Мая Манолова с проект за мажоритарна изборна система

На 21 ноември, омбудсманът и представители на инициативния комитет за провеждане на Националния референдум ще внесат в НС проект за промени на Изборния кодекс.

Обратно в новината

Коментари - Мая Манолова с проект за мажоритарна изборна система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пирова надежда

МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ - ВЕДНАГА

Ей, как се обръща палачинката. Когато бяха протестите през 2013 г., БСП назначи комисия в НС да промени изборния закон - шеф беше Мая Манолова. Тя направи всички възможно да не влезе предложението половината депутати да се избират мажоритарно. допуснаха само 30 души сега вече тя предлага изцяло мажоритарен проект! Брейййй!

С нетърпение очаквам новия избирателен закон, който да обори стария избирателен закон, написан от Мая Манолова.

ПОРЕДНОТО ОТИГРАВАНЕ, УРОЦИ ОТ БРАТЯ ГАЛЕВИ

ври и кипи, а тази женица пишман юристка тръгнала по акъла на чалгарите, дето едно свястно предаване нямат, абсолютно изчерпани със старите вицове и пошлите шегички.

За първи път Кунева да каже нещо адекватно.Сценаристите и "независимите" социолози са ясни,само на "суверено" май не му е ясно какво точно е гласувал!

Кунева и РБ не подкрепят мажоритарния вот, щото няма да вкарат и 1 човек никъде. Те имат 5% подкрепа.

поредната властитутка, купила си длъжността

Най новата чалга певачка: Мая, кюстендилският славей. Ако тава е резултат от референдум - нека хората си кажат думата по тоз "проект".

Учудвам се как е възможно да се подведе до такава степен по толкова евтин популизъм с този референдум иницииран от едни лаици взели се на сериозно. Аз също се подведох и гласувах за референдума с надеждата ,че ще има диспут и компетентните специалисти ще разяснят и приемат най добрият вариант. Сега се спекулира с моя глас и се парадира ,че "народът искал това". Почти всички мои познати също съжаляват че са гласували. Недоволството на хората беше яхнато от един главозамаян шоумен-милионер: "Всички политици са некадърници, трябва да ги уволним, да им вземем парите и ние да ги назначаваме". Въпросът е кои "НИЕ" ? Може би всеки местен тартор ( мутра или бизнесмен) ще определи своя депутат? Освен това ако изборите за референдумът не бяха заедно с изборите за президент едва ли щяха да гласуват повече от 50-100 000 човека. Чувствам се измамен и непрекъснато се говори от мое име, че и аз съм искал това като част от "народа"

Майчето събира подписки за мажоритарни избори с поставени фондацийки дърпани от червени диригенти. Каузата е важна и историческа, щото при десет загубени избори поред столетницата може да иде на боклука, ако не си бетонра втото място с мажоритарни избори.Още 2012-2013 Майчето плаща на палаткаджии уж независимите " равни пред закона" и на други бсп креации по 30 лева лева за подписи за изборни промени, но не събра и 20 хиляди подписа. Племенничка на добри джуров още си тъси парите от майчето за тази акция. Като не успя поръча на Чалгун и той подкара работата , както си трябва с чалга всеки делник по час от една година обработка на матряла и пак не успя. Сега заплашва да влезе в политиката ако не стане каузата на Майчето.

Майо, Майо, сега разбрах защо ти викат сестра Галева. Само не разбрах защо Найденов се подлъга по теб... Ама то краставите магарета през 9 баира се надушват, та и ти Ангел и Найденов теб! Найде те! Срам си ти. Срам за нормалния човешки разум.

ПРЕТРЕПИсоросояд спасиРОДИНАТА!

Добре де, никой ли не вижда как ГЕРБ и БСП/ДПС си подават топката под добронамерения поглед на задкулисието? Голям, но рядко бездарен театър ни се разиграва.

Така е. Не е ясно обаче, къде е автентичното дясно в цялата тая схема? Липсва! А защо не се появява, създава, заявява, излиза на сцената и разобличава - няма отговор. Или всички окончателно вече са отровени и претопени или задкулисието е толкова мощно, че ги потопява в зародиш...

