За сръбския патриарх присъдата на Младич е ”дело на дявола”

Сръбският патриарх Ириней заяви за вестник "Ало", че присъдата на Ратко Младич, произнесена от Международния трибунал в Хага, е "дело на дявола".

Обратно в новината

Коментари - За сръбския патриарх присъдата на Младич е ”дело на дявола” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Монетата и палачинката(за троловете)винаги имат две страни!за едни Ратко Младич е герой а за други виновен за геноцид....фактите драги драскачи говорят в защита на едно единствено нещо..били ли сте някога там по тия земи?до ден днешен хората го благославят,че ги е избавил от мюсулманската паплач,по всички кръчми пият за него и има снимки и портрети....не съдилищата раждат герой а постъпките запомнени от хората....дерзайте и мечтайте...

Е тези хора не могат да слязат на земята и да се погледнат какви да ги вършили?8000 убити в един ден в Сребреница-момчета и мъже,е това не било геноцид или според някои " геройство"!И как да не е едностранно,като е!Много са зле!Дори Путин каза ,че ако в Източна Украйна не се стигне до амнистия,т.е.ако излязат сега,може да се повтори Сребреница!Сега наливат масло умишлено,макар да са наясно,а на сърбите колко им трябва!Например във Вишеград ,република Сръбска са убити по същия начин 5000 души пак мъже и момчета на моста на р.Дрина и да хвърлени в реката и това ли е " геройство"!Помним и какво са правили с българите в Македония за заличаване на българското самосъзнание!Този дивашки манталитет трябва да се преодолее!

Виждам ,че турско -английските подстрекатели за налазили темата отново ! За българите ще кажа , от България парче ще иска Турция , не Сърбия ! Запомнете го ! А тези дето сърби и руснаци не са им братя , да кажат , кои са им ? Не кои не са , а кои СА ! От кой род са се пръкнали ? Чакаме :) !

vasil

"Най-близкият ни народ са турците" - Антим l ,Екзарх Български

За руснаците какво каза екзархът? Не ти ли написаха на лиШчето?

Че не е ли ясно от кой? Еднокръвните братя с рязани пищови, на които православието им бърка много сметките.

Патриархът е просто заразен с русофилия. Русофилите наричат нормалните хора дяволи, а всъщност дяволите са самите те!

че мафията си има държава, оказва се че мафията си има континент

Западняците отново излъгаха. На времето те обещаха на тогавашния сръбски президент Борис Тадич, че ако той предаде Ратко Младич в Хага, за да му извъртят един демократичен процес, в унисон със западните ценности, Сърбия ще бъде приета в ЕС. Е да ама Сърбия не беше приета!

vasil

Само за предаването на РаТко,без нищо друго и - оп - на момента,одма,без чакане -та в ЕС?Айде,без смешки,ако може!

Сръбският щовинизъм трябва да бъде жигосан с нажежено желязо. 100 000 убити в БХ , 20/30 000 хърватската война, след това Косово. 1945-53 г. 25 000 убити македонски българи в Македония, 120 000 по лагери. Случаят в Босилеград не ли е предупреждение ? Ако е имало нередности, с 2-3 телефона нешата се оправят без екзесии.. Но те не искат това. Основна вина за мегаломанията им има Русия 1913 г., Франция и Англия 1918 г, Америка, Англия и СССР 1945 г. Но вече, палачинката се обърна. Да си налягат парцалите, да не им вземат и това, което им оставиха. ( а не е малко ) Срам за СПЦ, която подкрепя убийци.

Я се скрий в дупката, откъдето изпълзя 17! За разлика от безродниците като 17 в Сърбия се бият и борят за земята си , за християнските ценности и за оцеляване на православието. Всички англо-сакси, юдеи-масони , ислямисти и т.н. са проводници на "Големия брат" с големия ботуш, подчинен на парата. А нашите мижитурки добре поработиха последните 20-25 години , за да изплува мръсната пяна отгоре и лека-полека България и българите да потънат в забвение. Това, за което са умирали дедите ни - за земята българска, за православието, за бъдещето - за да я има България вече го няма. За разлика от нас Сърбия знае и помни и се държи. И православните й водачи са на мястото си!

Борят се за " ценности"?Не е така,дори напротив,а,и това са стари български територии много преди сърбите да се нанесат!Много бързо ги забравят ценностите когато тискат да грабят или да се домогнатдо благоволение/как се подмазваха на Ердоган/,а и подобно на руснаците все им е малко тетиторията!Все едно Русия се бори за православието в Украйна,ай стига с тези хуморески!

