Мая Манолова призова за оттегляне на законопроекта за "спящите акции"

Председателят на "Изправи се.БГ" изпрати становище до министъра на финансите Владислав Горанов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коя беше тази женица, че мнението й се отразява от медиите?

Рейса за Кюстендил тръгво 19.45 часа от централна автогара!

Божков плаща-Мая пее... Но ще свърши като Ц. Василев и Бареков

И в Кюстендил не я искат. Затова се е скрила в София.

Тя е взела гласове на избори и е поне 20% от Нар. Събр? Тя е Премиер и има законодателна инициатива....чрез своите народни представители? Или Прокуратурата вече е отворила Дело за набеждаване на Бойко от Майчино или Бачка е подсъдим за рекет срещу Майчето? Но един от двамата определено трябва да влезе в затвора. Поне така е в съседна Гърция. За Германия и Холандия изобщо не говоря.....там ако политик запита Съда как вървят делата по дадено обвинение, директно, по Закон, става обвиняем за корупция.

В качеството си на мислещ човек, който не иска държавата му да се превръща в кенеф.

Отдавна ни прецакаха с тези акции. Бандити превзеха цяла България без една стотинка инвестиция...

Мая Манолова призова за оттегляне на законопроекта за "спящите акции" Този закон в този му вид ще бъде поредният огромен корупционен скандал. Взимаме им боновете от приватизацията , за няколко милиарда и ги трансферираме на Пеевски,Доган и сие, уж за пред хората държавата щяла да ги придобие.

Се налага все някой с авторитет да си каже мнението.Всеки обикновен гражданин ще ви каже,че без да му искат мнението не могат да му вземат били то акции,имот,спестявания,имущество , само защото в момента не ги ползва.

До дъно потрошената латерна се мъчи да издаде някакъв звук, но не излиза и не излиза...

КОФТАЛАМБАТА КЮСТЕНДИ СКА ИСКА ДА СЕ ИЗПРАВИ НО НЕМОЖЕ ЗАЩОТО ЧЕРЕПА Е ПРОНИКНАЛ ЗДРАВО ОТ ЗАДЕ

Те е една от тези, които направиха държавата ни "кенеф". Нещо за братя галеви да сте чували?...бивш народен представител, бивш омбуцман и т.н. и т.н.

ще задминат комунягите след 9ти септември 1944г. с насилственото отнемане на частната собственост и парите на хората.А е редно на тези които имат акции ,държавата да им ги изплати да ден днешен с лихвите.Хайде да видим сега,това ли е пазарната икономика.Защо Евро парламента не се самосезира по случая.

КОФТАЛАМБАТА КЮСТЕНДИ СКА ИСКА ДА СЕ ИЗПРАВИ НО НЕМОЖЕ ЗАЩОТО ЧЕРЕПА Е ПРОНИКНАЛ ЗДРАВО ОТ ЗАДЕ

Янко, не е ли твърде дърта Мая....за да се приема като социалния проект Грета. Всъщтост, какво стана с Грета, ве?

Пичове, хайде стига партийни пристрастия по един чисто икономически въпрос. В случая няма значение коя е Мая Манолова. Значение има факта, че този проекто-закон предвижда акциите, които родителите ви или вие сте придобили по линия на масовата приватизация, ако не ги прехвърлите от служебно направената Ви в Централен депозитар сметка (където се съхраняват безплатно) към сметка при инвестиционен посредник (или банка - всички банки в БГ работят и като инв.посредници), където за всяка от "услугите" (прехвърляне, водене на сметка, съхранение на акции, издаване на депозитарни разписки и т.н.) ще си плащате поне по 10 лв, та тези акции отиват в един държавен фонд, но Вие няма да сте акционери, а ще притежавате "дялове" от този фонд. Като, естествено, колко струва Вашия дял, как е оценен и т.н. никой не казва. Та след още една година, ако не си продадете акциите/дяловете, държавата ги излапква. И за Вас остава един голям чепат...знаете къде. Та затова Ви казвам - стига сте се дърляли за глупости, гледайте важното! А по замисъл то си е честа кражба от страна на държавата! Откъде накъде някой, пък бил той и държавата, ще ми каже какво да правя с моите акции?!?! Това е директно и грубо посегателство върху частната собственост! И пряко нарушава Конституцията, където пише, че частната собственост е неприкосновена!

кой ли го пита?!

Продавам зелена палатка-употребявана

" Спящите акции " са акции дадени от държавата на народа при приватизацията и ако са "неупотребени" трябва да се върнат обратно на държавата.От където дошло там отишло. Мая Галева пак преследва частни интереси.

Ще перифразирам малко Мартин Лутър Кинг с неговата мечта. Моята е да видя Мая и Корнелия в карето с кал и бой до първа капка сопол. От сега треперя от вълнение като си ги представя как се бият по прашки. Жалкото е че трябва да чакам до март догодина.

Тлей ся Манолова, не разбираш ти Влодковите вълнения - Баш Гербопитекът похарчи значителни пари от черната каса на правителството, а и требе още да се краде, а при тая закъсала икономика - от къде пари?! За това си требе да се приватизират приватизационните бонове! И още, Манолова - що ги подсещаш, ма? Сега ще направят списък по твоите сравнения и ще настане една приватизация чрез национализация на коли, имоти, влогове, депозити и по-млади и красиви булки, които ще бъдат нарочени за неизползвани... Спри се ма, Манолова!

