Управляващите били рекордьори по лобистки закони

Първата година на 41-вото Народно събрание се характеризира с рязко влошаване на качеството на приеманите закони, обезличаване на парламентарните дебати и лобизъм.

Обратно в новината

Коментари - Управляващите били рекордьори по лобистки закони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То този закон за земите си е проблем даже и да казва, че цената на арендатора трябва да е същата, на която бихме продали на друг. Сложна мисъл ми се върти, но най-общо ще се получи ситуация, когато човек би бил в нарушение на закона, ако иска да прехвърли земята си на свой роднина с продажба(А сега се сетете колко пъти става това заради проблемите със законодателството ни откъм зачитане на завещания...). Не са малко тези, които "продават" на едното си дете имоти по минимална оценка. Сега си представете арендаторът да може в такива моменти да обяви продажбата за невалидна или да осъди да се прехвърли на негово име земята по цените от тези уж продажби... А и самата идея да се продава след отговор в срок от месец блокира пазара. Какво би станало и при оферта към арендатора Хлв, пускане на оферта на пазара за Хлв, намаляне във времето на цената на Х/2, защото няма кандидати? Не би ли имало риск от дела, защото вече на Х/2 арендаторът би искал да купи? Тогава с години човек би се лутал да търси заветната бележка за отказ(по месец на всяка смяна на цената). Изобщо, този закон наистина е чисто лобистки.

Много си е добър закона за продажбата на земеделска земя. След като нямаш желание или капацитет да я обработваш тази земя и искаш да се разделиш с нея, е редно да дадеш шанс на този, който го прави това от твое име да я придобие. Стига сте я разкъсвали тая земя на парченца от по 2-3 декара. Ефективното земеделие се постига с голяма площ.

за закони не знам,но за некомпетентно и рисково управление по региони съм убедена и сигурна.

До Дядо Йоцо гледа: Човек, ако знаеш колко си прав.....

Поправката на ЗСПЗЗ и възстановяването на чл. 4а е брутално потъпкване на правата ни. Чест прави на СДС, ЧЕ ЗАСТАНАХА ЗАД ИДЕЙТЕ ЗА КОИТО ВСИЧКИ НИЕ СЕ БОРИМ 20 ГОДИНИ И ЗАЩИТАВАТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ! ДА ВИ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ: ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ОТ ХИПОТЕЗАТА НА ЧЛ.4А ОТПАДА ДЪРЖАВАТА И ЗА НЕЯ НЯМА ДА ВАЖИ?! Този закон е позор за парламента!:-(((

Я виж кого цитира нашата преса- Царския поборник Борислав Цеков с нов собствен институт с гръмкото име "За модерна политика" и Драгалевския паж- Мартинчо. Защо ще цитирате Цеков, толкова ли е важно мнението на НДСВ - една от 300-те партии вън от парламента ? И каква "модерна политика" ще прави Цеков, в слугинаж на дядо Цар ли? Ами дядо "цар" вчера не беше въобще споменат на шведската сватба , защото другата Европа, дори и "царските" му роднини, го окачествяват НЕ като "цар- комунист", а като" потънал до ушите в корупция - държавник", който не заслужава да бъде споменат никъде! А Мартично сега с Драгалевския си шеф играят ролята на "критикари", видели потъващия кораб на ГЕРБ и плъховете бягат да се спасяват.Забрали ли Мартично, как СДС правеше своите лобистки закони? Да ти припомним ли един от тях- законът за въвеждане на имуществен ценз в изборите, с най високите депозити в Света, които ВИЕ предложихте и заедно с другите олигархични светила там , в НС, приехте? Този ваш лобисткки закон е най противоконституционния, против директивите на ЕК, най мракобесия в най-новата история на България. С него не се дава възможност на нови партии, които нямат дълбоки черни каси като вашите да влизат в Парламента. Този ваш лобистки закон ,направен само за олигархичните партии с дълбоки и тайни черни каси, умъртви демокрацията на България, Матинчо, върна българското общество в ерата на мрак обесете, не по малко отколкото сега се връща със "закона за земята" на ГЕРБ. На какво се надявате за в бъдеще?- Дали на дълбоките черни каси, за да купите отново 282 000 гласа, или на фалшивата и криминална българска избирателна система, или на благоволението на ГЕРБ, който по закон ще държи избирателната система и управлява изборите, да подреди накрая някои цифри и сметки и ви допусне в Парламента? СРАМ С ТАКАВА "ОПОЗИЦИЯ", СРАМ С ТАКИВА ПОЛИТИЦИ, СРАМ С ТАКИВА МЕДИИ! ideyazabulgaria.org

хич не те харесвам дядо йоцо, ама в случая си до болка прав!!! най-жалкото е, че не виждам оправия от никаде! никаква светлина ф тунелъ!!!