Сръпския патриарх явно и той си е същия шовинист като всички сърби.ако един висш християнски духовник може да забрави божиите заповеди и да оправдава убийства , какво остава за другите сръбски националисти.такъв духовник който оправдава убиването на хора , би трябвало да бъде анатемосан и изгонен от христовата църква.

да горят вечно в ада главорезите от нато и слугите им - на тази земя едва ли ще ги сполети справедливо възмездие, но нека семето им секне

на убийците на милиони индианци,затова трябва да ги слушкаме,особенно като им дадохме доброволно отечеството си,за което дедите ни са се жертвали до последната си капка кръв !

Излъгаха ни като негрите и индианците, с шарените стъкълца - "демокрация", "свобода", "права на човека", "либерализация", "европейска солидарност". Ама вече е малко късно - прангите са заключени, вече сме в трюма.

от хага се опитват да накарат сръбското правителство да клекне пред нато и ес,разбирай срещу русия !

Ма не бе - те се борят за свобода, демокрация и права на човека.

да заповядаш да разстрелят 5 000 цивилни и да ти се размине. Който е да е командирът, където и да се е случило. И не бива попът да го оправдава. Сигурно е имало диверсии и провокации от част от разстреляните, но да заповядаш да избият всички и след това да се окажеш невиновен - това го няма никъде. Интересно на какво се е надявал Младич?

колко НЕВИННИ индианци са били избити от краварите или не е удобен момента да се припомнят тези съвършенни факти??

Бил съм там 2 години от началото на 1996 г. и знам как стоят нещата. А ти седиш тука и четеш тук и там - какво разбрал, какво не. Виждал ли си 5 000 разлагащи се човешки трупа на едно място? Това няма нищо общо с индианците на друг континент и преди 2 века. Това става в Европа, в наши дни. Това поне знаеш ли го?

А, дали е заповядал, туй е въпросът!?

Това е присъда над сръбският шовинизъм, чиито жертви са също така десетки, даже стотици хиляди българи. За съжаление, русоробите отново са сложили наколенките пред сръбските им палачи. "Държава", създадена изкуствено от Великите сили след ПСВ, като в услуга на великосръбските претенции са им дадени отломки от Австроунгарската империя и чисто български земи... Сърбите си вярваха близо 80 години, че са галеници на Великите сили и могат да бозаят от всички, но накрая освен, че се оляха с претенциите, избраха грешния и покровител и си платиха. Същите сърби, които са завлекли Македония и Западните покрайнини, които нападат България в гръб след Съединението и изменят на съюзника си в балканската война.

Не съм чувал Западът да се е намесил, или дори да е изразил протест, докато сърбите са избивали българи, или дори когато турците или гърците са избивали българи! Но щом сърбите са обвинени, че избиват мусюлмани, веднага САЩ и НАТО се намесиха, и започнаха да бомбандират Сърбия! Изглежда, Западът няма нищо против да загиват славяни и православни, независимо кой го прави, и винаги са готови да помагат за това! Поредното доказателство за това е конфликтът в Източна Украйна, където подкрепяните от Запада укрофашисти се опитват (засега безуспешно) да извършат етническо прочистване на руснаците там!

Модератора, това, че си позволяваш да триеш моите коментари, аз го приемам като признание и комплимент! Защо истината ви плаши, вас, дето се преструвате на българи?

Тези от българите, пишещите тук, които твърдят колко добри са сърбите и че са техни братя, нека да кажат, съгласни ли са тогава със сърбите, че границата ни с тях трябва да преминава по р. Искър, както и че българите в Македония (цялата) в действителност не са българи, а "южни сърби"? Защото сърбите, подкрепяни от "брата" Русия, искат точно това! И много е жалко, че един ужким божи раб и служител, какъвто е сръбският глава на църквата, оправдава един убиец!

Какво искат сърбите, е едно. Какво казваш ти, е друго. А каква е истината за Серебреница, е трето.

Пиша това, което го пише и в учебника по история, но то само в случай, че си българин, а не сърбин или руски трол, пишещ от Ленинград. По-добре си урегулирай простотията и невежеството!

Какво общо има това с натопяването на Младич? и ... Колко трябва да получи Тони Блеар за епроветката с пудра захар? Колко човешки съдби и са му на съвеста? Колко трябва да получат всички, дето унищожиха цели държави, а сега насочват джихадистите, с цел унищожаване на цял континент? Колко получиха, убихците на цивилни хора, пазещи мостовете в Сърбия, като ги разрушиха?

А, много, много общо има. Ако не друго, поне издава начина на мислене сред голяма част от твоите "братя". Обяснява и защо този главен сръбски поп е готов едва ли не да канонизира един масов убиец. И още много тайни стават явни.

