Солени глоби за тирове в Гърция извън магистрала

От днес в Гърция се налага глоба от 1000 евро на всеки шофьор на ТИР, който не се движи по магистралата.

Обратно в новината

Коментари - Солени глоби за тирове в Гърция извън магистрала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, а у нас има ли го това правило, което да е валидно и за техните шофьори, на реципрочен принцип или за пореден път ни го начукват едностранно?!...

Кво ти начукват - трябва и у нас да се въведе глоба за тирове извън магистралите и глоба за тирове по 60кмч и да видиш как ще се напълни хазаната и опразнят пътищата дето станаха като кратери или на вълни.

Грешиш нещо!!! Като няма тирове по пътя,ще ядеш.............Айде не се изказвай неподготвен!

У нас има правило, наказващо не само гърците, но най-вече българите - винетки. Сега се съсредоточи - в Гърция, ако караш извън магистралата пътя ти е безплатен, защото е обществен, не частен. В България плащаш за пътя независимо дали си на магистрала, или не.

А У НАС КОГА??? КРАЙНО ВРЕМЕ Е!!!

Никога. Прохода на Републиката, Ришки, Айтоски, Русе, Свиленград - тези неща никога няма да бъдат на трасето на магистрала.

И по коя точно магистртала да стигне до Видин-Калафат?

Ще ти кажа кога. Първо - трябва да може да се стигне до всяка една главна точка по магистрала (това ти харесва). И второ - трябва да е платена (тука те губим).

За сметка на това има сериозни коловози в асфалта на вратата на София - Орлов мост.

Не знаех, че това е вратата. :)

Много ми е интересно, ако трябва да се докара/откара стока от обект, където няма магистрала какво ще правят. И на магистралата ли ще трябва да правят товарене/разтоварване. Или някой редактор е чел-недочел и ни пуска тука по пързалката?

На пътния лист пише за къде отива стоката ;))

Няма такова понятие "пътен лист"при межд.превози...Имаше-ама преди 10-тина години.

Може да се движиш извън магистралите,само ако до товарния-разтоварен адрес няма такава.При проверка трябва да можеш да го докажеш-ЧМР,заявка за товарене или нещо друго.Ако си натоварен от Атина ,примерно за София и се движиш по национала-гориш...

Ей, ревльо! Чети внимателно, преди да джавкаш и да вдигаш врява! В статията ясно е написано, че има изключения, както и за кои случаи се отнасят...

От днес в Гърция се налага глоба от 1000 евро на всеки шофьор на ТИР, който не се движи по магистралата. ... Това ли пише в началото?