Манолова и КНСБ с тежки мерки против „модерното робство“

Омбудсманът Мая Манолова и президентът на КНСБ Пламен Димитров внесоха в НС пакет от 7 законодателни промени, които да прекратят т. нар. „модерно робство“.

Обратно в новината

Коментари - Манолова и КНСБ с тежки мерки против „модерното робство“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се извади по едно око на некорекните пишман бизнесмени така ще си личат и на ония свят!

-"Съвременно, или модерно робство"??? Да не би това грозно и уродливо явление да е от вчера? Нали всички ние знаем, че то беше привнесено от чуждите, главно шивашки "фирми" от съседна Гърция, пък и от други страни. които от петнайсетина години държат заробени десетки хиляди български майки и девойки за един къшей хляб. Колко различни български правителства се изредиха да "управляват" и нищо не направиха по този проблем, макар, че изнудването и унижението на тези жени се извършваше под носа им? И сега, когато ножа вече опря в кокала им дойде на ум да направят нещо. А кога това нещо ще стане факт и закон? Само един Бог знае.

Всички работодатели в вашето Бг са празноглави мафиоти мутри бандити безххааберници незнаещи въобще за кво става въпрос сложени пионки от бившите вие кво очаквате да стане чудеса ли от години работя в чужбина такава експлоатация е война тук извънредни почивни дни се заплащат доста солидно и то се работи в краен случай и ако работника желае който иска да е добре трябва да се изнася от тая българска кочина съвет малко език това се цени както и професионализма

бизнеса трябва да плаща по високи осигоровки и да се спре стази сива икономика.Не се плаща добре извънаредния труд.Работа на три смени,събота,неделя,без технологична почивка-за 43г. трудов стаж-306лв. пенсия.При тези евро средства които им дават трябва ида осигуряват хората по-добре.

затвор за работодателя за неизплатени заплати и осигуровки. Прехвърлянето на фирма трябва да се прави след установяване на процедура по прехвърляне.

затвор от 3г. Само това е ефективна мярка. А фирми могат да бъдат прехвърляни само след изплатени заплати на работещите. Така е по ясно.

Тежки, тежки ... колко да са тежки тия мерки!? Колкото да утвърдят робството. От Майчето Монолова и КНСБ друго какво да очакваме. Робовладелци да действат срещу робството - такъв филм няма.

Ако Майчето можеше и със същия успех да се бори и против колониалното рабство наложено ни отвъншни фактори, пък и не само на думи, цена немаше да има.

Много добра изява на Г-жа Мая Монолава ,наистина .Тя е винаги в "окото на урагана" ,на място ,компетентно и политически Неангажирана ,което е проява на висок морал и осъзнатост!!!

НЕ СТИГ

миньорите са на олигарсите, а при шивачките има и гърци, всички все пишман бизнесмени, кои е луд да си остави правовата държава и дойде в кочината бг, Мая да му решава проблемите

ей, пишман работодателю, на тебе сигурно само телефона за месеца ти струва толкова, бе отврат, а тоя човек сигурно трябва да храни семейство! Че аз бих ти ударил шамар само заради подигравката, без да ти взема жалките 270 лева,а ти искаш съвестна работа?!?!!

Бивши агенти на ДС и БКП назначени за работодатели при преватизацията, поради престъпния си корен се превърнаха в РОБОвладЕтели. Всички парламенти защитаваха новото робство.

може да се направи както трябва, но преди проблемът беше такъв - ние ще си траем, че на власт са нашите, да се облажим колкото можем, пък сега като на власт са другите, ще мислим за народа!

Управниците не спят!Делкат си със работодателите.Нямало пари....лъжат и крадат.За строежа на 2-те фрегати-рълна окомплектовка,германско изпълнение и качество "Тисен"--най добрият производител, предложи цена 600 мл.Нашите отказаха и дадоха на посредник за цена 800 млн. Тия 200 млн разлика са от нас.За други!

