Максималната пенсия става 1200 лева

Парламентът отхвърли идеята на БСП за преизчисляване на пенсиите спрямо СОД от 2013 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия хора не разбраха, че не става с увеличение на данъци и осигуровки... Става с увеличение на разкриваемостта на данъчните престъпления и увеличение на събираемостта...

ни повиваха най-обикновени памучни пелени - а памперси.

я отидете да изтеглите от банкомат - 219 лв,каквато се предвижда да е пенсията.не става! 9 лева ще остават в полза на банката, на следващия месец - 8 и така до края на света. баси,мафията!

Ти предлагаш крадците да увеличат разкриваемостта на собствените си престъпления и да увеличат събираемостта на данъците, които те не плащат. Как ще стане тая работа? Още ли не си разбрал, че в България мафията управлява вече много години и тя няма доброволно да пусне кокала?

Нищо не пречи пенсията да е 221 лева,за да се изтегля цялата!Прав си! Ще дотираме частните банки до откат!

Ще теглиш от пощата. Толкова ли е сложно?

Майчинските след трето дете да се намалят. както направи великата М.Тачер, за да се справи с огромната раждаемост от индийци и т.н.

Нещо не схванах вдигат малксималния осигурителен доход, но обезщетението за безработица и майчински ги замаразяват? Това от къде на къде? След като плащам повече, ще ми плащат по-големи и обезщетения. Писна ми от този кретенски рекет! Цял живот съм плащал на максимум осигуровки. 2 пъти оставах без работа за по 2 години. И в двата случая не се записах в бютрото по труда, защото аз напуснах работа, поради непоносими условия. Но дори да можех да получавам обезщетение, както е в нормалните държави, то първия път то бе максимум 150 от минималната заплата. Тогава ако не се лъжа осигурителния доход бе 2200лв. А след това пък го вдигнаха, но отново сложиха таван на обезшетенията. До кога в тази държава ще те карат да плащат, но когато тя трябва да ти плати, когато ти се наложи, се слага таван. Това какво е?

що не си замразиха заплатите тези хрантутници

Пропуснах да уточня, че при втория път вече имаше възможност дори да си напуснал да има обезщетение, но то бе няколко десетки лв, несъизмеримо с осигуровката, която се плаща! Всичко е един голям рекет. Искам да е като в Германия. Остава без работо независимо поради каква причина - държавата ми плаща колкото съм се осигурявал. А не аз да издържам ордите малцинствата, гласоподаватели на партиите, а за мен само рекет.

Ваш'та мам#ца, вдигнахте си заплатите сега замразявате. за Весило сте!

ГЕРБ е единствената партия,която не вдига доходите на населението и работи единствено за алчните феодали!!! От 30 години в България се установи феодален строй и се провежда тотален геноцид над населението,като в последните години този геноцид се превръща в пълна психария....

Преди обезщетение за майчинство беше вързано за мин. заплата. Тия го премахнаха..Защо?Отговора след десет години управление на ГЕРБ е ясен. Провеждат геноцид над собствения си народ!!

Всичко за хорта се замразява само заплатите на държавните хрантутници, съдебна система , депутати и още един куп знайни и незнайни институции не подлежат на замразяване защото горките ''гладни'' ще измрът ако не гепнат още от бюджета

И развитие на индустрия и нови пазари, каквито в БГ няма.

да викнем всички с глас голям: ДОЛУ боку, ДОЛУ герп

Идват избори,ще им дадем заслуженото!

Цонев ви го каза бе будали - работели качествено и достойно а ''недостойните'' българи им снижавали рейтинга:(((((

Първоначалната идея на това развързване беше, да расте майчинството, дори и ако минималната заплата не го прави. Смях. Едва ли някой им е повярвал.

Обезщетение за БЕЗРАБОТИЦА??? Умрях от смях!!!! Само в нашата фирма шефа търси 5 човека и то заплата е 1000 и повече. НЯМА БЕЗРАБОТНИ!!! ИМА МЪРЗЕЛИВИ!!!! Защо правителството защитава МЪРЗЕЛИВИТЕ???

Докога ще се грижим за производители на отрова - тютюнопроизводителите? По-разумно е да ги поощряват да произвеждат храна.

Курнела предлага да се увеличи обещетението при безработица от 12 на 16 лв. Зорлем кара търтеите да си стоят вкъщи при този недостиг на работна ръка. Тя знае кой и е електората и там се цели!

Разбира се, че ще замразяват доходите на хората, защо не замразят техните си заплати.

Какви доходи за майчинските и обещетението при безработица?? УВЕЛИЧАВАТ СЕ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ. ЧЕТЕТЕ МАЛКО!!!

От там пълнят бая хазната от която да си крадът на воля, защото ако видите производствената цена на една кутия е по малко от 50% от продажната и другото е в бюджета..

И с колко ми вдигнаха заплатата!

ГЕРБ, всички пари да се насочат към образованието. Това е инвестиция на която плодовете се берат по-късно, но е много важна. Така партии като БСП и ДПС няма да могат така лесно да мунипулират хората с популизъм и демагогия!!! Така има бъдеще тази държава!

