Белград: С Русия вече сме стратегически партньори

Приятелските отношения между Сърбия и Русия достигнаха равнище на стратегическо партньорство, каза сръбското министерство на външните работи.

Обратно в новината

Коментари - Белград: С Русия вече сме стратегически партньори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МАФИОТСКО,ПОЛИТИКО,ОЛИГАРХИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ,ОТНОВО ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ И ЖЕЛАНИЕТО НА НАРОДА,НИ ВКАРА ОТНОВО НА ГРЕШНАТА СТРАНА,ДОВЕЛА ДО НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ!!!

Русия 10 години води от София и Белград кампания за дестабилизиране на Македония, твърди разследване Reuters Дневник Associated Press Вербуване на "критична маса военно обучени" Руските агенти опитват да вербуват бивши и настоящи служители на македонската армия и вътрешното министерство, за да създаване на "критична маса от хора с военно обучение", която "в определен политическ имомент или ситуация да се използват за постигане на руските интереси", твърди още докладът. В документа, обаче, не се посочва дали са успешни тези опити. Участници в руската кампания също така са опитвали да влияят на македонски медии - включително такива на албанското малцинство - и да им предлагат средства, за да разпространяват "информация и дезинформация" в подкрепа на руските политически цели. От OCCRP цитират документа да посочва руските почетни консулства в Битоля и Охрид като "разузнавателни бази" и драстично засилване на културните мероприятия, прокарващи "панславянска" идентичност и общата православна вяра. Посолството в Скопие участва в създаването на около 30 македонско-руски "сдружения за приятелство", откриването на руски културен център в Скопие и финансиране строителството на православни църкви и издигането на кръстове из цялата страна. Руският подход към македонската политика е неприкрито пристрастен - Кремъл е гласовит подрръжник на ВМРО-ДПМНЕ на бившия премиер Никола Груевски. Кризата от 2015г., довела до оставката му, бе предизвикана от разпространяването на информация за подслушването на хиляди македонци.

Твърдението за "стратегическо партньорстви" с Русия е политически гаф, защото никой на Балканите не е фен на Сърбия...

Русия 10 години води от София и Белград кампания за дестабилизиране на Македония, твърди разследване Reuters Президентите Владимир Путин и Георге Иванов при срещата им в Москва. Дневник 23:02, 04 / 06 / 2017 "Документите разкриват една от най-ясните картини досега за продължаващите усилия на Русия да увеличи влиянието си в бивша Югославия и да откъсне района от Запада. (...) Руските и сръбските усилия са допринесли за сложната политическа криза в страната, разкъсвана от дълбоко разделение между основните политически партии и напрежение с албанското малцинство", пишат авторите. Те цитират документ от 2017г., подготвен за директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване (UBK) Владимир Атанасовски, в който се казва, че през последните 9 години в Македония "се води мощна подривна пропагандна и разузнавателна дейност през посолството на Руската федерация". Началото на руските операции съвпада с неуспеха на Македония през 2008г. да получи програма, водеща към членство в НАТО, заради ветото на Атина. "Използвайки активи и методи на т.нар. мека сила и като част от стратегията на Руската федерация на Балканите, целта е да се изолира страната от влиянието на Запада", пишело в доклада. "Нещо повече, руската външна политика е тясно свързана с енергийна стратегия, чиято цел е да се контролират стратегически енергийни ресурси чрез партньорство с балканските държави."

