17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комисията ще закъснее . Виновните ще си прехвърлят топката до край . И накрая някой странен тип ще излезне виновен, ама малко ...

тази авария не е от май а от 1 година, редовно се разхождам до езерото и планината над него. До водопада отдясно когато сте срещу него има тръба от която винаги тече мръсна вода образуваща много жълта мръсна пяна по реката и в езерото

Снимки имаш ли?

Къде са зелените шарлатани начело с Тома Белев да протестират на жълтите павета. За такава кауза и аз ще отида. Но тях ги вълнуват само зимните куроти защото може да има далавера с пари :-)

Каква е тая зимна снимка ?

Не е за първи път. Хората са подавали сигнали многократно и преди - нулев резултат.

Лъжеш, че знаеш за сигнали.

ВАСИЛ БОЖКОВ СЕ Е ИЗПУСНАЛ

Гарантирано от Герб

не от ГЕРБ бе малоумник по времето на тройната коалиция издават разрешения за строеж за над 300 веца направи си усилието да видиш кога са построени по голямата част от вецовете

М. да е.. От 10 години упрравлува герб. Ае стига управдания. Боклуците от Итали кой ги внася? Касскета що не арестува? Нали и той е от герб??

Тиквата беше от ндсв и беше главен секретар и масажист на "царя".Не се праи на луд, смешнико !

Не се наврещя ей.

Според тебе първо ГЕРБ е по -стор от Бойко Борисов. Второ ГЕРБ е поне на 65 години когоато е подписал споразумението за Кокаляне, а кокаляне е по -стар от Панчеревското "езеро"

на всяка една река,язовир ВЕЦ деееба тяхната майка ненаситна айдушка измекярска !! ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ СЪС СТРОЕНЕТО НА ВЕЦОВЕ.

Не може! Симеонов не дава!

Тоя ВЕЦ е строен преди поне 5-6 десетилетия айнщайне.

70 годишен е веца.

и това ли сасипахтъ некадърни гербери.

Съсипаха единственото езеро край София, на което стотици, а може би и хиляди столични въдичари си практикуваха хобито . Езерото отдавна прилича на гнусен гьол, пълно с боклуци и водорасли . Никой не се грижи за него, няма кофи за боклук и скоро ще се превърне в помийна яма !

Голям праз, ще им турят една глоба, която те няма да платят и готово. Нали всички са "наши" хора.

ВЕЦ само на много големите реки и на подходящи места, всички други да се премахват, защото най-ценното нещо е чистата вода.

Защо приватизираха ВЕЦ Кокаляне?

Еми, искат да лапат, без да работят, затова.

Щом вързаха Пк и веднага се прецака Панчарево ! Я го разскачайте !

Аз мисля че мазните петна са след парти на гей дружинките. Много грес много нещи се е употребило.

мечтай си. лъскай го, па знаеш ли, може и теб да те включат ако си измиеш г.за

КОГА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ЩЕ СПРАТ ТЕЗИ АВАРИИ ДОПУСКАНИ ОТ БЕЗХАБЕРНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ИНДИВИДИ? ДО КОГА ЩЕ СЕ ЗАМЪРСЯВА ПРИРОДАТА????

А така, изврякй им го да те чуят, закъде е светът без вресливите ти прозрения. И земетресения допускат и какво ли не, безхаберници недни. Отде ви изравят бе.

Слабоумник. Вместо конкретно да кажеш нещо, ти дрискаш

Колко по-конкретно очакваш да ти се каже, че си се записал да си щатен трол защото те мързи да работиш физическа работа и най-високото до което си успял да стигнеш е до списвач-агитатор. Налягай си парцала и не вряскай, знаеш как свършват напъните ти да вдигнеш и ти крак да те подковават.

Радиационният фонд как е ,гражданска защита на место ли е?

Как успяват да ви изнамерят все такива умствено изостанали гении за агитатори бе.

Страшен си. Докато не затриеш племето българско, няма да се откажеш

Не се наврещя ей. Къде намери и в тая новина повод да си изрвякаш агит напъна. Отде ви изравят бе.

А, скрий се, дебилче. Не фърфиш.

Малоумнико, кой назначава всички държавни, контролни и всякакви властови органи. Отговори ми слабоумник!!!

Кой ли е хвърлил мерак и на тази ВЕЦ? Нали и Радев покани авериканците да правят бизнес в България. При бай Тошо нямаше такива номера. Окипазиха цялата територия защото то вече няма държава- има само мисирки които вървят след пуяка.

