Игнатов: Учениците на матура с радост, вместо със смартфони

Министърът на образованието Сергей Игнатов призова учениците да се явят на матурата с радостно чувство, вместо "да инвестират" в съвременна техника за преписване. Всяко използване на техниката в нарушение може да е анулиране на изпит.

Обратно в новината

Коментари - Игнатов: Учениците на матура с радост, вместо със смартфони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Другарю Игнатов, Такъв празник ми спретнахте с тезиматура че Ви го пожелявам да Ви връща на куб. В 125 СОУ нищо не се учи почти през цяла година. Ходим на частни уроци от сутрин до вечер. Дала съм на "черно" минимум 3000 лева на пишман - учители по БЕЛ и Математика. Тези пари съм взела на кредит при 12 % лихва и всеки мисец ги изплащам от храната си. Другарю Игнатов слез на земята и погледни в очете родителите на седмокласниците. Това което ще чуеш няма де е приятно за Твоето его но със сугурност ще разбереш че средното обазувание е въздух под налягане. Този рекет върху родители и деца е извращание което никои няма да ВИ прости. По голям от гнева на родител няма защото е справедлив !

Явно и отрочето ти, мила моя, си няма понятие от "образУвание", каквото и да означава тази дума (в речника нещо я няма, някой да ме светне моля). Целта на тези изпити е да се провери грамотността на децата, тяхната обща култура и възможността да се пресъздаде непознат текст по оригинален начин. От частните уроци няма никаква полза - който е луд да пръска пари по даскали-мошеници, сам си е виновен.

мран мран мран *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз много искам в деня на матурата по български да я дадат за рашаване на парламента, правителството и специално на работещите в Министерството на образованието със същите квестори за външно оценяване, защото е редно щом за средно се иска да има и за постове такава и да сравним резултатите с тези на децата

Ами защото и елементарни изчисления влизат в очакваното да се знае и може от матураджиите

Корифеи, защо детето още от 6 годинки не се ориентира към професия в живота, което то само си е избрало? Защо не му се позволява, когато поотрасне, да се развие в областта на транспорта например, а го правите доктор? Пълното разминаване между талант на човека и обучението му, избрано от мама и тати, води до професионално безплодие за държавата ни. Създава се гастарбайтер-слуга, а не строител на собствената си държава. Познанията от училище са му излишни, неприложими, ялови. А вие се кефите и разтягате злостни локуми, с наслада и перверзно чувство на успели парвенюта. Това официална политика ли е на управницте, или някаква линия на провал на държавата?

о, пресвещени старини!!! Смомням си, приписваната на Радой, строфа: "... На този славен стол седял е нявга Вазов сего седи някой си... Начо Папазов! ..." Ама Папазов поне е роден в село Граматиково, дето е диаметрално противоположно на Видин. A и ако си спомним образованието и науката по негово време и сега - само да се разплачем ни остава! А изявлението на египтолога ми напомня и Сталиновото "Жить стало лучше, жить стало веселее" Липсват само смартфоните....

Игнатов, не всяко дете обича да учи. Не всяко дете учи това, което му наливате зорлем в главата. Не всяко дете, което учи и се явява на изпити, има силите и нервите да издържи на напрежението и да не се провали, макар че знае материала. И накрая - не всеки лош ученик става лош гражданин - напротив, става опора на нацията, добър човек. Това вашите чиновници-празноглавци и суетни сноби в МОН, го разбират. Вашите хора са повърхностни, далече от западноевропейските системи, с архаични помисли и бедни, постни идеи. Вие просто проваляте бъдещето на България. Трябва тотална промяна - на политическата система, на образованието, на културата и на икономиката. 134 години чакаме поврат към Европа и бъдещето. Но го няма.

...на директорите и реформата в образованието е налице. Вижте само колко директоря вече се готвят за изборите като се бутат в тая и оная формацийка. А уж сферата деполитизирана...Вятър!

А защо тогава материалите за ДЗИ се получават предния ден?

Абе то хубаво си го казал на завършващите, Сергейчо . ... Ама комай Ние Данъкоплатците не ти Плащаме за баш-Пазвантин, а за Воистине-Радетел на Просветата ! Та накратко: -Къде е Образователната-Ни Система Днес бре, магаре инатливо ?! -Къде е Достойното Заплащане на Учителите бре, фаранино египтоподобний ?! Къде е Състоянието Днес на Образователните-Ни заведения ?! ....Кога аджеба ще Започваш да си Вършиш Работата ?!

Не викай ха-ха-ха, защото на матура наистина трябва да се ходи, ако не с "радостно чувство", то поне със знания. Само че на днешните абитуриенти не им стиска да се явят със собствените си знания, ами се надяват все някой да им подскаже. Ако ходеха редовно на училище, щеше да им е по-лесно. Иначе учителите се мъчат да им вкарат акъл, но...през едното влязло... Така накрая те остават единствените виновни, че някой не се е представил добре на матурата. Защото нали трябва да има виновни? Е, учениците ли да са?

да бе да,голяма радост,измишльотината на Даниел Вълчев

Много е кофти в собствената ти държава смартфон да е по-умен от образователния министър. Още по-лошо е, ако сравним премиера и интелектуалния потенциал на дървено сметало...

ХАХАХАХАХААХАХХАХАХАХАХХАХАА