Мангъров: Да се затвори цялото общество е новост, която не е издържана епидемиологично

"Това, което се случва сега, се е случвало многократно в миналото. Нищо особено няма да се случи, няма да бъде Армагедон", заяви той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да иде да го каже на роднините на починалите само вчера 1255-САЩ, 700-Испания, 833-Франция, 636- Италия и етц. души.

Очевидно това само за Вас е новост! Аз не сьм мед. лице, но историята ми е хоби и за това знам, че в миналото, когато не е имало ваксини и надеждно лечение, какьвто е и сегашния случай, хората са се спасявали точно по този начин - с карантина и с пълна изолация!

Ако Мангъров е прав, тогава учените в целия свят са просто идиоти. Ако не е прав, то тогава е престъпник, защото ще умрат хиляди българи.

Един да не се подаде на манипациите.

Сериозно започвам да се мисля този дали поема човешка храна.

Слушай какво ти казва експерта, малоумнико. Вируса няма да изчезне магически като свърши тази нелепа изолация.

Maйкоооо, кой ви направи доцент, г-н Мангъров, кой??????????

Доста смел човек! В тези времена да имаш собствено мнение е много трудно. При това става дума за вирусология, а не за икономически интереси. ...Всъщност някои ще получат допълнителна власт и пари от тази история така, че това отдавна не е научен спор...

Аааааа, ето го най-умния на Земята! По-умен от всички във всяка една държава!

Говориш глупости. Аз лично изкарах свински грип без да има открито лекарство. Тогава нямаше карантина, а болестта беше ужасна.

едно си баба знае, едно си бае: "Мангър, мангър, мангър...."

Бай Иване , тези хора са починали именно при прилагането на настоящите мерки. И не се знае още колко време ще продължават да измират хора?

И на мен също историята ми е хоби. Хората са се спасявали с карантина и изолация-НО НА ЗАРАЗЕНИТЕ ЛИЦА. ТОЧНО ТОВА ГОВОРИ И ПРОФЕСОРЪТ!

Със сигурност някой с доста по-голям умствен капацитет от теб. А тезата, която защитава доцента не е само лично негова, но и подкрепена от всички епидемиолози в света, различна е само формата на приложение.

КАКВИ ХИЛЯДИ,БЕ,ЯНКО? ТОВА ПАРТИЗАНСКОТО ТИ ИМЕ ЛИ Е? ЗА ЕДИН МЕСЕЦ СЕ СПОМИНАХА ДВАЙСЕТИНА, ЗА ДА СТАНАТ ХИЛЯДИ И ТО ПРИ СТРОГА КАРАНТИНА, КОЛКО ВЕКА ТРЯБВА ДА МИНАТ? ПОСМАЛИ МАНГО, СЕ ВИКА НА ВАШАТА ИСТЕРИЯ! СЪВСЕМ УМИШЛЕНО ПОДКЛАЖДАНА ВПРОЧЕМ!

Борис Джонсън изповядваше подобни на Магъровите идеи и съдбата го сложи на място. И той искаше да пусне вируса да зарази цялото Обединено кралство. Мангъров като е толкова безстрашен да иде в инфекциозното отдление при болните и да ги лекува, а не от сутрин до вечер да се чуди по коя телевизия да се покаже.

новост, която не е издържана?! Ами нали е новост, как да е издържана?!?!?!

Този няма ли да млъкне? Борисов хубаво му ХО каза! Целият свят спазва тези мерки! Всички го чухме Мангъра никой не му поставя думи! Стига го каниха по студиата да му слушаме логореята. Анестезиологът Москов предложи които са за стаден имунитет да отидат в Св.Анна да им вкара вируса директно с тръбата дето обдишват болните от коронавирус? Мангъра нещо това не го коментира, а?

… вижда се колко ти е акъла, щом наричаш този умник експерт. Това е жаден за внимание човек, който говори глупости или просто поредния псевдо-учен.

Но междувременно може да се открие ефикасно лечение, да пуснат ваксина и т.н. Както каза и австрийския канцлер, границите ще се отворят едва тогава и е абсолютно прав!

Абе тоя пишман професор защо още му се разрешава безразборно да ходи и само да прави неадекватни изказвания тук и там ?! Вземете му думата най-накрая на тоя неадекватник! Да умори народа явно иска , защото в България 95% са с придружаващи заболявания, ама какво му пука на него!

В учебниците по епидемиология такава мярка не е спомената.

