Кабинетът търси машини за гласуване, ще трябват 13 000

Министерският съвет има готовност да осигури всички необходими средства за машинно гласуване, каза вицепремиерът Стефан Янев.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът търси машини за гласуване, ще трябват 13 000 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво правиха до сега от ЦИК че не осигуриха машините?! Две години спаха! ВАС каза в решението си, че решението за машинното гласуване е от 2014 година! От тогава до сега ЦИК е трябвало да осигурят тия 13 000 машини! А онази от ЦИК по телевизията се звери, че не били виновни и не зависело от тях. Ами какво правехте 2 години ма, че не осигурихте машините? 2 години спахте! Върховния съд ВАС ви го каза, решението е от 2014 и е трябвало от тогава до сега да сте ги осигурили! А не сега в последния момент да се сетите да ги търсите след като съда ви го каза. Вие нямате право да решавате и да взимате решения достатъчни ли са 500 или не, изборите законни ли са или не. Вашата задача е била да осигурите машините, а две години спахте! Решинието е било от 2014. Затова вие от ЦИК сте виновни!

Поради липса на достатъчно средства за закупуване на машини за гласуване, се открива набиране на доброволни средства на телефон 112. Всяко обаждане ще се таксува 1.20 лв. Моля всички патриотично настрлоени българи да дадат дан в това благородно начиние. Финасовият министър разчита на вас.

Къде ги търсят по улиците ли голяма тъпотия

Ей, значи! Въртят сучат, дай да купим машини за гласуване. Защо? Защото без машини не може да се гласува. Досега как сме гласували? Само с машини сме гласували все едно! А ако не се купят тия машини - колко парички ще се спестят някой ще каже ли? Значи какво излиза - за машини за гласуване пари трябва да намерят, и ще намерят. Ама като стане въпрос да се увеличат заплатите - нямало пари, малко сме произвеждали, трябвало да произвеждаме повече. Ти да видиш!!!

Да взема да допълня още нещо че взеха да ми играят нервите вече: Значи какво стана с иновацията на министър Москов в здравеопазването с пръстовите отпечатъци? Нищо и половина. Колко техника закупиха? Колко парички изръсиха? Колко гушнаха? Няма кой да каже нали? В съседна Румъния милиони излизат на улици и площади защото не искат да се пускат от затворите престъпниците облажили се в корупционни схеми. Ние тук в България явно не искаме и да ги вкарваме в затворите! Докога??? После нямало пари. Ми няма да има!

Айде приятната далвера за няколко милиона. Като тази с градски траспорт в София. Колоко години системата за таксуване работи само в електротранспорта? И няма осъдени и затворени...

Абе вие малоумни ли сте? Искам електронно, а не машинно гласуване. Вложете пари за програма , не за глупави машини за еднократна употреба.

Аз съм един от милионите СУВЕРЕНИ които не са съгласни да се правят такива големи разходи за това машинно гласуване.И си признаваме че сгрешихме когато гласувахме.Затова сега предлагаме тези разходи да се поемат от политиците и съдиите от ВСС понеже те настояват за това.По добре ще бъде за нас ЕЛЕКТОРАТА това да стане по стария начин. Нас не ни интересова коя партия ще спечели.Важното е да не се изнасят пари навън.Че щяло да има продаване на гласове това е добре за СУВЕРЕНА.

Мъка, мъка ... Как ли е просъществувало човечеството до наши дни без компютри и без ... машини за гласуване?!! Защо бе, маскари, търсите как отново да набутате тоя народ с нови разходи?! Това ли ще направи изборите честни?!?

Айдеее машинииииии

в Китай има

е тъй де машини за гласуване.... мангалите и Българите нещат вече да гласуват трябат машини...

Споко. Другарят на снимката лъже като цоциалист преди избори. Никакви машини няма да осигурят, защото за да ги поръчат трябва обществена поръчка, която с традиционното обжалване ще мине чак напролет. Ако пък се опита да наеме машини от Патагония дрогарите от Д(АН)С няма да успеят да ги "криптират". Така че тия избори ще бъдат касирани и ще гледаме шоуто отново.

че Филипините са закупили машините си по 400$/брой. Ние ще платим по 1540 лв/бр и пак няма да имаме машини за в бъдеще. Има два варианта- или сме много тъпи или много корумпирани. А с този ход "инициаторите " се лишават и от 1-я си% дето имаха досега.

Въйййй, машини!! Ужас!!

?!!? Какво машинно гласуване бе БОКЛУЦИ от парламентаа.....въведете електронното гласуване с компютри от вкъщи и вместо да похарчите 30 милиона ще спестите тези пари....Баси простите пръчки некадърни!!! Ма ние сме си прости.....вижте Румънците....ЕВАЛА!

