Манолова предлага таван за таксите на ЧСИ

Да бъдат намалени таксите на частните съдебни изпълнители като сборът от всички, събирани от тях такси, да не може да е по-висок от размера на задължението.

Обратно в новината

Коментари - Манолова предлага таван за таксите на ЧСИ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много граждани в България са имали шок или са извършили самоубийство поради банковата система в страната и начина, по който дадено лице е ловило с бърз начин да върне парите на кредитополучателя, като използва CSI. Липсата на приходи и работни места се превръща от хора, които внезапно имат добри доходи в мизерия Вземане на имота далеч от хората Няма значение колко сте на възраст По-бедни и по-бедни, особено тези, които са навършили 60 години. Една момче веднъж навършила 60 години беше агресивно лекувана от ЦСИ и й беше дадена ултиматума, за да спечели 5000 лв. За период от две седмици, в противен случай тя ще трябва да загуби апартамента си. Помисли какво се е случило с нея. Това могат да бъдат вашите майки съпруга деца или всеки друг гражданин, който не е престъпник. Заслужаваме ли това лечение? Трябва да намерим по-добър начин да спрем Този невероятен метод

сме замазвали. Мая Костинбродска се проявява като околовръстна труженичка. Ако каже добър ден - Отвори си чадъра. Закона за ЧСИ е лобистки закон/ за да съм по ясен - за да се краде по лесно / Договорите на кото съм попадал /междуфирмени/ се записва кой съд е компетентен да решава спорни въпроси. Освен това държа да се отбележи - думата омбудсман е само от мъжки род,

дА СЕ ЗАБРАНЯТ чси, ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ВСИЧКИ ЛИХВАРСКИ РЕКЛАМИ ЗА БЪРЗ КРЕДИТ, ДА СЕ КОНФИСКУВАТ ПАРИТЕ ОТ ТЯХ, ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ЕДНОСТРАННИТЕ БАНКОВИ ПРОМЕНИ-БАНКИТЕ ИМАТ ДОГОВОРИ С КЛИЕНТИТЕ, НЯМА ЕДНОСТРАННИ ДОГОВОРИ!! дА СЕ ЗАДЪЛЖАТ СЪС ЗАКОН ДА ПОДДЪРЖАТ ЛИХВИТЕ НА НИВО НЕ ПО-ВИСОКО ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО-3%

Взимам Ривотрил от 20 години и се чувствах добре и пълноценна. Клонарексът няма същото действие и ме върна години назад към състояния, които не искам дори да си спомням. Моля, върнете Ровотрила!

България никога няма да се промени.Говорим за рекет на високо ниво.мутро циганска държавица

А кой създаде ЧСИ и кой им разреши да дерат кожите на хората, ей това ми кажи, пчеличке Мая!

Няма нужда да я питате- ЗАКОН ЗА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ В сила от 01.09.2005 г. -т.е. ОНЕЗИ, КОИТО СА БИЛИ УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ В НС НА 01.09.2005 Г.! Политиците и политиканите какво си мислят - че могат да прикрият лобистките членове и закони, ли? НЕВЕЖИ МАЙМУНИ!

Държа да подчертая, че чл.18 ал.1 от ЗЧСИ и по-специално- нормативният текст Чл. 18. (1) По възлагане от взискателя частният съдебен изпълнител може във връзка с изпълнителното производство ....ДА ОПРЕДЕЛЯ НАЧИНА НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО..." съществува в чл.18 ал.1 на закона ОТ САМОТО МУ СЪЗДАВАНЕ- Т.Е. ОТ 01.09.2005 Г.!

Мадам ..."и с МЕН" отново е лапнала микрофона на БНРадио. И както винаги, Ангелинка си почва пеенето без Добър ден, с вечното -Това бяха новините в четиринайсет, но със задължитеното ...И С МЕН... Никакви такива превземки като Приятна вечер, или, не дай си Боже, Уважаеми слушатели... Три пъти браво на главните Директори и на Главните Редактори на Българското Национално Радио.