Русия 10 години води от София и Белград кампания за дестабилизиране на Македония, твърди разследване реутерс Президентите Владимир Путин и Георге Иванов при срещата им в Москва. 255Дневник 2з:02, 0ч / 0ш / 2017 Руски шпиони и дипломати участват от близо десетилетие в разпространяване на пропаганда и провокиране на нестабилност в Македония като част от кампания на Балканите срещу разширяването на НАТО в района и създаване на пояс от необвързани държави. Операциите са водени от трима агенти на Службата за външно разузнаване (СВР) в руското посолство в Скопие под надзора на бюрото на СВР в Белград. Други четирима агенти на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на руската армия са координирани от София. Освен това са участвали местни представители на руската държавна информационна агенция ТАСС и на "Россотрудничество" - правителствената агенция за международна помощ, която според "Вашингтон пост" е била разследвана от ФБР за опит да вербува американски разузнавачи в САЩ. Това твърди разследване на журналисти от международния консорциум организед цриме анд цорруптион репортинг прожецт (оццрп), който публикува световно известните разкрития "Досиетата от Панама" и "Руската пералня". В проекта участват македонската телевизия нова тв и сръбската мрежа за разследване на престъпления и корупция (крик). Твърденията им се позовават основно на десетки секретни доклади на македонското контраразузнаване, с които се е сдобил проектът. В този архив, предаден от източник в правителството в Скопие, се описват и опити на сръбските спецслужби да подкрепят антизападни и проруски националисти в Македония, заключават разследващите. ассоцятед пресс Демонстрация в Белград през ноември 201чг. в подкрепа на сръбския националист Воислав Шешел.

Македония и македонизмът на ПРОСРЪБСКАТА УПРАВЛЯВАЩА ВЪРХУШКА в Македония Е ОСНОВАН НА ПЕЩЕРНИЯ АНТИБЪЛГАРИЗЪМ, на ЯРОСТНАТА ТРАДИЦИОННА ОМРАЗА И ПОДИГРАВКИ НА СРЪБСКАТА УПРАВЛЯВАЩА ВЪРХУШКА към България и към нас, българите, но той в Македония е по-млад просто защото Македония е МЛАДА ДЪРЖАВА, изкуствено създадена от балканските комунисти по заповед от Москва на Сталин, КАКТО КАТЕГОРИЧНО СОЧАТ АРХИВИТЕ И ДОКУМЕНТИТЕ (тоноее от които - български, Москва е откраднала от България И ДО ДЕН ДНЕШЕН ОТКАЗВА УПОРИТО ДА НИ ВЪРНЕ, противно на всякакви закони и морал!) А традиционната омраза на сръбската върхушка към България и всички нас, българите и българщината пък МНОООГО ДЪЛГО, ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, УПОРИТО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО Е КУЛТИВИРАНА, ОТГЛЕЖДАНА, ПОДХРАНВАНА, РАЗВИВАНА И РАЗПРОСТРАНЯВАНА В СЪРБИЯ И СРЪБСКИТЕ УПРАВЛЕНИЯ, СЛУЖБИ И ХОРА ОТ ... Москва!

"В сърдечен и откровен разговор събеседниците дадоха оценка, че приятелските отношения между Сърбия и Русия са ДОСТИГНАЛИ РАВНИЩЕ НА СТРАТЕГИЧЕСКО (забележете - СТРАТЕГИЧЕСКО!!!) ПАРТНЪОРСТВО, и изразиха готовност за ПО-НАТАТЪШНО ЗАСИЛВАНЕ НА ВСИЧКИ ВИДОВЕ СЪТРУДНИЧЕСТВО..." ================ Това всъщност отдавна не е новина за по-запознатите и по-внимателните, но е добре, дори много добре, че вече не се йрие (то и не може, а е и безмислено в тази обстановка, невъзможно...) и отрича и се признава и обявява публично. За да стане съвсем ясно след всичките лакардии и опорни точки кой с кого е "брат", кой е славянин и кой на какъв и на чий език пише... Хубавото в тази нелека ситуация и в Европа, и по света е, ЧЕ ВЕЧЕ КАРТИТЕ СА НА МАСАТА, СВАЛЕНИ И ЯСНИ И МЪГЛАТА, КОЯТО ВИТАЕШЕ В НЕЧИИ ГЛАВИ, много дълго и старателно култивирана, ВКЛ. С ПОДМЕНЕНАТА НИ И ПРЕИНАЧЕНА НОВА И НАЙ-НОВА ИСТОРИЯ ВЕЧЕ ОКОНЧАТЕЛНО СЕ ВДИГНА! Вече много ясно се очертават И "ДВЕТЕ СТРАНИ" В ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ КОНФЛИКТ НА ВЕКА, и ДЕМАРКАЦИОННИТЕ ЛИНИИ МЕЖДУ ТЯХ, вече се изчиства КОЙ КОЙ е в действителност И КОЙ С КОЙ Е НАИСТИНА. И ТОВА Е НЕ САМО ДОБРЕ, НО БЕ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Най-малкото някои да спрат да плачат на чужди гробища, да дават лицемерни "загрижени" "братски" съвети и напътствия и да леят крокодилски сълзи за хора и страни, "ОТ КОИТО ВСЪЩНОСТ "ИМ Е ПИСНАЛО", а всъщност ДА МИСЛЯТ И ПЛАНИРАТ НЕПРЕКЪСНАТО КАК ТАЙНО И КОНСПИРАТИВНО "ДА НИ НАКАЗВАТ", грабят и контролират, Както да кажем при руските бомбардировки на "Алъоша" над нищо неподозиращото и невинно мирно българско население, вкл. жени и деца в къщите им от Варна, Каварна и Балчик...