И когато турция си назначи областните управители в шестте федерации, мажоритарно, като променят конституцията ни и България по територия намалее наполовина, турския стане официален заедно с исляма, излезте и пак подкрепете референдума на учиндолския урод! Там ще има въпроси като Съгласни ли сте българския народ да бъде изтребен по по-бърз и по-безболезнен начин? Подкрепяте ли национализация на всички банкови влогове, пенсионни осигуровки, лични партиди, лично имушество, движимо и недвижимо, яхти, цървули и всичко по средата? Подкрепяте ли безплатния каторжнически труд за всички, включително и децата, за да не стоят без работа и да не мислят за глупости? Подкрепяте ли въвеждането на смъртното наказание, като прилагането му да става и за най-дребните нарушения, като пътуване без билет, без винетка, без платен акциз и ДДС, или при неплатен фиш? На колко от тези въпроси ще отговорите със ЗА, а??????? Разбира се, никога мафията няма да ви предложи безплатно въпроси като За или против концесиите сте? За или против чуждите ЕРПта? Да бъде ли изгонена Веолия? Да бъде ли разстрелян Бай-Хуй и други полит-проститутки? Да бъдем или не членове на сатаНато или ЕС или други? Да бъдат ли допускани нелегални талибани и мигранти в България? Нееее, това безплатно никой няма да ви го даде, безплатно е само сиренцето в капана на мишката, нали!

Манолова ли? Тази дето вкара прословутия лобистки член 417 в НПК, с което даде пълни права на банките и топлофък над гражданите, узакони ЧСИтата да тероризират народа без да е имало съдебно дело! Тая проклета гад справи ли се с ТоплоФЪК, с ЧЕЗ, с Веолия, с ЕВН, ЕнергоПро, с мобилните оператори Ментел, Свиваком и Грабул, та тръгнала разбирате ли, да внася законопроект за мажоритарен шит! Цяла година с мажоритарния шит ли си се занимавала, вместо със защита на потребителите ма??? Този законопроект не е курсова работа на студент, че да се пише за един пет следобеда!!!!!!!!!!! То е ясно на всички, че работите за ГРОБСП+ДПС и ДОСТ, заедно с урода учиндолски. Домакинът на Гоце, Бай-Хуй, Цецо, Пръмова, Доган, Сатанишев и подобна сган. Само разстрели ще ви оправят вас. Ама не вашите, а разстрели на децата ви!!!!!!!!!!!!

за измишльотина е това омбудсман?А пък Мая единствено цели да се хареса някому и ще допринесе за доста поразии.

......

Успешен ход Майче. +++++++++++++++++++++++++++++++++

или си човек или си комунист, не чакай те нищо добро

Тая пък комунистическа тъпанарка е точната доза за формирането на тъпанарския отбор на Учиндолския "славей" Слави... И за добавка Мира Янова и не знам си коя по кой си мъж, та и ченгето от ДС Валери найденов за "мъжки" аромат...!!!!!! Напънали се мишките и родили какво... ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО...

омбудсмана може ли да внася законопроекти?тя депутат ли е?изобщо що не си гледа омбудсманството че има толкова проблеми в тази държава?

колко прибра от Бисеров? Колко ти дават сега за поредния фарс?

Къде бяхте г-жо Манолова?! Правителството потъпка свободата на гражданите!?+"%= Пръстов отпечатък се взима от ПРЕСТЪПНИК?! Нима хората имащи нужда от лечение са престъпници! Това, че един ПРОДАЖЕН МИНИСТЪР, подаряващ лекарства не става за нищо и Вие не направихте нищо, в подкрепа на конституционните права на гражданите на РБългария Ви прави излишна? Върховният административен съд спря дейстието на Наредбата за прием в лечебни заведения с пръстов идентификатор

