Евродепутати протестират срещу македонски филм, свързан с България

Евродепутатите Евгени Кирилов, Андрей Ковачев и Станимир Илчев изпратиха писмо до еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле във връзка с манипулации във филма „Трето полувреме”, сниман в Скопие.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македонците са открили топлата вода, македонците са стъпили първи на луната, македонците са построили китайската стена и слънцето свети само заради македонците ......

По-добре една мразеща ни Македония отколкото една съсипана и банкрутирала Република Македония, разпарчатосана със сигурност между Албания, Гърция и Сърбия, безвъзвратно мъртва за БЪЛГАРСКАТА КАУЗА. За мъртвия, надежда вече няма. Не трябва да се позволи унищожението и асимилирането на поредната Българска територия, подобно на Северна Добруджа, Южна Тракия, гръцка Македония, окупираните от Сърбия покрайнини и други за които вече е забравено.

Омразата в Република Македония към България е жизнено необходима за тях. При едно стопляне, дори само нормализиране на отношенията с нас , Македония ще бъде ликвидирана от Великите сили пряко, или чрез някои от техните марионетки, Албания, Сърбия или Гърция. България няма да бъде в състояние да я защити. Да си спомним кой евакуира с автобуси обкръжените албански банди в Арачиново, с чие благоволение бе създадена македонската нация и как повече от 50 години Европа безучастно наблюдава гаврата с българщината в Македония, в битка срещу кои армии са загиналите българи от вече заличените военни гробища /с едно две изключения/ в Република Македония. България дори не успя да защити една борбена Българка, Спаска Митрова, от гаврата спрямо нея, за това че смело заяви -Аз съм Българка.

Крайно време е! Гърците постоянно защитават интересите си от тъпи посегателства, нашите политици все още гледат с насмешка, че масата "исторически" личности на македонците са си българи. Днес тъй - утре тъй - те започнаха определено да си вярват!!!!!!!!

Филмът е копродукция с участието на чешката филмова студия Барандов и има бюджет 3 млн. евро, като половината пари са осигурени от правителството на Република Македония. Интересно е участието на фонда "Холокост срещу евреите от Македония" и Македонската еврейска общност.

Извинете, Вики -- позволете да насоча интереса Ви към детайлите (в скоби) на коментара-ми по-долу ; Едно скромно проучване би Ви убедило за какво говоря .

За сърбетата си прав...но я виж кои хубави хора са спонсорирали този македонски филм...и надявам се да ти светне лампата за много други неща...

Това е исконна истина, че кучето играе според тоягата, но по-надолу от твоя коментар има зададени едни въпросчета на вниманието на нашите политици!...Първо на тях трябва да отговорим и след това да заиграе дървото...

да знаете несто за драмското и охридското въстание? ами там окупационните български воиски са избили много хора,които са протестирали сресту окупационната българска армия.

Как мога да гледам филма , за да си кажа мнението . Защото не може да лаем след другите кучета без да знаем защо.

Планирано е да бъде завършен през 2012 година. Привързаността на футболните запалянковци на Македония към любимия отбор е представена превратно като проява на антибългарски сепаратизъм, антифашизъм и македонско национално чувство. Борбата на футболния отбор Македония (Скопие) е представена като борба на македонските патриоти срещу българските фашистки окупатори. Съгласно старите югославски стереотипи, българите отново са представени като фашисти и зверове-окупатори. Филмът спекулира с трагичната съдба на депортираното еврейско население от Македония и Тракия, при което като нацисти са представени по-скоро българите, отколкото самите немци. Недвусмислена антибългарска насоченост.

Бих излязлал на митинг-подкрепа относно протеста на българските евродепутати. Те дават тон, а ние трябва да викнем, за да ни чуят добре в ЕС!

Успех на тези истински Българи, направили протеста ! ( И внимателно четене на регистрациите на цитираните финансиращи структури -- не само у нас крадецът вика "Дръжте крадеца !" ) ----- А на вниманието на всички -- Шуми Марица !

Ако това е вярно, мога само да подкрепя господата Евгени Кирилов, Андрей Ковачев и Станимир Илчев! И да им пожелая успех в това справедливо (макар и закъсняло) начинание. Темата е важна, моля медиите да ни държат в течение!

Ха! Имало и българи сред евродепутатите!

