Коментари - Манолова пусна жалба до Еврокомисията срещу привилегиите на банките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-важно е да се бори за премахване на банковите такси, както е в Англия и Германия

Тази защо не отиде да се кълчоти в някоя театрална постановка. Може дори да й ръкопляскат. Поне няма да вреди.

СТРАШНА ПИЧКА Е МАЙЧЕТО - НЕЧОВЕШКА ПУТЩИНА БРЕЙ

Като каква се изявява? Загуби си хубавото место в администрацията, не спечели кметските избори и сега е едно нищо, което иска да е нещо, но няма как да стане. Бита карта, да си гледа адвокатлъка, до тука е.

Не мога да разбера голяма част от българите. Когато политиците нищо не правят - рев до небесата. Когато някой политик се амбицира - къде си тръгнал тиии?! Научете се да делите политиците на вършещи и невършещи работа. Ане по партии.

Лайче, в качеството си на каква пускаш тази жалба????А защо не пусна такава,когато беше все още на работа ,или тогава,както винаги само празни приказки!

Бих помолил ДИР-а ,а и всички журналисти да спрат да се занимават със случая Манолова .Всяко нейно появяване в публичното пространство поражда отрицателни емоции. Във днешния случай, тази статия не е нищо друго освен безплата реклама на адвокатската кантора Манолова .Само прочетете всичко коментари преди мен и ще усетите любовта на хората към тази адвокатна на дявола.Създава закони,побъркваме се от последствията на тези закони,с години берем плодовете на този титан на юридическите науки.Просто спрете да отразявате всяко юридическо безсилие на тази дезертьорка от омбудсманството от където тя нищо смислено не стори а произведе само медиен шум .Аз,аз ,аз-само аза си изтъква .Такъв защитник мисли само как да си начеше егото.

Тази е като останалите мракобесници! Толкова неграмотна юристка Е само Корнелия Нинова.

Спомняте ли си чл.417 от ГПК? Да, да, същият, който нарекохте мракобесния член, чрез който стотици хиляди граждани попаднаха в лапите на ЧСИ-тата и бяха направо смазани. А сега най-важният въпрос – спомняте ли си кой е виновникът, за да го има чл.417 от ГПК ? Да, да , казва се Мая Манолова. През 2015 г. бях първия и си останах единствения, който внесе законопроект за отмяна на чл.417. В хода на дебатите в правна комисия притиснах Манолова и тя публично се извини на потърпевшите. Свидетели на тази случка има десетки. Тези извинения на Мая Манолова с нищо не подобриха живота на стотиците хиляди българи, чиито съдби бяха съсипани от действието на чл.417. Този член е в сила от 01.03.2008 г., вече 10 години. Димитър Байрактаров

Авторката на ЧЛЕН 417, с който се въведоха частните съдебни изпълнители и законния рекет, сега защитава народа. Ей тая няма спирачи.

Ех сестра Галева, как не е сега на държавна службичка. Я омбудсманка я кметица, да се разкарва по остта Перник-София и да се прави на народна защитничка. Кака Кури и намаза ските с тази кандидатура и Галка Малка сега и в БСП-тв не я канят. А тя има такова желание да управлява.

няма да мине, вашите банки са наши и са с предимство пред другите ви фирми.

"кредита" това е днешна кражба от ващето бъдеще! Кандидатствайки "за кредит" вие кредитирате настоящето и бъдещето на лихваря, откъсвайки от вашето настояще и от вашето бъдеще! Хубава се замислете на това! В днешно време "парите" са превърнати във форма на "енергия", на вашата енергия, от която вие авансово взимате от бъдещето, за да ползвате краткортрайно и мимолетно "днес и сега" и която после ще трябва да връщате на всичко отгоре със страшна "добавка" ... а вие няма да имате сили за да си върнете енергията, камо ли да я върнете "в повече" ! Взимайки "кредит" вие дефакто се самоубивате ... доброволно, но в повечето случаи - рекламно внушено! Не се самоубивайте - НЕ ИСКАЙТЕ КРЕДИТИ , задоволявайте се с това, което имате, защото и това може да нямате!

