Макрон и Зеленски обсъждаха ситуацията около Запорожката АЕЦ близо 90 минути по телефона

Разговорът е бил проведен "по обед", като засега не се разпространяват подробности за неговото съдържание

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естония реши да премахне военните паметници от съветската епоха от обществени места. Този ход има за цел да им попречи „да мобилизират повече враждебност в обществото и да разкъсат стари рани“ след нахлуването на Русия в Украйна, каза правителството. Емблематичен танк Т-34 в град Нарва, който граничи с Русия, беше отнесен в Естонския военен музей. Нарва е третият по големина град в Естония, където 97% от населението от около 60 000 души говори руски. Копието на танка беше взето от цокъл във вторник сутринта и натоварено на военно ремарке преди пътуването му на 200 км (125 мили) на запад, съобщи общественият оператор ERR. Властите казаха, че ограничават обществения достъп до района около резервоара, както и до други местни паметници. Войната на Русия в Украйна предизвиква напрежение особено в Нарва, опасява се Естония. В изявлението си министър-председателят Кая Калас каза, че нейното правителство няма да "си позволи на Русия възможността да използва миналото, за да наруши мира в Естония". „Като се има предвид скоростта на нарастващото напрежение и объркване около паметниците в Нарва, трябва да действаме бързо, за да гарантираме обществения ред и вътрешната сигурност.“ Външният министър Урмас Рейнсалу каза, че подобни паметници са били издигнати, за да прославят руската окупация и нямат място в публичното пространство на Естония. Освен танка Т-34, гробището от Втората световна война също ще бъде преместено с "неутрален надгробен знак" - проблем, който правителството признава, че може да създаде напрежение. Миналата седмица Русия изрази възмущение от плановете на Естония. „Войната срещу историята, освен това с обща история и премахването на паметници на тези, които спасиха Европа от фашизма, разбира се е възмутителна“, каза говорителят на президента Владимир Путин. Естония също анулира около 50 000 визи, издадени на руски граждани. „Трябва да признаем, че руското общество като цяло също носи пасивна морална отговорност за тези зверства, които се случват на украинска земя“, каза г-н Рейнсалу. Латвия, Литва и Чехия също до голяма степен спряха да издават визи на руснаци. Финландия намалява до 10% броя на визите, които издава на руснаците. Естония възвърна своята независимост през 1991 г. след разпадането на Съветския съюз.

При положение, че е под контрола на Русия, кой ли може да я обстрелва? Ползват го за заплаха.

Е сега ще им изсърбаме заедно супата. Те няма да паднат с дойстоьнство, а ще вдигнат във въздуха и АЕЦ-ите си. Та, като е лайно, да е за цяла Европа и половината свят. Стига да не навредят на САЩ. Такива хора, очевидно са.

Макарона в тези разговори?!?

Зеленски ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ ВЕДНАГА . Минирал е една трета от Украйна - разрушил е важни мостове и ЖП пътища.

Много рискуват такива. Там 28% се считат за руснаци.

Целият свят е със Зеленски и целият свят плюе Путкин!

Във всеки сериозен военнен конфликт се изпращат два екипа от въпросната медия . за да отразяват ситуацията независимо. Само, че в руската страна няма нито франс прес, нито ройтерс, нито ббс....никой. Тогава изобщо не искам да ги чета. Това от сега ви казвам , че е фейк. Ако си сериозна медия , получаваш информацията от двата си екипа и сравняваш.

Доколкото знам в Украйна има 5 или 6 АЕЦ. Защо се обстрелва само тази, която е под руски контрол? Ами много просто, защото се обстрелва от украинците. А Зеленски е терорист номер едно в света.

Оня ли?!?

Шантавият зелен хазарин всячески изнудва Европа, Русия и целия свят...под дудука на хазароте в Бай-дъновото правителство Блинкен, Нюланд, Коен и ко.

Зеленски напред брат! Цял свят е с теб !

"Трябва да преминем от дискусии и призиви към нови строги санкции срещу Русия, срещу Росатом и цялата ядрена индустрия на терористичната държава. Всички руски войски трябва да бъдат незабавно изтеглени от завода и съседните райони без никакви условия" Ха ха ха

Какво има да решават Макрон и Наркоман Зеленски ? Укрите да спрът да стрелят срещу АЕЦ Запорожие и Точка !

И София-прайд най-вече.

- Ей, Зелен! Да де искаш да радио активираш Европа?!? Един снаряд да падне още до АЕЦ-а, прибирам си всичките Цезари и от нас, един патрон повече няма да видите!

Той е Еврей и не ми е Брат !

