Манолова настоя да не се добива газ в плодородна земя

Омбудсманът Мая Манолова ще настоява плодородните земеделски земи да не бъдат обект на проучвания на находища на нефт, газ и други подземни богатства.

Обратно в новината

Коментари - Манолова настоя да не се добива газ в плодородна земя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дървения да не е дираджия:))) Всичко към него е затрито.

...и Отново да Се обърнем към ОсновоПолагащото : - Всичко по Евентуалното проучване&добив Там - Е от Русгеоком !!!...като : -> Е част от Русгеоком Москава !, т.е. Е ДнешноКремълски "бизнес" -> Е от 3-4 лица (ил Обратното) които Нонстоп Взаимно Си "преподават" дялове И ! - хем Казват че Ще проучват, хем че Няма, хем СА цунигуни с "протестиращите" !!! Е, ха Кажете, Хора ! - Що Ще ги Правим тея Свине ДнешноКремълски у Нас ?! --> Мамицатаим задунайскогубернистическа, ЕЙ !

Проблемът на руските слуги не са химикалите, нито отравянето на земята. Проблемът е, че България иска да добива сама газ. Ако проблемът е в тровенето на земята и хората зашо никой не протестира срешу употребата на всякакви химии в директно в посевите, при последващата обротка на храните? Почвите, водоизточниците, горите всичко се унищожава поголовно, но другарите се сещат за екологичната карта само, когато засяга енергийните интереси на московските господари. Изкуствения сняг на Банско да не мислите, че е направен от росна вода? Но там искаме още да сечем, още лифтове и оръдия за сняг....

Унокално племе , което и да има богатства пак , само ще се направи бедно. Руски ученици, чиито учители , с половината световни ресурси пак успяват да са бедни. Че и по-зле , руснаците поне си ползват ресурсите/друг е въпросът как /, пък българския убонго сам си пречи по тяхна заповед. Румъния на една ръка разстояние , вече не само не внася газ , ами изнася, рублофилите искат да внасяме от 3000 километра от поробителите ни московци.

отивам на нивата с белчо и сивушка и кво да видя - там турили едни неста - фото несто си - ток давали - ма на наи убавото място - ее-сивушка чак се поболя горката а белчо жално мучеше! остава и сонда за нафта да бият! или газ!

Бончоооо ! Бончооооо ле ! - ами Къде блеете та НЕ вдявате че Всичкото ВЕИ у Нас - Е Високопрофилна Схема/Кражба от страна на "наште" ?!

Щом е намесна Майчето, става дума за поръчка. Педи нейната намеса в "защита на потребителите", потребителите печелеха 50 процента от делата срещу топлофикациите , сега ги губят сто процента. Просто Майчето умишлено пропусна да пита съда за противоречието с директива на ЕС и съдът се происе за каквото са го питали без запитване до ЕС и сега топлофикация има задължително решение в нейна полза и плашащ без да ползваш парно. Сега пък като " защитник на длъжниците " намали таксите за изпълнение и куп още гадости срещу тях , в "защита на правата им".Тази селска овца стръвница , , ако ставаше за юрист и защитник на правата, , нямаше да изпадне дотам да продава денонощно интересите на " защитаваните".

Определено ! - Високопрофилните схеми на "наште" отн. Енергията - СА в списъка ЗА НовияНюрнбергски у Нас .

Супер! А ако подкрепиш и разкарването на соларните панели от плодородните цени на Добруджа цена няма да имаш.

Е, то ако ВсеОще се нАдате на "наште" - ... ТА ! - по времето на "наш" Трайчо : - Луууп ! - стоварвам му наБюрото Готов Макро проект ЗА ВЕИ.. ...който : -> Е Осигурен Изцяло ! -> Всеки еолиен - ползвайки докъм 4кв.м. Земя - Щеше да Носи на Собственика 3К Евро Годишно ! , и то Независимо от резултата И ! - "наште" у парла-ментата Веднага спретнаЪ оня проекто"закон" Пирамидата"арендатори" да била била уешавълъ... + изпонафлюпаха Навсякъде Нефелни еолиени&соларни ! ...и Се ли досещате Що им Е ВечеНаписано на Вси"наште" И в Тази насока ?!

...и СамоНякои Детайли : а. Земите - са Предимно Частни - са Изцяло обработвани от т.нар.арендатори ...които СА В ЕднаОбща Пирамида б. Реколтата - е Винаги реализирана НеясноКак и от#Кой - като на Собствениците - Никога НЕ се дава Никаква информация в. Резултатите, ерго Парсата - е "усвоявана" от Пирамидата "арендатори" ...а Наемът/Арендата който "изплащат" Същите на Собствениците -> е ЧакСлед "реализация" на Реколтата...и -> е поМалка величина от Получените от "арендаторската"Пирамида евросубсидия ! ...та Пак&Пак ! : --> у Нас е ВсеСъщата задунайскогубернистическа Воня .