Ами майчето да каже колко пари и платиха колекторските фирми,какви ангажименти е поела за тях и нека всички да следят какво ще се опита да направи другарката в полза на колекторските фирми и във вреда на българския народ.

Що за шизофрения. Тази дама е от инициаторите като депутат да се въведе Частното изпълнение при наличие на държавно, като ние сме може би единствената в Европа с две съдебни служби, а сега ни замазва очите след като почти цяла българия е фалирана от ЧСИ. Това се казва гьонсурат.

Кой ли слага минуси на моите коментари?:) Да не е служител на ЧСИ? ;)

кога взе парите, и ги профука, баровецо тъ.п, не рева, като трябва да ги връщаш ревеш, и търсиш правна защита?!! ми точно заради такива като тебе, лихвите са огромни!!

Ще е добре и длъжника да не разполага само с искове по чл. 439 и чл. 424 от ГПК , а да има право на още един вид правна защита и най-накрая да стане ясно- неподаването на възражение по чл.414 от ГПК в заповедното производство формира ли СПН или такава се формира само от влизане в сила на Заповед за изпълнение и Изпълнителен лист...

Трябва да се промени ЗЧСИ и в него да се въведе изискване, според което ако е налице възлагане по чл.18 от ЗЧСИ в молбата за образуване на изп. производство от взискателя, ЧСИ да е ДЛЪЖЕН да направи справка за адресна регистрация по настоящ и постоянен адрес на длъжника, преди пристъпване към първото изпълнително действие по изп.д. При неизпълнени на това задължение, да носи отговорност по чл.74 ал.1 от ЗЧСИ....

Добро ютро пиянице

Трябва да се промени институтът на призоваването! Защитниците на кредиторите/ взискателите биха ли обяснили каква точно е правната защита на длъжник, който е призован по реда на чл. 47 от ГПК и след залепяне на съобщението на входната врата, едно ромче минава и умишлено го скъсва- поради материално стимулиране от заинтерисованото лице- кредитор/ взискател? Как точно е защитен правният интерес на длъжника и то така, че да е БАЛАНСИРАН спрямо защитата на правният интерес на кредитора/ взискателя? Дали ви е минавало през ума, че освен взискател, съществува и фигурата на длъжника и двете лица, освен облигационна връзка, имат помежду си и ПРАВО НА ЕДНАКЪВ /СХОДЕН ОБЕМ ПРАВНА ЗАЩИТА? Дайте сега всички длъжници да нямат право на правна защита или да им се намали с 90% обема на тази защита в заповедното и изпълнителното производство, а?!

Одобрявам - длъжниците от днес нататък ще се 'облекчават' само във Манолова, докато не си платят задълженията.

ЧСИ-тата и заложни къщи играят комбина с банките.Затова барманцумян ви се смее и не може да си изхарчи денгите.

за 14 век както пише колегата. Евроатлантическите братя на България явно одобряват отнемането на частна собственост с варварски методи, типични за болшевиките

СИ БЕШЕ ПОД ХАМЕРИКАНСКИ ДИКТАТ! ПРОБУТАН ОТ ААМР !!! КОЙТО ЗНАЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ ЩЕ РАЗБЕРЕ ИНИЦИАЛИТЕ !!!

скрий се ве пеуал. осмърдя

"Неприсъственно осъждане" си е чисто български феномен. В английското право това е премахнато от 14-ти век. Не ми е известно някъде то да съществува. В БГ-то очевидно могат да те съдят и осъдят без да разбереш, съответно без да можеш да се защитиш.

Остава да въведем и наказанията от 14 век - някои от мъченията тогава са с голямо въображение

И аз така мислех, затова пропагандирах смело, че тя ще е кандидатурата на БСП. Но не.. Тя се цели по-високо - Премиер. Мая е резервният вариант на Нинова - партията лидерите си мени, но олигарсите - никога.

FatalError е че не са те абортирали навреме.

Отговорността за отпуснатия кредит и непогасяването му е на разрешилият кредита.Мутрестата фирма да си го иска от него, а той от длъжника.Генезиса беше охранители-застрахователи-чси!