Шефът на КНСБ ми е много нечестен. Още щом дойде в София при Желязко Хр., първата му работа беше да назначи жена си на държавна служба. Като са толкова способни, да развият собствен бизнес.....................

Е хайде сега , всички да направим фирми ли ? А това с роднините си е от край време.

А за правата на работодателите кога ще се застъпи някой? Знаете ли колко трудно се уволнява работник, който по цял ден се шляе и не си върши работата? Един такъв беше пуснал донос срещу мен, идваха да ме проверяват откъде ли не! Не съм ну бил платил заплатата... Каква заплата, като той цял месец се мотае и произведе повече брак, отколкото работа да свърши? От нетната заплата по фиша 268,56 му извадих 250 лева глоби и му преведох 18,56 на картата. Че и над 200 лева данъци и осигуровки му платих! После обяснява, че не съм му бил платил...

За 268 лв. очакваш да ти работи, че и пушек да се вдига? Е затова не ви жалят работодателите.

А ти за тия пари каква работа би свършил бе, келеш. Искаш лапачка за сметка на другите!!! Еййй не се налапахте "честните" работодатели!!!!!

За толкова пари ще да е бил висшист и специалист, как да не очакваш да покрие петилетката за четири години?

268,56 му извадих 250 лева глоби и му преведох 18,56 на картата. Кой ще ти работи за такава заплата от 270 лв бе работодател смешко. Не се пиши работодател че се излагаш.

Нетна - 268 лв.? Много бе, работодателю.................

Ей такива "работодатели" като теб най-много реват, че не могат да си намерят работници! Няма и да имат! Обучавай си кадри! Той за цял месец плаща 268 лв., и си ги взел обратно като "глоби"! Една дрянова тояга ще е по-ефективна от ИТ за такива като тебе!

Аз не виждам кой ще ти работи за тия пари, те и ромите необразовани не щат такава заплата и взимат социални повече.

искаш да кажеш че си помиодател..???

Ти нямаш право да му удържаш то заплата глоби бе охлюв, чел ли си кодекса. Ама ти дали си работодател изобщо, тъпчо.

Ти ако си ми работодател толкова бой ще отнесеш че ум да ти зайде.

Специално за такива работодатели като тебе ще ви дадат право и на бой с камшик по гърба на работниците.Кви са тия 286 лева заплата,като минималната е повече.И какви са тия глоби.Много такива тъпанари като тебе взимат такива "глоби" от работниците си по всякакъв повод,само и само да им дадат по-малко пари.

в този "Фонд за обещетение на работниците" или отдавна е само на хартия? Горанов защо си мълчи? Или и тези пари, като парите на касата отидоха за асфалт.

Проблема е че нашите работодатели не плащат заплати, а и доста време не плащаха и данъци, а управниците спят. Така и държавата бе ощетена и работника. Институциите също спаха до сега и взимаха комисионни да си затварят очите и бездействат.

Едва ли ще се промени нещо, каквито и закони да има...Що се отнася до Инспекцията по труда, тя и сега има достатъчно правомощия, но на инспекторите им е по-добре да не видят никакви нарушения и да си тръгнат с по 2 бутилки качествено уиски, в джобовете и някоя и друга дрешка за съпругите, подарени им от "чорбаджиите"...И без това заплатите има са никакви!!!

ами работи и ти по въпроса, основи синдикат, ангажирай се с повече обществена дейност, настоявяй, изисквай...а не като овца, да заключиш, че ще те колят и това е. Прочети във Франция през 30те години как са извоюват права като 8 часов работен ден, платени отпуски и т.н., ще видиш че са го направили без да циврат като тебе...

ЧЕЗ .аджите готвят да ни преебат здрават ще ни дерат хвърляйки го в небитието

защо в Бг има от 1944 до днес робовладелци с парламент ? защото на робите толкова им е акъла .

