Коментари - Феликс Баумгартнер: Не Марс, екологията е важна! | dnes.dir.bg
назад

Феликс Баумгартнер: Не Марс, екологията е важна!

Изучаването на Марс е пилеене на пари. Това не е твърдение на привържениците на мерките за икономии и на противниците на мисиите за търсене на живот на Червената планета. Това твърдение е на австрийския пилот и парашутист Феликс Баумгартнер.

Обратно в новината

Коментари - Феликс Баумгартнер: Не Марс, екологията е важна! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв смисъл ли?! Ами именно благодарение на много технологии за космоса направи скока си... пипулистче недорасло... дори идеята за скока е българска

Новите технологии идват от различни предизвикателства. Всяко изследване на космоса се отплаща многократно, без значение колко разходи са направени за него. За пример - сателитна телевизия и GPS.

ресурси момче. в това е смисъла. няма човек, които да похарчи толкова пари за каквото и да било, без да очаква връщането им по един или друг начин. в името на наука или история ще кажат някои. време е да пораснете хора! всичко голямо на този свят се прави за пари, мноооого пари.

Популистко и недалновидно изказване. Средствата за изследване на Марс са нищожна част дори и от това, което американското правителство дава само за климатизиране на военните си бази в Близкия изток.

Евалата на човека! Къф е смисъла да се харчат толкова много пари, когато нашия дом е тук, Земята, а не Марс? Защо трябва да търсим друго място заживот когата имаме рая тук? Късметлий сме, а дори не го оценяваме.

Всъщност тия 2.5 милиарда колкот струва марсохода, за капка в морето от това което американците прахосват.