Мария Захарова: САЩ да платят компенсации на пострадалите от бомбардировките над Югославия

Говорителката на руското външно министерство отвърна на американския посланик в Белград, който призова събрите да гледат "в по-широка перспектива"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сърбия трябва да съди НАТО за пропуснатите ползи от войнта, която изневиделица им прекъснаха.

До 80%- я тъпак... Трябваше ли да изброя всичките държави които не признават Косово за да ги оцениш поотделно, или за теб ценните човешки същества са само тези които са граждани на държавите признали независимостта на Косово? Има карта на ООН кой е признал, кой не е и кой още мисли по казуса Косово. Абсолютно вярно е твърдението ти че цял тон боряшник не се равнява на чаша хубаво шотландско уиски, за сметка на това номер 1 по предпочитане и консумация в целия свят е водка Столичная (статистиката е убийствена), аз лично предпочитам Волфшмид - американска, а шотландско уиски не пия, но за сметка на това съм голям фен на добре отлежалия сингъл малц и на най-остарялото Тенеси уиски - настолни питиета са ми. На “ехидно-злобния г*з” следното ... Мозъка ти е безкрайно увреден. Не дискутираме Крим, а отношенията Сърбия - САЩ в контекста на Косовската война. Едно само ще ти напомня, ако въобще си го чувал де - Русия беше държавата в ООН, подкрепена и то от много други държави която предупреди САЩ и Западно Европейските държави, че признаването на Косово от тяхна страна в разрез с Резолюцията на ООН за Косово прави прецедент който може да доведе до много бъдещо конфликти и искания за отцепване на територии от суверенни държави - ама нали Сорос ти говори друго на теб, вервай му.

Нищо не е забравено, никой не е забравен г-н американски посраник! А може би и японците трябва да гледат "в по-широка переспектива" на атомните бомбардировки, които им устроихте, а???? Вероятно според вас и евреите са длъжни да гледат в по-широка периспектива на Холокоста???? Тоя е издънка от "дипломатическия" корпус на Килъри и Обонго, слава Богу че го махат!

Русия да не се прави на адвокат на сърбите и без това ги е уплела в мрежа от заеми и ги ползва като военна база и руска колония като Сирия. Егати и братската дружба.

Тази личност, бидейки посланник в Сърбия, явно не познава нито един сърбин, щом мисли, че сърбите ще забравят бомбандировките.....

Югославия първо да плати за зверствата над българи в Македония и за обезбългаряването там!

А на хърватските, словенските и босненските мюсюлмани и цивилни граждани, кой ще плати?

Е невероятно ,,семпла” жена!

и Косово не е сръбско. Точка!!!

ще стане ама първо Москва и Белград да платят за бомбардировките над български градове. ..ха.ха.ха

БГ е била съюзник на фашистите и има вина пред Гърция и Югославия и пред останалите, които сложили живота си в тази трагедия. И да млъкнат обидените помагачи на нацистите, че стигнали до там, че нанесли тежка обида на милиони загинали (добре,че могат да чуят това поругаване) и на народа на СССР (а сега Русия), че сложили жертвите си напразно и не освободили никого. А ми да, нацист няма да каже,че бил освободен.

и каква вина имат деца,жени и старци ?

Кога Москва и Белград бомбардирали бг-градове? Тук има направо нередовни хора. Дори няма смисъл да ги вземаш насериозно.Плещат не се знае що.

Лешперев, пак си се активизирал) с колоко ника пишеш?) Всеки те псува...това ли искаш?

Косово никога няма да получи пълно признаване от всички държави по света. Защо ли? Ами като си отговорите на въпроса защо следните Еврпейски държави не я признават, ще разберете защо: Испания, Словакия, Унгария, Румъния, Гърция, Кипър, Молдова, Украйна и слагам също и Грузия в този списък. За останалите държави по света които не са признали Косово и едва ли ще го направят не си струва да споменавам - населението им представлява 80% от населението на Земята - само 5 ще изпиша и те са достатъчни - Китай, Индия, Индонезия, Бразилия, Русия,

Много хубави държави си изброил, все за пример на цялото човечество. Само че количеството не означава задължително и качество. Един пример: И цял тон Бояришник не се равнява като качество на чаша хубаво шотландско уиски. Нали?