АЛФА-телевизията на истината

Чудех се, защо точно Мая Манолова беше предложена и избрана за Омбудсман. Не ми се връзваше в алгоритъма, на мафиотските врътки ГРЕБ-БСП+ДПС(ДОСТ) и т.н. Но сега ИЗПЪКНА РЗОРЛИВОСТТА Бай Х*йова: - 2013.04: Пчеличката Мая бе в началото: Като Морозов застана на амбразурата и скалъпи Избирателен кодекс, тотално неразбираем, дори за избраните да го прилагат. Там, в насипен вид бяха упоменати всички желания на протестиращите. Изброени във вид, неподлежащ на реализиране; - После се включи "Президента" (отрочето, което го практикува безсмислено последните 5 г.); пак не стана. - Слави и екипът му ги окастри (Исканията на протестриращите) и ги предстви за референдум, във вида на скопен евнух. Защото няма смисъл да кажеш "А", когато не си посочил пътя към буквата "Я". Въпреки това, народа пак го припозна. И го подкрепи. - Но не и за ПЛУЖЪЦИТЕ-МАФИОТСКИ. Които хем го приеха - хем го пратиха на Конституционен съд. И той хептен го скопи. Ама кой да каже на родния Конституционен съд, че Референдума означава, че Народът Иска. Кой и как ще го приложи, е въпрос на Решение на Народното събрание. Няма Искане на Българския народ, което да е противоконституционно, ако имахме демокрация. А ако има, то значи, че трябва да се СМЕНИ (не да се промени) КОНСТИТУЦИЯТА. Защото Законът е създаден за да осъществи Волята народна, а не Народът да е създаден, за да се подчинява на нечия Конституция. т.е. вечният въпрос: "Кое е първичното? Яйцето, или кокошката?" Конституционният съд реши, че това е Кокошката = вторичното. - И сега е финалът: ---Политиците не успяха да утрепят народната воля ---И отново пускат Троянския кон... С умишлени изкривявания на разбиранията на Българския народ. Кои са те, конкретно? To be continued... -

А ако бяха гласували всичките 6834 хиляди гласоподаватели, тези с положителния вот щяха да са само една трета, ама явно математиката на чалгаджиите и на омбудсманите е по-различна от моята.

Имам КАКВО ДА ВИ ПОКАЖА... Идва ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ! Заповядайте в УРНИТЕ...

Мая Манолова и проект? Много смешен виц разказахте, дир.бг

Точно Мая Манолова ли бе? Тя е известна с прокарването на закони в интерес на всеки друг, но не и на хората. Тъкмо реших, че се е поочовечила. А Пръмова пищи на умряло, защото при мажоритарна система ще гледа публичния дом, пардон, парламента, само отвънка.

1. Станишев, Манолова и Нинова направиха Делян Пеевски шев на ДАНС. 2. Малко по късно, пак с дейното участие на Станишев, Манолова и Нинова, направиха Волен Сидеров председател на парламентарната комисия по ЕТИКА! 3. Народното събрание избра Манолова за обудсман?! 4. Сега отново Мая Костинбродска-Галева прави проект за мажоритарна изборна система?!

А Бойко Борисов направи Делян Пеевски "сакъ" авер - съдружник!Крадат здраво за благото народно!

БСП иска да гласуват само закрепостените българи. Те са им изборната хранилка. Уседналите са им изборната база. Напредничави мобилни хора с бизнес - не са хората на БСП. Именно за това БСП при всяко свое управление постига криза, а при всички постига и икономически спад, ако успее да си изкара мандата. Ужас са и българие в чужбина, които им вадят очите, понеже виждат по-добре от тях, живеейки в нормални общества и виждайки разликите с посткомунистическия кенеф.

Сестра Галева пак ще прави изборен проек. Чудя се как разрешаваме на вълкът да пази кошарата?

Лъжеш като дърта циганка!Каква истина?Оплютага "тройна коалиция" единствена свърши нещо свястно - приемане на България в ЕС, нито Костов , нито Царя успяха - само подаряваха ,подаряваха народни блага!След тройната коалиция дойде най-крадливия Бойко Борисов и неговата орда!

че и в чужбина хиляди българи гласуваха за комунистите с руското знаме и лика на Путин на гърдите си!Пишман патриоти и националисти!

Не си седна на задника това рядко!

Никаква мажоритарна система, защото ще получим 240 олигарси, или 240 мошеници, или 240 братя Галеви, или 240 цар Кировци, Марешки, Боковци, Цецки, Цветановци и все така до края! А пчеличката Мая да не се хваща на въдицата на Дългия, защото той си е чисто мекере, нищо че се крие зад патриотични фрази! Писна ми да го гледам вече има няма 20 години като ментор на българското общество! Чия е БТВ и кой е всъщност Слави? Едно подставено лице, което изпълнява чужди поръчки! И без него има достатъчно помия в българското общество! Не бива да се допуска и той да се прави на политик, пардон "политически елит"!

Фактически те искат нестабилност. Да става промяна , да няма стабилност, защото като се запознае човек с работата си и е по лесно и е по успешно. Те не искат успех за България. Те искат безредици и да крадат.

България на чалгаджиите

Това е противоконституционно от улицата да се променя избирателната система. Избирателите на БСП ще са послушни крадци, а Борисов не може да намери толкова марионетки и влизаме в спирала на нестабилност и управление на БСП.