"Изправи се.БГ"-идва "Българско лято" и сибирска зима

я си ЕПМ ве пеуал. Ти да не си от тия дето ще врътнат после далаверка с активите на хората?

Сега акциите са обезценени с 35 -40 пъти спрямо 2008г. когато беше кризата.Който продава ще загуби в пъти.Ако ги дадеш на инв.посредник,той ще ти взема всяка година по 10 лв. за всяко предприятие и за всеки отделен фонд.т.е за една година две ще си на нула.Ако ги дадеш на държавата,пак си на нула.С други думи грабеж от всякъде.

Напълно сте прав. Аз имах 18 години тогава и също получих бонова книжка. Нашите ми прехвърлиха техните бонове и аз си кандидатствах и си купих он няколко дрежества акции - не от фондове. Много от тях продадох и сега ми останаха около 6-7 фирми, които естествено "дават" дивидент в размер на 0.00 лв. Даже имам три дружества, които са държавни и те не дават и стотинка. Но, моят въпрос е, кои акции тълкуват като "спящи". Защото тези, които не се си купили нищо с боновите книжки, на тях им е изтекла давността и вече търгове не се провеждат. А моите акции са регистрирани в ЦД и имам Депозитарна разписка. Тези акции ли водят спящи. Те са си моя собственост и ако искам ще си ги продавам, ако искам - не. Защо трябва въобще да правя нещо с тях. Стоят си в кипатала на дружеството и ако дадат дивидент дадат, вода и хляб не искат. Или държавата иска да започнем да играем на борсите, ей така без да разбираме и да си пропилеем парите ли? Или ако иска толкова да задвижи да ги изкупи по пазарни цени-какво толкова.

И как е ''дала'' държавата нещо като реално обра по 50 лева от всеки????? Ами време е значи да върне тези пари дето е взела с лихвите защото дефакто са вленали в бюджета бе да се осигури нещо срещу тях.

Ако това се случи всички тези хотаще излезем на площада и тежко на депотати и министри, на управляващи. Събуждането на народа е подготвено. Тежко ще става, никой не може да се ебава с народа !

Ти не си обективен, ти си неук. За тези бонови книжки се даваха пренудително пари , бе серсем.

Айде, нема нужда!

коя беше таби Мая бе? Да не говорите за онова нагло селянче дето движеше мръсните дела на братя Галеви, или пък онази дето организира аферата костинброд, или пък глупавата патка дето нинова я прецака да напусне мястото си и да се кандидатира за кмет, или пък онази неблагодарница на която Борисов помогна да се излекува от рак във Германия и после да стане омбутсман а тя му се изплю в лицето за благодарност, или пък новата - стара държанка на Черепа или пък просто злобна и алчна женица дето сънува мокри сънища че влиза във власта? Аре Галева - познаваме те що за мършояд си.

Деде аре да научиш правописа оти си тъп като Галевица - Бошков

досадна и нагла. Празна воденица, кречетало.. Губи времето на медиите. Да си гледа къщата, махалата, селото. В обществения живот е смешна.. И дали си показа дипломата?! Тя е никоя.

Въпроси към Мая Манолова: Г-жо Маанолова, Вие не осъзнавате ли, че ващето участие на предстоящите парламентарни избори, практически улеснява спечелването им от ГЕРБ, фрагментирайки опозицията? Няма да можете да преминете прага от 4% по много причини и при преразпределение на гласовете и огромната част от Вашите отиват за ГЕРБ. Каква Ви е политическата сделка с ГЕРБ за това, само сигурни субсидии за избиратели над 1 %, или има и други бонуси?

Мая Манолова си е направила добре финансовият план и ще капитализира, авторитета и рейтинга, който натрупа като Омбудсман! Няма да влезе в Парламента с партията си, но, ще е близо до 4 % и ще с осигури при тези чудовищни субсидии, голяма лапачка и материално обезпечение! Ако и пукаше за народа, тряба да да има съвсем друго политическо поведение! Да, ама не!

ГАЛЕВА МИСЛИ КАК ЩЕ ВЪРНЕШ ПАРИТЕ НА ЧЕРЕПА ЗАЩОТО АКО УВЪРТАЩ ЩЕ ТЕ ПРАТИ НА МАГИСТРАЛАТА

И твоите акции се водят "спящи". И аз съм със "спящи акции", от които обаче през последните няколко години си получавам редовно дивидент. Искат да минат задължително през инвестиционен посредник или да се зачислят на измисления им фонд. Това е посегателство над частната собственост! Тоя Горанов върти сучи и пак изкара тоя законопроект от джоба! Хайде да пращаме петиция до ЕК, че правителството ни нарушава консититуционни принципи и не може да му се вярва при наличието на такъв финансов министър, обвързан явно с някакво лоби, за да иска точно да допусне това ограбване на маса народ.

ТОЙ И "МОЯ" СПИ ама никой го не иска!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

мая е завършила висшата комсомолска школа при централния комитет на всесъюзния ленински комунистически младежски съюз! и сама се хвали, че е трето поколение комунист! защо тогава е против национализацията??