Адмирации за кредитите въобще, но човек няма как да си купи апартамент с джобните, нали? И тук идва въпросът - да плащаш ли 30 години по 500 лева наем на реститут и да нямаш собственост или да плащаш 30 години кредит, като в крайна сметка жилището си остава на теб?

Браво, но ако постигне банковите лихви да са както в Германия, цена няма да има!

на никой НЕ му трябват никакви лихви - нито по депозити, нито по кредити! Смърт на Лихвата във всичките и форми! Джихад!

В германия има Евро и стабилна икономика. Ще постугне една голяма cos(pi/2). Изчисли си го сам.

Егати късопаметната.... 2007 тя прокара чл.417 сега пуска жалби до европата срещу него....

Ми какво странно Манолова 2020 е против манолова 2007. Туй му се вика еволюция

ЧУжди Лихвари- Баки НЕ ни трябват. Тия само ограбват хората в България. Трябват ни ЗАВОДИ за стоки, които НЕ се произвеждат в България и които после да изнасят в чужбина за продажба.. Да може Българите да имат пари и работа.

Оптимисти сме ,снега ще покрие мръсотиите за няколко дни ,но ще просмучи отровата от боклуците разпръснати навсякъде.България трябва да бъде наричана "Кенефа на Европа."

Законите ни са такива.Те са съчинени от престъпници ,за престъпници.Където и да погледнеш вони та вече не се трае.Банките?

Демагогия! Нали точно Манолова даде тези привилегии на банките. А оттгова насам само симулира активност по въпроса.

Докато не влезем в еврозоната, промени по условията и цените на кредитите няма да има. Другото са кьорфичеците на сестра галева.

чакаш ецеб да те спаси от лайната, които сам забърка?! а? ами ако не те приемат, защот ти точно по този критерий /лошита баМкови практики" - НЕ отговаряш и си пълен с лошо раздадени и практически, физически НЕвъзвращаеми кредитчета, кво прайм? продължаваме с ликвидация на нацията!?

О неразумни троле, ЕЦБ няма нищо общо. Просто Еврото е стабилна валута, за разлика от лева и рублата и кредитите са евтини. Което не е задължително хубаво, справка - Гърция.

Тази няма, няма и изпълзи.

Милата.. още не разбрала, че е безработна..

...И безполезна

Теглете кредити и най вече ипотечни, лапайте жилища на СТРАХОТНО ВИСОКИ ЦЕНИ, и ще видите каква веселба ще стане в близките две три години

вие сте нищожества, които мляскате за копейки и даже не сте и българи, а дращите от русия. боклуци!!!

Да бе койпейки друг път. Плащат само в евро.

В България сте останали само нищожества !!! Горите заразени с ебола и африканска чума боклуци не само от Италия но и от Африка ! Цял град остана без вода а на вас ви се свиди на сънародниците си да помогнете ! Изродите които ви управляват за пари цял град оставиха без вода а вие си траете и злобеете ! САМО НИЩОЖЕСТВА сте останали в България - това е истината !!!

Ало, атеистите от София-"квартала" на Перник- погледнете през прозорците си- вали сняг. Ето, че молитвата работи- Бог благоволи. Мислете оттук-нататък как ще живеете. лека нощ

...но не видях сняг! Все пак благодаря,че станах от стола,да не седя като идиот пред монитора!

Напротив- земята вече побеля. Но по-упорито и горделиво същество от човека няма. Той и на бялото ще каже черно, само и само неговата да е. Поради което, живее в този ад, който сам си е създал.

.............и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжниците си това е края на Господнята молитва "Отче наш" ! та вие прощавате ли дълговете на длъжниците си, та искате някой да опрости вашите дългове?

