на ИЗМАМНИЦИТЕ от банките, бързите кредити и незаконните ЧСИ трябва съща да им се държи сметка. Не ги защитавай тези лешояди!

За да стигнеш дотам накой ЧСИ да ти потропа на вратата - дали си си плащал А!? Айде стига идиотщини!

Твърдо съм против приемането на такъв закон. ТВЪРДО! Всеки да си прави сметката и да си връща заемите. Като ядъг кюфтетата - не реват. После всички им виновни. Държавата, съда, ЧСИ-тата. Аман от Андрешковци! Българина трябва да се научи да си ПЛАЩА за тарикатлъка!

Браво на Мая....

По думите й става въпрос не само за дългове към банки, но и за дългове към фирми за бързи кредити, лизингови компании, към колектори и различни монополни дружества. Добре, но не изпуска ли нещо Манолова!!? Ами да, в изреждането е пропуснала да впише и държавата, като кредитор! Какво означава това?!!

И дали не обслужва интересите на тези с мнооооооого големите заеми. Помните ли кредитните милионери! Нещо в тоя дух ми се вижда някак!

До 123123 Правила на Гугъл Адс: Не се допуска реклама за Лични заеми с ГПР над 36% В Съединените щати не допускаме реклами за лични заеми, при които годишният процент на разходите (ГПР) е 36% или по-висок. Рекламодателите за лични заеми в Съединените щати трябва да показват максималния си ГПР, изчислен в съответствие със Закона за справедливото кредитиране (TILA).

До 123123 Правила на Гугъл Адс: Искаме да предпазим потребителите си от подвеждащи и вредни финансови продукти. Не допускаме популяризирането на: потребителски заеми, които изискват пълно погасяване до не повече от 60 дни от датата на отпускане на заема (наричаме ги „краткосрочни потребителски заеми“). Тези правила важат за рекламодатели, които предлагат заеми директно, генератори на възможни клиенти и такива, които свързват потребители със заемодатели трети страни.

България е единствената държава в ЕС, която няма такъв закон." - Жалка картина и то 30 години след промените. Тези 240 хрантутници само апартаменти и тераси са им в главата. Банките си правят каквото искат. В нормалните държави са забранени рекламите на фирмите за бързи кредити.

Какво направи Майчето по случая НАП, изказа ли се поне, а нещо по незаконните имоти, застроявания ..... и тя е една .....

Има много изказващи се неща които не разбират. Къде за НАП, къде за изтребители, къде за електронно гласуване, къде за нещо друго. Най-нормалното нещо е, човек да е компетентен само в обределени области. Да има някаква обща култура. Тя трябва да се опитва да разбира проблемите. Но не е толкова лесно да я пратиш в сфера от която няма понятие.

Значи не е за тази позиция. Аз и вие също не сме разбирачи по всичко, но не се бутаме на подобни позиции, нали, след като е там ще си има екип от разбирачи и ще има мнение и позиция по наболели въпроси, които засягат всички ни - и мен и вас, също неразбиращите, нали.

МАХНЕТЕ ИЗМАМНИЦИТЕ И ЛЕШОЯДИТЕ ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ. ТОВА СА НАГЛИ И АЛЧНИ ТИПОВЕ, ТОРМОЗЕЩИ НАРОДА.

Преди попаднах на предаване, как някакъв американец изпада в това састояние на личен фалит и после успява вече да стане милионер. Че предното не му е пречело вече в бизнеса.

БРАВО МАНОЛОВА ! ДА си жива и здрава и Бог да те Пази , защото имаш много врагове !!!!