Да хапват дебелия прът!!Имам ходене до македонИЯ тези дни и, ако някои макич се осмели да ме обиди или поругае ще потъпча собствените му правила в "собствената" му "държава" пък да видим какво ще стане..Много кофти история разказва момичето по долу, възползвали са се защото е момиче.Това ако ми се случи на мене ще им рипам по митничарските фуражки още преди да ми е дръпнал слушалките от ушите...

На тия катъри България трябва да им играе по нервите. ЕС да го гледат през крив макарон!

Както казва народа - "На зло куче - зъл прът". Бий за да те уважават - това е единственото решение на македонския въпрос. Всичко друго е чиста загуба на време и пари.

А НА ЦАР БОКО ФОН ТИКВЕШ СРЪБСКАТА ПАЧАВРА ЛЕПАТА КОБИЛА МУ ПОДПЯВА НА УШЕ ДА ЕБАВА БЪЛГАРИТЕ ОТ ПОКРАЙНИНИТЕ, ДА ПОМАГА БЕЗПРИНЦИПНО НА СЪРБОЛЯТА ДА СЕ НАМЕСТЯТ УДОБНО В ЕС, ЗАДА МОЖЕ ПО-ЛЕСНО ДА НИ ЕБАВАТ И ДА ПОДКОКОРОСВА С МЪЛЧАНИЕТО СИ МАКЕДОНСКИТЕ СЪРБОМАНИ, ЗА ДА МОЖЕ И ТЕ ДА ВЪРШАТ РАБОТАТА СИ НА МЕКЕРЕТА НА СЪРБИТЕ ПО-УСПЕШНО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И В ПОЛЗА НА СЪРБИЯ. АМИ, НЯМА КАК ДА НЕ Е ТАКА, ЩОТО СРЪБСКАТА МАФИЯ ЗДРАВО ДЪРЖИ НА КОМПРА МАФИОТ БОЙКО И ЩЕ ГО ДЪРЖИ, ДОКАТО НЕ МУ ДУХНЕМ ПОД ОПАШКАТА. а ПОСЛЕ, САМ БОКО СИ ГО КАЗА, ЧЕ С НЕГО Е СВЪРШЕНО. СОРИ, НО ТОЙ ГО ЗАСЛУЖИ СЪДБАТА.

Така ще е, докато управляващите си траят и не им дигнат червен картон - за макетата сърбомани ЕС през крив макарон

И да допълня: Не се ли чудите защо бълг. политици проявяват такова несамоуважение и липса на достойнство пред тези македонски провокации вече толкова години?! Причината не са македзонците, 'щото те не значат нищо за никого, а и най-много да отнесат дървото, когато се оливат , както в моммента. Коя е силата, от която бълг. полтици се страхуват, че ако водят достойна нац. политика (в случая с тези македонски мекерета), ще им бъдат дърпани ушите?! 'Айде сега Кънчо Стойчев (който снощи хлевоустеше в предаването на онзи Дългия шоумен) да вземе отношение и да се изкаже компетентно!...

Крайно време е да им се обърне внимание от страна на психиатрите на македноците , щото вече много пъти повтарят лъжите си и ше вземат да станат истина !

Политическите кретени от Македония ( разбирай метните комуняги), продължават да си разиграват безнаказано коня. Ние ( България) вместо да им ударим по масата само им се мазним. То не бяха безвъзмездно дарени танкове, то не беше първото признание за македония... стотици ! ! ! Погледнете какво пряви в това отношение Гърция ?!?!? Не е съгласна с името Република Македоня и толковя ! ! А, ние продължаваме да лижем задниците на македонските комуняги...

И в Македония истински образованите хора много добре знаят историческата истина,ама си траят ,защото ги е страх от репресии.навремето на тези,които се българееха не им разрешаваха да учат висше образование.Стимулираха сърбеещите се по всякакъв начин.

Най-после лъсна истината кой всъщност стои зад македонските напъни да пренаписват историята на Балканите и да създават "македонски" език. бълг. власти трябва официално да поискат обяснение от тези спонсори на въпросния филм, а не да се занимават с тъпите и продажни македонци...

Когато,сам не знаеш,как да накараш хората да те уважават,се сърди сам на себеси.Кой ни накара първи да признаваме тази измислена държава?То не бяха подаръци под формата на военна техника-респективно танкове и гаубици,то не бе подкрепа в ООН то не бе дупене във външна политика,то не бе гробно мълчание от страна на България при извършванетона какви ли не дивотий от страна на тези смешници,като-пример поругаването на гробовете на загиналите там Български войни и ред други знайни и незнайни простотий.Е затова Гърците ще са винаги добре-защото им плюха в лицето и показаха характер а ние ще подсмърчаме и все ще хленчим !