От една страна този, който дължи трябва да си покрива заемите за да има някаква справедливост. От друга страна - не е страшно да се живее и под наем и не всеки е длъжен да има собствено жилище, след като не може да го поддържа. Да е мислил като е взимал заеми. Аз съм за да се даде на задлъжнелите шанс - ако се види,. че работят или полагат усилия за да намерят работа да им се даде отсрочка за определен период и да им се увеличи периода за погасяване, като се намалят вноските. Ако обаче не правят нищо по въпроса да им се продава жилището или каквато собственост притежават и толкова. Аман от паразити.

взима шибания апаратмент, НО с ТОВА ВСИЧКО ДА ПРИКЛЮЧВА! Ето това искат всички , нещо което го има на други место - ИПОТЕКАТА ПОКРИВА ДЪЛГА! Просто, ясно и на-вече - ЧЕСТНО!

Цените са надути безумно. Значи ако отговаряш само до ипотека та банката трябва да дава до 40%т.е искаш да вземеш апартамент за 100000евро/то по евтини няма/за да отговаряш само с имота банката трябва да ти даде макс 40 000 а ти да покажеш че вече имаш 60 000.Да ама тогава кредит ще намалеят с 95%.Нито баннити, нито кредиткпулочателите нито продавачите на жилища искат това. Банките искат да лапаг от бълъците, селяните искат да станат граждани веднага без стотинка спестени. Е няма начин. Иначе трябва да е така да се дават кредити дсамо с сериозно само участие а не на Сульо и Пульо. Ми те сега дават 100%кредит.

Аман от паразити. --- всички знаят кои са паразитите и тумора на съвременното общество, който смучи човешка кръв и енергия за лична изгоди и блатоденствие!

..БАНКИТЕ!

2 паразита цъкнаха -

Аз съм за да се даде на задлъжнелите шанс - ако се види,. че работят или полагат усилия за да намерят работа ---- че те НЕ ти искат "шансовете", а искат ДА ПРИКРЮЧАТ И ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ КАПАНА! Не ти щат "шансовете" чрез които ше останат с главица върху дръвника! ИСКАТ ДА ПРИКЛЮЧАТ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ!

Ще приключат като си платят сметката. Много е лесно друг да я плаща.

да плащат, защото НИЩО НЕ ДЪЛЖАТ! накарах ли я бамката "да си плати" за измамата, като сама се размърда да продава имота, накарах ли я "да се потруди" за да "изкара хляба", че да излезе "на минус 10" след 11 години. накарах я! е сега като иска - да чака още 35-40 години, щото скоро нямам намерение да умирам, а пък нямам намарение да плащам нещо, което чисто и просто не дължа! А аз като каже - НЕ, при мен това значи НЕ!

Договора, за това е договор - четете. В него пише, че банката може да променя лихвата. Ако не го пише - съдиш. Познавам човек осъдил банка в България, която в момента даже не го търси за остатъка от главницата, който дължи. Като не ти изнася или не е ясно НЕ подписваш. Ако не можеш да четеш се консултираш с адвокат. Или събираш кеш и купуваш или живееш под наем. Същото е и с мобилните оператори и всякакъв вид договори. Четете ги тия договори.

"можела да променя" тя... само че ти се подписваш под КОНКРЕТНИ ЧИСЛА, а не под хипотези. След като не е посочената ръмката в която може да се "променя" лихвата, значи аз считам, че тази промяна е "нула"! И това е логично да се счита че възможната промяна е "нула", тъй като ако не е "нула" а е "нещо друго", то защо тогава бамката те подлага на процедура "по първоначално одобряване", като след като бутне лихвата, тя автоматично те вкарва в зона, за която тя НЕ те е одобрявала и ТИ НЕ си се подписвал! Схващаш ли ве момче, къде е абсурда! НЕ МОЖЕ да пипаш лихвата и/или да създаваш скрити предпоставки в договора за промяна на лихвата и/или вноската и след всичко това - да очакмаш, че някой ще плаща нещо, под което той не се подписвал и под което банката не го одобрявала! НЕ може да пипаш нищо! ТОВА ИЗМАМА, РЕКЕТ, УБИЙСТВО, СВОЕВОЛИЕ ... КАКТО ИСКАШ ГО НАРЕЧИ но това просто НЕ може да бъде по никакъв начин "договор"!

