Максималната пенсия става 1200 лева

Парламентът отхвърли идеята на БСП за преизчисляване на пенсиите спрямо СОД от 2013 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако на 1 януари ти дадат 910 лв пенсия, което е обидно за този, който следва да получи доста повече, какво ще стане от 1 юли, когато таванът ще е 1200 лв? На този, който ще стартира от 1 януари с 910 лв, ще му вдигнат ли до 1200 лв пенсията?

От м. май т.г. ГЕРБ-аджии започнаха да говорят в бъдеще време за пенсиите как от м. юли 2019 г. ЩЕ повишат пенсиите с 5.7% и максималната допустима пенсия у нас ще изравнят с минималната такава в Гърция! Т.е. една неграмотна жена в Гърция, работила цял живот като чистачка в детска градина, получава по-достоен живот от най-заслужилите с труда си и приноса си възрастни българи! А, Гърците са ожалени от цял свят, като бедни .... На всичко отгоре, от първото намерение до сега, търговците у нас предварително вдигат цените на стоките в пенсионерската потребителска кошница и те, вече са по-скъпи от 30 до 100% само до сега! А, колко ще станат до юли догодина - Он знае! Поне не казвайте предварително намеренията за повишаване на пенсиите! Вместо подобрение на хала, търговците ни правят много по-бедни!

Реално на този етап вдигане на пенсиите е невъзможно. Ако се направи, то от заплатите на работещите ще се удържи разликата, тъй като няма откъде да дойдат тези пари и тогава скачащите по площадите за "достоен живот" ще почнат да пискат още повече защо са им орязани заплатите..... Пукащите ракиите, цигарите и каращите таралясниците ще запискат още по-силно.

възможно е само трябва да се премахнат фалшивите телкове и да се спрат помощите за паразитите дето не бачкат и ще стигнат парите

Ама пък току-що реално се оказа възможно вдигането на заплатите на държавните чиновници, а! С по половин бонче всяка, реално!

Пенсионер съм от 1994 год.висиш с трудов стаж над 36 год.в здравеопазването и с пенсия 250.22 лв .По време на правителството на Иван КОСТОВ пенсията ми бе намалена наполовина. ЩЕ до живея ли поне последните си години да получа истинската си заслужена изработена пенсия

а този ,който не е работил или само 16г. ще взима 218лв. мин. пенсия. Излиза ,че си работил 20 г. повече за.....35лв. Позор.

Ако аз доживея да ти я изкарам

ВДИГНЕТЕ ПЕНСИИТЕ С 10%РЕЗЕРВ ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ОБОСНОВАНО С ОГЛЕД ПОСКЪПВАНЕТО НА ЖИВОТА И Е ИЗРАЗ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СТВОТО ЗА МОРАЛЕН АНГАЖИМЕНТИ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ.ИМА И ДРУГИ ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ТОВА.

С 910 лв се живее и то много добре, но как се живее с 200 лв, А ?!

На всеки народен изедник именуващ се депутат да им се определи 300 лева месечно възнаграждание.Те толкова са се накрали , че имат и за пра-пра внуците си.Ще си носят на оня свят.Докато не плащат за нищо така ще бъде.Ако някои журналист попита срамната професия депутат какви са цените в магазините на тока и парното на градския транспорт съм сигурен , че не ги знаят защото пари за такива дреболии не дават.Всичко им е безплатно от транспорта до търбуха който пълни Каракачанов с кратки производствени банкети.Дано се задавят в собствената си злоба и жлъчка.

ГЕРБ ненавиждат възрастните хора. Те не са раждани от майки. Толкова е противно да ги слушаш. Ние помним колко получавахме по време на БСП. Да те ни ревизираха пенсиите. А ГЕРБ плачеха, че трябвало да плащат на пенсионерите. Но, ще им се върне!!!

Как БСП ни ревизирала пенсиите, бе ?! Ти явно си бил дете тогава ! Костов и Муравеев орязаха пенсиите 3 пъти през 1998 г. !