Прав е човека !! При епидемии се изолират само рисковите групи и вирусоносителите,а не се дърпа шалтера на цялото общество !!! Ама ,кой да го чуе !!!

Джангъров и Резидента и онзи прислужник от катедрата да идат и да поемат по една живителна дозичка вирус от апарата за вентилация, както им предложи П. Москов. БОрис Джонсън имА куража да го!

и не падайте на нивото на дебила от Банкя ,като влизате в спор с него! Той е доказан в съда лъжец и манипулатор. НА всеки нормален човек е ясно какво говорите вие и какви простотии казва той.

Единствения на когото вярвам!

АМИ ТОЙ Е ШЕФ НА ИНФЕКЦИОЗНО,БЕ,МУШМОРОК! АМА ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕШ ТИ, ЕДНОКНИЖНИЯ АНОНИМЕН ТРОЛ! ВСЪЩНОСТ, ДА СЕ КОМЕНТИРА В ТОЗИ САЙТ Е ПЪЛЕН ТАШАК! И ВЪВ ВСИЧКИ САЙТОВЕ ВЪОБЩЕ, КОНТРОЛИРАНИ ОТ КЛИКАТА!

Този или е луд или някой му плаща . Засегнати са интереси за милиони

Добре е подобни спорове да си ги водят в кръчмата след третата чашка.И на сутринта да са ги забравили. За мен пример са китайците. Ако слушаха мънгъра до сега 500 милиона китайци да са болни , умрелите не мога да ги сметна. Колективен имунитет от колективен идиотизъм.

Търси слава доцента с непопулярни мерки, ама нали е на чужд гръб! В такъв момент да разколебаваш обществото при условие, че става все по-трудно да се спазва карантината е предателство!

Е, НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С КРАЛЯ-СЛЪНЦЕ! ВИДНО Е С ПРОСТО ОКО, ЧЕ НИВАТА СА РАЗЛИЧНИ!

Е,много ясно че е така Доценте,всичко опира до кинтите които ще се отпуснат като нов заем от 10млд лева,и Гробарите за да ги откраднат,видиш ли ти направиха сумати Щабове за да облъчват бедният глупав народец,видиш ли как е по добре да си стоят във вкъщи без заплати,че видиш ли,ако отидат на работа или на разходка ще умрат,а видиш ли ти,от Щабовете се разхождат навсякъде само и само да лъжат народа,колко било по добре да си останат във вкъщи без заплати,а Политиците не се спряха да се карат във Парламента,как да вземат този нов заем и да го откраднат,той вече е разпределен преди да бъде вече изтеглен,кой знае на Генерала Годжи и Бай Шиле,колко са им обещали,за където лъжат овцете качествено.

Човека е Доцент по инфекциозни болести! Ти какъв си?

Мангъров - 1. Как да се изследват всички, за толкова кратко време, както искаш и какво ще постигнеш, всичко ще бъде само МОМЕНТНА КАРТИНА; 2. С тези бързи тестове - ОК', изследвам се сега, нищо ми няма, ама утре мога да се заразя, колко пъти да се изследвам така "бързо" - при всяко излизане и прибиране от вкъщи ли..., хайде стига вече... аз пък не искам постоянно да се изследвам..., дори и на 14 дни /както е в Бърза помощ/ - също не искам, а искам да е точно както казват повечето доктори - КОГАТО ВСИЧКО СВЪРШИ, А ТО ЩЕ БЪДЕ ДО КРАЯ НА М. МАЙ /бъдете сигурни/ - TOГАВА ДА СЕ ИЗСЛЕДВАМ, ДАЛИ СЪМ ГО ПРЕМИНАЛ ИЛИ НЕ, ЗА ДА ЗНАМ ЗА В БЪДЕЩЕ, КАК ДА СИ НАСТРОЯ НАЧИНА НА ЖИВОТ...., А НЕ СЕГА, КОГАТО Е ЕПИДЕМИЯТА /въпреки, че някои казват, че е Пандемия/. .... Да, много хора се дразнят от тази карантина и е обяснимо и защо така говорят....

Е ТУКА СИ НЕВЕРОЯТНО ПРАВ! ИНТЕРЕСИТЕ СА НЕ ЗА МИЛИОНИ, А ЗА МИЛИАРДИ ДАЖЕ! С ЕДНИ 10 МИЛИАРДА НАШАТА БЕДНА, ОБРУЛЕНА ДЪРЖАВИЦА ЩЕ СЕ ЗАДЪЛЖИ КЪМ СВЕТОВНИТЕ БАНКЕРИ! МВФ ВЕЧЕ СЕ ПОХВАЛИ,ЧЕ НАД 80 ДЪРЖАВИ ИСКАТ ОТ НЕГО ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА НАД 20 МИЛИАРДА! А КАКТО ЗНАЕМ, ВОЙНИТЕ И КРИЗИТЕ СА ХЛЯБА И ВОДАТА ЗА ФИНАНСОВАТА МАФИЯ!