its

Никакви братя не са ни сърбите, колкото и по манталитет да сме близки. Няма нужда да се напомня, но българите се биха за свободата на Сърбия, а тя за благодарност ни нападна в гръб по време на Съединението. За Западните Покрайнини, за Македнония, за македонската нация да говорим ли? Кое и е братското на Сърбия?!

Време е с братята хървати да увеличим насажденията от върби.

Помним какво бе отношението на Югославия към варшавския договор и ссср . . . Помним много тогавашни сръбски изказвания и отношението им към нас и ссср . И сега хоп , наопаки . Нещо подобно на турската политика . Ами не може така . Когато цял живот плюеш , недей след това да лижеш . Стратегически партньор а . . . Чакат си само въоръжението от Русия , също като турците .

Nqkoj si

А ти мислиш ли, че Руснаците не го знаят това... така им изнася в момента...

И сега к'во станА бе, соросоиди?!... И Сърбия ли ни стана страшен враг, а?!... :-D ...Нищо, че Турция дебне да ни е.не от другата страна Ама те са "приятели", щото още ги търпят в НАТО, нали?...

Ами ако не си чел българска история, а от изказването ти е видно че не си я чел, ще ти кажа - Сърбия е Враг на Бърлгария от Самото ни освобождение. Първата война която България води е срещу сръбското кралство - 1885г. Какви правослявни братя ми жалиш - я на върбите и т'ва е

Heграмотен идиот!

Маските паднаха ,Сърбия открай време е любимият човек и маша срещу България на Русия и Франция !Досега се криеха ,но истината изплува ! Сърбия и русия дружно създадоха македонизма и съсипаха българите с измислените проблеми в Македония ,краставите магарета се надушват ...! А путин се затича първо към .....франция ,ха-ха ....!

Сърбите са ку ...и по рождение ,никога нищо хубаво не сме видели от тях ,само "братски" нож в гърба ,майната им !

сега русия ще позлати сърбия само и само българия да се пукне от яд.....щото в румъния вече е с двойно по голяма минимална заплата от 800 лв. а ние си тънем в мизерия

Nqkoj si

"...сега русия ще позлати сърбия..." Да ги позлати, да ги позлати...колко да ги позлати... "Рашаните" са с гол г*с и чифте пищови, ако един ден изкопаемите горива не се използват толкова на Русия ще и е много трудно да съществува в сегашния си вид... а какво остава за "Сърбаците"... веднага ще "сменят плочата" и ще станат много големи приятели на "запада"... правили са го вече...

смея да твърдя, че ако Сърбия и Русия имаха обща граница, сърбите щяха и с руснаците да са на нож.