...има роби,ще има и робовладелци . спокойно ,по целия свят е така ! сега да видим кой има право днес на робовладелската титла ?!

искаш да кажеш от 89та. Социалния строй не ти е изнасял, сега робството не ти изнася, е к'во искаш бе, и ти не знаеш. Или може би искаш капитализъм, ама ти да си робовладелеца, такива сте всичките плювачи на социалния стой в БГ след 44та. Ако не можеш да мислиш, чети бе, големи класици в литературата са ти го обяснили - Марк твен, Джек Лондон ( има и руски и български автори, но ти си прост и ще кажеш, че са комунисти)

Мая Манолова работи в добра посока, но това са само първите стъпки. Освен това са нужни и още законодателни промени ограничаващи произвола на некоректно работодатели. Необходимо и е те да бъдат изработени от компетентни и опитни юристи.

В белите държави капиталистите искат работа, ама си и плащат и има уредена средна класа, която живее добре. Стават милионери с поколения, дядото отворил малка фабрика, сина му я доразвил и внука станал милионер. Нашите алчни работодатели искат за 1 година да станат неземно богати, но сами ще закъсат, защото много скоро ще останат без експерти и работна ръка, а с времето се вижда че това става и бизнеса върви още по зле.

Тези двама въздухари пак се опитват да нахранят простолюдието с илюзии. От коментарите се разбира, че все още успяват! Продължавайте да си мечтаете за "Светлото бъдеще"! Това което предлагат са цитати от "Кодекса на труда на строителя на комунизма".

Алчни и прости са нашите "бизнесмени"! Картинката е плачевна, когато за такъв екземпляр/той не е човек/ работят умни и интелигентни хора! Те са мачкани и унижавани от простака-шеф!

Майче, права си, но питам кои или кой направи или пропусна да направи ЗАКОНИТЕ в България, свързани именно в тази сфера.

лицето на днешния "бизнесмен"- новопокръстени алчни, садистични робовладеци, известни още като капиталисти (99,9% политици или роднини на политици). Толкова са прости, че за 27 години ни върнаха 2 века назад в културно и социално отношение, върнаха ни във времената на "отнесени от вихъра" и "тютюн" . Тия "бизнесмени" със съдизма и поростията си избиха клиентите си в България , вие се чудите , че експлоатират работниците си (исках да кажа робите си). За да има бизнес, трябва да има работодатели, а не робовладелци и да има клиенти, т.е. добро почасово заплащане и добри заплати, а не роби, работещи без пари. Така не само бизнес няма да има, но и държава няма да има...

Тези които сега псуваш, че те върнали назад са предишните които възхваляваш.

не точно, били са мършата сред тия, дето казваш, че възхвалявам. Докато родителите ни строели заводите, болниците, училищата , те през цялото време са пресмятали как да "приватизират" всичко построено и един ден мечтата им се осъществила благодарение на троянския кон горбачов...

И сте написали това през работното си време? Ами чудя се- вашият работодател знае ли какво правите на работното си място, докато ви "тече заплатата"? Наистина е "прост" вашият работодател - щом още не ви е дал предизвестие....

Мая пак замазва. В добрата стара АНглия са се самоубивали заради фалити, а тук се гордеят. Затова Мая е извесна най вече като Мая Костинбродска Магистралката

са само имитация...Нещо за фирмите на Ковачки да кажете, нещо за бяло и черно заплащане и т.н.

И не само Ковачки,Олигарси бол - Защо Милко Понса не плаща данъци , осигуровки и заплати , а получава милиарди от ББР и строи едни от най-големите обекти с пари от Обществени поръчки?

Така ще има и по-малко бивши шефове с нацепени канчета, счупени носове, крака и други крайници. Като цяло малко ги бием, за съжаление...

Тоест, развързва кпитала за да е достъпен за банката. Жалка женица.

Щеше да е много хубаво, ако някои от пишештите тук, се научат да четат правилно български и да могат да мислят!