Това е просто договор, а не свободно съчинение какво ти смяташ за логично и правилно. В договора има изрично написано следното " Банката може да променя лихвата при някакви условия". Или заявяваш на банката, че това изречение отпада от договора или НЕ подписваш. Подпишеш ли - проблема си е изцяло твой и не е нужно да оревеш целия свят. Отиваш при друга банка. Ако и там е така отиваш при трета. Все някоя ще има нужда от клиенти и няма да постави такова условие. Ако няма такава им показваш среден и толкова. Не мога да разбера що за мазохисти има - сами си слагат подписа под неизгодни договори. Ако сами не си отстоявате правата, кой да ви пази?

Банкерите щракат с прости в бг цариа им спаси живота а те ко лихварчета

на майчето и личи, че е завършила комсомолската школа в москва, а не право в някой университет! банката не взима единственото жилище на кредитополучателя, а си взима нейното жилище! негово ще стане след последната вноска по ипотеката

не е в това че банката взема нейното жилище, а че е дала неподобаващо голям кредит срещу твърде малко обезпечение. Значи ако вземеш достатъчно много кредитен милионер и фалирала банка, а ако вземеш малко роб на богата банка. Ми давайте тогава милиони като ви поискат. Вземам милиард веднага срещу каквато лихва кажете срещу къщата ми на село.

момче, тия "пари"? "парите" са ЗЛО, те те правят зависим ...даже "даващият" заем съшо е зависим, въпреки, че това не изглежда така, на пръв поглед. А е зависим от "взимащият" защото разчита, че "взимащият" след това "ще храни" и ще носи на гърба си "даващият". В момента в който това приключи и взимащият престане да носи - играта за "даващият" свършва. И ако все повече "взимащи" спарт вкупом да носят на гърба си "даващият" та цялата Пирамида - РУХВА! така, че "парите" и "властта" носят повече негативи, от колкото позитиви... даже позитиви изобщо не вижам никакви, въпреки че отвън това не изглежда така .... Всичко е суета и 3 примитивни инстинкта... ама наистина примитивни, животински!

Проблема е по дълбок от колкото банковият закон за банкрут. Въпроса е че дигиталната машина има лимит. Освен това 5/6 от биснесите на запад се занимават с крадене на патенти и други ценни идеи от истока. Бездарна Европа е готова да си вземе нови роби, това е малко трудно за хората който са работили с години в сащ. Да се върнем ама къде ще работим, в затворената сердика и казвам концерна сердика дето все още е собственик на документи на технологичните процеси от киселото мляко до плодовите млека !!! Та като долните французи купиха завода в софия къде са патентните права на сердика за света и кой плаща на държавата!!!!!. Та значи НАЦИСКА ФРАНЦИЯ открана киселото мляко как се прави. !!! И ни казва яжте данон !!!! МАМЕТО ИН ФРЕНСКО къде са заводите за кисело мляко дето ще го правят у нас и после карат по света!!!!! Кой продължава да разрешава на нацистите да ни крадът. Като са толкова умни да бяха семейство Кюри измислили патентовали киселото мляко не урана, та като са толкова умни в Европа да вземат да спрат да ядат и кисело мляко, да ам от киселата ферментация става и културното масло дето не вдига холестерола щото видетели лактобациликус булгарикус се е погрижил да го преработи !!!! Та ебания Макрон коло плаща всяка година на българските бабите и дядовците дето са ги научили долните нацисти как се прави кисело мляко. Та за увеличаването на ебаният живот на френската курва дето Макрон я шиба как ни плаща !!!! Или бабето е с 30 години по дърта от него !!!!!! Та как ще плати Френския нацист, като отвори фабрика за рено или лексус в България дето да може да ги правим у нас и продаваме на джапанките и в европа !!!! Маме то им долнно нациско. Та неразбрах ако наще шофйори не си съспват здравето за ебените долни европейски нацисти от къде ще си набавят слуги да ги гледат. Къде са в българия Френските заплати от по 6000 до 10000 евро който взимат френските маймуни!!!!! Неразбрах, Или след 40 години крадене даже Сосиате Женерал установи че нама как да се открадне повече и си продаде българските активи на унгарците мамето им крадливо, да им станат тяхните заплати и пенсиите колкото у нас НАЦИСТИ МРЪСНИ!!!!! Да си вземат от АФРИКА Чернички ниско образовани маимунки със здрави зъби !!! Да ама маймунките ги трепят, палят и изнасилват, щото го боли дедовия мавританеца дето у тях е роб а във франция жиголо. ТА какви банки какви закони , трепането им е малко !!!! Крадци НАЦИСКИ