Да, важно е мнението на НДСВ. Те единствени имат правода дават мнение, защото само те имат нещо в главата си. Ти защо си мислиш, че си фактор и, че трябва да се съобразаваме с теб?

А ти защо мислиш че НДСВ, ти и царя ти са фактори? Що не си кажеш аргументи бе човече тук, а а само да подвикваш "Хайде бе?! Как искаш да ме "опонираш" и с какво си го направил? Както виждаш, аз те опонирам като изкарвам ФАКТИ, за това и съм фактор в този форум с име"дядо Йоцо гледа".Докато ти си скрил аргументите си под юргана и името си под дрешката на анонимността и претендираш да си фактор? Освен да подвикват теб и института ти с "На магарето чуш!" друго не очаквай!Смешници!

Много добър закон. Закакво са ти 300 партии бе Йоцо.

Горчи му, че не са могли да влезнат в парламента. Веднаж май бяха на избори с плачевен резултат. Дедо Йоцо плюе.

Като стана въпрос за изборния закон, защо не приемат поправка в парламента да влизат партии получили гласове от 5% от НАСЕЛЕНИЕТО на страната. И също така вместо да закриват изборни секции тук и там, право на глас да имат всички които плащат данъци/осигуровки/пенсионни вноски ТУК. Крайно време е някой решил да напусне страната ни и да живее другаде, да има право да определя кой да ни управлява ТУК, докато той си стои ТАМ.

ГЕРБ Е РАВНО НА ГРОБ ЗА БЪЛГАРИЯ..... ОЩЕ ЛИ НЕ ГО РАЗБРАХТЕ , МИШОЦИИИ

Еми за кво додохме на власт? За постове и далаверка. Строги сме иначе към нашите ... кокошкари!

Когато една партия като СДС,която имаше възможност да управлява България,но се провали с гръм и трясък и проявява такава активност,това означава само едно - накърнени са техните,или на техните господари ЛОБИСТКИ интереси....Чудя се,защо всички тези" високо квалифицирани" съвети не влязоха в употреба,когато бяха те на власт ?

Sam , моите адмирации- точно казано!

Нали се сещате на какви цени арендаторът ще ни изкупи земята ? На такива на каквито той каже ,пък ние пак ще пием по една студена вода !

Къде пък видя да пише, че арендатора определя цената?!? Ти казваш колко искаш за земята, просто първо му предлагаш на него да я купи - на цената, която ти искаш. Ако не е съгласен - отиваш да продаваш на когото искаш, пак на тази цена. 30 дневния срок пък е за да не може арендатора да те тутка с години докато му изтече договора. Какво пак наскачаха всички с измислени аргументи без да са разбрали за какво точно става въпрос, малко на принципа "един в кръчмата ми каза..."

Еврика! Та нали това е и целта на занятието!

Какво се държите като ощипани госпожички от сдс- нали подрепяте правителството.Значи, че и вие сте виновни за тези закони.Добреьче подкрепихте гей дружинките та ди ви знаем какви сте.

Господа, не е редно закон да принуждава гражданин на кого първо да предлага нещо свое за продан, както и наемател, в качеството си възможен купувач, да определя с действието или с бездействието си кога да става продажбата. Редно е собственикът да си избира купувач, а не наемателят му. Тук г-н Мартин Димитров е напълно прав, но е твърде мек в оценката си на закона: тези текстове ни връщат към комунизма, ТКЗС-ата и феодализацията на стопанството. Както е известно, комунизмът е главната лъжа на социалистите, комунизъм никога и никъде не е имало, и връщане към несъществуващото е невъзможно. Той обективно не съществува. Има социализъм, който според Манифеста на Комунистическата Партия от Карл Маркс, е продължение на феодализма в противодействие налагащите се по онова време напредничави капиталистически отношения. Господа левите лъжци не са съгласни с това, защото нито четат писанията на научно-социалистическите си отци, нито им е изгодно да ги цитират. Нещо повече, не четенето им е присъщо, а писането предимно на закони, проекти, заповеди и фактури. Социализмът сега продължава и феодалните му съставки са наследени в днешния нов социализъм. Едно доказателство за това е законът, когото г-н Димитров иска да промени справедливо и полезно за хората, а не за феодалите. Последните - сегашните социалистически управници, пак според нежелания си идеологически баща К. Маркс, живеят в предисторията на човека и от тази гледна не са човеци. Погледнете им зверския закон и ще видите не са!

Нещо не си разбрал. Идеята е, собственикът, ако продава - да даде равен шанс на ползвателя в момента. Никой никого не задължава да продава, но ако продаваш, ползващият в момента земята, да може да я купи за същите пари, за които би я купил някой друг.