ПОЗИВЪ към н.в. Цар Борис lll Ваше Величество, незабавно присъединете нашето изстрадало отечечество към тристраний пакть. ........................................'....................... Василъ Коларовъ Георгий Михайловичъ Вълко Червенковъ Стою Неделчевь Чочоолу I-вий март 1941 Георгий Михайловичъ си е баш Георги Димитров. С такива позиви са се борили с фашизма московските антифашисти и родните им слуги.

Русия и Сърбия гласуват ЗА македонистичната ОМО Илинден в България!

Изпокараха се с всичките си съседи, предизвикаха гражданска война, сбиха се с когото можаха, дърлиха се на целия свят и се докараха до положение, само руснаците да са им "приятели". То па едни приятели ...

че как да не са им приятели бе?? нали заедно ни взеха западните покрайнини, и аахаа, да приберат всичко до софия!

Баш ме боли, че Маджарска няма излаз на море. Едно време сърбите се подиграваха на маджарите, че нямали излаз на море, сега ги стигна същото. Поуката в историята е че никога не се подигравай на другите, за неща които могат да те стигнат.

Сърбия я чака бавен, дълъг, постепенен, но сигурен разпад.

северната и част..там културата е друга и развитието.

Пътувах с кола през Сърбия,Хърватска и Словения. Сърбия изглежда много по бедна и грозна в сравнение с другите две.

...така е, щото ония са католици, а нашите съседи - ортодокс...;-)

Като чета някои "коментари" и гледам одобрението им се сещам за сентенцията - "Всеки глупак ще намери още по-голям глупак, който да му се възхищава."

Да бе - през комунизма ние ядохме дървото, а сърбите ядоха тоблероните и ни се присмиваха. Югославия след ВСВ е получила от запада повече пари от цяла Африка с всичките и държави. Та сега ще им го забият при първа възможност- сърбите са си прозападни, но все гледат да получат нещо като бонус и да извъртят някой трик. Руснаците ще плачат накрая

В дира тук има руски тролове, които пишат против България и защитават чужда държава -Сърбия! Преминават границата на провокацията и се намесват в чужда държава! Време е за съдебно преследване!

Леле, леле! Браво БЕ, "юристе", значи който не мисли като нас е против нас. Така ли? :))

Човекът казва, че който мисли СРЕЩУ нас трябва да си носи масрафа отвъд границите на родината ни.

Статията е за преговори на две суверенни държави - Сърбия и Русия. Не мога да разбера такъв родолюбец като тебе защо въобще пише по въпроса на преговори на съвсем други държави? И друго - както разбрах предлагаш да действаме по сталински - който не споделя наше мнение - разстрел? Или само цензура политическа да въведем?

Така е по демонократическия модел. Или си с промит от медиите мозък, или си неудобен

Бе я ходи се дръжте за ръце на прайда. Какво правят истински суверенните държави не е ваша работа. Щял да разследва. В кочината БГ един шведски пияница немогат да опандизят, унижил по най долния начин жена на почтенна визраст, той тръгнал в чинията на старшия да гледа.

ами сърбите да се съюзяват там с тях и - никъв ЕС! Да прогресират с Путин, да ги видим!

вАууу ти в ЕС толкова прогресира, че по-далеч от чиракуването и РоБуването у италиянската цитрусова шрадина не стигна. Голем прогрес! Като земеш да ги дращиш такива прогресивни що не се опиташ да се видиш отстрани, колки си смешен и жалак чирак и палячо!

нема що. Ама виновна е класната ви. Тя ви е ощетила.

Сърбия.Такава им е и политиката на Сърбия- чалгасарска.

вижте му на жалкия Путин съюзниците - Македония, сърбия, беларус, Таджикистан, С. Корея... Жалка история.. Щом до тях е опрял, ша прокопса...

НЕ СМЕ ГО УЧИЛИ ПО ИСТОРИЯ НЕСЛУЧАЙНО - РУСИЯ ДАВА МАКЕДОНИЯ НА СЪРБИЯ!

