17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Морето вчера и днес е съвсем спокойно. Вчера следобед, вечерта и днес височината на вълните е няколко сантиметра. Мъртво вълнение няма.

Аз пък реших да се уча да плувам. Обаче се нагълтах с вода и се задавих , щях да пукна и без мътвото ви тещение вълнение все тая

Като гледам на океаните и откритите морета за какви вълни става въпрос, не знам как хората плажуват там.

Правиш ли разлика между вълнение и течение?

И ако прави или не прави разлика какво? В океана и по други морета наситина има места с течения и вълни, или само с едното. В жалкото Черно море нито забележителни вълни, нито течения. Е, има по някоя буря, и уникалното променливо време, но е нищо толкова велико. Тази история с мъртвешките течения и вълни е суеверна измислица на необразовани спасители и морски вълци от Монтана, Велинград и Павликени :)

Виште:във момента духа не силен мелтем който вдига ветрова вълна но сушган/мъртво вълнение няма/. Хора се давят във морето винаги,,,,, особено самонадеяни софета гъзета. А и спасителите са пичлемета учени да плуват във басеини Във морето и при вълна са по безпомощтни от удавниците. МЕСТНИТЕ ВЕЧЕ НЕ СТАВАТ СПАСИТЕЛИ,,,,, НЯМА ДАЛАВЕРА

Духа си обикновен класически бриз, сутрин даже и не духа. Следобед е от морето, вечер откъм сушата. А вълни никакви, з атечения съвсем не може да се говори.

По нахален и прозд от шопа нема

Ако си ваксиниран влизай смело.

От първия до последния. Посмях се. Айде Лека нощ.

Е как не ви писна всяко лято едни и същи глупости да пишете?!? В случая се касае за мъртво ТЕЧЕНИЕ(rip current на английски), което се образува от отдръпващата се вода към морето след като вълните се разбият в брега.... Мъртво вълнение(swell, мёртвая зыбь) е нещо съвсем друго и не толкова опасно за хората като първото и се наблюдава главно в океани и големи отворени морета като Карибско например....

Измислицата "мъртво течение" ... няма такова течение. Oнова на английски означава откъсващо течение, каквото и си е, на български е отбойно, прибойно и някакви такива. Само че в България и в Черно море такова на практика липсва. При тези къси вълни като нашите няма къде да се развие - защото това нещо свършва до линията на разбиване на вълните, а тя е на 5 м от брега често. Виж, по океана има прибой и на 500 м от брега - и там има течение. Виж на сателитните снимки брега между Сан Диего и Лос Анджелис, по средата, колко е прибоя. До километър навътре стига, заедно с това и теченията са по няколкостотин метра.

Двама софииски тариката по малко. Нищо лошо.

Ба майка ти у скротума селски

Никаква култура и безгранична глупост. Вчера на плажа край Созопол спасителят не спря да свири и обикаля около всякакви пишман туристи влизащи на червен флаг, че даже с пояси и дюшеци. Вълните се блъскаха една през друга във всякакви посоки, но бай ти ганя е безсмъртен.

Тези взаимни пререкания и неприязън се появиха с герберасто-утрепките + дпс. Нека да не забравяме кое е първичното зло.

3, 5, 7 или 11 дни... А защо не 2,4,8 или12? Суеверията ви убиват бавно! А да влезеш на три мастики при забрана и да си готов да се биеш със спасителя... Ганьо Балкански.

Трябва да окаччите на всеки плаж обяснение за това вълнение. Първо че то представлява не много широ0ка ивица. Второ, че няма никакви водовъртежи и самото течение не е дълбоко. Трето: да плува спокойно успоредно на брега и скоро ще изюлезне от него. И най-главното по-добре да не рискува и да се къпе до брега. И тогава няма да има жертви.

Като има мъртво вълнение,НЯМА ЛИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,СПАСИТЕЛИ,СИНОПТИЧКИ С КЪСИ ПОЛИ И СИЛИКОН??? НИЕ ЛИ СМЕ ВИНОВНИ,ЧЕ СА СЕ УДАВИЛИ???

абе удавили се били... не са носили маски.. тва си е чист ковид

Да си чалгар е уникално умение.

