Макрон: До 30 дни може да се договори предпазния механизъм за Брекзит

Мисля, че можем да постигнем споразумение и добра сделка, заяви Борис Джонсън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама нали нищо не можеше да се предоговаря ама сега видите ли до 30 дни защото ТРИ години са много по малко щели пак да се ''предоговарят''????

"Борис Джонсън каза, че разбира желанието на ЕС да запази целостта на единния пазар, но вярва, че това е съвместимо със споразумение за Брекзит, което би запазило също и целостта на Обединеното кралство." Играч е Джонсън...

Макрон = Цър вул от Стол ипиново

Макрон е може би най-кадърния политик в Европа в момента. Дори ТАСС и РТ го признават. Само местния Ганьо не е разбрал

Йес, Внучето гледа прехласнато Путин и пред него говори едно, на следващия ден зад гърба му променя мнението си диаметрално. Въртиопашко...Копие на Банкянския...

Местния Ганьо добре разбира,че ти си соросоиден трол!!! Анадънмо?!?

ЕС е обречена сувкупност от господари и васали. На който му харесва Германия и респективно Амерка да го клеца, да си стои вътре. Няма лошо, педерслъка сега е на мода. Великобритания е горда държава и затова ще напусне, защото единствено бтританците като че ли прозряха че въздух и вода има и извън изкуствения ЕС. Е, Америка пак ще си ги клеца, ама поне без Германия, и от време на време Фрнация.

Герберастко-соросоидните джендъри сега ще те залеят с помията си...

Абсолютна Истина!!!!!

Края наближава за разпадането и на Великобритания и навярно този процес ще се ускори с брекзита. Този процец е безалтернатива и той ще настъпи.

И като се разпадне теб какво те грее или завиждаш че има някъде хора които живеят по-добре от теб и се борят за нещо?

Европа деликатно предупреди ОК, че е готова и на „твърд Брекзит”, но това ще генерира "отвратителна атмосфера" с Европейския съюз, което ще има "сериозни последици" за всяко бъдещо търговско споразумение с Великобритания. А иначе, Великобритания не трябва да бъде хулена и обиждана. Напротив, отношението към нея би трябвало да бъде определено уважително. Времето в което тя е доминирала в световните дела и в което време тя единствена е изградила сравнително стройна система за налагането на определен порядък, обаче явно отминава. Необходима е нова система за управление на общочовешките процеси. Но не трябва да се руши старата система преди да се изгради нова такава. А новото без уроците и опита на миналото и на историята е немислимо. Великобритания има всичко това. И то трябва да се използва, ако тя е съгласна разбира се.

момък, гугъл- транслейтъра не ти работи нещо. Стига писа глупости.

Логично би било, че при Брекзит със сделка, такава каквато я сключи Тереза Мей Великобритания в перспектива ще загуби Северна Ирландия на базата на естествените процеси на конвергенция между двете територии, като част от един остров. Тук трябва да се отбележи и факта, че излизането от „предпазната клауза” на споразумението може да стане само при взаимно съгласие на двете страни в случая и на Великобритания и ЕС. Във Великобритания все по-явно прозира страхът от Брекзит, какъвто и да е той с или без сделка. Политиката на Борис Джонсън е по-скоро блъф на базата на директната заплаха, че така договорения предпазен механизъм ще отслаби "деликатния баланс" на Споразумението от Разпети петък от 1998 г., за което и ЕС и Ирландия го предупредиха, че хазартът с мира и със Споразумението от Разпети петък не е добра политика.

Не споразумението заплашва деликатния баланс, а Брекзита.

Няма нужда, да се махат и толкоз.

някой ще сваля гащи, пипа се вече за колана...