Муравей Радев

трябваше да се преизчислят пенсиите отпреди 2011 година се пенсионирах с 35 години стаж и едвам ми стигна пенсията 300лв,а за същата работа сега моите колеги се пенсионират с 500-600лв голяма несправедливост ,която ни обижда и като видя виден гербаджия ми се повръща тогава умния бою беше замразил коефициента

Под 300 лв пенсия получават 1 200 000 пенсионери през 2018. И през 2019 няма да има промяна . Честито на печелившите!

300 лева става минималната пенсия от 2019.

Само ако БСП дойде на власт !

те ви го завират вие чоплите по клавиатурите - джендърска му работа:-)

На тия боклуци 219лв. им струва вечерята за двама..

В долнопробна кръчма. В скъп ресторант не можем да си го представим. Някаква гъска си купила дамска чанта за 9 000 лв. Капарирала я, и понеже нямали бежова, а само черна и червена, направила поръчка да я доставят. Смятай.

Към всички негодуващи от всичко, което се случва в България - хора, нека да спрем с оплюването, обидите и отричането! Нека за поне, една година само им посочваме грешките, без личностни квалификации и обиди! Ако някой от нас го нарекат - Тиква, ще направи ли нещо добро за другия? Ние ги избираме тези хора. Те не са случайно там. За да им повярваме е имало причина!

ами ще ги и изритаме! ОП спечелиха резултата на изборите с гласа на пенсионерите. А Герб още отначалото не понасят пенсионерите. Оная дето разправя че Станишев оставил горкия Борисов да плаща на пенсинерите ....портуска че Станишев му остави за тая работа 8 млр. в резерва... Затова Борисов ревеше че пенсионерите му изяли резерва! ПФУУУ!!!

Прав си. Верно е. Това ми звучи като онова не бийте оркестъра, те толкова си могат :)

Тавана на пенсиите от 1200 лв. не е за всички. Той е само за обикновените хора т.е. за глупаците. Но има и една група привилегировани : конституционни съдии, бивши президенти ,премиери и т.н. за които това ограничение не важи. Те взимат многократно по -високи суми от тази/1200лв./- средно около 5000 лв. и нагоре. Добре е да го знаете ,защото по конституция уж всички сме били равни. Една от многото подобни лъжи в основния ни закон.

ЗАЩО ПЛАНИРАНОТО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ НЕ Е ПРОПОРЦИОНАЛНО, ПОНЕ В НЯКАКВА УМЕРЕНА СТЕПЕН? ПЛАНИРА СЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА МАКСИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ОТ 910 НА 1200 ЛЕВА - Т.Е. 290 ЛЕВА НА БАЗА 900 ЛВ. ЗАЩО МИНИМАЛНИТЕ И СРЕДНИТЕ ПЕНСИИ НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ СЪС СЪЩИЯ ПРОЦЕНТ? ПЕНСИОНЕРИТЕ С МАЛКИ ПЕНСИИ ХОРА ЛИ СА ИЛИ ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА?

Защото 6 години на мъжа ми удържат от пенсията ....крадат я... А той е работил на трисменен режим на работа и здравето си е дал... Държавата не му е плащала осигуровките... Я ги гледай!... Всички пенсии трябва да се осъвременят, обират всички пенсионери!

а? Що не ти грее пипето? Я мисли, масовите пенсии са ограбвани в многократно по-голяма степен от най-високите! Ти претендираш срещу тавана на максималните, а съгласна ли си с таван на средните до 35% от осигурителните вноски? Аре бий си шута от тук, алчността се наказва.

Няма увеличение на максимална пенсия, има вдигане на таван. Процента 5.7% важи и за високите и за ниските пенсии..