В закона се казва, че собствникът е ДЛЪЖЕН ПЪРВО да предложи на арендатора и ако последния откаже да я купи, чак тогава може да я продава на друг. Не се казва нищо обаче за пари. Така, че собственикът не само ще бъде затруднен, а не е ясно и дали арендаторът няма да поиска да я купи за "жълти стотинки".

Съцко, никой не е казал и без закон, че ползвателя на земята не може да я купи на същата цена на която се продава и на други. Не разбирам защо тогава трябва непременно да се прави закон. Вади парите и плаща колкото другите. Пазар!

А онзи тъп закон, според който да финансират частните училища наравно с държавните къде го забравихте?!

Какво му е тъпото на този закон бе? Нали родителите на тези деца плащат данъци тука, при това най-вероятно в пъти по-големи от теб.

Вярно лобизма придобива застрашителни размери. Само, че духът е пуснат от бутилката, т.е. ББ не може вече да си управлява депутатите, пък те на всичкото отгоре си имат и имунитет. Ненаядоха се тези хора!!!

Че това го знаем. Пълно е с МОЛОВЕ наоколо, всички го виждаме. И ВСИЧКИТЕ ГИ ОТКРИВА ПРЕМИЕРА. Да не говорим, че в момента когато една от големите американски звукозаписини компании се появи на Българския пазар, веднага погнаха торент сайтовете. Полицията и правителството работят за Американските Монсанто и Юнивърсал, но не и за БГ избирателите си. За това и няма да се регулира пазара на работната ръка (да се въведе задължително обявяване на заплатата за която се кандидатства както е в цяла Европа, да се подписва договор до 3тия ден след наемането и прочие), защото на господарите от САЩ им трябват ниско-платени роби. Знаем си го това. Статии не ни трябват, че да ни го натякват.

Мартин Димитров е абсолютно прав. Само че се чудя защо още подрепят тези нагли некадърници?

Били ни връщали към комунизма, ТКЗС-ата и феодализацията на стопанството?! Защо се чудим, носталгията по бай Тошовото време е жива. Един пандизчия, след като напусне обиталището си, гледа така да стори че пак да се върне отново "на топло" в затвора, там където има железен ред и контрол. Хаосът, анархията на "пазара", "либерализма" е създаден за типа люде чувстващи се прекрасно във "вълчата глудница". Радостното е, че настъпват годините на ГАЛАКТИЧЕСКОТО ЗАЗОРЯВАНЕ и "човек за човека е вълк" ще започне да отмира. Най-голямата Световна Сила, наименувана Божествена Любов, действа вече бързо и решително във времето наречено от маите "безвремие" (т.е. няма време за да осъществим личностна промяна, сега ИЛИ СЛЕД МИЛИОНИ ГОДИНИ, когато ще ни дойде акъла.) Чрез "дупката" в Мексиканския запад се показва как "задния двор" на Уолстрийт може да се "оцапа" с нефт, поради огромната лакомия на банкерите, зейнала да погълне Земята. А комунизмът до сега ИЗОБЩО не се е случил, за да има основание да се казва, че ни връщат към него.

Абе, баате - бъди конструктивен на местна почва и не ни вкарвай в 2012, защото тия, които трябва да го видят - преди това са си поживели. Ама ний - само к*р вИдели - та - а да те у депресара и по-добре на Бойко майна да беше теглил, защото Станишев Му виновен, а ти... Да та и у глобалния Апокалипсис...

Ама това вярно ли !!!??? Тези толкова принципни хора! Борци против всичко и всички! Не, не мога да повярвам.:-) Не разваляйте мита за "непорочност"...моля Ви :-) бъдете добра медия! Иначе СМС, и си знаете! :о

Прав е Мартинчо Димитров. Не се наядоха тия арендатори бе?! Били обработвали стотици хилади декари, искат и аще по 20-30 от тоя и оня с извити ръце на човечеца... Ей, едно време горяните не са били само срещу комунистите. Горяни е имало и срещу феодалите, чорбаджиите издници и т.н., хайдути, както им казват с други думи за други времена. Били са ги и са ги трепали, пък после в гората... Няма да се учудя, че и Ю. Галев са го поотрепали заради земи, гори ?! Така че господата с белите якички, продали се на разни местни и държавни феодали, престанете да правите орити и прокарвате антиконституционни закончета!!!! Когато бай Ганчо реши, тогава ще с ипродаде земята и на когото иска? Ако ще и на магарето си Марко.

дайте по 100 хил евра на калпак и ще ви прокараме закон за президент да се избират само магарета от комунистически произход, или какъвто друг закон си поискате! хем тоя закон за магарешки президент няма да засегне цц, хехе!