Е хе Марийке, то цял свят страда от модерно робство, защо не обявите с колко са скочили печалбите на фирмите и съответно заплатите, ами се занимавате с глупости. Разликата е в пъти !!!

не само шивачки и миньори започнаха да не получават заплати, кажете цялата истина де, кажете, че това стана модел за подръжения в европейска българия! Заплати на работещи не се плащат още и от големи вериги супермаркети като изчезналите пикадили и карфур, а също и в частни пощи като постстар (или както й беше името , даваха наглата капиталистка, която я "ръководи" тая поща)

Къде е обаче Пламен Димитров да защити рушаштия я се пенсионен модел,в който в момента се въвежда уравниловка на пенсиите и НОИ се превръща в Агенция за социално подпомагане??? Пламен Димитров-винаги близък до властта....

Иван Ангелов?!! Академик?!!!! Намерихте кого да изкопаете :) :) :) Този кабинетен плъх, до сега, не е измислил нищо, което да е ставало за практическо прложение. България не изплаща "външния си дълг" с постъпления от работещи в чужбина и няма как това някога да стане.

тоя урод не е бил комунист, а "горбачовец-капиталист" - една особена група уроди, които с едно захване съсипаха и разпродадоха заводите в цялата лека и тежка промишленост на България, построени от родителите ни благодарение на социаллния строй повреме на комунизма,.....а сега ти и ограбените ти родители яжте лайна, дори не сте разбрали, кой точно ви отряза главата

голяма част от тези фабрики са построени още по царско време, а комунистите ги национализираха. Много от тях и сега работят. И на само фабрики. Не пишете така все едно преди това нищо не е имало и видиш ли каскетите като взели властта и всичко те построили. Ама и не казвате, че после те приватизираха същите тези фабрики и сега се правят на капиталисти.

имало е, как да не е имало, имало е още по-голяма експлоатация и бедност от днескашната преди 44та, масово са измирали са от туберкулоза, вместо да ходят на училище са пращани децата да слугуват на дебелогъзите капиталисти ...е това е била българия преди 44та. След 44та ти преброй колко БЕЗПЛАТНИ училища и болници са се построили, заводи, селско стопанство, и дали някой е пращан да слугува на 10 годишна възраст на друг или е завършвал гимназия, техникум, университет и работел спокойно. Родителите ни бяха изградили социалния рай на земята, ама злобата на капитализма и капиталистите не го преглътна и с помощта на дявола убихте и унищожихте всичко в България... Сега те оставям в ръцете на Бог, той знае как да ви "изцери" алчността, мръсници гадни...

На този му пожелавам да живее като по царско време.............

Да захваща и чл.217 от НК, по който могатн да ни съдят дори без да знаем!!! И това е робство, и да захваща алчнвите банки-те са направо вампири!!! Д азабрани частници лихвари, като EASY CREDIT И ОСТАНАЛА АЛЧНА ИЗМЕТ!!!

Всички институции в България са рекетиращи. Непрекъснато вдигат данъци, такси, цените на храните и на какво ли още не, а ние кротко си спим и си мълчим. Защо да не го правят като им се позволява.

Повечето мерки са смислени. Но "разширяването на правомощията на Инспекцията по труда" би имало само един резултат - още по-"разшрена" корупция в тази институция.

Един от начините да се предотврати експоатацията е фонд заплата да се следи който за различните отрасли е от 10% до з5 % от оборота .Работодтелите кито не го спазват, карат BMW !

