Мая Манолова предлага решение на строежите в градинките

Необходимо е да се регламентира национален фонд, в който да се събират средства за обезщетение на собственици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мая ИзбеГалева започна с пиар акцията си за кмет на София.Да не се хаби.Няма да и се получи.

... тази нагла комунистическа юридическа проститутка Манолова пък какво ли си мисли, като че ли ние сме забравили интригантския и долен номер, с измислената афера Костинброд в ден забранен от закона за агитация..., с която отне поне 5 % от гласовете на ГЕРБ и Борисов...!?!?!?в Не червена пчеличке Майче, стой си при партията мафия БСП/БКП и си трай - НИЕ СОФИЯНЦИ ЗНАЕМ КАКВО ПРАВИМ И НАС НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ИЗЛЪЖЕ, ОЩЕ ПО-МАЛКО ТАКЪЛ ИЗЯВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЖЕНК... НО ПАСАРАН...!!!!!!

Трябва да се намери баланса между частния и обществения интерес. И нека да е ясно отсега, че само кандидат, който заложи някакво работещо решение на този проблем, има действителен шанс да спечели изборите в София. Проблемът е толкова наболял, че не може повече да се подминава. Дори може да се наложи да се намеси и законодателната власт със нарочен закон по въпроса. Ако не се намери приемливо решение, напрежението по тази тема само ще расте и ще спъва бъдещото управление на столицата.

... ТА НАЛИ ТОЧНО НЕЙНИТЕ, НА МАЙЧЕТО ЧЕРВЕНИ ДЕБИЛИ ОТ ПАРТИЯТА МАФИЯ БСП/БКП, НАПРАВИХА ТАКА ВСИЧКО СЛЕД 1989 ГОДИНА, ТА ОТ КОМУНИСТИ ТЕ ПО ВИЗНИТЕ РАЗБОЙНИЦИ ДА СТАНАТ КАПИТАЛИСТИ - ТОВА БЕ ОСНОВНАТА ИДЕЯ НА ДРУГАРЯ ЛУКАНОВ И СИЕ...!!!!!! А ние абдалите от СДС, в т. ч. и Жельо установявахме ДЕМОКРАЦИЯТА... И ето днес интригантката Мая, крайно нечестна при това което направи с лъжите по т. н. Костинбродска афера, уж е юрист...?!?, се изтъпанчи на нас Софиянци...!?!?!? Е ДА, ама Не - София не вярва на комунистически проститутки...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В дневник може да прочетете, че техният кандидат за кмет предлага нещо подобно :) "Десните" са във възторг от него, но каквото и да каже Мая, ще я оплюят.

Да отговаря Жельо Желев, нали той беше обединителят на нацията при реституцията на земеделски земи в реални граници. Е, абсурд е замеделска земя в град, но няма нищо - всички вкупом и в съдебната система си затварят очите, взимат едни пари и живеят в кочината, като разчитат децата им да избягат оттук. А там пък децата ги гледат като свине, защото родителите им са такива.

Майчето е страхотна! Искма я като Сашка - на задна прашка! Оле!

2019-08-17 17:50:41 tonk11 Не става така. Има нещо наречено пропуснати ползи. Тях кой ще ги плаща? ----------- Има Един дето плаща всички пропуснати ползи. И напълно справедливо плаща , при това. Без да пропуска нито грам, нито стотинка. Ето, в момента плаща на ЮК. лека

Пропуснатите ползи ги има в твоята глава и никой не ги плаща.

защо не предложи пред Народното събрание това гениално твое решение - то единствено има право да приема закони

Майче, Майчее... Какво означава законно право на строеж в зелени площи? Майче, щом теренът ти попада в градинка (съгласно застроителния план на града) - Не можеш да строиш!!! Какви фондове те гонят, какви 5 лева? Обезщетение? За какво? За това, че аз съм наследил 1 дка неплодородна земя в средата на нищото, а ти 1 дка на Докторски паметник? Еми не можем да изравним всички наследници, аз например нищо не съм наследил, е, как ще ме обезщещите? Е, няма справедливост, сега ли го прозря, Майче?

tonk11

Говориш глупости.

В България в градовете има огромни разстояния между блоковете.Отделно между всички блокове градинските са изоставени,потънали в бурени,сливи които изкапват от дърветата и даже една ракия не правят.В някои има хора, няколко се поддържат но повечето са пусти.В тях най вече паркират коли.Ноооо когато ще се строи нещо веднага скачат на бой.