Омбутсманът/ който и да е той/ няма право на законодателна инициатива. Той е е независимо длъжностно лице, на което са възложени функции да контролира спазването на законните права и интереси от органите на изпълнителната власт и от длъжностните лица на хора или група от хора, които не са силни в обществото и трудно биха могли да се защитават сами (напр. деца, пациенти, жертви на насилие). Съгласно българския Закон за омбудсмана той „...се застъпва с предвидените в този закон средства, когато с действие или бездействие се засягат или нарушават правата и свободите на гражданите от държавните и общинските органи и техните администрации, както и от лицата, на които е възложено да предоставят обществени услуги.” Омбудсманът изпълнява функциите си, като приема и разглежда жалби и сигнали за нарушения на права и свободи на гражданите и прави проверки по тях. Омбудсманът има право да сезира главния прокурор, ако има извършени престъпления по служба от държавни или общински органи. Той има право да сезира и Конституцонния съд, когато даден закон не отговаря на Конституцията, или може да поиска тълкувателно решение по определен казус. Омбудсманът се отчита пред НС до 31 март всяка година за дейността си, но НЯМА ПРАВО НА ЗАКОНОДАТЕЛНА ИНИЦИАТИВА. Какво прави Мая Манолова като омбутсман? НАРУШАВА ЗАКОНА! ЗАЩО? ПОЛИТИЧЕСКИ ПОПУЛИЗЪМ. Иначе казано иска да се върне в политиката.

Всеки има правото да измисля закони. Въпросът е кой има правото до ги внесе за разглеждане. Иначе закони може да измисля и боклуджия.

Мая, ако не беше комунистка щеше да ми е много симпатично - ама си я знаем, че е сестра Галева и костинбродска

Да беше внасяла закони, докато беше в НС..Вместо да се занимава да прави Пеевски шеф на ДАНС...Нагла...

Този закон няма да мине. Подобни са били внасяни периодично поне 3-4 пъти през последните 10 години. Има много причини защо такъв закон поне към настоящия момент не трябва да се приема в България. Сравнението с останалите страни е неуместно, тък като различията между България и сравняваните страни са огромни. Това е поредната доза популизъм, която манолова пуска в публичното пространство.

И ти май си на хранилка я в банка, я при чси.

НУжен е такъв закон, има го дори в САЩ. Не може да има доживотни задължения и да се онаследяват, а банките и кредитните институции само да лапат!

Значи щом банките са на печалба дай да вкараме закон, да ги прецакаме, щото ние парите сме ги похарчили за айфони и други гъзърии и не искаме да ги връщаме. Искаме банките даром да ни ги дават. Цървул. Такъв закон може да има, но последното нещо което трябва да защитава е заемите към кредитни институции. Щото те кредитните институции няма да отидат на загуба и парите ще си ги вземат от добросъвестните платци.

Да не те стигне. Имам позната, която тегли ипотечен кредит за покупка на жилище. Купи го за 60 000 евро. Плаща си кредите няколко години, докато в един момент не остана без работа. Ходи до банката да говори с тях, да рефинансира и т.н. нищо не стана. В крайна сметка съдия изпълнител и продаде апартамента на циганин за 60 000 ЛЕВА. Когато си взе неговата комисионна, тя отново остана длъжник на банката с близо 100 000 лева. Едвам свързва двата края. Така, че, бай Семо, моли се да не те стига.

Левоне ти ли си? Че ти лаеш тези неща! Спокойно, идва края на ваште измами. ЕС забранява дълговото робство. Банкстъри майната ви. "Ваште" и "ви" е умишлено с малки букви, в знак на неуважение!

Има готини пичета зад Манолова...изглежда са само за украса.

Манолова е много нагла. Без да има право на законодателна инициатива, намира начин да внася закони. Но неслучайно, голяма част от нейните предложения, никога не виждат бял ден и си остават само пушилката и празните надежди на тези, които са и повярвали...

Всики има правото да си измисля закони, но не и да ги внася. Достатъчно е да намери кой да го внесе. Иначе и аз и ти може да си измисляме закони. Ето например аз предлагам, хората без средно образование да нямат право на деца. Писал съм го в коментари няколко пъти. Това също е предложение за закон. Ако бях инициативен, щях да търся някакви депутати да го внесат те. Може и да плагиатстват и да си го променят. ;)

Абе капут смешен...ГЕРБ като десет години имаха право на законодателна инциатива кажи ми ЕДИН закон който да обслужва интересите на цялото общество...Само личните интереси на надутата гайда и шайката около него...но не тия дето им виждаш лицата!..Другите, отзад...генерали, банкери, мафиоти с костюми....А овчата гербаджийска маса в НС е послушна и податлива на Боце, но безкрайно тъпа и иначе креслива!