Това е свещена глупост! Като въвеждам машини и автомати в производството, аз съкращавам работници и си спестявам главоболията с тях (квалификация, преквалификация, условия на труд, трудова дисциплина, пияни на работа, лична хигиена и хигиена на работното място, изнудвания от чиновниците от Инспекция по труда и т.н. и т.н. и т.н. ) . Онези, които остват на работа са по-добре платени и мотивирани. И доволни. Но само идиот може да (се опитва да) ме задължи с някакъв "норматив", да заделям % от оборота, който да е за заплати! (И бих бил идиот и аз, ако при появата на такъв "норматив", не регистрирам офшорка, през която "да си регулирам" оборота)

тъпак си и не знам защо си се захванал да ставаш работодтел. машините дето вкарваш в производството да не са направени от извън земни дето работят без пари?в тях % за заплати е даже 50%

Казваш машините не се оплакват за заплати. Ама само с машини не става. Ще спазваш правилата и ще плащаш заплати на работниците като в белите държави, ако ли не затваряй фирмата и се омитай. Иди прави бизнес по западна Европа да ти скъсат задника от данъци. Хитреци и дребни тарикати сте вие, не бизнесмени.

Проблемите ги търкалят от 27 години и все повече се задълбочават и забатачват .Това е положението. Как да се спасим???????????

Изобщо не съм се съмнявал, че ще внесете такива поправки в трудовото законодателство и в няколко други закони които са свързани с намеренията ви. Нямам информация да сте била работодател, от адвокатската кантора сте скочила направо в държавната ясла. Вие нямате никаква представа от хала на работодателите. Вие имате пълна представа как да съсипете едно семейство и вече сте го направила, при това много успешно. Ще се въздържа да ви нарека с правилната дума. Направете експеримент заедно с Пламен Димитров, създайте фирми на ваше име, назначете работници, които ще произвеждат 5-6 пъти по малко от тези в Европа, плащайте им заплати, осигуровки и ваучери на време. Можете да ползвате и Анчо (вашия съпруг), той сега е айляк и може да направи не една , а много фирми. Нека опита. И когато прокопса, нека да ми се обади на тел. 160. Аз съм от Кюстендил, произвеждам обувки.

Що са ни гръмниш?! Кат не можеш да управляваш будка за вестници, що правиш фирма?! Като нямаш пазари, нямаш квалифицирани и съвестни работници, ще си налягаш парцалите и няма да се правиш на бизнесмен, мениджър, президент и пр. Таз работа определено не е кат оная, ша знайш! Браво на Мая Манолова! В парламента я ненавиждах, сега я приветствам с пълна сила!

БРЦК

Заплати плащаш ли? Щото такива дето не плащат заплати и бягат не ни трябват.

ти луд ли си бе!!!как в българия моята производителност е 5-6 пъти по-ниска от европейската,а сега когато работя в чужбина (млада болеслав-заводите на шкода),производителноста ми е нормална ,че и по-висока от местните работници!!!среден техник съм-нека да е ясно.работници няма да намериш-по-добре е ти да се смениш.кой те знае от къде си дръпнал кинти ,та си се назначил за ,,бизнесмен"и сега лаеш по форумите -е-ахта в работодателя!!!

по-добре ти си направи експеримент-обяви в някой чуждестранен сайт за търсене на работа ,че се нуждаеш от работници.публикувай и заплащането,...и чакай някой да се отзове на обявата ти.мога да се обзаложа,че ще си останеш с чакането.ако ли пък все някой обхванат от краен мазохизъм дойде и започне работа при теб,ще останеш смаян от производителноста му,направо свят ще ти се завие,да не отварям дума за претенциите ,които ще има към теб.намерили сте балами да ви работят без пари и да ги мачкате ,и да им втълпявате чувство за вина ,че са мързеливи и некадърни,за да могат хората да се чувстват гузни ,и да не искат заслужените си възнаграждения!!!

При нас си я знаехме като сестра галева, че с и висаджиите беше близка ?

КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

славчо, референдума не мина! не достигнаха още малко тъ..паци!

Г-жа Манолова да внесе предложение да се отстранят монополите от страната ни и тези дружества да си останат с български ръководители. До кога ще търпим да ни ограбват отвсякъде и да ни товарят с непосилни данъци и сметки, а заплатите да се топят като снежинки.

данъци в Европа, та кой те товари с данъци ?