Стар депозит в банка- лих.% от -0,40-1,25%, стар кредит примерно ипотечен лих.% от 7 до 18%- печалби на банките за 2016г при почти никакъв разход по депозитети - 1млрд.лева. Кой ползва чужди пари без да плаща в БГ? Само банките...

Правилно, те са едната престъпна страна с чуждестранни майки

Одил е да го фръга на макя ти.

Да напишат и какви са лихвите!По правешко време си купих апартамента със заем за 25 години и лихва 2 /ДВА/ %.Не усетих изплащането.Сега на 1000 лв връщаш 2100 лв.Това какво е?Обир!

Прав си, така е, но сигурно не знаеш че има над 300/триста/ хиляди хора като мен, на които им изгоряха жилищно спестовните безлихвени вноски в ДСК и не видяхме ни апартаменти, ни парите си !!!

Кой открадна парите?

Не е лошо да се дадат списъците на организаторите на отнемане на имущество с терор, може да се окажат чужди НПО

Ако са НПО - те очевидно принадлежат на Тодор.

Много ниска интелигентност

До началото на 20-ти век в най-развитата европейск държава - великобритания за дългове се евлизало в затвора. Даже и там са видяли че друг начин да накарат длъжника да плати няма. А като влезе в затвора се оказва че длъжникът бързо-ързо намира пари. Сега сме в началото на 21 век. Но нашето мислене да ни си плащаме задълженията не е много по-развито от това на англичаните от началото на 20-ти век. И поради тази причина се налагат драконовски мерки. Как може едни да си плащат сметките, а други, "гяволи" да с ескатават. Като бай Мангал. След като някой дължи пари трябва да ги връща. Имот ли ще залага, друго ли, но дълговете трябва ДА СЕ ВРЪЩАТ. Ако трябва и през затвора да мине. Да е мислил когато не е плащал.

пишеш глупости? Ти като не си уведомен с нищо, че дължеш някакви измислени в момента пари, как реагираш?

По престъпната схема да си съден по"документи" може да се създадат групи които да съдят по това дали човекът е грозен и отблъскващ, могат да се направят много пари...

Това вече е направено отдавна от топлофикациите. Сами си пишат фактури без договори с набедените и с бандитски похвати с участието на държавни съдии и частни изпълнители грабят колкото могат да носят. А бе организирана престъпна група и сляпа прокуратура с цаца на върха.

Може ли некой да ми обясни кво е тва "частен съдебен изпълнител". Тези които създадоха мутрите са създали и теа.Нали не се лъжете че мутретата са се "самоорганизирали", или "самосъздали".Но като се има предвид интелктуалното ниво на БГ така требва да бъде.След като личната мутра на правешкия свинар-тодАр христов живков ви е мин. председател за пореден път, не можете да искате нищо по-добро.

глупендер ще си и останеш, на безделници и пройдохи не трябва да им се обяснава

ЗА Хора,които взимат пари,за да идат на екскурзия,да си купят тъпотия или да си простират краката повече от чергата си,това ще е практика. А Майчето иска много пари от заплатка и медийно и политическо внимание. хората в крайно тежко положение са много нисък процент. Всичко останало е алчно безотговорно нахално и тъпо пишлеме,което взима,пък за връщането,все друг му е виновен. Тежко болните и страшните обрати на съдбата са малко,нямат и 1 процент. Вчера видях чистачка на вход на 80г. Крехка старица. Заболя ме сърцето и спрях да я питам ,защо работи. Принудена съм. Сина с децата е при мен. Той изкарва малко,снахата избяга в чужбина. Внука е ученик,трябват пари. Как тази крехка старица не се свени на 80г да чисти,келеши на 20 ,30,40 били длъжници. И тая лъжла Манолова отгоре. Докато не оправите ценностите в това общество,клоаката ще става по-дълбока и вонята на душите ви по -задушлива.

Организирана престъпност за отнемане и грабеж на имущество на българските граждани

Лоша или добра,тя е единственият защитник на онеправданите!