червена кратуно , същото може да го напишеш и за КРИМ вкл. може ако искаш даже и да си го татуираш на челото , че Китай също не признавава руската анексия , но това не пречи на жалките алкаши да парадират под път и над път , че са съюзници със жълтурите. Умилквайте им се , таман да ви налазят Сибир

САЩ ще плати когато расия плати на Украйна, Финландия, Чечня, Грузия, Япония, Румъния, Полша и всички сибирски народи като якути, буряти, евенки, ханти, манси, чукчи и др. за вековните руски агресии и убииства.

30% от САЩ са бивши пуски колонии... ерго САЩ ще им плати и на тях, като изтърсак на руснаците-)

Ти си тежък клиничен случай и няма да се оправиш. Съжалявам близките ти. Имаш пълна бъркотия в болната си глава.

За незапознатите- щата Калифорния е бил руска колония! Факт! Та няма да се учудя ако по някое време Русия си го поиска! Все пак и бандитите саксонски са избили коренното население и са нелегално там! После ще ни разправят за демокрация!

Нали американците бяха откраднали Калифорния от Мексико, кога е била руска колония? Хайде руснаците и мексиканците да се разберете, от кого точно я откраднаха САЩ. Ставате вече много жалки с плоските лъжи. Освен Аляска, Русия не е имала нито една колония извън руската територия, защото е некадърна да поддържа ред дори и в континентална Русия. Те затова и са продали Аляска на САЩ.

Тея не се научиха,че още от времето на пашалъка,винаги битият плаща обещетение! Със една дума сърбете да платят стойноста на американското джипане,което са получили като бомбардировки!

Има документален филм на HBO който дава фактите за отношенията между САЩ и Югославия/Сърбия Тогава президента на САЩ обещава да разбие страната което по късно и се случва. Търсете заглавието: Houston, We Have A Problem!

Като казвам, че сме уникални в приемането на руското заробване на България, това не са празни приказки, а факт, виден от следното сравнение с други страни и народи, откъснали се от руската имперска зависимост и съответно избрали да обявят освобождението си от ссср и русия за национални празници. Армения — 28 май (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Естония — 24 февруари (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г., същият ден се празнува и като Ден на републиката), Киргизстан — 31 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Латвия — 18 ноември (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г.), Литва — 16 февруари (Ден на независимостта — от Русия, 1918 г.), Молдова — 27 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991г.), Полша — 3 май (Ден на конституцията) и 11 ноември (Ден на независимостта от Австро-Унгария, Германия и Русия, 1918 г.), Приднестровие — 2 септември (Ден на независимостта — от СССР, обявена през 1990 г., не е международно призната държава), Таджикистан — 9 септември (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Татарстан — 30 август (Ден на суверенитета — от СССР, обявена независимост през 1990 г., непризната спрямо Руска федерация на референдум през 1992 г., има статут на автономия), Туркменистан — 27 октомври (Ден на независимостта — от СССР, 1991г) , Украйна — 24 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Унгария — 15 март (Ден на революцията, 1848 г.), 20 август (Ден на Свети Ищван I — първи крал и основател на държавата) и 23 октомври (Ден на републиката и революцията, 1956 г.), Узбекистан — 1 септември (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Финландия — 6 декември (Ден на независимостта — от Русия, 1917 г.), Грузия — 26 май (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г.).

Нормално е губерниите да празнуват денят в който са станали държава... Нали и ние затова празнуваме 3 Март-)

Не ми става ясно какво е това заробване от СССР. След като сравним икономически и всякакви параметри за България 1989х и днес, 30 години по-късно 2019г, резултатите са отчайващи. В смисъл, вместо днес да сме по-добре и да се се развили като държава, икономически показатели, резултатите са точно обратни. България сега, под американско какво, окупация, влияние, 52 щат ли. Каквото и да сме, сега сме много, ама много по зле. И от нас се очаква за това да се радваме, да искаме все така да продължава. И да оплюем времето, когато България беше държава, развита и беше фактор. Ама това било лошо. Интересно, за кого е лошо. За българите се съмняваме да е било лошо. И какво ни изреждаш, датите, на които съответните държави са станали американски колонии и са се превърнали в американски пудели? И още нещо, лъжливо същество. А си направи справки в статистиките и ще видиш, че всеки от бившите съветски републики са били Нещо и са имали развитие по параметри, когато са били в състава на СССР. Тогава са били добре. А днес, като американски пудели състоянието им не е никак добро, по икономически показатели. Не става ясно, какво му е хубавото да си по-зле. Ай стига си ни заблуждавал и лъгал.