От Гърция. Давите се в лайната ,буквално..

Честито ти ваксина. Да си жив и здрав.

В морето(което и да е то) влиза най-много до-кръста(понеже не мога да плувам) и това е.

Ако водата, независимо дали е река или море е над коляното, може да ви повлече. По-добре е да се научите да плувате - хубав спорт е, не води до контузии на ставите и подобрява цялостната кондиция, отделно може да ви спаси живота буквално.

Браво на мама момчето браво

Мотористи, плувци и пилоти по пътищата. Ама хич ме не ми пука.

Ти на колко мастики си, бе, готин?

Нашето море е прекрасно. Не е солено, мирише на йод от водораслите. Друг е въпроса, че демокрацията му разказа играта и на него. Къде беше Слънчев бряг с 3 реда хотели и къде е сега умирисан град със светофари. А за удавените вината е комплексна и е основно на удавилите се. Защо плюете замръзналите на Еверст примерно а защитавате жертвите в мирето?

Истинското море е солено. Това че ти се къпеш в един голям басейн ,в който се изливат най-замърсените реки на Европа показва колко разбираш .

При социализма българин за Слънчев бряг не можеше и да помисли.

И понеже бългасрин не можеше да помисли, нямаше къде да си сложа хавлията на пясъка, ако отида към 9. Толкова пък много чужденци, също не с спомням да съм срещал там. Имаше малко гедерманци, малко поляци, малко чехословаци и от СССР.

Демокрацията отся малоумните мързеливи дебили като теб, които чакат все някой друг да ги храни...дано свършите по-скоро..

Общо взето и много добри плувци са се давили за това пи добре без експерименти специално за Черно Море.,

Мрете бе гниди и без това сте в повече.

Черно море е като държавата ни: подводни течения, дупки, удавени туристи, мъртво вълнение, 'обръщане на морето' и всякакви други смъртоносни неща за 'почивката ти'. В Гърция - 2000 км брегова ивица и не съм чул или видял досега да се 'обръща' морето на илинден и подводни дупки да засмукват туристи....

На гърците морето им е Бяло, нашето е Черно.

А, бе, латексов артикул ползван. В Черно море единствените неща, които могат да ти навредят са глупостта и самонадеяността. Няма опосни за човека хищнищи. Няма силно отровни животни. Няма приливи по 3 метра. Обаче за пишмани, дето и във вана се давят, определено е много опасно.

Това че няма диви риби ,животни ,както ги наричаш ,показва в колко чиста вода се къпеш. Пълно с отрова бай ганьо !!!!

Ти си просто невероятен тъпак. Няма да навлизам в подробности.

То там и спасители не съм виждал.

Тия софиянци, ако не се утрепат по магистралата състезавайки се, ще се удавят в морето пияни. Софийска му работа.

По адрес са от другаде, но живеят в София (работа и ред други причини). Половин Бъкгария се е преселила там. Комплексар...

Затова не Стъпвам на черноморския бряг .

На брега не можеш да се удавиш, бре! Там може да хванеш само пъшки.

Само софиянци се дават, кой друг от провинцията има пари за почивка на море

Ти си се удавил/а в завист и простотия.

Въпроса е колко от летуващите четат dir.bg ? Какво правят спасителите да предупредят хорта? На всеки плаж ли има спасител? Как хората да подават сигнали за помощ ?

Ами инак само София взема от морето, а сега морето е взело от наглите софиянци. Нищо против кореняк софиянците. Те са готини.

Нямаш задръжки да си показваш простотията....

Не се говори така,смири се малко!

Засрами се поне пред смъртта!

Добре че е София да ви храни последните две години посерко защото тия като теб да сте се оцъклили от глад !

Картофи и жито ли сеете в София? Ти комбайн ли караш или трактор?

Ти само на картофи, жито и мъжко мляко ли изкарваш годината? Премести си червения нос от парцуцата, прочети поне определението за БВП и пак се изхвърляй като младеж на пясък!

Абе цървул, с какво са виновни хората от страната, че от десетилетия държавата насочва почти всички ресурси за развитие към София ?

И накъде да ги насочи, като там се генерират - в Крива Паланка ли?