Макрон: Паспортите за ваксинация може да попречат на летните отпуски на младите хора

Президентът на Франция заяви, че е готов да се ваксинира с "Астра Зенека", след като преди време предизвика смайване с думите, че тя е "почти неефективна" за възрастни хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Arcadium

Навремето за пна със слагане на звезди, сега с ваксинации.

И не само, товая си е дискриминация. А ако съм с противопоказания за неваксиниране по здравословни причини? Има такива хора, те какво ще правят?

А,"баба" ти,КАКВО ще прави ГЕРОНТОФИЛЕ ???

Питам и АЗ ???

А единния номер г-жа фон дер Лайнен на десницата ли ще го жигосва или на челото?

А какви приказки бяха като го избраха този: "Анти-системен играч", "Разбивач на статуквото", "Политик от ново поколение"...Путин поне си е путка, всички го знаят какъв МРЪСЕН ПОЛКОВНИК ОТ КГБ е! Там нема разбиване на статуква, анти-системно играчество, картинката е ясна!

а за зимините отпуски, няма да са актуални, защото ще трябва преваксинация....

Ваксинирания пази само себе си! Ваксината не го спасява от пренасяне на вируса! Той не е по-безопасен за околните от неваксинирания! Ваксината създава фалшиво чувство за безопасност! Тя временно притъпява имунната система на възрастния, като я прави като на тази при децата! Но за разлика от децата, ваксинирания няма постоянен имунитет и го губи във времето и неизбежо ще се разболее ако не се реимунизира. Според мен ваксинирания е по-опасен за околните, защото разпространява вируса без самия той да има симптоми!

"Приказки" за дебили.

Значи ваксинираните ще сеят зараза по света с помощта на издадените от ЕС сартификати! Това значи че тези сартификати се издават на доказани заразопреносители, а ваксинираните са точно такива!

Тоя бил против, но като го "консултирали" и се обърнал?

Задължителна ваксина за всички.

Ами ще пътувате само с документ за отрицателен PCR-тест.... и евентулано карантина (за страните където това се изисква)

Толкова е просто - ваксинация последните 8 месеца - преболедуване последните 6 месеца - антитела над някаква норма в рамките на няколко месеца (тук трябват по-сериозни изследвания с какво темпо антителата намаляват с времето, вероятно вече има такива) - отрицателен PCR тест в рамките на 48 часа - 10 дневна карантина И всеки да си избира кое от гореизброените ще приложи за себе си.

Е щом ваксинирания човек не може да се разболее, но може да заразява, тогава защо са тез ваксинционни паспорти? Значи и с паспорт и без паспорт, можеш да пренесеш ковид например ако отидеш на почивка в Гърция !!!!!!!!!!!!!!

няма логика да се издават такива паспорти - ако има ваксини за всички, то всички, които искат ще са се ваксинирали - тоест те ще са в безопасност! Другите си носят лична отговорност БЕЗ ваксина - и съответно да си плащат ако трябва за лечение в болница! Защо ще ми издават паспорт и ще ме следят, а!!!

Нито едното не си избираме. Ти кое си избра?

Глупаци, как лека полека ни вкарват изцяло в робство в мирно време ! Уж щеше да е по желание, уж това онова и накрая правата са за ваксинираните ! Мръсни робовладелци са всички в този ЕС ! Дано си отворим очите и в най-скоро време го напуснем завинаги !!!

Тия "паспорти" са глупости на търкалета и политиците го знаят, но си приказват за да не излезе, че не са грижовни. Има няколко фундаментални проблема: 1) Какво правим с тези, изкарали заболяването? Не всички образуват антитела. Впрочем и не всички ваксинирани образуват антитела. Как ще се доказва човек срещал ли се е с вируса и податлив ли е на него?! 2) Какво правим с тези, които не могат да бъдат ваксинирани по лекарско решение? Как ще се доказва, че не могат?! В крайна сметка ще има не малко хора, които могат да бъдат силно травмирани дори и психически, ако са принудени да бъдат инжектирани с нещо, от което те се страхуват. В такъв случай ще важи ли бележка от психиатър или психоаналитик? Ясно е, че ако нещо се доказва с "бележка от лекаря", то в много страни такива "бележки" ще се продават от личните лекари, ако не и подаряват. Далеч не само в България. Има и няколко по-дребни проблема - ваксините, казват, са почти 100% ефективни при предпазване от тежко протичане на инфекцията. Но далеч не са ефективни, поне не всички, при ограничаването на разпространение на инфекцията. Или с други думи ваксинационният паспорт означава, че най-вероятно човекът и да е заразен, то няма да му се наложи да влезе в болница. Но не означава, че най-вероятно не е заразен. Далеч, далеч, далеч по-надежден метод е правенето на тест. Но се видя, че даже и правенето на тест всъщност не решава нищо, заразата си минава границите спокойно. Ваксинационния "паспорт" ще е многократно по-безполезен, което даже в известен смисъл го прави опасен. Политиците в момента се чудят как да ПРИНУДЯТ хората да се ваксинират, въпреки че твърдят, че ги УБЕЖДАВАТ. И вместо наиистина да убедят застрашените, което би свършило някаква работа евентуално, те ще принудят младите да се бодат излишно за да пътуват, само и само политиците да декларират някаква бройка и изпълнени задачи. После, като видят че така нищо не става, ще се оправдаят я с мутациите, я с вакасините. Политиците ще претендират да са направили "всичко по силите си".