Преди няколко години един грък след последното намаление на пенсиите до 750 евро се оплакваше, почти дословно: "Едно време ходехме с жената по два пъти с чужбина - на планина и на море, веднъж седмично на ресторант и 4-5 пъти седмично на сладкарница. Пътувахме из Гърция почти всеки месец. Сега не ходим в чужбина, веднъж в месеца на ресторант и 2-3 пъти на кафетерия. Обаче, имам един приятел на същата възраср зад границата, от Гоцеделчевско село. Ей този човек е истински магьосник. Живее със 75 евро и не само, че живее ами намира начин да задели 10 евро за Нова Година на сина си. Намериха го журналистите и го питат. Той казва: "В чужбина не съм ходил, извън селото ходих веднъж, га синът се жени. Кафетерия и ресторант в селото няма от десетилетия....."

Това е неизбежно при тези пенсии хората да оцеляват. Ще останат само полуразрушени постройки без хора, като след война !

219 MANAFA DA VI SHIBAT MIZERNICI MRYSNI ... !!!

Ама вие какво очаквате като ви управлява шайка?

Да пускам ли гълъбите?

Като се има предвид продължителността на живот в България, един пенсионер получава пенсия средно 12 години. Хем е жестоко, хем е срамота да оставиш човек в последните му и най-немощни години да умира в мизерия.

Без сопа никой нищо не дава.

Но никой не се надига ,значи 250 лв пенсия е поносимо..

тиея хора едва ходят вече от немотия? Гръцките охранени пенсионери са се надигнали за 750 евро минимална пенсия и народа ги подкрепя...във фалирала държава...

Ние в ЕС или в Русия, Азия, Африка сме сме с тази минимална пенсия от 219 лв? Това ли е представата на еврокомисарите и политиците на ЕС за " европейски ценности", когато изразяват подкрепата си към нашите политици- " стожери на европейските ценности и стабилност". Всички западняциот ЕС и САЩ ни подкрепяха и натискаха политиците ни да закрием " Южен Поток" и загубим 400- 800 млн. $ от транзитни такси, подкрепяни от 3- 4 трола, тогава са били повече, че са плащали, а никой не ни подкрепя за покачване на доходите поне до минимални ЕС стандарт- минимално заплащане на труда 500- 800 евро в България на ЕС. И все бизнеса " да не фалира", щото не отговаря на пазарните условия, ми като фалира други ще дойдат- твърди " либералната пазарна икономика", толкова възхвалявана от политиците ни и бизнеса им " дето не може да фалира".

По читави няма да станат! Трябва да ги мащаме! Все може да се изберат някакви не толкова крадливи.

Къде и в колко часа?

ujabg

Морал???

Еха, че това са си 100 и кусур евра, бе....Представяте ли си на един среден човечец с 2000 евро заплата на Запад как му звучи. Повечето казват: Мислим, че сте близко до средноевропейския стандарт, ама незнаехме, че има такива пари.... Мен така ме питаха веднъж в Гърция като им казах, че баба взима около 90 евро, какво яде и дали има кола....Отговорих, че произвежда храна на 82, иначе няма какво а в кола се е возила докато се пенсионира.....А един финландец като ме кара да му превеждам новини на живо преди 2-3г. ме попита с едно такова детско недоумение: Абе, наистина ли занимават цялата държава с новина, че на милион и нещо пенсионери ще дадат по 25 евро за Нова Година. Добави: Това в моята държава са просто няколко бири. Аз отговорих - в моята - 20 бири или 3кг. кашкавал.....

Един милион и двеста хиляди пенсионери са с 207 лева пенсия и с достоен стаж. А депутатите си вдигат заплатите.Срам за ГЕРБ.

220 лв. си е сериозна сума. Бих предложил такава да е заплатата и на народните представители и на министри, зам.-министри и на цялата администрация. Тогава да видим кон боб яде ли.,

4 милиарда и кусур, за да се издържат МНОГО от болниците на мафиотски принцип, всички знаем как могат да източват. А пенсията толкова унизително увеличение, че направо унизително, че чак и от юли. Кратуни с големи заплати са там.

навремето Сидеров обещаваше пенсия 500 лева. а сега няма и 220 лева.