А и има разлика от кого си бил окупиран. Сравни само Унгария и България. Те от Австрия, а ние от Турция. Едните получават култура и разцвет, другите разруха и робски манталитет. На всичко отгоре след това и 9.септември дойде, хайде наново робство. ГДР-опита 53-, Унгария 56-а, Чехия 68-а, и отговора беше с танкове от собствените им "Освободители" А в България пълно подчинение, напротив сами им се оредлагахме... Срам и позор! После искаме някой да ни уважава. Навремето сърбите ни се подиграваха за нашето руско подчинение, а те парадираха с западни марки и работиха от край време нс Запад (не в Русия)

...а на БЪЛГАРИЯ за ограбването през 45 години окупация, кога ще платите компенсации..!!???А кога ще върнете архивите на Третото Българско Царство!!!???

А сърбите кога ще платят компенсации на роднините на изкланите от тях хървати, словенци, босненци, черногорци и косовари?

Когато хърватите,подкокоросани от Хелмут Кол, се извинят за това че започнаха войната-)

Нали ги подкокоросаха САЩ и ЦРУ, сега местите костите на покойник. А и не беше съвсем така. По-скоро съвсем не беше така - хърватите поискаха независимост, а получиха сръбска агресия. Същото стана и със Словения, Босна и Черна гора. Сърбите не посмяха да пипнат само Македония, и то защото България я призна незабавно. Сърбите много добре знаят, че бъзикат ли се с България, винаги ядат дърво.

Русия има само два надеждни и изпитани съюзника. В мирно време това са армията и флотът А във военно - Англия и САЩ.

А Русия кога ще ни плати откраднатото злато и изнесеният без пари уран от България ?

Затова ли упорите не щете да си признаете участието във Втората световна война...

Как да го връща, като е откраднато от САЩ. И да ни обясниш, какъв е този обир на българското злато с 1% концесия. При условия, че искат над 20%. Ти за глупаци ли ни имаш. И да ни обясниш, как така американските ТЕЦ Марици ни продават ток на двойна пазарна цена. А СССР винаги ни е правил енергийни дарения. Знаеш ли колко още може да се напише за съветски дарения. И за американски обири. А стига си лъгал.

Не знам защо се връзвате и на едните и на другите. Вероятността САЩ да платят репарации или някакъв друг вид компенсация е абсолютно същия като Русия да плати компенсации на Афганистан , Чечения или Украйна, като Великобритания да плати на Индия, Холандия - на ЮАР, Франция на цяла Северна Африка и т.н. Не става! Силните не плащат на по-слабите. Всъщност е точно обратното! И оттук, започнат ли да летят самолетите, компенсации не очаквай. Единствената възможност е да ги свалиш преди да са направили белята. Руснаците имат интересни играчки, които казват че вършели работа. Друга възможност е ако имаш от ония ракети, които правят едни големи отровни гъби и всички знаят, че ги имаш и си готов да ги пратиш в странат със самолетите. Турция предпочете варианта с руските играчки. Северна Корея препочете варианта с големите отровни гъби. И двете страни са много недемократични и ние сме длъжни да ги псуваме (както биха казали Плевнелиев и Паси). И може би е така, но факт е че над теси две страни самолети скоро няма да летят. А ние? Нашата външна политика е подчинена на принципа "Защо да ни е*ът, ето ние сме си надупени". Не предизвиква много уважение, но пък от друга страна европейските фондове си вървят и няма американски самолети и дронове в небето. Друг е въпроса, че в България вече има цели области, които изглеждат все едно вече са бомбардирани с касетъчни бомби. Но това е въпрос на интерпратация.

Много си прав. И интелигентно е написано, без обиди и разни простотии. Виж обаче как китайците от Хонг Конг си искат отново короната на своите колонизатори обратно. Само и само да са защитени от дивашкия комунистически режим на Китай!

Абе кого се опитваш да лъжеш за Хонкокнг. Там САЩ и Великобритания се опитват да направят цветен преврат. Та потърси в същия този ДИР статията, в която си бяха описали как американските служби финансират и организират "протестиращите" китайци, недоволни от "комунизма". Много е тъпо, когато неинформирани и некомпетентни хора коментират. Поне пиши, че изказваш собственото си ограничено и некомпетентно мнение. Както си го написал, някой ще се обърка, че това е реалността.

Те САЩ се извиниха на западна Европа за бомбардировките. Направиха и план Маршал и помогнаха на западняците да си стъпят на краката. И със Сърбия може. Ама после вече няма да са русофили. А руснаците след войната не само не се извиниха ами донесоха мизерия и тирания.