Даа, "дело на дявола"! Абсолютно точно определение на сръбския патриарх, само че дяволът си има имена, тъй като в действителност масовите убийства в Сребреница и Сараево са извършени от организираните и поддържани от САЩ и НАТО ислямисти, досущ както и украинските нацита и снайперистите убийци на киевския Майдан. В нета може да се намери достатъчно информация и свидетелства на достойни и честни хора, от която да се направят логични изводи за действителните извършители, така че в скалъпените истории и пропагандните лъжи срещу Младич, на които се основава престъпното решение на този фалшив Хагски трибунал, могат да вярват само зомбирани и лишени от способност за мислене промити мозъци,: "...Командващите съюзнически военни в Югославия откровено бяха казали истината, но им бе наредено да мълчат. Генерал Майкъл Роуз бе доказал, че смъртоносните изстрели в Сараево не може да са били откъм сръбския лагер, а са от заетите от мюсюлманите позиции, които обвиняваха сърбите..." Из публикация на френския бригаден генерал Пиер Галоа от 19 април 2006г. в канадския Мондиализасион, озаглавена "Това, което крие Международният наказателен трибунал за бивша Югославия" ("Ce que cache le TPI pour l'ex-Yougoslavie", Par Général Pierre-Marie Gallois, Mondialisation ca, 19 avril 2006).

Един достоен човек да каже истината! като вчера си спомням какви манипулации по медиите бяха тогава през 1995, каква промивка на мозъци!!! Великите сили (разбирай САЩ и Зап. Европа) бяха решили да унищожат Югославия и да натикат сърбите в миша дупка за то, че са словяни, православни и НЕПОКОРНИ като назе например!

Даа, а продажните ни политици дадоха коридор за да бомбят Сърбия!

Този "трибунал" скоро ще отиде където му е мястото - в АДА, заедно с всички "съдии"! Защо Карла дел Понте тихомълком беше отпратена в "пенсия"? Защото започна да разследва "миротвореца" Хашим Тачи!?

jingiby

Сърбия призна всички проведени референдуми за независимост в републиките на бивша Югославия. Затова тя не нападна Словения, Хърватско, Босна и т.н. след като те обявиха независимост, а ги поздрави и призна. В знак на неблагодарност те я нападнаха и то едновременно. Така учат мурзилките, др. Путин и сръбския антипатриарх...

това е офицялната позиция от козяк!!!!!!!!!!!!!!!!

Тцъ! Бъркаш Козяк с Кремъл. Ама то сигурно щото пишеш от Београд...

Да убиеш когото и да било е дело на Дявола, защото Господ е казал "Не убивай". Да осъдиш когото и да било също е дело на Дявола, защото Господ е казал "Не съди, за да не бъдеш съден", да отмъщаваш за каквото и да било е също дело на Дявола, защото Господ е казал " Не отмъщавай, аз ще отмъщавам вместо теб".

Който е вършил престъпления, да бъде така добър да си плати. А престъпление е това, което може да се докаже. Друг въпрос е, че за някои искат да го доказват, а за други не искат. Това не е основание всички да останат ненаказани. Няма значение дали е Младич или Старич - знаел е какво върши. За това което е свършил се полага това, което му е отсъдено.

Според теб само сърбите са вършили престъпления в Босна, мусюлманите и техните покровители от НАТО са се занимавали само с благотворителност!

просто исках да кажа, че съвески войни са разстрелвали 40 000 полски мъже в Катин. Но знаят ли младите кои са съветските войни - от Марс ли са паднали. А да кажа руснаци са разстрелвали - не е вярно. Младите знаят ли що е то Съветски Съюз

Дали?!

и каква е картинката ? косово е страна , израел е страна , а палестина не е страна ... ха ха ха

Айде, сега пък, на Хашим Тачи нобела, да му го връчат, за мир.

само защото англичаните убивали вързани хора - не знам къде и кога - моя слаба обща култура, но щом Верешчагин ги е рисувал, той е рисувал и изнасилванията на турците след Априлското въстание., значи там някъде. И сега да се избиваме щото и американците бият негрите . гадни злобни комуняги - нямат уважение към човешкия живот - само към парите.

бомбените килими в Корея и Виетнам бяха хуманно прочистване!

И бомбардировките над Сърбия с "обеднен" уран също!

знае ли някои как се е казвала Русия след 1918 г. до май 1909. Младите не знаят - Русия беше мръсна дума само - Съветски съюз - това беше Русия. Сега никой не знае що е това Съветски съюз - а знамето тогава беше -кърваво червено. Сега си върнаха старото национално знаме и името Русия.