това е "теория на конспирацията"!

ОК, ама тогава това да го направим за всяка болест, а? Какво са ти виновни другите, ако се нараниш - плащай си! Ако сърцето ти е слабо, аз ли съм виновен? Плащай си ти. Какво ги бърка другите, че ти си се пдхлъзнал и си си счупил крак, напимер, че ядеш много солено, че не се движиш достатъчно, че не ядеш достатъчно марули или не седиш достатъчно на слънце?!?! Всеки си носи лична отговорност, а системата на здравеопазването е измислена за да може повечко хора да имат достъп до здраавеопазване, а не за да може повечко хора да слушкат. Ако въобще има логика здравеопазването да се огриначава по някакъв начин, то тази логика щеше да е финансова - имаш пари, лекуват те, нямаш - не те лекуват. Ама така не ти стиска, нали?

Просто е, ще си пътуваш из България. Аз за себе си избрах 1, Познавам достатъчно преболедували в категория 2, такива преболедували неофициално, които имат (все още) антитела, които ще са в 4. За съжаление познавам и антиваксъри (по принцип, не само с екпериментални ваксини), които не биха си тествали детето, за да ходи на училище, но за почивка в Гърция са съвсем ок с PCR тест, та те попадат в 5. Малко са хората, които попадат б последната, но дори и такива познавам - бяха в България за няколко седмици и като се върнаха, където живеят, предпочетоха карантина пред PCR. Твоето предложение какво е, за да осигуриш на останалите някаква доза безопастност? Добрите идеи винаги си заслужава да се чуят/прочетат.

Ваксина фашизъм. Ясно е,че има нещо,което задължително трябва да ни инжектират с тези ваксини,защото сами си противоречат постоянно. Първо 5,6 месеца,1 година действала ваксината,после можело да не се спазва датата на повторна ваксинация тя била ориентировъчна, естествения имунитет го пренебрегват, идват щамове след щамове,но ваксините били за всички ....Нещата няма да свършат добре за психопатите глобалисти и техните слуги,но явно и за голяма част от нас.

Един мислещ човек.

Фашисти, трябва отново да се възроди антифашисткото движение за борба против фашизма, който управлява Европа.

Това е чиста дискриминация. У нас повечето преболедували, симптомно и безсимптомно, не са си правили тест.

, ама си им отказал да те ваксинират - което другите са направили и пестят парите (ужким)! И с тоя си отказ - ако е неоснователен, тоест по твое лично усмотрение, си заявил все едно, че си носиш сам последствията.

! Може само да ги заразят - с Бог знае какво!

Просто фашисти, сър!!! Ковид идиотите се уплашиха, защо нормалните да страдат заради тия страхливи изроди дето не искат да живеят нормално. Те дават силата на фашистите да си правят каквото искат. Ще ни принуждават да се ваксинираме заради тия боклуци по опашките за ваксини... Да ви еба майката долни страхливи изроди

винаги съм казвал, че Макрон е най читавия от цялата клика. Либерал,либерал, ама ляв и с образование и нещо в главата. Относно ЕС той изказа най читавите предложения, като подпомагане на ядрената енергетика, европейска армия, облагане на американските е-търговци, и единно европейско минимално заплащане. Тая история с превозвачите също е окей за самите работници.