заради русия и тяхната имперска политика българите намразиха и изгониха батенберг човекът който обедини България при Съединението тежка българска съдба между русия и турция основната причина източна европа да е зле

ама в леглото...сърбите са от женската страна, щотто русия обича да е отмъжката... Те на са си извадили на путин мъжкото достойнство от устата тия...

Сръбската полиция арестува възполинателната плоча на изкланите българи в Босилеград!

Хванат ли се на едно хоро с рашките-войнолюбци, ще им трябват много повече надгробни плочи- май забравиха за последните войни, които водиха и загубиха всичките.

Кой загуби? България или Сърбия?

България" до 1989 г. при режима на Тодор Живков три пъти е фалирала държавата.След 1989 г. Луканов обяви мораториума срещу плащанията на задълженията,т.е фалит на държавата през 1990 г.Виденов сгромоляса държавата през 1996-1997 год.През правителствата на тройната коалиция и на Орешарски кредитния рейтинг и състояние на икономиката в България бяха фатални.И каква е разликата между комунистическа България преди 1989 г. и "прозападна България" след 1989 г.Няма разлика,защото комунистите,бивши и сегашни са заробвали държавата,когато дойдат на власт по един и същ начин.

Фалирала, с производство и износ, а сега била управлявана от комунисти под вещото ръководство и напътствия на САЩ. Браво. По-голяма глупост не можа ли да измислиш?

След пресните разкрития в т.н.Македония за системна дългогодишна антибългарска руско-сръбска подривна дейност това не ме учудва. Краставите магарета отдалеч се подушват...

За какъв антифашизъм бълнуват Москалите. Те са били най- близките партньори и съюзници на Хитлер с общи планове за подялба на Европа, а техните дипломати и местните им мекерета комунистите цяла година се скъсват от агитация България да се присединини към Хитлер. Сега се изкарват антифашисти , че и единствени ,тия глупости може да минават за вътрешна употреба пред руския човек , който е създаден от царизъм, комунизъм и путинизъм , като възроден питекантроп, тука обаче хората имат някви зачатъци на спомен и свяст и стават за смях.

на друграската среща между Сталин и Хитлер през ОКТОМВРИ 1939 година в Лвов.

Само тези двамата ли са се срещали по това време? С други "демократи" не са ли се срещали?

Сърбия безвъзмездно военна техника-самолети,танкове,ракетини установки-остарели морално и материално.Ха да видим след някоя и година сърбите по колко милиарда ще превеждат на руските компании за ремонта и подържането им.Това се казва руска"братска" протегната ръка,както е при нас за два-три скапани вече МИГ-ове да плащаме на руснаците милиони левове за ремонт и за да летят още една две години със старати си навигация и въоръжение.

Те вече плащат милиони за ремонта и привеждането им в що годе читаво състояние.

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОСТИГНЕ НИВОТО НА СЛАБАТА КОМУНИСТИЧЕСКА 1989 Г. ЕДВА СЛЕД 50-70 ГОДИНИ УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНАЛ 12.8.2008 Г.

Ти още ли не си разбрал, че даже и в Русия вече няма социализъм бе? Баси залухания тип си. Режим на тока ли имаш? Лихвоточки за жилище ли имаш? Вноска за кола ли имаш? Магазините празни ли са? Някой забранява ли ти да живееш където си искаш?

ср. заплата в момента 500 евра е колкото във Велика 139 милионна Русия с големите оръжия и природни ресурси...

ти откога почна да вярваш на Уолсстрийт джърнъл? Нали са тоал. хартия? А я кажи във втасала соц. България колко беше средния доход? 50 $ - по -малко от Африка! Стига с ваще измислици! И това е поредната манипулация, няма такава статия! Вие сте царе във фабрикуването на дезинформации. Още от лениново време...