Такава мизерия, че 30 години от началото на "прехода" още има за крадене от изграденото тогава.

Ако не усещаш никаква вина за съюз със фашистите значи трябва да има и цена. Но все пак цената не е била равностойна, тъй като сте, имали развита промишленост, селско стопанство, наука на добро ниво, както и образование, дори летяли в космоса и мястото на БГ е било достойно, а не както сега - последно в Европа по всички показатели.Ало, ти си адекватен?

Западняците отдавана казаха че планът Маршал е помогнал на американците като е ограбил европейците, не случайно европейският икономически подем започва едва след като изплащат отпуснатите по плана Маршал и престават да помагат на американската икономика-)

А за компенсации в източна Украйна що не говори? Или там няма бомбардировки? Е гати лицемерката!

Има! И за там трябва сащ да плащат репарации на Донецка и Луганска република, защото украинските фашисти са подтикнати именно от сащщ да бомбардират! Републиките няма авиация, да те светна само!

Значи пак по съветски маниер - всеки който е срещи тях е фашист! Така действаше и Народния съд през 45-а. Значи всеки украйнец който иска да защити родината си е фашист. А всеки руснак обратно е патриот. Русофили, вие ще продадете родината си на Русия и ще обявите всеки български патриот за фашист! Колко жалко да си роб на една страна от която цяла Европа нищо хубаво не е видяла!

Туй го разправяй на украйснките фашисти, които направиха преврата и изгориха и избиха хиляди хора! Това е истината! Не ми разправяй колко демократични са американците! Никой не предава България такак какво американските подлоги! И се опитват да фалшифицират и историята!

Там имало бомбардировки само че гр.Луганск, например, сред бял ден бомбардирали украинци и дори има снимки.Бомбардирали своя народ,които го нарекли терористи и които се разхождали с децата си в парка.Картина беше страшна! Руски самолети никога не прекосявали украинска граница, тъй като преди това би трябвало да обяват война, но нямали това намерение..

Тази пак е прекалила с бояришника. А те кога ще се извинят за окупацията през 1944г.?

така ли ти казаха? Еми не е вярно. Не ги слушай, лъжат те!

А руснаците ще трябва да платят за Южна Осетия, Приднестровието, Крим, Грузия и т.н. Дали ще могат, а!?

американците ще трябва да платят на Ангола, Иран, Либия, Салвадор, Никарагуа, Ливан, Гренада, Хондурас, Боливия, Филипините, Панама, Саудитска Арабия, Ирак, Сомалия, Афганистан, Сирия .... .... списъкът е безкраен. И това е само от втората половина на 20 век.

САЩ кога ще върне Калифорния, Тексас на Мексико. И не само, тия двете стигат.

Когато всички русофили ритнат камбаната, България резко ще дръпне.

Русофилите, държат за България много повече отколкото русофобите които във всеки един момент са готови да ни въвлекат във война против Русия. Историята показва, че и през двете световни войни сме били срещу Русия, Англия и Америка. И двете сме ги загубили! От сегашните победители единствено Русия спря Чърчил, да си отмъсти за Дойран, и да заличи България от световната карта. Такива са историческите факти . И те не могат да бъдат променени и пренаписани защото има официални документи.

той призова сърбите да гледат на бомбардировките над СР Югославия през 1999 г. от страна на НАТО "в по-широка перспектива" и да подобрят отношенията си със САЩ. --------------------------------------------------------------------------------------------- Демек ако не сте с нас ще се повтори случилото се. То САЩ за друго не стават... само заплахи и натиск.. не позволяват никоя друга страна да се развие до тяхното ниво

Ако разбият САЩ на 50 държави (по щати), после да обясняват на тези от Вашингтон, че това е минало от преди 20 години.

Страна Югославия не е имало! Това беше федерация. Езика на страните е различен. Сърби не разбират словенци и обратно. Кроатиа, Словения ис Сърбия са три различни държави !

Защо не искате да се плащат репарации след бомбардировките над София ами сте се загрижили за Югославия ?

Какви репарации бе ?! Че ние сме били във война с тях и сме я загубили... вие тотално не разбирате явно думата репарации :) България е плащала репарации на Гърция със сигурност, за други държави не знам.

Репарации за какво?! Че ние сме били от страната на Хитлер! Какви репарации та ударили! Ама като гледам е трябвало наистина, както е искал чурчил София да я направят поле за картофи! Като гледам какви капацитети се навъдиха там!