Пак хвана опорната точка. ОП искаха и обещаваха 300 лева минимална пенсия. ББ им каза - ОК, ама след 4 години!

Значи и майка ми и баща ми ще вземат от 1 юли 219.43лв пенсия! Значи сега вече требе да ги питам де ше ги харчат тия пари! Дали ше си купят билет за полет до космическата станция! Дали яхта и вила на карибите ше си купят или ше почнат да си строят по една пирамида за гробница! Това са мнооого пари! Трябва някак си да ги изхарчат! Няма как!

Не съм подстрелкател по новините сега го казаха. В Гърция днес обсъждат бюджета за 2019г. и има генерална стачка- всички, барабар с общините. Минималната заплата трябвало да е 750 / седемстотин и петдесет / евро и разни други социални работи.Това е във фалирала Гърция- така разправяше боко.Де е той, де е ципрас, де сме ние......

а вашите заплати как растат бе ,гадове! 219лв. пенсия ,не е ли много бе, напрлаво се уср..хте!

Цифри, числа. Тия педерунгели хал хабер си нямат от бюджет. Приказват ли приказват и се обвиняват взаимно. Ама нищо не правят за да стимулират икономиката. Работеща икономика - богата държава!

Единственното което се промени след влизането ни през 2007 в ЕС,че крадът не така наречените комунисти а Герберисти Мутристи от Европеиските фондове на воля,но за това пък,за да си затварят очите от запад, правят политика в техен а не наш интерес.

Тук не си прав НАПЪЛНО!!! ГРЕБЕРИСТИ КАЗВАШ.. Я прочети и това та да не ги разделяш по-нататък: 30 октомври 2012-0та: " Вчера се провело отчетно-изборно събрание на старейшините на ГЕРБ. Преизбрали с абсолютно мнозинство Николай Андреев. В развълнувано слово лидерът рекъл: „Благодарим на човека, който е един истински строител на нова България. Изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ. Изразяваме дълбока признателност към председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Благодарим за доверието, което ни гласуват.” Сменете само Борисов с Живков и Цветанов с Милко Балев и ще се сетите защо ви умилява това приветствие. Защото е издържано в най-добрите традиции на възхвалната априлска реторика. В „Сега”, след дописката, читател пита с недоумение: „Написаното художествена измислица ли е?” Пък друг го успокоява: „Реалността е по-страшна от измислицата.”"

МНОГО Е. Такава пенсия получават само хората без един час работен стаж лежащи на държавата до пенсионирането си.

Що не питаш хората от село, дето са работили по 40 години по полето..

Всъщност в този порядък са около половината пенсии в България - мисля, че бяха към милион.

Не е вярно! Това е пенсия за възраст и стаж. Като не сте наясно, не пишете глупости!

ето затова се борим 30 години - достойни старини с повишените пенсии

Какво очаквате като ви управлява шайка разбойници?

Защо всичко се вдига от 01 01 2019 /в магазините отдавна е + 30% */ а пенсиите от 1 07 2019 ??????????? До тогава ние на кредит ли да съществуваме ?

към успешната 2018 със 7 лв се вдига линията на бедността в България.. И достига представете си - 321 лв... И затова след още по-успешната за УЖ управляващите ни за 2019-та се благоволява някакви си там хорица да живуркат с 219 лв. Пак ще го пусна: Видинско. Село Ботево – 37 жители, Симеоново – 33 жители, Въртоп – 42 жители, Гайтанци – 39 жители, Ивановци – 61 жители, Долен Бошняк – 31 жители, общо около 240 човека, почти всички пенсионери, средна възраст над 78 години, общ стаж – над 8200 години. Средната пенсия е около 270 лева. Срещу тях ще поставя едни други 240 „човека”. Депутати. Средна заплата – 7000 лева. Събирам доходите на хората от видинските села с тези на депутатите и получавам среден месечен доход на човек – 3635 лева. Те взимат малко и гладуват за да може ТЕ да взимат много и да ги убеждават колко добре живеят и какъв огромен икономически растеж има, и как средната заплата била над хиляда и двеста лева..