Ще се намери ли кой да ги изтегли, сами няма да го направят

За зеленски песни ще се пеят а Путин ще го запомнят като следващия Хитлер

пак се изживява като господар на света.

Макрон защо Разговаря с ТЕРОРИСТ ?

Та, баботаковеца може да му влияе, но ако не е в конфликт с командите от прекия ръководител - Байдън.

САЩ имат "национален интерес" на Русия да бъде приписана ядрена катастрофа в Украйна, т.е. в Европа. Звучи перверзно, но Зеленски вероятно има задачата да организира и реализира от начало до край събитието. Русия няма никакъв интерес това да се случи - напротив.

На Макрон много добре му е ясна ситуацията, затова звъни на чифуда. Но само с приказки няма да стане ! От толкова приказки за европейска армия и мозъчна смърт на нато, краварите запалиха война и развалиха сделка на французите за десетки милиарди евро. Действия Макроне, действия ! Примери за френски президенти има !

Нали не сте уж фашисти путинофилите бе?

Не се казва Володимир, а Владимир, и прилича на младия Ленин, може би като евреи и двамата си приличат.

Хвърляйте кърпата, измислена нация с измислен език.

Зеленски:"Стреляме,стреляме,ама не гърми бе!"

Французите освободиха нашите медицински сестри в Либия. Срещу какво - те си знаят. И в момента войските им присъстват в сума ти държави в Африка. Предимно такива на стратегическо място, със залежи на скъпоценни камъни или нефт. Това не са ви германците, които вече са си индустриална колония. И за да си купят една военна джипка трябва да питат американците.

Задръстеняци!

е страната с най-високата инфлация в ЕС? Не е ли таз дето сега руши паметници? А сега си виж как ще си купува газ вече по 2 600 долара за 1000 кубика от борсата TTF. А сутринта бе с 13% по-ефтина.. И още нещо да та питам - коя ще е страната в ЕС, която първа ша прескочи 30% годишна итфлация с таз галопираща цена на газа?

11 души загинаха при турски въздушен удар срещу граничен пункт в Сирия. ЕТО ЗА КАКВО СЕ СРЕЩНАХА ДВАМАТА ДИКТАТОРИ.

Още няколко руски бази грумнали днес. Нещо тия жегите и цигарите много вредят. Последното пак е военно летище. Русия останала почти без бомбардировачи......

Не е ли това верният отговор?

Ще ги замете зануляването. Така, че всичко е наред.

Аааа и целата бандеровска сволоч със сенилния джо е у Москва аааахахахаха

ток от Зелето до франсето да стигне.. Щото неговите АЕЦ-ове нещо го позакъсват.. Пък вече и в Лоара водата намалява.. Та риска за тях още по-голям става.. Ама да внимава, че неговите атмни енергетици нещо за несанкциониране на руския уран му нашепнаха.. А, че обичка да си хортува по телефоня?? Ний туй си го знаем.. Кой друг от ЕС е говорил повече от него с Путин по телефоня. Пък и помним, че той на крака лично в Ленинград отиде.. Да вреди френската ЕНЕРЖИЕ и нея с газ от СП 2..

За добавка е ходела на пионерски Бандера лагерчета като малка. Да работи за бъдещето си.

И Еворпейските граждани тогава носят отговорност за всички безчинства на нацистките формирования в Донбас за последните 8 години! А Естония си се слави като голям привърженик на нацистите!

Щом е говорил с Зеленски а не с Путин, значи проблема е бил в Зеленски....

Турция е в НАТО! Нали е защитна организация? Защо не се спре от САЩ? Какво ви се иска от Русия? Или за всичко Русия е виновна!

Ти щом имаш такава логика си значи ама много тъп!

Май е време ЕС и НАТО да му спрат парите и оръжоята и да решат проблема !

Бих искал да вярвам на руснаците, но от половин година една истина не са казали! Путин и компания лъжат като дърт циганин, най - вече своя народ!

на 60 -тата минута А1 е прекъснал разговора. Сега за АЕЦ - дано някои от онези дето войната им като игра на баскет да не я думнат

Обсъждат общия световен генг бенг над Русията

Смея да твърдя че те надминавам по логика многократно...както и повечето тука де. Като Русия се готвеше да атакува Украйна, Макрон звънеше постояно на Путин...не на Зеленски. Обикновено в такива кризи се звънни и се разговаря с този от който нещата зависят най много. Така можеш да се досетиш кой бие по АЕЦа

Играят, щото имат окупатори в къщата си.

Защото Турция е в НАТО, а не Сирия, сещай се! Ако бяха нападнали Турция, тогава отбранителният съюз НАТО се намесва. Понял?

Ще е, когато русияните се приберат, откъдето са налазили.