На 12 март в Холандия ще има избори,на които ще се гласува РЪЧНО!Но какво да се сравняваме с тях? Те са аборигени! Изостанала работа! Къде ще се мерят с нас! А сега фактите: 1.Въвеждането на машинно гласуване ще оскъпи избори с 30 милиона. Тоест вместо 30 милиона,те ще струват 60 милиона. И това,ако машините се вземат под наем. ТОЕСТ, СЛЕД ИЗБОРИТЕ ПАК НЯМА ДА ИМАМЕ МАШИНИ, НО ЩЕ СМЕ ДАЛИ ЕДНИ 30 МИЛИОНА! ГОЛЯМА РАБОТА! 2.Ако машините се закупят сметката излиза доста по-дебела. С едни 30 милиона отгоре работата няма да стане. 3.Главното предимство на машинното гласуване е,че броя на недействителните бюлетини рязко ще намалее. И разбира се бързата обработка на резултатите и облекчаване работата на комисиите. Обаче,все ми е на ума,че баба и дядо от село ще знаят как да гласуват. И не само те. 4. И СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО. ЕДНИ 30 МИЛИОНА ВМЕСТО ДА ГИ ИЗПОЛЗУВАМЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ОБРАЗОВАНИЕ ИЛИ ПЕНСИИ,ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ХВЪРЛИМ ЗА МАШИНКИ! НА КОГО ДЪЛЖИМ ТАЯ ЧЕСТ? НА ДВАМА ЗАВЪРШЕНИ МАЛОУМНИЦИ. ЕДИНИЯТ СЕ КАЗВА МАРТИН ДИМИТРОВ, А ДРУГИЯТ РАДАН КЪНЕВ! Ухилени,щастливи,нагли! Те изобщо не разбират,че са ограбили българската хазна. Ами какво да кажем за безумното решение на "книжните плъхове" от ВАС? Те са толкова откъснати от действителността,че изобщо не са се замисляли за последствията от решението си!

100 плюса за бай Ставри, подкрепям. Цял отбор неработещи, но нагли малоумници (с професия "политик") явно мислят, че парите растат по дърветата.

като са гласували в САШ, с тези машини за Килъри са гласували 800000 мъртви души. В Русия, като е имало последните избори, в някои избирателни секции шеф на секция пускал десетки листове през една машина, ама в Русия във всяка избирателна секция има видеокамери, които се контролират, та така били хванати нередовните и били анулирани всичките резултати от тази секция. Май сега в БГ ще трябва да чакаме, че ще ни трябват и видеокамери във всяка секция, гответе се!

Къш, троле, обратно в Сибирь!

Капана на Герб. Българската икономика не може 13 000 перфоратора за дупчене на билетчета не може да произведе за два месеца, те говорят за машини - хахахахаххха

Тва бугарите сте най-големите бунаци на тая планета. Ще ви накарат да гласувате с машини и вие най-безропотно ще се съгласите на тая измама, даже ще я приветствате. Бугари бунаци, бугари бунаци, хахаха.

Абе я си ЕМ! Ще гласуваме както си искаме. Ако искаме няма да гласуваме.

Аз съм МАШИНА за гласуване. Срещу 10 лева на вот мога цял ден бюлетини да пускам!

Служебният кабинет какво се фука , че имали пари за тези машинки ? Все едно те са ги спестили ! Друго си е да харчиш пари изкарани от друг ! Егати самодоволните кретени , идват на готово и сега разбираш ли ТЕ ще оправели нещата !

а тия машини като ротативки ли ще са,дърпаш лоста отстрани и каквото се падне,и май така ще е най честно

Е те са така бе - пускаш, мислиш си че даваш вот на Партия А, а машината отчита за Партия Б.

Целият зор в последния момент. Може ли да стане без делавера и с български фирми за 2 месеца ? Не. Значи пак ще платим едни народни пари на някой в чужбина. Силно прилича на подкуп и присвояване. А, Цаца? ;))

Кабинетът търси машини за гласуване, ще трябват 13 000 В рамките на шегата в БДЖ има много неиползвани машини и машинисти.Направо оттам да взимат.

пълни глупости 29 милиона за тоз дето клати гората чия е тая прищявка на някой много умен не може ли тези пари дасе дадът на бедните хората умират от глад а те ще вкарват машини за гласуване пълни идиотщини стават в тази държава наречена българия

Не не може да се дадат на бедните хора. Аз не искам да храня паразити. Предпочитам парите да отидат обезпечаване на честността на изборния процес.

Уж пробно да се тества електронно гласуване и изведнъж... бързо, спешно да се оборудва навсякъде. Няма ли накрая да се откажат от бюлетините - щеш не щеш "електронно". Какво ще си играят да гасят лампи и пъхат камари с бюлетини като може директно да се поръча бройката и процентите на "гласувалите". А то е компютър - "изобщо" не може да лъже, никак. Точно като електронните хазартни игри - и там е 100% честно всичко.

Изведнъж, изведнъж, колко да е изведнъж? Закона е приет 2014-та, ЦИК къде спа до сега?

Ако започне да се гласува електронно с машини, аз ще спра да гласувам. Това е най-голямата измама!

Излишно е да питам можеш ли да се обосновеш, нали?

Мога да се обоснова разбира се. Когато се гласува електронно с машини няма значение 6 милиона хора за кой са гласували. Ако са гласували за човека А, с помощта на машините много лесно може да бъде изкарано, че са гласували за човека Б.

Обещаваш ли???

по скоро ще ни трябват машини за изпомпване на фекалии....

И за какво бяха нужни тия циркове? Има ли закон? Има!!! Ами спазвайте го.

ДНЕС ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ От утре ще мислим за машини за НАЛЕГАНЕ

По-лесно ще е да намерят акъла на Рамадан и Манолова. Ако пък намерят тези 13 000 машини: да пратят сметката на Рамадан и Манолова.

Какво общо имат те? Закона е факт от 2014-та. Къде спа ЦИК до сега?

Не сме спали. Другарят с машините каза да чакаме, ако искаме да сме на тази топла службица. То има и една врътка, че точно с неговите машини ще може да се манипулира крайният вот, ама каза да не издаваме.