В същност от къде идва водата за тръбите към ВЕЦа. С какво се пълни станцията от където се пуска тази вода. Кокаляне ВЕЦ или ПАВЕЦ е

Кокаляне е кенеФЕЦ

Водата няма откъде другаде да идва освен от Пасарелския язовир (не че съм гледал толкова къде какви тръби има). Много шум за нищо е цялата работа, колко масло има накуп по турбините и по помпата та да го мисли човек, че е изтекло ако ще всичкото. Виждат се някакви петна, ще се разнесат и толкова, да не се е обърнал танкер. Неприятно е като се счупи ВЕЦ-ът и спре тока, но вече доста години могат лесно да превключват и на друг източник та сравнително бързо го пускат пак. Да не урочасвам работата де, и тук както навсякъде другаде в днешно време животът спира като няма ток.

Нещо глоби? Уволнени? Наказани? Или софиянци ще изпият и ще се измият с маслото...

Че замърсяването е от ВЕЦа не искам да коментирам. Те си знаят какво точно са сторили. За мъртвата риба също е ясно, ако взема водата директно без смукателна решетка. Замърсяването с мазните петна е възможно, ако тази аварийна помпа е била консервирана за времето в което не работи. Преди време имаше подобно на Кричим. И отново твърдя не може конструктивно турбина на ВЕЦ да направи маслено замърсяване! Дори теоритично няма такава вероятност. Турбините са един вид воденични колела , с тази разлика че турбината не лежи в лагер във водната част. и целият товар се носи от вала. За по ясно придобиване на представа един пасатор с който се прави крем супа или майонеза. и си представете че супата върти ножчето (перката) а вала с ножчето върти динамото (мотора) -няма лагери, няма салници, няма от къде да дойде маслото

Nikos

Вижда се ясно и язък ти за напъните, дето си написал цял роман, но не си наясно нито с механиката, нито с турбините, нито явно с енергетичната (еликтричарската) част от науката! Навсякъде се използват и масла и твърди смазки и явно при ремонта много от отработените са отишли умишлено в реката!

ЛУДИЯМАКС

Пич, като си толкова вътре в нещата с турбините, да кажеш какво знаеш ТИ за тях. Турбини Френсис биват два типа. От кой тип са тези на вец Кокаляне. А вец кокаляне дали използва турбините си за изпомпване на водата от Панчеревоското "езеро" към другият водоем!? А за елИктричарство, можем да си поговорим, ако ми дойде ищах. Преди да станеш арогантен вземи отвори учебниците и прочети. Аз не казвам че не се ползват смазки, никога и преди това не съм твърдял; прочети внимателно написаното от мене и го проумей! Ако турбините на Кокаляне са вертикални, то в страната на водната част НЯМА никъде смазващи масла, греси, лойници., глупако. Това е все едно да твърдиш че ВОДОМЕРИТЕ СЕ СМАЗВАТ И ИМАТ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ТОВА. Лагеруването и радиално и аксиално (ако ти идва идея значението на думите) става извън допиря на водата

Да се санкционират концесионерите на ВЕЦ-а. Те отговарят за него, тоест трябва да са осигурили 24/7 охрана !!!!!!! Кой е пуснал отрова във Веца а? Мръзнициии да пукнете дано!

Щом ти казваш, така ще стане. Шъ знайш. Лягай и спи спокойно.

Ма верно си ....

Всички селяни ДГД под водата с умрялата риба!

Nikos

Ха сега да видим, какво ще направи Г-н Ревизоро и ще има ли наказани! Да, ама надали!

Ще им фръдне на фура. И после ще им изплати компенсации, по някоя европейска директива, за стреса по рибата, корона вируса и за подпомагане на спорта за един мирен свят.

Абе, туй "дружеството, което експлоатира ВЕЦ "Кокаляне" има ли си собственици? И собствениците от мафията ли са?

Nikos

Че то това си е риторичен въпрос! И собственици си има и те разбира се са от Мафията!

Абе, не се разбира от матрялчето - "дружеството" това, "дружеството" онова... "Дирекцията", това, "дирекцията" онова, ще речеш, че зад стопанските и юридическите "субекти", не се спотайват тъмни, криминални, долни, мръсни, крадливи... физически субекти. А, иначе, някой човечец като извърши някое престъпление, го изтипосат на снимка, профил, анфас, тил, че интервю с родителите му, с учителката, пък със съседите, биография, адрес... само телефон "за връзка" дето не му публикуват.

ЛУДИЯМАКС

Ами май ще трябва да се обясняваш, нещо за мафията става въпрос, а Кокаляне е собственост на НЕК