III. В документа се казва, че по време на срещата Шчербак казва, че целта на Русия е - "създаване на полоса от неутрални във военно отношение страни" на Балканите. Ставало е дума за Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония и Сърбия. Освен това, според сведенията, Шчербак е изразил недоволство от факта, че македонското правителство не подкрепя в достатъчна степен Кремъл и е допуснал, че в случай на продължаване на тази ситуация, дипломатически и икономически връзки между Македония и Русия могат да бъдат засегнати. Трима представители на Министерството на външните работи на Македония, потвърдиха пред журналисти факта на срещата на 7 април, но не дават информация за съдържанието на разговорите. Служители на руското външно министерство не са отговорили на писмените въпроси, зададени им от журналистите. Най-тежката политическа криза сред всички страни от бивша Югославия в момента се наблюдава в Македония. През декември 2016 г. страната се проведоха предсрочни парламентарни избори на фона на протести срещу управляващата консервативна партия "Вътрешна македонска революционна организация" (ВМРО), от които преди осем години се кандидатира за президент Георге Иванов. След изборите, ВМРО и опозиционните социалдемократи (СДСМ) спечелиха равен брой места в парламента, но СДСМ се обедини с представителите на албанското малцинство. В Македония започнаха протести на привържениците на ВМРО, които на 27 април ескалираха до нахлуване в сградата на парламента и побой над депутати. Македония е парламентарна република, така че правомощията на президента са ограничени до вземане на решение на кого да се даде мандат за сформиране на правителство. Иванов, който е от ВМРО, шест месеца след изборите през декември даде мандат на лидера на социалдемократите Зоран Заев. Самият Заев е за членство на Македония в ЕС и НАТО. (https://news.mail.ru/politics/29976476)

Е какво пищи Путин от това НАТО, като че ли го щипе някой да не уточнявам къде точно? С Турция нали са в прекрасни отношения, пък от друга страна и Турция е член на НАТО и то от доста отдавна? Ама това не пречи на руските туристи да си ходят по турските курорти, Мармарис, Кушадасъ, където им е кеф! Е, защо питам аз, една мюсюслманска страна членка на НАТО да не пречи на Путин, а други, християнски страни като България и всички останали при това също славянски, да му пречат??? В крайна сметка, кой кого е освобождавал от какво?

гърция си докарва газ от 5 ПЕТ страни ние не можем да направм тръбата до гърция от 10 години!!! или не искаме!!! защото сме русофили!! трябва да храним търбуха на православния славянин миллер :))))))))

Гърция построи газов терминал за доставка на течен газ и строи втори. Путлерастията колкото и да вие съвсем скоро ще почнат доставки от Кипър и Изрел на LPG

Милер е германец.

100% ариец с дръпнати очи...

Да ви е честито партньорството!Дет са вика, халал да ви е...

да ви честити мигранти !Дет са вика, халал да ви е ..

В Сърбия, са два пъти повече... смешко

Е па ще си ги погребем мигрантите

Сърбите от едно време се чудят на къде да се огъзят, но те вече 100г са нежната половинка на Русия на балканите и от тяхната дупедавност номера от които само са загубили!

България е най-бедната в ЕС защото се управлява от русофили нещата са очевидни вижте чехия надмина гърция по БВП/човек дори румъния дръпна но там завряха русофилките в кучешки г..

"България е най-бедната в ЕС защото се управлява от русофили". Ок, ще те повярвам. Но ме кажи защо София е най-мръсната столица ? Да не би от русофили? Да не би русофили плюят и храчат по плочници? Да не би те да изхвърлят пепелниците от колите по кръстовища? Да не би русофили паркират стари таралясници по зелени площи. Мързел, липса на естетика, простащина, селяния, но дай да обвиним русофили.

Всички тези които описа ,в по голямата си част са фенове на Путин!Те се възхищават на неговата диктатура и това ,че не цепел басма никому,напада съседите си и ги окупира.Така е !Всички простаци в България са путинофили...

Ти сама си го казала: ...В ЕС. Бедна, ама в ЕС. Преди ЕС бяхме още по-бедни. Ако излезем от ЕС пак ще сме по-бедни. Ако сме с Русия - мизерията е гарантирана. Така, че пращай много поздрави на Путин, ама това е положението - не го щем.