виж какво, на български се пише вуЙчо ванЬо! но не това ти е проблема! проблема ти е ментален

Похвално че ти се пише толкова много, ама неграмотно бе. И не точно по темата. И не е виновен който яде баницата.

Много се разхубави. Сладурана.

Проблема е по дълбок от колкото банковият закон за банкрут. Въпроса е че дигиталната машина има лимит. Освен това 5/6 от биснесите на запад се занимават с крадене на патенти и други ценни идеи от истока. Бездарна Европа е готова да си вземе нови роби, това е малко трудно за хората който са работили с години в сащ. Да се върнем ама къде ще работим, в заворената сердика иказвам концерна сердика дето все още е собственик на документи на теьнологичните процси от иселото мляко до плодовите млека !!! Та като долните французи купиха завода в софия къде са патентнитпправа на сердика за света и кой плаща на държавата!!!!!. Та значи НАЦИСКА ФРАНЦИЯ открана киселото мляко как се прави. !!! И ни казва яжте данон !!!! МАМЕТО ИН ФРЕНСКО къде са заводите за кисело мляко дето ще го правят у нас и после карат по света!!!!! Кой родължава да разрешава на ацистте да ни крадът. Като са толкова умни да бяха семейство кури измислили патентовали киселото мляко не урана, та като са толкова умни в европа да вземат да спрат да чдат и кисело мляко, да ам от киселата ферментация става и клтурното масло дето не вдига холестерола щото видетели лактобациликус булгарикус се е погрижил да го преработи !!!! Та ебания Макрон коло плаща всяка година на бабите и дядовците дето са ги научили долните нацисти как се прави кисело мляко. Та за увеличаването на ебанияживот на френската курва дето макро я шиба как ни плаща !!!! или бабето е с 30 години по дърта от него !!!!!! Та как ще плати Френския нацист, като отвори фабрика за рено или лексус в българия дето да може да ги пражим у нас и продаваме на джапанките и в европа !!!! Маме то им долннациско. Та неразбрах ако наще шофйори не си съспват здравето за ебените долни европейски нацисти от къде ще си набавят слуги да ги гледат. Къде са в българия Френските заплати от по 6000 до 10000 евро който взимат френските маймуни!!!!! Неразбрах, Или след 40 години крадене даже Социате Женерал установи че нама как да се открадне повече и си продаде българските активи на унгарците мамето им крадливо, да им станат тяхните заплати и пенсиите колкото у нас НАЦИСТИ МРЪСНИ!!!!! Да си вземат от АФРИКА Чернички ниско образовани маимунки със здрави зъби !!! Да ама маймунките ги трепят, палят и изнасилват, щото го боли дедовия мавританеца дето у тях е роб а във франция жиголо. ТА какви банки какви закони , трепането им е малко !!!! Крадци НАЦИСКИ

която функционира чрез пряка или косвена принуда на хората "да си плащат" за да живеят, е НЕ човешка чУДОВИЩНА МАШИНА ЗА БРУТАЛНО УБИЙСТВО НА ХОРАТА! Тази система трябва да бъде унищожена, срината със земята!