Ваклине, ти ли си бе?

Започва се с обещанията за красива, чиста, зелена , незастроена София. На тази и онази другата овца Фандъкова. Ще имаме и парно, ток, вода, телефон, интернет и улично осветление! Благодарим много, но аз предпочитам да не живея в София!

само ако е кандидат на БСП. Писна ми да лъжат и мажат, да си сменят името - значи много грехове имат за да се отказват. БСП ще има ли свои кандидат за София - то бива да лъжат ама чак толкова, а и тая Мая лъже яко. А се представя за вярваща - ха-ха-хи-хи.

Справедливото обезщетение , което държавата плати на Гергов е 43422000 лева за имот с площ 3775 кв.м. във Варна . Простата сметка показва цена от 11502 лева за един квадратен метър земя . Вярвам , че при подобно обезщетение , всички собственици на терени в междублоковите пространства ще останат доволни . Така и обитателите на панелките ще могат на воля , щастливи и необезпокоявани да разхождат помиярите си под прозорците на собствените си жилища . И тъй-като протестиращите панелкаджии , могат само да ползват без да плащат , ще трябва да се намерят достатъчно други балъци , които да финансират тази идилия .

Със сигурност ще е добре да бъдеш кастриран. Защото мнозинството, което обиждаш плаща, най-малкото данъци с които храни тези мошенници и бандити, които са в някоя от трите власти. Четвъртата е за проститутки в момента. Та така, смятам едно телесно наказание за справедливо. И трябва да се лишават от възможност за размножаване хора, които продължават да мислят, че фашизмът или дивашкият капитализъм са светло бъдеще.

Ааааааа, това е вторият Говорител на комунягите! САМО ГЕРБ!!!!!

пак нищо няма да се направи за софия. изпокарахте се още преди да е започнала надпреварата. и пак много се лъже и много се краде. и пак всеки тегли чергата към себе си. един иска милион, друг десет милиона, трети сто милиона. брей, лаком народ ненаял се. къде ще ги носите? знайно къде. че те там няма да ви трябват, нито спомен ще имате за тях. даже ще ви натежат в сметките. и тука правят живота ви ад, не е ли така? така е , разбира се. ама...ваша си работа. чао.

значи очаква да предложиш на някой 2 милиона вместо 50-60 от един обикновен блок и той да се съгласи?вместо да го построи,да живеят хора,да се даде работа на строители,електротехници ,водопроводчици които издържат семейства.И това без наема на магазините и офисите.Не.Значи какво:ние се намърдахме и никой друг не пускаме?Няма да си разваляме гледката,раната,зелените площи и т.н.Вие ако сте собственици на терен който може да ви донесе приходи ще се откажете ли?

Да.

и 100 пъти ви се рече- направете паркове/градинки с платен достъп и охрана. половината от прихода- за собственика- половината- за общината. не ви се ще , нали? няма да са сто милиона приход, само един-два милиона ще са на година. всяка година. малко ли ви е? малко ви е . е..

Май нещо извънреден труд в неделя полага БСП агитката. Та кажете сега, кога ще сразслеват на Мая Манолова връзките с Галев? А защо иска да е кметица на София? Да не би да оправила Кюстендил? Опааа и какво става реално с нещата дето захвана като омбудсман тази говорителка на мафията избрана от ГЕРБ и БСП. Чакай да видим - спря ли съдия изпълнителите...май не. Дали помогна на инвалидите...май не. Дали нещо направи за майките на децата с проблеми...я пак не.....а всъщност какво прави като омбудсман освен да лющи популистки лозунги на тиливизора? А сега идея как да окрадем народеца и да дадем на мафията. Да направим фонд мафиот от който разни групировки събрали парцели в София да вземат пари директно, дори без да строят......

От 1 такъв строеж се печелят милиони. Кой и от къде ще извади 100-200 милки за тези плащания ----- ся сфанАх. значи, от едни 100-200 х. ст-ст на терена се прави печалба 200-300 млн. съмнявам се някой инвеститор да брои повече от 2 млн на собственик на такъв парцел... значи такъв фонд е напълно възможен, понеже терените не са толкова много- да речем, 100 да са за софия макс. 100 х 2млн . =200 млн тва за един общински бюджет като за софия е напълно възможно.

tonk11

Не става така. Има нещо наречено пропуснати ползи. Тях кой ще ги плаща?