па после ги пращате в Сирия да се бият за вас..

съм я набелязал, зщото е за разследване, тъй че помисли за съдебно преследване, пропаганда в полза на чужда държава, намеса във вътр. работи и пр... И ти си съучастник като даващ трибуна...Айде трий я! Апропо рускиньо, в тая най- бедна държава в ЕС ср. заплата е колкото в русия - 500евра!

Това е самата истина,който скъса с Русия ,дръпва рязко икономически. Където управляват русофили,корупцията е навсякъде и народа тъне в мизерия!

С техните шлемове смъкнаха милиарди от бедна България и драпат за още.

II. Разузнавателни дейности, са провеждани от трима агенти на ГРУ под ръководството на посолството в Скопие и под ръководството на централата в Белград, Сърбия, както и от четирима представители на ГРУ, чиито действия се координират от София, са разкрили журналистите като се позовават на документи. В допълнение са били създадени в македонските градове Битоля и Охрид почетни консулства, които са играли роля на "разузнавателни бази". Журналистите използват старото име на Управлението за външно рарузнаване към Министерството на отбраната, което сега се нарича Главно управление на Генералния щаб. Руските агенти се опитали да вербуват бивши и настоящи служители на Министерството на вътрешните работи на Македония и военни, с цел създаване на "критична маса от хора, обучени в определен политически момент да се използват за изпълнението на руските интереси", се казва в този документ. В документа не се уточнява дали тези опити са успешни. Руските власти се опитват да влияят върху македонските медии, като им предлагат парични възнаграждения, включително издръжка на издания, насочени към албанското малцинство с цел насърчаване провеждането на руската политика в страната, отбелязват журналистите от OCCRP. Освен това, в документа, който е на разположение на журналистите, се твърди, че чрез използването на "мека сила" Русия се опитва да изолира Македония от влиянието на Запада, в частност и чрез насърчаване идеологията на панславизъм, разпространявана чрез Православната Църква. Репортерите на OOCRP, позовавайки се на документа на македонското разузнаване посочват, че руското посолство е помогнало на 30 македонско-руски "организации за дружба", както и чрез откриването на културен център в Скопие и спонсориране изграждането на православни църкви в страната. В друг отделен документ, с който се сдобиват журналистите, е описана среща между високопоставеният служител на македонското Министерство на външните работи Ненад Колев и руски посланик Олег Шчербак, която се е провела на 7 април т.г.

Даа, така е. Белград и Русия са традиционни партньори, докато наш'те политически умници са за кой ли пореден път на страната на враговете на Русия, т.е. все от шибаната страна!

Сърбия в момента изнася в огромни количества и българско сирене, плодове, всякакви храни и стоки...пакетирани като сръбски. Руснаците наливат доста пари, и скоро Сърбия ще е с жизнен стандарт над "ервопейска" България. А честито на Тиквун за магистралките, градинките, бедните пенсионери...

нали! и в сърбия ще настане благоденствие като в крим :)))))))))

Не знам дали ще настъпи благоденствие , но пазара в Русия пълен с качествено сръбско сирене, хубави салами - а някога това са били български стоки. Но нали при тебе валидно "от глад умри - русофоб бъди"