БоДжо си говори точно каквото ми скимне/очаква да се чуе от неговата уста. Бил окуражен от срещата с Танте - ами тя му каза в прав текст, че ПРЕДОГОВАРЯНЕ НЯМА ДА ИМА. И нямало да поставя твърда гтраница между Ирландиите - МИ НАЛИ ЗА ТОВА ИЗЛИЗАТ ОТ ЕВРОПА. Значи, твърда граница между ОК и Франция може, а между Ирландиите - не? Глупости. И накрая, те може и да не сложат, ама ЕС ясно каза - ако няма предпазен механизъм, ИМА ТВЪРДА ГРАНИЦА. И да завърша. Каквито и глупости да говори този човек, цялата работа опира отново до една проста истина: НЕ МОЖЕ ДА ИМА СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ, УСЛУГИ И КАПИТАЛИ, БЕЗ СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА.

Може, може

Предпазният механизъм означава „мека граница” и запазване на връзките на Северна Ирландия с Република Ирландия, а чрез нея и с ЕС. При липса на „предпазен механизъм” и установяване на „твърда граница” Северна Ирландия става неделима част от територията на Обединеното Кралство и това вече ще бъде безспорно. Това е своего рода анексиране на тази територия, която фактически е час от Република Ирландия. И тук естествено възниква въпросът какво е отношението на Великобритания към анексирането на Крим от Русия или към анекдсирането на Северен Кипър от Турция. И в двата случая тя е била против тези действия. А дали ще е готова Великобритания да проведе референдум за присъединяването на Северна Ирландия, както това направи Путин с Крим?

мушмул, северна ирландия Е част от ОК!

... от 1922 насам при това

През XVI в. след дълги и кръвопролитни войни, ирландските барони са принудени да склонят глава пред английските крале и Ирландия е окончателно покорена от по-силния си съсед. Скъсването на Хенри VIII с католицизма и отказът на ирландците, да станат протестанти подобно на англичаните, шотландците и уелсците, задълбочава конфронтацията между местните и короната. Като мярка срещу нови въстания, британското правителство започва политика на колонизация, заселвайки (особено в бунтовната северна провинция Ълстър) английски и шотландски протестанти. Серия от наказателни закони дискриминира католиците и ги изключва от властта, а от 1656 година отказът им да положат клетва, с която се отказват от убежденията си, води до конфискация на две трети от имуществото им.[1] XVII век е може би най-кървавият в историята на страната: първо въстанието от 1641 г. става причина за 11-годишна война, а в края на века Ирландия става бойно поле във войната между Джеймс II и Уилям III. През 1798 г. под влияние на Френската революция новосформираното Общество на обединените ирландци вдига въстание против британското управление (на ирландски: Éirí Amach 1798), но то отново е кърваво потушено въпреки френската военна помощ. След него през 1801 г. и последните остатъци от самоуправлението на Ирландия са премахнати и тя става част от Обединеното Кралство на Великобритания и Ирландия. Хайде прочети и за причините разделили Ирландия след 1922 год. Аз не бих те нарекъл мушмул, макар че го заслужаваш... Чети внимателно историята.

Доста е смешно когато панталоните са повод някои да се правят на мъже.

Очертава се о(с)тровните тарикати пак да прецакат Европа. Най-добре е Юнкер да пие една ракия (някалко пъти) и да итегли една .............граница, както би трябвало, със Ирландия. Иначе гьонсуратите от ландън ще опоскат Европа, без да се замислят.

Ами! Няма такова нещо. Има изгубени в превода. Макрон категорично заяви, че предпазният механизъм е абсолютно необходим и това е единодушното мнение на 27-те.

На тоя британския премиер какво му има ?

Каквото на всеки британец - недомаслен е.

Ми най-различни дефицити. Той се счита за новия Чърчил. Както преди горе-долу 3 години се изрепчи, че ще бъдат новите спартанци, които ще победят лошите перси, пардон европейци. /?!/ Как ти звучи това от специалист по класическа история, дипломиран в Оксфорд.?!!!!.

Те три години нищо не искаха да договорят, та сега ли... Гонете ги вече, че ми писна...