Макебургер в Македоналдс хапни, голяма дума не казвай!

Такава държава Македония няма и докато не изчезне от картата на Европа, ще има спекулации. На тъп народ много бой трядва за да влезе в релси.

Преди години ми се наложи да мина през Р. Македония за да отида в южна Сърбия, където живеят мои роднини. Бях студентка първи курс и си четях лекции в автобуса, имах и слушалки, слушах същите лекции,но от МР3-то ми. Дойде границата и аз най- уважително си свалих слушалките. Мина бг граница и се качва Мак. митничар полицай, погледна ме взе ми лекциите и започна да ги къса. Каза ми, че пропагандирам Българския език в Р. Македония. Взе слушалките и почна да слуша, лекциите ми по История. Свали ме от автобуса с целия ми багаж, вкараха ме в една стая и ме накараха да се съблека чисто гола. В стаята имаше и мъже.Какво им бях направила АЗ, кажете ми какво?А лекциите ми бяха за РЕНЕСАНСА ?

по време на Ренесанса,Македония е била една от най-развитите Европски държави.Тя е дала на свето известните писатели,художници и скулптури.......Ама вие си ги знаете.

Скоро ще те нагъне абсистенцията ! Коката нагълъбчето нема да те огрее ! Сменяй дилара , или по добре ходи си при македноските девойчета зад граница !

Tе и сега правят подобни глупости. Аз по- миналата година се излъгах да отида на гости на приятели в Скопие за нова година. Първо в банките ми отказаха да обменям пари с български паспорт! След това на тръгване не искаха да ме пуснат да се върна през границата...трябвало да имам някаква регистрация в полицията всеки ден ...глупости на търкалета. Бях в компанията на други чужденци от Европа та те като се разкрещяха ме пуснаха. Нито аз, нито приятелите ми бихме стъпили отново там. Нормалните хора са ок, но правителството и институциите им са направо фашисти. Мразят и българи, и гърци, и сърби...а бе всички. Учудващо е , че казват, че по-турско робство били по-добре. Иска им се да са роби....Изкукала работа.

Малко преувеличаваме нали?

аз лично не преувеличих нито дума, дори спестих много, а между другото имам подаден документ вав ваншно министерство номер: 98871/6/2005. та историята заваршва с извинение по телефона на консула им, на когото затворих телефона !!! не с ам нито проститутка за контингента в косово, нито муле !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Знаеш ли, за кое преувеличаваме, че се мислим за нация. Кое точно те съмнява за да ти дам цялата документация по случая от МВнР???? Да ти кажа, по въпроси, които не си подготвен недей да се изказваш.

Браво , но позицията трябва да бъде още по - остра и ПОСТОЯННА ! Не може в 21в. , век на комуникации да се ПРЕИНАЧАВА И ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯ ,истината за която е известна на всички сериозни учени по света ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ОТКРИТО И БЕЗ ЗАОБИКАЛКИ ДА СЕ КАЖЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ , ЧЕ В В МАКЕДОНИЯ ЖИВЕЯТ МАКЕДОНЦИ ,КОИТО БИВАТ АЛБАНЦИ И БЪЛГАРИ /подвластни на комунизма и сръбската идеология - Ст. Новакович и Гарашанин и Коминтерна/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Има и други етноси ,но те са изключително малко ! Попитайте ЕП, защо все още има депутати /предполагам слабо образовани или подкупкни/ ,които продължават да подкрепят едно ПРАВИТЕЛСТВО ПОДВЛАСТНО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ и това ли е съвременна Европа ! Нали всички се борим против това раково образувание ,което преобърна живота на хиляди хора !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Преди около 60 години слушах радио Скопие на едно малко радио "филипс" и разбирах всичко, което се говореше - само вместо "ще" чувах "ке" и питах родителите си защо македонците говорят български...Сега като слушам македонска реч чувам много сръбски думи и не разбирам всичко...Македонците претендират,че и азбуката била тяхна а в същото време пишат на латиница :)

този филм е ярко пътвърждение, че македонците са на 100% българи.Само българи може да застанат с цялата си омраза срещу българи.Когато при други нъроди е имало междуособици то е било за да се интегрират аще повече, а ние за да се разделяме още повече.

"НАРОД" се пише с А, а не с Ъ! Грешката напомня за Ламбовото "ЗБОГОМ" и дори и да е неволна, говори за ниско ниво на грамотност.