Така нареченото и много рекламирано "стратегическо партньорство" между Сърбия и Россия си има своите основания. Россиянската марионетка Сърбия е машата, с която Путин разбърква жаравата на Балканите, с надеждата да подпали поредният пожар. Разследване на журналистическа организация разкрива дейността и плановете на Путин за Балканският регион. Ето какво пишат по въпроса россиянските медии, които въпреки нежеланието си, не могат да отрекат случващото се в Македония: I. източник: RBC(РБК) РЕПОРТЕРИ РАЗБРАХА ЗА ОПИТИТЕ НА РУСИЯ ДА ПРЕДОТВРАТИ ЧЛЕНСТВОТО НА МАКЕДОНИЯ В ЕС И НАТО Репортери на международният консорциум OCCRP публикуваха ново разследване, в което се говори за опитите на Русия да предотврати приемането на Македония в НАТО, както и за плановете на Русия да създаде "пояс на неутралните държави" на Балканите. Руските шпиони и дипломати от 2008 г. насам са се занимавали с разпространение на пропаганда и са се опитвали да сеят раздор в македонското общество, в рамките на кампания за намеса и предотвратяване присъединяването на балканските страни към НАТО. Това е заключението на международен консорциум от журналистите на OCCRP (Център за изследване на корупцията и организираната престъпност), заедно с партньорите им от македонската и "Нова телевизия" и сръбското издание KRIK. Те са изследвали документи на македонската контраразузнаване. "През последните девет години Македония е подложена на силна подривна пропагандни и разузнавателни действия, извършвани от посолството на Русия" - цитират водещи журналисти откъс от доклада, изготвен за директора на отдела за сигурност и контраразузнаване (UBK) Владимир Атанасовски. Началото на "руската операция" съвпадна с опит на Македония да се присъедини към НАТО през 2008 г., когато Гърция отказва да ратифицира договора, според материали на OCCRP.

Даа, руските шпиони и дипломати се занимавали с пропаганда и раздор, а соросоидите не: "...Председателят на ПЕС Сергей Станишев се появи на антиправителствения протест в Македония, за да пожелае успех на протестиращите срещу правителството на Никола Груевски...Вашият глас се чува в ЕС.... лидерите на ПЕС подкрепят Заев и протестите в Скопие...", 17.05.2015, Webcafe bg. "Станишев подкрепи коалицията на Заев с албанските партии", 05.03.2017, Поглед.

сърбите обичат русия затова драпат към ЕС с който русия е в тиха война

ся и БелгОрод ще вземе реципрочни мярки срещу Черна гора, на която искаше да спретне преврат. ТВа стратегическите православни майката са си е.али.

Сърбия успя да прокара проруско правителство,докато след преврата загуби Черна гора,сега и в Македония има прозападно правителство и антируско.Те тва е положението.На Русия сал една Сръбия им остана на Балканския полуостров.За сведение във Сърбия също има силен отпор и опозиция срещу проруското настроено правителство.Не се знае до къде ще стигнат нещата във Сърбия.

Проруските правителства обикновено фалиратт преди края на мандата си от краденепи далавери!

То и нашето правителство 2 пъти фалира, ама едва ли ще кажеш , че защото е проруско! Виж, за далаверите на мутрите (ГЕРБ) съм съгласен.

ами тогава влезте в авразийската помия на путлер не в ЕС!!!! двулични смешници

България-най-бедната страна на ЕС, дори Албания вече задминава балканския бостан Булгаристан.

Сърбите винаги са били много, ама много по-умни от нас. Винаги са си гледали собствените интереси и не целуват задника на никого!Още през социалистическите времена те бяха приятели и с двата лагера, без да им пука дали това се харесваше или не на "големият брат"!Все сме славяни, ама балкан разлика между двата народа.Впрочем, ние сме мелези - славяни, прабългари, византийци, турци, и всичко, за което можем да се сетим, но това е друга тема.

Винаги са ни нападали в гръб по знак на стратегическия си авер - Русия.

Сърбия, без да е член на ЕС и НАТО, подписа 6 милиарда долара китайски инвестициу в жп и електропренос. Сърбия получава БЕЗПЛАТНО руско оръжие. Сърбия за последните пет години получи осем милиарда евро ЧАСТНИ чужди инвестиции, основно от Италия, Германия и Холандия. А ние къде сме, кати член на най-силната икономика и на най-силния военен съюз?

не преведем на русняците некой и друг милиард.

Ай тия кретени продължават да се опират на факта, че дедите им били освобождавали континента от фашизма. Ай оставете дедите си на мира и да видим вие, какво предлагате сега!!!