Тази тъ.па червена коза само дето още не се е изказала за цикъла на размножаване при калинките.

дали пък да не гласувам за Мая... другите и това даже не предлагат...

tonk11

То хубаво ама я помисли това изпълнимо ли е? Щот ако предлагаш безмислени работи е все едно да не пледлагаш нищо. Даже е и по зле. А знаеш ли що е не изпълнимо? От 1 такъв строеж се печелят милиони. Кой и от къде ще извади 100-200 милки за тези плащания? Ама майче не казва нали? Тя го предлага па друг да си троши главата с изпълнението. Заменка пак не става. Не може да замениш равностойно 3 декъра в Младост1 с 3 декъра на околовръстното нали? За да е равностойно трябва да е със същите показатели.

Приема се закон, мкойто казва, че се оберзщетява САМО стойността на имота (по пазарни цени) - не на неговият потенциал да носи допълнителни приходи, АКО нещо се застрои на него. След това има съд, който се произнаса дали е спазен закона.

Това за "милионите", е измислица. Човекът даже не знае колко са тези милиони, а това е същината на сравнението. Съответно - няма такива милиони, още-повече, че населението се учи, включително и по-тъпите, но забогатели носачи на куфарчета. Не плащат за имот в кочина като за имот на Ривиерата. И досега не са обезщетявани измислени пропуснати ползи.

Мая е много тъпо парче. Изписано е на кокошата й физиономия.

Както виждаш, има по-тъпи парчета и от нея, които й вЕрват! Ше ги опрай тя тях, нема начин да не ги опрай.... колкото мадридският пръч оправи тези, дето му се кланяха!

Щом някои вярват на пожарната команда, че може да ги "опрай", защо един юрист да не може?

Аз предлагам да опънем Майчето в градинката.

не видях някой друг /потенциален/ кандидат за кмет да взема категорична позиция по темата за драстично ограничаване на застрояването и запазване на /останалите поне/ зелени площи в столицата. някакво инфо?

tonk11

Че кое му е категоричното? Предлага абсолютно не изпълними неща и оставя някой друг да се оправя. Предлага да има фонд ама от къде ще дойдат парите във фонда не казва. Друг да му мисли. Ма ти я слушаш и вярваш. Да се заменят земите с равностойни. Как? За да е равостойна тя трябва да е на същото място. Не може да заменяш земя в цетъра с земя в Казичене нали? Ама и това не казва как да стане. Само предлага, ти и вярваш и я слушаш, ама че не е възможно нея не я интересува. Важно е електората да гласува. А бъди сигурен че тя е наясно че това няма как да стане.

Съвсем ясно е откъде могат да дойдат парите за фонда - % от печалбите на реститутките! Ниви, купувани от дядовците им за стотинки, понеже са влезли в регулация изведнъж се превръщат в златна мина. Селяните край София и по морето станаха милионери от такива терени. Да им се удържа % от всеки продаден имот и ето ги парите.

Майче, я си остани омбудсман! Че за кмет се иска работа, а не празни красиви приказки!

Точно като кмет ще върши добра работа! Като омбудсман може само да предлага, но няма власт. Обаче някои се уплашиха, че може да им спре кранчето, а с нея няма да може като с Иванчева. Затова заливането с помия започна още преди да се е кандидатирала. Давай, Мая!

И каква работа вършеха кметовете досега? Фандъкова си купи перука, но това не е работа. Ходенето по тротуара също не е работа. Един идиот си спомням остави София без вода. Софиянски, каква ирония, закри банята. Идиот до идиота. И абсолютни мързеливци. Но явно са ти казали, че се иска работа - значи така трябва да пишеш.

И откъде ще се попълва този национален фонд?! Манолова ли ще даде пари, ама не държавни, а от нейния джоб да ги даде. И ще трябва персонал, който да обслужва този фонд, заплати, осигуровки. Разходи, разходи.... Отново предпоставка за крадене. Поредната глупост на Манолова! От нея само безсмислени приказки!

И сграда, и коли...

като гледам какво дърляне е, хубаво ви рекох аз, да се направи един мега проект по екопрограма от ЕС. поне никой местен няма да се чувства ин/директно ощетен. лошото ЕС може пак да даде, знае ли човек? за опит пари не искат... чао

Държавата да си намери средства за обезщетяване... И откъде държавата ще ги намери тези средства? Разбира се - от данъкоплатците. Данъкоплатците да плащат на частни лица за имотите им! Представям се какви ще ги надроби и като кмет.