Съгласен съм! А кога рашките ще поемат отговорността и ще се извинят на цяла Източна Европа за 50 години преследвания, концлагери, мизерия и геноцид?

когато САЩ, се извинят за разрушените европейски градове и геноцида над мирното население през ВСВ.

През ВСВ германците разрушаваха градовете и провеждаха геноцида. И се извиниха неколкократно след това. САЩ/Британия и рашките победиха Германия, след което Западна Европа беше възстановена, а Източна - поробена. И да - всички участници във ВСВ са рушили и убивали. То затова му викат война.

А бе аз, като ти скъсам дрешката и като ти кажа извинявай, тя ще се поправи ли? Американците са на принципа-битият си е бит , е..ният си е....!

Америка, трябва да се извини и да си плати.

Американски боклук

Плевнелиев ли!

.. че Русия трябва да поеме своята част от отговорността за всички сръбски военни престъпления като главен подстрекател на Сърбия от край време Борис Ганзов

Ти не можеш да мислиш!

няма с какво!

Трябва да платим и после да го удържим от всички СДСари и коалиционните им партньори от ГЕРБ. Иначе руснаците ще им платят и после те ще го вземат от всички нас, както направиха втората световна война.

Кога сащ са си плащали агресията на всякъде по света та и сега.. Те освен да вземат друго незнаят и пак са трилионни дългове...

Хаха.. да им плащат! От какъв зор, на кого? На тези мръсни главорези сърби (югославци) . Да бяха им пуснали ядрени бомби , сега щеше да е мирно и чисто на балканите.

така ли ти казаха? Еми не е вярно. Не ги слушай, лъжат те!

Сърбите не обичат САЩ ама искат децата им да са там - точно като Корнелия Нинова - не обича САЩ, русофилка е - ха-ха, ама синът ѝ завърши най-скъпия колеж Бъркли и сега работи за мно-о-ого пари в банка на Рокфелер- питам защо не е в Москва. Така и сърбите -искат да влезнат в Европейския съюз и нато, а защо не са в Евразия - русия.

tonk11

Не знаеш ли? Не гледай какво правя а слушай какво ти говоря. Е това е мотото.

Няма друга такава ..чалгаджийска нация ..

И не само в Югославия! Списъка е доста голям.

САЩ трябва да си платят. И Русия трябва да ни плати, че ни .ба мамата 45 години. Хвани едните, удари другите.

Неграмотник, България е загубила войната държава! Ако не се бяхме хванали отново с Германия нямаше да после да ни е бат толкова. Предвид горното дори леко ни се размина. "Гадните руснаци" ни построиха толкова заводи, колкото не можете да откраднете 30 години "Демократично". КАжи един голям завод, ТЕЦ, АЕЦ каквотото и да е, което е построено по времето на демокрацията?

Историята в Москва ли я учи? Всичко в България е построено с БЕЗПЛАТЕН труд на хората. Всичко безплатно е било дотирано от неизплатения труд на гражданите на република България. Всички са получавали еднаква мизерна заплата, без значение работи ли или дреме на работното си място, без значение учил или недоучил. Ако България беше останала извън съветското влияние, щяхме да сме минали по еволюционния път и да сме нормална европейска държава, както се вижда в по-отдалечените от сибирняците държави. Аре твоята история си я пробутвай на бабите на село.

Само се замисли ако не беше комунизма какво щеше да има тази държава- нищо!!! Щеше да има няколко супер богаташа с няколко фабрики и сигурно щяхме да сме предимно аграрна държава! Това, което са построили през комунизма, внесените руски машини, технологии, цялата ни армия е оборудвана БЕЗВЪЗМЕЗДНО от СССР! Една копейка не сме дали! Сега "съюзниците" ни искат за 8 чурука два милиарда! А от СССР са ни дали близо 300 бойни самолета без пари!!!!!!!! Да не приказваме за друата техника! Това, което е построено и след 30 години още го крадър и не е свършило!

Тя да преговаря със сащ.да почнат да си плащат за. Базите и полигоните които използват в Бългатия.

те вече им плащат. Вчера в Белград имаше гей-парад! А това не е никак евтино.

Когато сащ си платят за базите у нас тогава и ще платят за убийствата си в Сърбия,те са държава убиец и кърлеж.

Правилно, да се извинят, да платят и да ликвидират измислената Косовария. Държава на наркотърговци, мафиоти и търговия с човешки органи. Американски протекторат, сръбска земя анексирана от Сърбия.