не, това не се е случвало досега в миналото- поне не от ПСВ. казват го американските специалисти. доцентът да си скъса дипломата.

ХА-ХА! Ясно е колко познаваш историята! в населено място, в което пламва чума например, са затваряли в изолация цялото населено място - никой не влиза и никой не излиза и всеки е в дома си! Не са им правили бързи тестове в частните лаборатории на разни доценти!

Този няма ли да спрат да го канят наляво и надясно вече?

Скрий се бе мишко!

А той какъв е спрямо целият научен свят?!

Доц.Мангъров не може да бъде разбран правилно. Презупцията е , че каквото и да правим докато 50-60 % от населението не се зарази с коронавирус, епидемията ще продължава. Ако караме по сегашния път, ще ни трябват 2-3 години. Та ние не сме почнали още изкачване на кривата. Сега всичко е блокирано и така ще бъде 2-3 год. Знаете ли , че само за ден (2.4.2020) , в София са починали 190 човека от други заболявания, които ако не беше сегашнат блокада на болниците щюха да са доста по- малко. Сега умирате от апандисит, сърдечни и мозъчни инциденти в далеч по- голяма степен от иначе. Това казва Мангъров, че с тези мерки ще умрат повече хора отколкото , ако са по меки. Изолирайте всички над 65 год. ( в апартаменти, вили , села, хотели - с помощта на държава ) и падане на изолацията.

Тоя не спира да си плюе на дипломата!

Страха толкова е вцепенил умовете на хората (или може би толкова си могат), че немогат да надникнат малко в следващия ден. Всеки ден изолация единствено удължава агонията. Цял свят слуша съветите на Китай.... Жива да не бях. А защо го кани те доцент мангъров всеки ден и го питате едни и същи неща. Тва е като на ченгеджийски разпит - признай че сгреши. Айде, баста

Този тип се очертава като единствения мислещ .

ПОНЕ ИМА ДИПЛОМА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ! ТИ НАЙ-МНОГО ОТ МИЛИЦИОНЕРСКОТО УЧИЛИЩЕ ДА ИМАШ, АМА СЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ И ТАМ НЕ Е СЪВСЕМ ЗА ДЕБИЛИ!

Човека разсъждава практино: умират 1 - 2 %. Това са само цифри за него. нищо работа 100 0000. Само дето като няма места в болниците за лечение на среднотежкоте случаи смъртността ще отиде към 5-6 %, т.е 400 000. Какво ще павим с труповете? Колко ще издържат лекарите? До сега научно не е доказано колко издържа създадения имумитет. Какво ще правим ако вируса мутира и евентуалния имунитет не го разпознае?

Не се съмнявам в искреността на Мангъров. Все пак, това работи човека! Пропуска се обаче да се спомене, че смъртносттат при този мутирал коронавирус е много висока. Не е като при останалите грипни епидемии. Пропуска се да се отчете, че почти в цял свят се прилагат тези мерки, а например UK, които споделяха тезата на Мангъров, сега вече ги въведоха, но започват да загиват. Спестява се факта, че ако мерките се отменят, болниците ще са препълнени и хората ще умират у дома, без шанс изобщо да се доберат до лекар. Хора, вие нормални ли сте, или просто обичате да плюете и търсите конспирация във всичко??? Светът е в пандемия, разберете го и престанете да говорите нелепици!!! Или си мислите че вие и вашите близки са безсмъртни и няма да бъдете коронясани?!?! П.С. И на мен не ми харесва да стоя в къщи, но трябва да се премине през това!

Човече малко, на нас не ги говори тези. Иди и го кажи това на всеослушание в Италия, после Испания. Най-накрая в Америка. Там има ужасно много хора, които ще те чуят. Идея си нямаш.

очевидно е мислещ човек, който няма други лични инттереси, освен оцеляването си!

ДИР, защо не публикувате най-забавното от казаното? Че ВМА са закупили над 1200 БЪРЗИ ТЕСТА! Въпреки че плешивият мрънкалник, ШЕФ НА ВМА, категорично отрече тези тестове!