Борците и рекетьорите са минало сега са ЧСИ с безумни такси. Законни рекетьори поддържани от Банки и политици това е... Пийте кръвта на хорицата ама на някой ще му писне и много вероятно някой ЧСИ да даде фира и то скоро...

Преди няколко години имах един обект със външни стълби които бях декларирал в общината и плащах наем. В последствие обекта спря да работи и бях забравил да уведомявана общината. Натрупали се бяха задължения 1000лв. Ок, това си е моя грешка. Куриоза е че без да разбера, бях осъден да заплатя 3000лв. Това го разбрах когато ЧСИ дойде на вратата ми. Имало е възможност за обжалване 2 седмици, но не бях получил призовка, понеже съм съден по документи. Де факто имаш 2 седмици за възражение, или да си платиш или каквото искаш, но никой не ти казва. Адвокатския хонорар на адвоката на общината беше 800лв, За ЧСИ със всички такси и такси и - 1200. И мойто задължение от 1000лв. Та платих 3000лв. Можело да тръгна да ги съдя за високите хонорари ама то нямало таван, така че нямало смисъл... е това е, баси хонорарите дето си слагат, баси рекетьорите...

Кредитора трябва да направи анализ дали длъжника има възможност да погаси заема си!!!Всеки,който отнема жилище на длъжник заслужава за незаконосъобразна разправа!Говори се,че има младежи с по 70-80 жилища и "бившите " собственици им плащат наем.Тия са си за трепане!

Дайте ми 5 бона на заем, а аз ще ви направя анализ, че не мога да си го платя и препоръка да пиете една хладка вода, че да не ви пострадат сливиците. ОК ли сте? ;))

Като не можеш да направиш анализ за какво ставаш

В Европа и Северна Америка, даже и на изток няма такива безобразия - ЧСИ с ненормални такси и ненормални лихви. В другия небългарски свят това се квалифицира като организирана престъпност и икономически тероризъм. Има си нормални процедури - по няколко месеца с писма, а таксите и лихвите общо за закъснения са супер минимални. Ако платецът не може да изплати в момента дължими суми, защото е загубил работа или по друга причина, се обявява личен фалит и се договаря изплащането в бъдеще на процент от дължимото. Отделно лихварите нищо не губят, защото кредитите са застраховани.

Мая КОстинбродска Магистралката не спира да предлага недомислици / нали е БКП кадър/ Има си съд. и голям % от исковете са фалшифткати. СТИГА, Гнусно е

Ти на ли си Европедалски кадър бе Шибаняк тъп

Такъв да съм, но имам чувство за справеливост. И не презирам хората.

да им се облекчава. Кога вземали не мислили да връщат, после някой друг им виновен.

и разни хвърчащи разписки от списъка на документите даващи основание за незабавно заповедно производство.

Абе, Манолова, по-голямата част от кредиторите също са граждани, лично или чрез фирмите си. Заради сухото ще горим и суровото. Всеки има право на защита, а прокуратурата да погва незабавно измамниците и да вкарва в съда искове за разваляне на сделките, сключени с измама.

Ами фалшифицираните записи на заповед ? Нещо май се потулват нещата. дали не е защото този акт е приет когато Мая е била лидер на БСП и е гласувала закона.

ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕМАХНАТ ,ЧАСТНИТЕ НОТАРИУСИ И ЧСИ- тата, а не да се мислят облекчения за хората. Това са персони, свързани 100 % със старите репресивни служби. Няма нито един нормален човек !

И кой ще събира парите от нередовните платци? Или викате, не е ваша работа? Вие взимате назаем, а не давате? А да се сещате, че това значи лихвите да скочат двойно заради по-големия риск? На вас 5 лева да ви дължи някой, сигурно ще го убиете, но вие да дължите - не е проблем ;))

Има Държавни съдебни изпълнители. И те си вършат работата.

Какво значи понятието "нередовен платец" който го кичат на всеки който искат да оберат бандитите и рекетьорите като топлофикациите например. Нередовен платец можеш да бъдеш само ако си сключил писмен договор с ясни клаузи и правила и си го нарушил! По примера на топлофикациите обаче и аз мога да кажа че "красная кухая лейка" е нередовен платец към мен защото си паркира таралясника върху моя частна собственост и не си е платил наема и съм си извадил заповедно производство въз основа на фактури които съм написал сам .