И кои са го писали, и кой им е плащала и изобщо голяма мъгла! ХАХАХА ХА ДА ВИЕ ЧЕСТОТИ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА Е КРЪСТИМ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ГЛУПЛАНДИЯ!

Пчеличката Мая пусна отровното си жило и убоде най-вече бившите си съпартиици защото не я предложиха за президент(и правило , нея нямаше да я изберат). Учудваме поведението на БСП те не осъзнават ли ,че мажоритарния вот е пагубен за тях, а и за страната от такъв вот ще се облагодетелстват ГЕРБ, ДПС и местни величия като Марешки, Алексей Петров , Ценко Чоков, Ковачки и др. а и евентуално партията на Местан. Реформаторите , колкото и да не ги одобрявам този път заемат правилна позиция. Знайте, че ако това нещо се приеме ще стане много по зле. След като сме такива демократи защо не направихме референдум за смъртното наказание, гей браковете, за абортите, бежанците и т. н. в Цитираните избори в САЩ имаше подобни въпроси, а и между другото някой питали ни за членството в ЕС и НАТО.

Е, някой вече съмнява ли се чия подлога е Трифчо, щом другарката Мая го е взела под крилото си?

А бе по-вероятно е, тая да е взела под крилото си някоя тлъста пачка от Славчо.

и парата, погледнете каква точно е свършила като бомбусман и ще разберете за кого работи. Чакайте от Мая нещо да свърши за народа хахаха! Възхода на Мая Манолова започна към 2009-2010 г. тогава тя взе да се чува заедно с Курнелия Нинова. Явно определена група хора с големи ръководни способности ги бе сложила в конкуренция за да се види оя от тях какво ще покаже. Мая имаше голямо желания, я министър, я председател на НС, председател на БСП но явно неможа или не я харесаха и сега Мая хем ще върне на БСП щото и биха къча, хем ще намаже една голяма пачка. Жената все пак е хубава иска подръжка, обича да се глези. Само че Майчето не осъзнава в каква посока води България, накрая няма да може и на гробовете на роднините си цветя да поднесе. Майчеее к...........

Че откога омбудсман се занимава със законодателство, може ли някой да отговори????? Това кречетало веднъж му ядохме т.нар. изборен зако, сега иска да продължава.........защо не си гледа службицата, която Борисо й отреди??????

Само каква двойка са тия двамата...Слави и Мая...Господи докога ще ни наказваш ?

глутница червени другари

ПАК ПОКАЗА КОЛКО СИ НЕЗАВИСИМА !!! ЛОШОТО Е,ЧЕ И РАДЕВ Е СЪЩИЯТ !!!

ПРЕТРЕПИсоросояд спаси РОДИНАТА!!!

Чудех се как ще ни "нагласят", но вече знам ;)) Слави Трифонов и Мая Манолова определено са добър отбор - тя почтена и мислеща за народа, той независим и осигуряващ нужната енергия за промените. Сполука за България!

E, напиши поне една добра дума за МегитУ Кунева, де - тя е от "правилно разсъждаващите по темата";))

Хахаха Мая хахаха изобщо какво е направила за народа бе КУХЛѝООООО! Хахха и на тоя Дира му пуща глупостите!

ОТ10 години ( нерегистриран ) 21.11.2016 03:47 Радев е обучаван във америка и е НАТОВСКИ генерал!!! ТОЙ е новия УНИЩОЖИТЕЛ НА РОДИНАТА БЪЛГАРИЯ! Българиноо...заслужаваш си теглото...защото си ТЪП и НЕ следиш кой какъв е когато гласуваш!!! Ами май тиквата е прав за едно...СЛАБ материал на 80% от населението. ТЕГЛИ СИ ТЕГЛОТО ИНЕ СЕ ОПЛАКВАЙ!!! А за референдума на учиндолския палячо...нямам думи за простотията на стадото което гласува за мажоритарни избори. Този палячо е слуга на посолството на козяк 16 и изпълни поръчка на господарите си за ДОунищожаването на България!!! Дерзайте овце.

На мен ми се струва, че единствената "овца" тук си ТИ...

Браво, гледаш смело напред. Не грешиш.

Правилно Майче. Няма нормална държава с плосък данък и пропорционална изборна система. Действай.

За плоскио данък вече си гласуваха плоскио бюджет!