От твоите уста в божиите уши. Дано се намери кой да работи вместо нас.

То да беше само до единственото жилище, ипотекирано от кредитополучатели! Банките в България са абсолютна мафия, навързани със законодателната, изпълнителната власт като свински черва! След като държавата ме задължава да имам банкова сметка, за да се разплащам с нея или да плащам през банкови гишета в държавните институции всякакви държавни такси, данъци и плащания е длъжна и да регулира дейността на банките. От къде на къде банката ще ми начислява такса за това, че си плащам таксата към държавата през нея, след като държавата не ми е осигурила друг начин? Това си е чист рекет, и то на държавно ниво! От къде на къде ще ми начислява такси за платежна транзакция, след като държавата ме задължава да извършвам всякакви плащания на стойност над 10 000лв по банков път? А за абсурдите на българските банки не ми се мисли вече! Начисляват ми такса, за това че внасям пари в сметка при тях и то еднократна, 5€, независимо каква сума превеждам! После ми начисляват такса, защото харча собствените си пари от сметката, освен това изчисляват курса евро-лева по свой курс, не по централния и т.н, просто нямам думи, какви душмани са банките! Закрих си всякакви сметки при български банки и това е най-голямата услуга, която си направих, но държавата не ми дава възможност да си плащам задълженията към нея без банкова сметка, дори през чужда, на съпруга ми, не позволява! Не са само банките проблемът, а цялата държавна администрация и чиновници.

Тия приказки за банките Мая ги започна, още когато стана омбудсман. За толкова години като омбудсман не направи нищо, та сега ли? И нищо чудно тая жалба да си я има в компютъра и само копи-пейс. От тая жена само водопад от приказки и нищо повече.

Манолова се занимава с абсолютни глупости. А и евентуално вредни глупости. Облъчва хората като им обяснява, че дори да попаднат в дългова спирала - ще бъдат защитени поне малко. Това просто няма как да стане. Изпуснат ли се нещата и се спрат плашания - продължават в най-добрия случай да се трупат нови лихви отгоре. Въпросът е - защо банките искат да привличат нови длъжници. Отговорът е прост - така си раздават тлъсти бонуси и отчитат ръстове. А длъжниците - ако нямат акъл , няма кой да ги спаси. Насилиа ли ги карат да теглят кредити, под дулото на оръжие ли става??

Насила никой не ги кара да теглят кредити, а желанието им за западен начин на живот / и европейски, и американски/. Чували са, че там живеят на кредит, и живеят добре. И те искат да са като тях. Само че там, не е тук.

3евзек

Не може всички да живеят на кредит, защото няма откъде да се вземат пари. Все някой трябва да ги е дал и той всъщност не е на кредит, а на депозит.

е теглил кредит да му мисли как ще го връща... Мен ме интересува защо банките сложиха такса превод 8 лв, при условие че плащам 5 лв. в някаква бюджетна сметка? Интерсува ме и защо сложиха такса 2,50 на месец на СПЕСТОВНА сметка ? Т.е. банката ме наказва , че държа парите си в нея и тя печели от тях ? Интерсува ме, защо ако имаш 300 лв в банката на 10-тата година се оказваш длъжник на банката, като тя е утроила тези пари ? Интерсува ме защо банките вдигат таксите , а отчитат МИЛИРД И ПОЛОВИНА печалба за 2019 год. ? Изобщо кой контролира лакомията на банките, работещи в България? БНБ ли, банката на която шефа й получава 20 хиляди лв. месечна заплата ?