дали да не се обърнем към някой американски или руски милиардер за целта... сигурно ще се трогнат от съдбините на българската столица

Хме! Мая да прочете Конституцията на РБ. Стига с тоя популизъм. Ако погледнем в годините назад, Мая не е свършила работа като омбудсман за пет пари, но приказките и са колкото световния океан. Захвана се с всичко възможно на приказки и накрая нищо. Дай ми пример за нещо, за което Мая е свършила работа?

Защо не протестираш, че държавата ще плаща тези 300 лв за убитите прасрта? Не са ли пак от данъкоплатците? Или щом го прави герб, може.

Данъкоплатците и сега плащат на частните лица за имотите им. Защото обезщетения получават от държавата. Нито един не е получил от друг частник. То толкова си могат, нали са продукт на ЦК на БКП. А там всичко беше държавно. Само източват бюджета вече 30 г, нищо не направиха като източник на доходи, освен нелегално производство. Е, могат да си купят 1-2 апартамента, но не повече. А колко са такива тиквеници? 10-20 човека да са. Хитреците в Брюксел не се натискат за имоти в прекрасната София.

Предизборната кампания започна...

Смях се от сърце онзи ден: спрямо Фандъкова имало по-голямо неодобрение отколкото спрямо Манолова. Ами, едната е работила като кмет, другата - не. Едната е взимала решения, които не се харесват на всички като синята зона например, а другата само е критикувала отстрани. И какъв опит в градоначалството има Манолова? Каква визия за града има, че не не разбрах? Какво друго предлага освен това, че била много смела и плашела управляващите?

Ами нали оценяваме Фандъкова точно като кмет? С огромен бюджет София на нищо не прилича! Пилеене на пари с минимален ефект. Ходи по екскурзии, но никъде не видя идея, с която да подобри града.

Какво очакваш от самоковска учителка? Аз например не съм изненадан от резултата. И се опозори, защото предполагам, като учителка е била свястна. А вече не е.

ох, отрицателна демогафия , ох кеф

Ние комунистите след Президенството, ши превземем и общината ДА ЖИВЕЙ КОМУНИЗМА!

Манолова да се захване с рекетьорите съдебни изпълнители, както и с колекторските фирмите.

Е, нали се захвана... И какво? НИЩО!

София е прекомерно застроена и прилича на индийски мегаполис вече но за този проблем по-скоро един мооратотиум ще свърши по-добра работа - хем няма да се плащат никакви пари, хем ще се запълнят с хора вече празните новопостроени жилища

Чета много първосигнални разсъждения! Освен право на реституция има по-важни неща. Софийското поле освен, че е свлачищен район, има и девета степен риск от земетресение. Кв. Лозенец е най-скъп не защото е най-хубав, а защото при голямо земетресение само там къщите са оцелели. Междублоковите пространства се оставят, за да има къде да избягат хората при евентуални разрушения. В миналото това е съобразявано, сега парите са по-важни от безопасността.

Ти ме развесели с тези чутовни суеверия, публикувани като откровени истини! Браво! Поне бирата ще си допия с весело настроение. И откъде го измисли "при голямо земетресение само там къщите са оцелели"? То е абсурд и то точно изписан, само един пълен член му липсва и това го прави абсурдно. Явно си искрен в този абсурд. Как го измисли?

ггг

общинският съвет има ли право да налага мораториум върху строителството до съответна законодателна промяна?

Телевизионна празнодумка! Прави си обаче криви сметки, тарикатката! Няма да се отвори парашута й!

Съгласен, ако фондът се пълни от самите собственици. Бил собственик на карофена нива за 30 еврок квадрата, предлагат ти другакартофена нива. Искаш да строиш на своята си картофена нива която вече е в града и струва 400 евро квадрата - 50% данък. Не искаш? Садиш картофи.

Абсолютно! Питах един в Поморие като са му върнали солници що не продава сол, а запълва със строителни боклуци и върху нестабилната основа строи блок? Нищо не можа да птговори. Самите реститути трябва да пълнят този фонд! Не може от декар някогашна нива да става милионер.

