Успение на Пресвета Богородица - за православни и католици

Днес се чества църковният празник Успение - заспиване, на Пресвета Богородица, който е един от 12-те големи християнски празници.

Обратно в новината

Коментари - Успение на Пресвета Богородица - за православни и католици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази трогателна и тотална липса на обща култура у журналистите започва да става обидна и скандална. Какво "заспиване" !? Успение на старославянски означава "починал", ден на смъртта на човека ! Подигравка с християнските традиции. Не е чудно, като знаем колко са християни собствениците на този сайт ...

До Кой създаде държавата? 36 до Кой създаде държавата? БКП създаде слънцето и въздуха. Чета ви и недоумявам. Написах ви истината, не вярвате. Много преди евреите да си измислят тяхната религия, древният български биркам (първи жрец) Абар Раджил, или Авар-Кам ХІХ век пр.н.е., дал името на клона българи- авари, или егсази наричани от персите, и "хиксоси" както са ги чули и предали древните египтяни, когато е медитирал в уединение в една гробница в днешен Узбекистан, е бил посветен от Бог, било му е сведено Единобожието и неговите закони "Торе". Впоследствие евреите са откраднали или заимствали от Авар-Кам неговото учение, дори са преписали в своята Тора (петокнижието) божиите закони. От тогава е Единобожието, Бог е един, независимо, как след векове и хилядолетия са си го натъкмявали съответните идеологии-религи. Първо са се наредели евреите с техния Йехова и последователите му създали юдейското учение, после въздигнаха Христос и последователите му създали Християнското учение, накрая успял да се класира и Мохаммед и съчинил мохамеданското учение. Но всички са от един корен и все имат 10 божи заповеди, написани още от Авар-Кам. И целта на всички религии е да подчинят стадото, да го пасат, доят и стрижат само посветените в тяхната вяра, техните божии господари. Всичко е подредено така оттогава та до днес. Това накратко. Авар-Кам е бил копиран от евреите като Авраам, а от арабите като Ибрахим. Уважаеми, прочете пак предисторията в 12:20 ч.

Вижте: "Непознатата история на българите", Валентин Вътов, в сторе.бг. (на латиница)

празник на католици и сменили календара си на католическия православни гърци, българи и румънци. В Света Земя, Света Гора Атон, в Русия, Украйна, Белорус, Молдова, Полша, Чехия и т.н. православни ще празнуват Успение Богородично на 28.08.

Нима е настъпило или идва времето на единомислие и еднаквост в честването на религиозните ни християнски празници, след като столетия наред християните са разделени на католици и източноправославни не от друг, а от епископите на Рим и Константинопол по времето на Западната и и Източната римски империи и то не заради друго а заради влияние и власт на духовенството над завоюваните от тези империи народи и земи?!

Мария не е древно еврейско име, нито гръцко. То е българско по произход. Еврeите се появяват като народ благодарение на древните българи авари - егсази, т.н. хиксоси, които завладяват Древен Египет (Мамил) от 1780 г. пр.н.е. и присъстват там няколко столетия. А според бащата на еврейската история Йосиф Флавий, хиксосите са владеели Египет 511 г. Всичко което евреите са научили и взели, са го взели от българите, владеещи тогава Египет. Евреите се появяват през 17 век пр.н.е. в края на 17-династия и при Аменофис, основателят на 18 -та династия, който се споразумява с българите авари да отстъпят от Египет и се преселят в Балистан ("Българския стан, лагер" - Палестина), където построяват добре укрепения град Ерсубулем - Йерусалим. Тогава при фараона се явява т.н. Осарсиф, служил като жрец на Слънцето в града на слънцето Хелиополис (а българите са почитали Бога на Слънцето - върховния бог Тангра), след като оглавил племето на прокажените и тия които трябвало да бъдат изгонени от Египет и се самонарекъл Мойсей. Истинското звучене на египетски на това име и било МОЮсен (означаващо "Спасен от водата"), където българския глагол "мия" още от тогава е бил привнесен в Египет. В Египет е бил почитан българското божество Мардукан, или съкратено Мар, божество на водите, места с вода, морета, и т.н. Така че името Мария идва от българското Мар. То навлиза през етруски и в латински като "маре" - "море", "марина" - "пристанище" и т.н. Виж "Непознатата история на българите", Валентин Вътов, в link. Там е описано всичко.

Честит сбор на варненци !!!

Хоругвите са символ на Византия - големият враг на България в миналото. Сега на географското място на Византия е Турция. Не по-малко опасен съсед. Християнство и ислям=еврейски,книжничеки вери. Защо да се тачат от Българи! Това са рекетьорите на духовността. Същите като комунягите след това. Да не говорим пък, че създават усещате за света и миналото, в което евреите се чувстват бензаказани и без спирачки да командват и взъползват от другите хора. Щото бог така им казал - с аргимент - ами ето пише го в Библията. И да , ако се позоваваш на нея като исторически документ, евреите са си прави. Ама само ако вярваш в Библията. А у нас, хиляди години преди измисления мит за Христос да навлезе българите са знаели какво и как да се прави и са били най-развити и богати като общество и не защото крадат както Византи и Рим са правели.

Дай му на българина да си създава врагове. Роналд Рейгън - ВРАГ номер 1 на тутраканска селищна система.

Въпросните много развити българи поне една баня оставили ли са след себе си, за разлика от крадливите римляни, византийци и турци? Или са взели да се къпят чак по време на Чърчил?

Значи в 21 век да се връщаме към езичеството, щото прабългарите са си били езичници както повечето народи в древността. Какви ли не аргументи, бе Византия, бе евреите, бе комунягите, абе кой ли не и какво ли не само и само да се охули Христовата вяра. Християнството не може да е създадено от евреите, защото евреите убиха Христос. Евреите създадоха ислямът пак по същата причина, за да воюва с християнството. Ето ти сега например като хулиш християнството воюваш срещу Господ Иисус Христос и слугуваш на жидомасонската мафия. Трудничко ще ти бъде да воюваш срещу Бог, но щом смяташ, че ще се пребориш дерзай. Може и да ти се получи. В твоята глава.

Чакай сега, христовата вяра кого обслужва? Българи, други народи или или евреи? Щото в Библията си се говори само за евреите като център на събитията. А Христос е един от персонажите там. И ако вярваш в Христос по дифолт вярваш И признаваш съществуването и държавата на евреите по това време. Така и с Мохамед и исляма - същия принцип, но на друга територия. Критика по отстъпилите от вярата евреи. Но пак по дифолт се признава, че евреите са древни и пъровизточник на божието слово. А сега кажи от евреите и идологическите им последователи - църква и ятаган кой ти е направил повече добро от това, което прабългарите са ти оставили? Или до идването на девата Мария българките са били развратни , не са можели да раждат деца, да обичат, да са майки? Хубаво ,че била еврейската героиня и така останалите почнали да ѝ подражават.

Пресвета Майчице! Точно в тези дни имаме необходимост както никога досега! Честит празник на всички и особено на жените, носещи името Й !

ѝ

Не се хващай "за запетаята"-в случая е важен духа на пожеланието!

Поклон пред паметта на Светата майка Богородица! Здраве, благополучие и късмет на именниците!

Честит празник на всички ...и по-внимателно на трапезата..!