Защо всички гледате минималната. Дайте си зор да изкарвате 3000 лева сега, вместо 500 и ще вземате 1000 лева пенсия. Хем ше сте по-добре сега, хем ще сте по-добре, каот се пенсионирате

Да,ако някой междувременно не окраде вноските ви. Блажени са верующите и троловете също.

Всеки човек има право на достоен живот, ако е работил и се е осигурявал. Така че и минималната пенсия и заплата трябва да са такива, че човек да може да си покрива насъщните необходимости.

Пардон, репликата е към Posirano

за тед, които вземат СЕГА пенсийките от 219 лв. ли обещаваш????? Горди гърбоиде... С първото място в класацията на ООН за най-бързо изчезващата държава от картата на света ЩО НЕ ТЕ ВИДЯХ ВЪВ ФОРУМА ДА СА ГОРДЕЕШ И ДА ЛЕЕШ ДИТИРАМБИ..

Ти родители нямаш ли? Баби и дядовци нямаш ли? Познати възрастни хора нямаш ли? Каквато и заплата да получаваш не ти ли е обидно, че държавата ни се ПОДИГРАВА с хората които са работили и градили за нея?!? Не мислиш ли че заслужават достойни старини?!?

Моите родители бяха преподаватели в университета и пенсията им беше 800 лева. Не визждам защо трябва да съжалявам и издържам лентяи и некадърници!

Значи човек с по-нисък образователен ценз, да речем, не трябва да живее след пенсиониране, защото въпросните 100 евро са заникъде.

А знаеш ли колко пенсионери-бивши учители и медицински сестри вземат пенсия около 250-300 лв. Те не заслужават ли достоен живот?

3000 лв заплата?! Значи трябва да работи в някое министерство или пък депутат...

3000 лв заплата?! Значи трябва да работи в някое министерство или пък депутат...

3000 лв заплата?! Значи трябва да работи в някое министерство или пък депутат...

Тези реплики трябваше да са към предишния пост на "Posirano", но нещо...

Колко мнооого пари - то изхарчване няма!

Значи на депутатите може да им увеличават заплатите всеки 3 месеца, а най ниските пенсии- не от 1 януари, а от 1 юли.Що,бе кютуци?

Гадове!!! Дано ви стигнат клетвите на народа!!!

Уж подигравка, а сега пак всички пенсионери ще се блъскат пред урните да съсипват бъдещето на младите! МИ СПРЕТЕ да гласувате като е подигравка! Скрий паспорта на баба си - спаси България!

Ами вместо да ходиш за гъби или в кръчмата, иди на избори - както и подобните ти!

ма по лесно ша бъде да им дадеш по един Макаров на младите.. По-бързо ша ти решат проблема..

Ще дойдеш и ти чадо на местото на пенсионерите! Никой още не е успял да избяга от Него. Старостта не е порок, а част от кръга на живота. Ще разбереш простотията си тогаз, ама вече е късно за теб!

Подигравка! А заплатите на депутатите с колко се вдигат всек път!? Да не би с 2 лв да е?

С 200 лв!

Тези хора (там в парламента) са или много тъпи и незнаят операции плус и минус. Или ни мислят нас за много тъпи. Минималната трябва да е около 600 - 700 лв или тези трябва да си ходят ... в пенсия да видят как е!

па то много добре изглежда 219 лв от догодина, направо пенсионере богаташе, а язе че се скинем от яд, оти цел живот съм бъхтил за 11 лв…. седим и се чудим защо четиресет та и повече се утепа от работа и нищо не ми дигат….

гарантирано инфлацията ще е изяла повишението още преди да е влезнало в сила. А и това е геноцид - да живее някой със 108 евро на месец!

1. - 112 евро 2. Това ще вземат тези, които да речем са работили до сега за 250 евро, че и по-малко!

Посерко,къде да изкараш всеки месец 3000 лв бе алоууу я се осъзанй,кой ти дава такава заплата кютуче