Странна идея, цитирам - "... въвеждане на единен номер за хората, които са ваксинирани срещу ковид, ПРЕБОЛЕДУВАЛИ СА или са дали ОТРИЦАТЕЛНА ПРОБА при изследване". Сигурно на пръв поглед звучи логично, но ако се замисли човек? За ваксинираните е ясно, по-долу също има доста смислени коментари по темата. Но останалите две категории? Какво е нужно за да "попадне" човек в тях? 1) Някога да е имал положителен PCR тест. Уж най-сигурният метод към момента за доказване, че някой е "преболедувал". 2) В момента да има отрицателен PCR тест. Уж най-сигурният метод към момента за доказване, че човек не е разпространител на вируса. Такаааа... Значи до сега се изискваше отрицателен тест. Сега, обаче, вече ще става и с ПОЛОЖИТЕЛЕН тест, малко назад във времето. С две думи човек вече ще трябва да се сдобие с КАКЪВТО И ДА Е резултат от тест за да бъде "паспортиран". Според мен тези, които ги е страх от ваксината, всъщност ще имат повече опции, отколкото до сега. Даже и "сдобиването" с отрицателен PCR да беше трудно, а то не беше, то сдобиването с ПОЛОЖИТЕЛЕН определено ще е супер лесно - никой не може да докаже по никакъв начин, че преди два-три месеца не си бил с положителен тест, нали? Поредното чиновническо безумие, което ще плаче да бъде "заобиколено". И вероятно ще бъде.

Все повече държави въвеждат все по-строги мерки за всеки пристигнал. Обаче видиш ли така наречения паспорт щял да затрудни някой си. извинявам се 10 дневна карантина за всеки новопристигнал дали не създава по-голямо затруднение?? Документ за сложени ваксини се изискваше от доста държави и преди тоя вирус. Не съм чул някой да е протестирал срещу това или да е твърдял че му пречи.

Дотук - 11 кагебистки лизача...

Ама това да отпадне PCR теста преди пътуване, докато се нормализира обстановката е пълно безумие. И не знам що за малоумие е някой да си мисли, че туризма би могъл да бъде на шест,преди да отшуми пандемията. Почти същото като това да оставят два месеца отворени границите навсякъде, особено за Китай,след като Пекин официално съобщиха за проблема.

Ваксината може да не го предпази дори от разболяване. Само че, ще прекаря по-леко вирусната инфекция. Абсолютно вярно е , че ваксината създава само временен имунитет.

Освен това си прав за фалшивите тестове, но това лесно можеше да се реши при създаване на оторизирани органи,които да извършват тестовете за пътуващите. Към митницата примерно. За да бъде съвсем лесно проследяването и достоверността.

Истински фашизъм е да накараш 20 -30 годишни хора да се ваксинират за да могат да пътуват! ЕС да си сменя името на Европейски фашистки съюз (ЕФС)

Фашисти чиста проба! Дреме им за здравето на обикновените хора ,на куково лято ! време е за марсилеза !

Още повече ако са го изкарали и имат вече имунитет , а за името голям +++

Защо да се ваксинират младите хора, които го карат леко и повечето не разбират, че са били болни ?? Нали щяхме да пазим нашите родители, т,е уязвимите стари хора , ПОне така почна кампанията на пандемията . Сега друга песен се пее.Намирисва на фашизъм.

Младите го карат лесно но и го разнасят лесно. Затова да се ваксинират, за да не го разнасят.

То и ваксинираните могат д аго разнасят

Паспорти ще има! И ваксинираните имат права!

Еми, то и производителя те кара да се подпишеш, че ако се гътнеш или увредиш от продукта им сам си отговаряш. От там идва и въпроса защо подписвам такова нещо, след като продукта им е вълшебен и прекрасен! Има си закон за здравето и там пише, че всеки може да има достъп до медицинска помощ. Не пише, че може да си слагаш ваксини във фаза експеримент и получваш всички права.

Не бих ваксинирала децата си с експериментална ваксина за китайска настинка ,за да предпазя ЕВЕНТУАЛНО някой старчок на 70-80 години, който така или иначе си е изживял живота. Децата имат също право да изживеят живота си до 70-80 г( средната възраст на умрелите уж от КОВИД ). ВСЕКИ ПО РЕДА СИ.

Тая работа с паспортите няма да мине. Австрия и Гърция са твърде малки за да диктуват. Просто физически е невъзможно да се направи това за няколко месеца, години трябват. За законодателство нещо да каже някой?

И сега тълпата нелегални арабели, тръгнала към Германия ще се окаже абсолютно ваксинирана и с имунитет. Естествено на база попълнен формуляр ба границата "боледували ли сте скоро", защото на тях документи не се искат така или иначе. Ето за това е целия шум. Още няколко месеца, после Меркел заминава, с нея и останалите калинки, и всичко ще се оправи

чок пара - йок кар

Няма да мине тази идея, защото просто младите ще направят бунтове и няма да спазват нищо. Пък и как ще проверяват холандец отиващ за шоколад до Белгия. Сега политиците да намерят нормален начин да приключат истерията. Лекарите да лекуват и това е.

До 1000. Браво пич, страхотен коментар. За съжаление, ние нормалните ставаме все по-малко. Ако не предприемем нещо, маскираните ковидиоти ще ни превземат.