Кои химикали са по-вредни? Пестицидите или тези, с които ще санем енергийно независими? Някой да не си мисли, че в момента големите земеделци не тровят земята?

сондажи ще станем енергийно независими когато цъфнат налъмите.

Калкулация : - Реално Потребяване НЕповече от 3млрд.м3 ...като СамоЕдно МодерноРазработено Находище - ги Покрива.

Манолова има ли позиция за нещо трябва много да се внимава. Така ни изпързаля и едно време и даде сериозно рамо на ЧСИ-тата а сега уж се бори с тях. Сега е омбудсман..с подкрепата на ...ГЕРБ. И после ние си мислим, че БСП са им реална опозиция. Или, когато ББ се отказа да свидетелства срещу Станишев с думите "Случва се на всеки, аз подкрепих колегата". Дали една и съща ДС клика не ни брави на дебили вече 20г? Само сменя отборите.

Аз й вярвам, ама тя вярва ли си . Че нашите плодородни земи пустеят повечето, защо да ги пазим ? Ние храната си я внасяме.

минавал ли си през Лудогорието и Добруджа.....няма метър необработена площ.Ами в Тракия....бастун да забодеш зеленчук ще поникне....смотаняци.

находища на газ и нефт пишеше в учебниците по география през 67-68-ма,изглежда сондажите са от царско време.Има газ и нефт но без стопанско значение.

Ето затова, драги съграждани, ще си умрем бедни и прости. Така, де, да си го знаем.... Като видя малката червена шапчица да се изказва и се сещам за една прекрасна мисъл на Айнщайн: Съществуват само две безкрайни неща - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен....

Таз Манолова защо се бърка дето нема работа? Има си хас плодородните земеделски земи да бъдат обект на проучвания на находища на нефт, газ и други подземни богатства?! Никой не е давал такива расрешения. Ще се копае само там където има камъняци и храсталаци.

да не думнем парламента и да ударим една сонда насред софийско поле, да текне един петрол и газ, белким издави крадливия шоплук.

ама ще текне вода , щото под София нема газ.

Омбудсрама с цената на всичко ще защитава руските интереси, това ясно! Въпроса е да не й се обръща внимание

За Протокола : ...тамън Човек да каже че г-ца Манолова Е взела да Се попооправя, и Хоп ! - тя Пак показва Откъде се появиии... --------- Ако Земята Е Държавна - Ясно че Решението е от/на държавата ! - ама то Де'й Държавата у Нас я ?! НО ! - ако Земята е Частна --> НЕ пип, че Фрас ! ...а конкретно Технически/Технологично : - проблемни са Единствено&Само Фракинг технологиите ! ...докато NDD LDT (NonDestructiveDrilling LessDownTime) СА ДоказаноОбещаващи и засега СамоПилотни ! ...т.е. Ако&Когато Развием NDD LDT у Нас - Ставаме НомерЕдно Глобално !

Мая да не се прави на експерт. На всяка манджа мерудия. Сламарите от Г. Тошево искат да са бедни и безработни. Също като тези от Трън. Но същевременно искат държавата да субсидира общината им, защото няма приходи в нея. Верно сте дебили в Генерал Тошево.

В това село дебилите са близко до 100%.В България има огромни залежи от газ и нефт-помислете кой има интерес да не сме богата страна като арабските?

Огромни залежи ??? Ти добре ли си ? Нали се сещаш, че досега комунистите да са ги заграбили?

Те се намират на дълбочина 4-5 км и в черноморския ни шелф също.Доскоро нямаше такива технологии за добиване, сега вече има-това не е шистов газ, а огромни залежи от петрол и газ, с една жила с арабските страни/най вече с Иракския нефт.

Гълъбите по пристанището (Варна) като се напасат с чисто добруджанско жито от тировете понякога измират с хиляди. Не винаги, може би дори е рядко, но е факт. Чистото добруджанско житце го третират с нещо мамицата им крадлива мутренска. А сега да не ви приседне обяда бе. От всяко чисто нещо като газта и житото алчността безкрайна човешка днес прави само мръсотии.

Хората в Добруджа много достойно и смело си защитават земята,природата и живота,като цяло. Ама и не са прави.Като няма фракинг,как Геройко ще напълни Хъба!?Та да се изтъпани пред Юнкер,май френд и да му докаже своята газова гениалност,вече не само по скици? Добивът на шистов газ чрез фракинг,разработен успешно в Тексас,превръща в пустиня не само плодородните земи в годините.Превръща Пустинята във вечна,Супер Пустиня.Има дългосрочен ефект.Изпуска необработен метан в Атмосферата,80 пъти по-парников от СО 2.Те хората и в Америка не бяха виждали свободно извираща горяща вода от някое изворче,ама на,вече често им се случва. А Геройко е мегаломан.Той и морското ни дъно е готов да дупчи.Само и само да е в час с тлъстите комисионни от добиващите компании.Ама че,на 100 м.дълбочина,в Черно море е плътен слой сероводород и как сондите ще го избутват на всички посоки-дреме му на Геройко.Кинтите са важни......