Депутати и феодали водят преговори. Вратата се отваря и надниква една глава: - Може ли да ви прекъсна..? - Не,много сме заети! - Аз набързо бре,само да хвърля гранатата...

всичкото сиган млогу си радва на повдиганиту на пенцията за неработилите!

Узакониха кражбата !

Изключително много се спекулира с образованието! В образованието се наливат от ЕС страшно много пари и това няма връзка в бюджета! Чрез образованието и разни измислени програми се перат и в момента много пари!Не е пропаганда!Истина ви казвам!

с колкото си вдигнал производителността си!

Тютюноработничките.

И БСП и ДПСД много добре знаят че каквото и да предлагат колкото и да е рационално закономерно и правилно гербераската шайка няма да го приеме та им се чудя на акъла от какъв зор висяка да правят компания на герберасите посред нощите..

Не Можело да се гледа нищо друго о освен тютюн.

След като 200 лв. е надницата на един депутат за един ден, то 300 лв. ще е надница за ден и половина ! Ей, че умни глави, много голямо увеличение ще направите, чак ви се възхищавам ! Вземете ги вие тези 300 лв. и живейте 30 дни , през които пенсионера няма и 5-6 лв. за покриване нуждите за деня, защото има да плаща лекарства, ток, вода, данъци ! Защо си мислят ,че работят в полза на народа тези тъпи измамни мутри , така наречени народни представители - ДУПЕ тати !!! Хвани единия, че удари другия !

Реалността показва каква ''инвестиция'' е образованието вече бая години за герберасите - все по необразовани, все повече напуснали, все събират някакви хиляди дето ги ''връщали'' да се образоват ама все ги няма реално из училищата ама мангизите за бройка се дават, дават се и детски за ''посещение'' че ако го няма и мангизите в училище ще секнат..Едно време с торбички са ходили ама са били много по образовани и възпитани от сегашната ''инвестиция'':((((

ще гласувам за БСП,хубави обещания правят.Така трябва

Пенсиите растат твърде бавно и трябва да са далеч по-високи, но предложението на ДПС и БСП е пополистко. Само да си спомним, когато те бяха на власт защо минималната пенсия беше 136 лв и защо тогава не я направиха 300 лв.

абе може ама трябва да си комбина с ушеви

Няма как да стане защото какво ще крадат управляващите.

Нужна е справедливост! Нека минималната е 300 лв., но редно ли е хора, внасяли високи осигуровки, да останат с пенсии, по-високи от нея с 30-40 лв.? Познавам млади хора, които точно затова не искат да се осигуряват, а купуват имоти, за да живеят след години от наеми. НС ги стимулира да постъпват така.

Така моята пенции ще стане минимална.Няма лошо да вдигнат минималните(на някои с 15 години стаж само),но е необходимо СПРАВЕРДЛИВО индиксиране на останалите пенсии.Защото господа ,активите на държавата(ако все още не сте ги откраднали всичките) ги създадохме ние,сегашните пенсионери с МИЗЕРНИ пенсии.

Те БСП им е много лесно сега да предлагат това и онова , ама когато са на власт се подиграват с пенсионерите! Наистина са царе на популизма !

Трябваше да предложат 1000 лв. мин. пенсия комунделите.

А защо при хан Аспарух изобщо не е имало пенсии?

Пенсионерите искат ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ на всички пенсии, а не да се вдига само минималната, както се случи тая година. Защото така всички останали се доближават до минималната и се ИЗРАВНЯВАТ. Ако се вдигне отново само минималната на 300лв, което е добре, то трябва и останалите да се преизчислят, а не само с някакъв минимален процент от 1 юли. Например: ако в момента един пенсионер взима 350 лв. пенсия, той е със 150 лв над минималната /200лв/. Ако отново се повишат само минималните, то от м. януари тоя пенсионер ще е само с 50 лв над минималната, а от юли ще се вдигне само с 19,95 лв и ще стане 319,95 лв. Което отново го доближава до минималната. ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПЕНСИИ, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СЕ УВЕЛИЧАВА БРОЙКАТА НА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ЩЕ ЗАЛЪГВАТ ПО ПРАЗНИЦИТЕ С 40 ЛВ. ДОСТОЕН ЖИВОТ ИСКАМЕ, А НЕ ПОДИГРАВКА, ТЪЙ КАТО СМЕ НАЙ-ПРЕЦАКАНОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПРЕВАТИЗАЦИЯТА. ОСТАНАХМЕ БЕЗ РАБОТА ЗАКРИВАЙКИ ВСИЧКИ ФАБРИКИ И ЗАВОДИ, А СЕГА ВДИГАТ ВЪЗРАСТТА И СТАЖА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ. ЧЕ ОТКЪДЕ ДА ГО ВЗЕМЕМ???

На Запад всички са "комундели", щото взимат такива пенсии.

Като си ''помните'' пенсията защо избирателно забравяте цената на бая неща дето сега са докарали инфлация над 4 %????? Напънете се с останалото от ''деменцията'' си да видите каква е била покупателната тогава и каква е сега:(((((

на всички пенсии....недейте да заблуждавате хората. БСП иска 300 лв минимална пенсия и всичко нагоре да бъде осъвременено. ДПС е друга бира само ,зоолв за минималната .