Решението е едно единствено - да не се строи. До кога, вече 30 г., ще изникват нови и нови собственици като гъби, с имоти било в училища, било в квартални или детски градини. Слага се край на продажбите на общенски имоти в градинки и паркове, строителството се забранява в междублоковите пространства, а коит до момента са възстановили имоти, възстановили. Край. Тъкмо след време ще имаме по-малко затруднения при следващата национализация.

Следваща национализация няма да има, рамките няма вече как да помогнат на крадливите цървули!

Манолова много принизява институцията на омбудсмана, като ясно показва, че изобщо не държи на поста, който заема в момента. Каква друга причина може да има освен, че като кмет ще лапа повече? Жалко за иначе добрата й кариера досега! Ако не спечели изборите, което е много вероятно, връщане назад няма.

Тая независимата ще се кандидатира ли за кмет или не? Защото иначе се меси в неща, които не й влизат в работата. Всъщност Майчето е царица на това да е на всяко гърне мерудия и така да шуми около себе си.

На София е нужен стабилен, смел кмет точно като Манолова! За да спре презастрояването и прииждането на цялата провинция към столицата. Герберите ни превръщат в държава от Третия свят.

Да, бе! Мая ще оправи София, как пък не!

Е точно Майчето е абсолютно ненужна на София и затова няма да я изберем колкото и да тролиш в нейна полза!

akud

мая и стабилност хахахаах . мая стига чати по чатовете излез някъде на разходка

Вместо да слагате минуси, опровергайте ме с аргументи!

Прииждането на цялата страна в София може да бъде спряно единствено със създаване на добри условия за живот там. Никой няма да си зареже къщата и двора в провинцията при положение, че има работа и препитания, за да дойде да се тъпче в един мижав апартамент, в неудобната нече за живеене София.

akud

много ясно и Слави Трифонов има една градинка срещу НДК

Важното е да има фондове и тежка администрация, която да замита следите.

как го направихме? шепа народ, но всичките скупчени на едно место и хванати за гушите щото нямало пространство. всеки вика по другия, обижда, заплашва, недоволства, дърпа, крадне, лъже, наказва, пищи, реве "бесепари, герберунгели, жълтопаветници, реститутки, фашаги, комуняги..." ритане, драскане, псувни, бой, я па тоа, ти къф си бе, я оди се застреляй, шти набием една, ура, долу, да живей... нема друг такъв манталитет, просто нЕма. Оникални сме.

Накратко разбираме, че съдружниците на Сестра Галева имат собственост на куп градинки и паркове. А заради градоустройствения план не могат да строят. О и ето решение цяла България събира пари във един фонд за Пламен Галев и Ангел Христов. Добре е човек да мисли за съдружниците си......

Днес от рано са пратили герберунгелите да дращят. Ми нужно си е, не може да се допуска шайката да изпусне властта в София

А кога ще се създаде фонд,който да обезщетява потърпевшите от напъните на Мая да създава закони.

Часната собственост е неприкосновена не демонизирайте кадърните хора,много е комунистическо.

При "лошия соц" подобни собственици в междублокови пространства не са ли били вече веднъж обезщетявани с апартаменти в съседните блокове?

Много от тях не са а просто са им национализирали, респективно откраднали собствеността!

Няма такива Пешко, освен в записките дето ви спускат от ул. Козяк де

Прескъпи ми Андрейчо, точно ти ли го твърдиш това?

Частната собственост има стойност и значение само във западните цивилизации, на изток тя е нещо имагинерно като самите държави, това е така защото всеки дребен мушенник получил власт там смята по право че всичко е негово '' по справедливост''.

Частната собственост в "западните цивилизации" е ясно определена и съвсем изчистена от съмнения за кражба. И понеже си голям многознайко я кажи ако си собственик на терен в Лондон или Париж, дали може да си вдигнеш на него каквото ти хрумне?

А дали могат да ти го национализират, отчуждят, откраднат, и то няколко пъти като тука, в Англия има къщи от време оно които ако бяха тука да са станали на кръгови, скоростни булеварди, но те са там и си стоят, а и каменните зидове на имотите стоят от векове, затова всички бягат там.

Браво ! Готова за Кмет на София ,поне честно и безкористно ще работи за България и Софиянци ! Моля я само да направи Финансова Ревизия на Фандъкова , ако може и на Борисов ,без да крие ,това ми е желанието !

Готова е за диспансера! На нея самата ревизия?

Значи неискаш да се прави Финансова ревизия на простата учителка Фандъкова ! Ще прави ако ще ти да си раздереш засните части !