Отговорът е ясен. Банките нямат интерес ти, аз и други да са спестители, те имат интерес - да сме кредитоспособни длъжници. По-този начин заемат най-приятната за тях позиция на паразити хранещи се с твоята и моята храна. В западния свят се водиш беден, ако никой не ти дававече кредити. Докато все още имаш сили да работиш и акъл да изкарваш пари, банките са ти първи приятели. А ако вече не можеш - то на никого не му пука вече за тебе.

система - Пирамида за УБИЙСТВО НА ХОРАТА! Скоро ще дойде нейният край! Масово трябва да се спре да се плаща! Масово!

3евзек

От утре започваш да даваш личен пример - спираме да ти плащаме.

Много точно си го казал: банките работещи в България. Това не са български банки, а чуждестранни търговски дружества. Ние си продадохме банките. Сега ще си налагат каквито си искат такси. И големите им печалби ще заминават някъде далеч, при още по-богатите им собственици.

Ама тука не си съвсем прав. Имахме български банки дето произведоха кредитните милионери и бяха средство да се раздаде каквото имаше на правилните хора. Освен това независимо чии са банките работят по нашите закони като са у нас и пак стигаме до приказката за лудия и баницата. Една и съща банка работи на различни условия убеден съм в Германия и у нас примерно.

Таксите и комисионните за вноска , теглене, превод, курсове на валута - купува, продава, банките си определят сами, обаче се съобразяват с наредбата на БНБ. Дори до скоро взимаха такси и когато сменяш увредени и негодни банкноти .

Таз бита карта като каква се явява,

Явява се като защитник на хората, които не знаят да се защитят, защото лобито на банките е много силно.

изобщо не е силно ... слаби са ангелите на "народните" избранници, коти изплезват езичето като видят шарени хартийки, натъпкани с масонски значи и цифри....

И какъв защитник се явява баш тя? Страда срещу закон който самата тя лично е внесла и приела съвместно с правителството на Орешарски?

Представете си че в България има десет милиарда лева.ако ги отдадем всечите на кредит,нормално е да искаме лихва.ако лихвата е десет процента,прябва да се върнат 11 милиарда след една година.но ние имаме само 10. От къде ще дойде другия милиард.а, след пет години , сумата на липсващите пари става огромна.единдтвеният вариант е да ги напечатаме,или да вземем огромен заем за да можем да погасяваме лихвата.да,но след пет години,този,новия заем с какво ще го погасим .най вероятно с следващ заем! Не Ви ли се струва малко абсурдно?

Банките не печелят само от лихви и такси. Те могат да правят инвестиции, а не да държат парите като касичка, затова са влоговете на хората, трябва да има доходност от тях.

Явно не си ме разбрал.нр става въпрос за инвестиции или за печалба на банката.въпроса ми е от къде да дойде липсващия милиард.парите в наличност са десет милиарда,а след година как да станат 11.ако имаш десет агнета,след година все някое ще роди,и ще станат 11, но парите не се множат

Тъпак как от къде, бе,простако? Нали има кредити,бе. От тях печелят банките.Дават пари на заемм срещу тлъста лхва. Много си тъп.

И от къде,умноко , ще вземат пари за да ти дадат нов заем,като всичките десет милиарда са ги раздели преди една година

Нещо не разбирам цялото това сложно разсъждение. Защо даваме всичките на заем? Защо не получаваме лихва след година? Защо сме дали 10 пък след година имаме пак 10 ?

Мая, създай шоу, като "две капки" или "господарите", та всички ще те гледат с отворена уста и лиги по брадата.С една дума гледай си живота!Това население това заслужава!

Е,и?

Въпросът тука е дали всеки може да пусне жалба до Еврокомисията ? Ако отговора на този въпрос е положителен, то тази комисия е обречена да пише отговори на всеки, който му хрумне нещо, което не му е по вкуса. Ако обаче има някакво изискване за представителност на питащия, то Манолова не отговаря на критерия, защото тя е никой в правния мир.

Тази жена забравила ли е, че вече не е омбудсман? Измислила си е някаква организация и продължава с пълни сили. Ами тя е за едно заведение с "весели" хора. Няма ли кой да й каже, че става смешна. Кой й плаща на тази жена да забавлява народа?!