Ще излезе, че добруджанци са по-умни от тексасци, което не съвпада с възгледите на г-н Христов, според когото са дебили..А да не забравяме, че г-н Христов е народен будител. Знае какво говори

ПРИРОДНИЯ ГАЗ Е БЕЗВРЕДЕН КАТО ХИМИЯ ... ПРОБЛЕМА Е СЯРАТА В НЕГО И БУКЕТА ХИМИКАЛИ С КОИТО СЕ "ВЪЗБУЖДАТ" СОНДАЖИТЕ:))

Да,природният газ е в пъти по еко,когато е консумиран като източник на енергия от въглищата и фосилните горива.Въпросът е колко е еко,да се наливат стотици хиляди кубици вода,в слоеве над 400-500 м.дълбочина,под налягане? Рано или късно,тази вода,си намира пътя към реки,езера,язовири и т.н.Наистина"обогатена "с букет от какво ли не.Доказано е,че при фракинг,в атмосферата се отделя необработен метан,като вторичен продукт.Когато е изгорен-ОК,цапа малко.В сбодно състояние е кошмар за озоновия слой. За всички,живеещи с руската параноя,уви,никога не ще можем да запълним нуждите си от природен газ чрез фракинг,никога.Да не говорим,че способът е широко критикуван и отричан в САЩ,въпреки че те не зависят от газовите доставки на"Газпром". А любимата на всички Мути Меркел,иска строежа на"Сев.поток"2.И никак се се срамува,че ще развива енергетика с Путин.

Шилo

Сега стана ли ви ясно защо Пчеличката вършеше добрини досега. Малки, но все пак добрини. Затова - за да може, когато стане нужда да се защити руския интерес, тази жена да го защити и повечето хора пак да мислят, че е добрина някаква. Мръсна комунистическа паплач - най-голямото зло за България!!!

Браво !

Колко да са плодородни, и сега се внасят домати и зеленчуци от Гърция и Турция. Частните производители си продават и отглеждат с малките земи. Ще засегнат интересите на едрите риби, но е по-важно да имаме евтина газ и за битови нужди и да сме конкурентно способни на останалите в производството и промишлеността.

Добруджанското плато е високо, няма даже надземни реки. Водата е дълбоко. Как ще отглеждаш зеленчуци без вода. Съвсем минахте мярката и 80те процента вече. Област Добрич за ваше сведение има обработваема земя колкото цяла Македония има например. Целия район на Североизточна България е изключително плодороден чернозем- Русе, Разград, Силистра, Добрич и Северните получасти на областите Търговище, Варна, Шумен, . По-добре грозни перки, но чиста реколта ако от мен зависи. БГ е малка а алчността на герб голяма - ей това е дилемата.

в пустинята 500 километра зеленчукови парници.

След като Газпром отсвири ямболския селяндур Сашо Дончев, той сега се напъва да трови най-плодородната българска земя. Да си набави газ. И институциите си мълчат.

Какво разбира тая устатница от добив на газ ? Има си експерти. Гледам, арабите само пясъци имат, пък се чудят какво да си правят парите..Плодородниците, току реват, че били бедни

Ами, то тогава само от септичната яма на банкянския газов шейх ще добиваме.

Москва не иска България да стане енергийно независима.

проучвахме в този район в периода 1980-1988 год. Тогава нямаше тези технологии. Но сега тази истерия минава всякакви граници. Колкото гражданите по не знаят, повече са неосведомени, толкова повече виреят слуховете. Методите за добив на нефт и газ през воден хоризонт не се различава от добива в море или океан.

Манолова отново е подела популистката нотка. Ама за едни 80% от българите има резон - примерно арабите също само в пустини търсят петрол ;)) Примера за Норвегия не трябва да се дава, че е в противоречие с логиката ;))

Шилo

Не е популизъм, сервилност към Москва е!

По-скоро към Бончо с Ролса. Човекът има 1/3 от Добруджа, барабар с останалите другари. Москва е далеч, Бончо е наблизо.

Само бетон, хотели, молове, сергии, дскотеки и други обекти в интерес на местното население.

Защо не настоява да се забрани отоплението и продажбата на дърва? Хем замърсява, хем унищожава гората!

Добива се там където я има.Ми да качим Манолова на Мусала да добива там.Що за кретенизъм в нея.