"Сега трябва да видим чии интереси защитават депутатите, коментира още Мая Манолова. " ..каза авторката на настоящия закон за ЧСИ! То бива цинизъм, ама като соц-цинизма трябва да е забранен със закон!

Нали? 14 лв. вода в апапретамент, който нито съм позлвал, нито доближавал 8 години. От къде се появиха, никой не знае. С таксите на ЧСИ-то трябваше да платя над хиляда лева. Случи се в един и същи ден. Докато аз се разправях с изедника, Мая се опитваше да си хване такси, заобиколена от почитатели. Разликата е голяма - сега е омбудсман, а тогава беше в едно много успешно правителство, при което нямаше никакви проблеми. Ама никакви... Чак лавираше межу яйца и домати, за да пита обсадилите парламента, какъв име проблема( ?! )

Не четох стана ми нещо!!!

"Да бъдат намалени таксите на частните съдебни изпълнители като сборът от всички, събирани от тях такси, да не може да е по-висок от размера на задължението" ????????? В момента не трябва да надвишават 10/десет/ процента от задължението !!!!

манолова, недей да облекчаваш длъжниците и циганите, а помисли накрая за редовите граждани и данъкоплатци, дето не са мохамедани, гейове, черни и садисти. манипулацията на дейности за усвояване на бюджети е стар номер от селския пазар в кюстендил, братя галеви не са ли ти споделили. приятен ден.

редовите граждани, които имат какво да им вземат, на сиганина к'во ще му вземат ?

Давай Майче! До пълен разгром на врага и Нинова министър-председател. Оставака и избори до дупка, ако не става сизбори има и други изпитани от миналото начини.

ОСНОВАНИЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЧСИ ! ТЕ СА СЕ САМОУЗАКОНИЛИ. НА СЪЩИЯТ ПРИНЦИП МОЖЕ ДА СЕ СЪЗДАДАТ ЧОМ - ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛНИ МИЛИЦИИ, КОИТО ДА РЕПРЕСИРАТ САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ ЧСИ !

глупак, а кой да изпълнява съдебните решения бе плиткоумник ДСИ-тата ли, ми нека да ги направят чси-тата дси /държавни съдебни изпълнители/ още по добре, ама тогава няма по кого да лаете че не си връщате дължимото или и тога ще лаете, то българина освен да не иска да си плаща и много знае да лае като крастав пес

плод на пиянска чикия, недограмотни, фрустрирани и тъпички! та, що не си е.еш собствения осран задник.

българина е свикнал да не плаща после другите му криви, а тези на които се дължът пари и с години разни хитреци се правят на умрели те какво да кажат, а умници или и вие необичате да плащате ама като чуете някой/я популистка реплика и сте най-големите форумни герои-мишоци скъсани

БРЦК

И как да разбереш , че си длъжник? Те не те уведомяват, я залепят некво листче, я не и готово. От 10лв задължение ,вече дължиш 3000. Честито!!! То бива да си тъп...

Имам работник дето се хвалеше една сутрин, че не го търсят от 4 години защото последния път казал , че длъжника е починал преди 6 месеца. Точно същия ден получи честитка - от 700лв взел и не върнал от картата станали 5000. Вече след 5 години са 10000, но той продължава да плаща когато му е кеф по малко, нищо , че взима до 2000лв. Тъпаци

to4no taka gas do dupka 4e tezi ot 4es se zabraviha ,smart na 4es davai mai4e i ne se predavai da jevei Balgaria

потресаващо неграмотен, учудващо прост, да не би да сте фен на боко тиквата проста и неграмотна.

майо,много си тъпа,седиш ,седиш ,пък се изпърдиш,стига вече,мирише,нито ще поуменеш ,нито ще станеш по-красива,ай сиктир

Бахти умника, научи граматиката, па после се.и по форумите!

И това ли ти бе зора?На бързо да покажеш простотията си.