Манолова пусна жалба до Еврокомисията срещу привилегиите на банките Манолова ,трябва да се приеме закон за фалита на физическите лица,както е в нормалните държави,а не да се жалваме на Евркомисията.

е скъпа и тежка процедура, за която длъжника даже може да няма и пари! кому е нужно това ?! закона за фалит отново те оставя роб, пос няктакъв надзор,пак е свъразна с няккави харчове по съдилища, по надзиратели които те дебнат и т.н... че най-добре да се гръмна закон за абсолютна давност със задна дата - тва е най-простото решение! това убийство , този рекет трябва да приключи или по-добре тази територия да престане да съществува! Другото което би могло и е практитка на др. места - "ипотеката покрива дълга"... и край! точка!

Има дори случаи, когато длъжникът вече го няма на този свят, а наследниците продължават да плащат.

грешка е направил грешникът, че не ги е взел със себе си, за да не се мъчат!

петърчо, вероятно това 74 е годината в която си се родил, та да ти кажа,синко щом ти се струва, че банките не работят както желае народа, отвори ти банка, детето ми, и работи според оцакванията на народа! желая ти успех! а,и да знаеш, и на мая манолова да кажеш, че чуждото магара насред пътя се разтоварва!

Да ти кажа постройки космодрум. Знаем как се прави банка, знаем и кой трябва да си.

Ако имах малко власт,веднага щях да отворя Българска държавна банка.щях да давам кредити на всеки работещ,до20 000 лева с лихва,максимум да 4% от олп.бъди сигурен,че 99% от хората,щяха да теглят кредит от държавната банка,а не от крефисимо,лесенкредит,и т.н. измамници.дългд много,дълга сфера за разговор,с разумен човек,бих разговарял с часове

Браво на Мая с искането ,подкрепяме я!

Майчеее, търсят те по телефона! От Позитано 20?

Банковата мафия докара до просешка тояга българския роб с участието и мълчаливото съгласие на всички продажници, управлявали България от 80- та до сега . Всички частни банки трябва да бъдат конфискувани, национализирани, вземанията към длъжници да бъдат безлихвени и безсрочни. Също- частните съдебни изпълнители-поставени извън закона. Същите да бъдат само лца на държавна служба. Къде го има тоя пладнешки обир? 0,01% лихва по влоговете и 30% лихва по кредитите? Мафия, мафия, мафия!

васо ма, ми банките са частни ма васо, също като твоята колиба на село!! и неидват те у вас да ти дават парички, а ти ходиш там да се молиш, и ги кандърдисваш каква работарка си, и как ще им върнеш в срок всичките парички които ти дадат! готино ти беше, когато харчеше техните парички, нали?! сега ще ревеш, и ще си ги върнеш, ма васо, ведно с дължимите лихви, и наказателната лихва за просроченото плащане!

Виж сега , банките да частни,но държавата е длъжна да урегулира тяхната дейност.нали затова е държавата? И ако банковата система работи по начин,който не отговаря на желанията на народа,дуржаеста е длъжна да зададе въпроса" защо". Все пак държавните служители са избрани от народа за да работят в негова полза,а не в ползата на някое си лоби

че няма да връщам нищо - нито аз, нито някой мой роднина! само през труповоте ни може да вземеш нещо

освен всичко друго, ще загубиш и баса!

че няма да го загубя и няма да платя нито стонинка повече, защото от първият месец съм плащал с 20% повече от договора, а след 2 години - с 40%! Не дължа нищо на никого! ловим ли бас, че 1 ст няма да платя повече ... само през трупа ми и през този на други роднини!

Мърльо, нямам и един лев задълженоя към банките. Един лев! Анадън му? Измет нещастна.

ми кат нямаш що ревеш ма!? на чужд гроб сълзи недей да рониш, щото незнаеш кой е закопан там!