ПИПО

Уаууу...

Каква Русия те гони бе, това е тема за Ген. Младич! Тогава ако тя се беше намесила както трябва-сега Югославия да си я има! Ама Елцин излезе същия путьо като Горбачов...

Който защитава престъпници също е престъпник, па макар и главен поп.

А САЩ и НАТО какви са, след като Ал Кайда им беше съюзник в войните в Босна и Косово (както преди това в Афганистан)?!

Британския генерал Майкъл Роуз - бивш командващ на умиротворителните сили (UNPROFOR) в Босна и Херцеговина, заяви, че заместник-председателят на мюсюлманския президиум на Босна и Херцеговина - Еюб Ганич, "организира тайна полиция, която водеше снайперистки огън по трамваите в Сараево". Целта била да се обвинят сърбите пред световното обществено мнение, че убиват мирни жители и така да се даде "правилен материал" на световните медии. С цел да предизвикват сърбите да продължат обсадата и така да бъдат представени като агресори в очите на световната общественост, властите в Сараево отказвали да го обявят за демилитаризиран град и да изведат военните части от него. Според генерал Роуз "в един момент през 1994 г., след американците обучиха и въоръжиха тяхната армия, мюсюлманските власти в Сараево отказаха да продължат процеса на преговори и умиротоворяване на ситуацията. Те сметнаха, че ще е в техен интерес бойните действия да бъдат продължени". Адвокат Лукич попита: - Искрено ли желаеха мир лидерите на босненските сърби? Генерал Майкъл Роуз отговори: - Да. По този начин висшият британски офицер потвърди показанията на други свидетели, според които "генерал Ратко Младич вземаше отговори и разумни решения. Тези решения спасиха населението от масови кръвопролития".

На някой хора не са им харесали свидетелските показания на британския генерал. Явно влизат в противоречие с картинката, която са им нарисували в главата т.нар. "медии" на т.нар."международна общност".

Прави са сърбите. И ние смятаме Гитлер за национален герой.

да живее. Само комунисти застрелват така завързани хора с куршум в тила. Гледах по телевизията - също като разстрела от храбрите съветски, т.е руски войни в Катин.

дрисня соросова, нагличаните разтрелваха в Индия вързани хора с топове. Когато Верешчагин нарисува картина на зверството, нагличаните я купиха и унищожиха. Комунисти, а??

vasil

Тия разстреляните в Индия са избивали и цивилни британци,вкл.жени и деца.Британците не са ги разстрелвали с топове за кеф,а за сплашване на останалите като тях,които не плашели,че ще умрат,а че тялото им няма да остане цяло след смъртта.А картината на Верешчагин си съществува..

Само глупости гледаш по телевизията. Вземи си отвори очите!

Ем, той Бжежински що още деветдесетте години каза, че новият враг номер 1 на "запада" е православието. Справка: Сърбия, Македония, Украйна, Грузия, Армения, Гърция, България... Русия, разбира се и най-вече... да се готви Молдова... после е Белорусия. В Ирак и Сирия ИМАШЕ милиони християни. В Ливан до шестдесетте години са били 90% християните. Сега са 10.

православието е основната заплаха за глобализацията!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като смята така, патриархът да си го канонизира и да му закачи иконата в офиса си!

Сърбите като говорят много що не кажат къде са "зверствата" на другите? Сръбските зверства ги знаем.

Те го казват на много места . Не го премълчават, но чете ли уил нещо друго освен "независимата" преса?

"Знаеш", кот ти пуснат по "медиите" на "международната общност". Същите медии, по които "ромите" в България от години се борят срещу "дискриминацията" за "права и свободи", за образование...

ПИПО

Шефер Халилович, Насер Орич и още много други. И апропо, клането в Сребърница не беше точно така както ни го представят.

Да убиеш 7000 мъже и момчета в Сребреница е дело на дявола!! И то невъоръжени. Няма как да се каже по друг начин.

А какво е да убиеш 7000 мъже и момчета в Сребреница, и да обвиниш друг!?

Който е ходил в Сараево още може да види дупките от куршуми по сградите. Да избиеш 10,000 човека - невинни деца и жени - това е дело на дявола. Но очевидно и в сръбската църква са ченгета като в нашата.

Когато си на фронта ти неможеш да разсъждаваш кое е хуманно и кое не! Нима има хуманни убийства! Вината е във виновните за войната а не на тези които са на фронт.На фронта умират и от двете страни. Какво е определението за мирни и невинни във един военен конфликт!