Отхвърлиха закона на БСП за българските храни

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП за въвеждане на изискване за присъствие на пазара на български храни.

Обратно в новината

Коментари - Отхвърлиха закона на БСП за българските храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да са комунисти, но в случая ги подкрепям изцяло! Трябва да има протекционистична политика към произведените в България качествени стоки! Вижте Тръмп - може да не е наясно с външната си политика, но в собствената си страна е цар - протекционира произведеното в САЩ!

25 плоцента ли...? боклуци продажни

по делата им ще ги познаете - сега се видя ясно кой подкрепя българското

храни ще питате оная откачалка Филип Димитров. Той е.а мамата на земеделието ни. Без земеделие няма храна.

А другия боклук ВЪРБАЛАНОВ,колко години заслужава да се споменава родата му

ми те комунделите го бяха направили това! на нас дефицит и стоки от самозадоволяването и от първо направление, а на тях от второ направление!

Торен бръмбар-трето поколение...

Сега какво ядете бе тиквеници тъпи,сладолед сяйчен прах с фипронил.Ябълки от Полща които не бих дала и на прасетата,картофи от Германия псевдо шоколади и тем подобни боклуци.За това е болна нацията ни и за това ни приеха в ЕС да бъдем потребители а не производители.

Те ще учат големите търговски вериги как да продават. Те ако знаеха как щяха да си стоят старите супермаркети от живково време.

функцията на държавните регулаторни органи от всякакъв вид е да ограничават кражбата, не да я насърчават.

БСП не се интересува нито от това какво ядем, нито от производители нито от цени. Това е един епизод от подривната дейност, чиято цел е да се внуши , че пазар може да се регулира и развива с команди и без конкуренция и при това да се запази качество и да не се допусне дефицит. Кауза пердута. Но, така играейки на струната на патриотизма и с лъжата за качество на ниска цена, БСП руши , а целта на разрушението е реваншизъм с който отново на дневен ред да се постави вече изживяния от нас престъпен български комунизъм.

То след ГЕРБ няма нищо дори за разрушаване бе, трол нещастен. За 15 години управление, Борисов не е докарал нито ЕДИН чужд инвеститор!!! НИТО ЕДИН не се довери да инвестира парите си в България по време на управлението на мутрите. Да направим ли един бегъл преглед за чуждите западни инвеститори по времето на диктатора Живков? Резултата няма никак да е в полза на Еднокнижния Премиер-дето-не-яде-суджук.

И преди беше така. Имаше два стандарта и две качества. Едно за износ и друго за робите на Тато им Янко син на Маруца, на комунистите..

Не ми стига въображение да си представя, с какво ще ни хранят, ако партийните секретари , мандраджии и месари си осигурят пласмент без конкуренция.

Шти кажа- 3D аналогови продукти. С хим. реакции от разни евтини суровини /вкл. петрол/се получават различни изходни съставки- и после роботът "вае" квото ти душа сака- кеф ти сирене, кеф ти пържола, кеф ти доматено пюре, кеф ти витамини. И после светиш.

Когато в първите години на прехода БСП раздаваше народните пари, нашите пари, тя даде дребни пари на втория и третия си ешелон. С тези пари партийните секретари направиха, фурни, мандри и колбасарници. Ето защо ядем днес боклуци. И тогава не биваше да ги оставяме да грабят от нас. Трябваше незабавна дълбока и всеобхватна декомунизация. И без това бяха готови да си изпълнят евакуационнта схема , а не както днес да продължават да грабят и да ни се подиграват - Изберете българското.

Ти като подскачаше и искаше капитализъм да не си мислил,че ще бъдеш капиталист.Може само да играеш Ганкиното хоро

БСП е толкова замаяна от изборната загуба, че не знае какво върши и говори. Каквото и да предприеме все се обръща против нея. Защото е глупост и недомислие. Загуба след загуба в малките битки до изборите когато логично ще инкасира и голямата изборна загуба и ще се сложи Край на ерата Нинова и деца.

По време на "Голямата екскурзия" организирана от престъпните комунисти, преди бариерата на Кап. Андреево имаше магазин който продаваше само кашкавал на пътуващите за Турция.Купуваха с пити. Купуваха всички. Днес никой не купува български кашкавал. Кашкавал се внася. И не стига ,че ни карата да ядем и да купуваме на космически цени това безвкусно палмово масло, ами искат да го правим задължително. Я да духате супата, мизерници!

Изкупни цени на сурово мляко в ЕС - средно 0,60 лева/литър. Изкупни цени в България, средно - 0,57 лева/литър. Я сега другарите мандраджии да обяснят защо Българският кашкавал е по-скъп и по-некачествен от немският такъв например. Откъде идват тия цени до 30 лева на килограм бе другари ненаситни "бизнесмени", като по БДС в 1 кг кашкавал се влагат 10 литра мляко, т.е 5,75 лева суровина? Не ви ли е малко височка печалбата бе, че да искате и да си я узаконявате с държавна намеса на свободния пазар? Ненаситни крадци сте, че и нагли при това.

Е, защо ? Защото трябва да си купуват бентлита. Трудно се живее без бентли.

Вече са на вълна Ролс Роис от 700 000 в колекцията.

То да е само цената... Няколко месеца си купувах една марка сирене, все от един магазин. На всяка следваща покупка, освен че цената се вдигаше с няколко стотинки на килограм, сиренето ставаше малко по гадно. Така, след примерно, десет покупки си дадох сметка, че това сирене няма вече абсолютно нищо общо с онова първото, което ми хареса и цената му е по висока с 50%. Защо е така не знам. От друга страна, вече повече от десет години си купувам една гауда от лидл, все си е същата и не става по скъпа! Е, как да избере българското, напротив, избягвам го, ако има алтернатива! Това е положението.

От както БСП тормози веригите с "българските" си стоки, вносното ми сирене стана от 12 на 15 лева за килограм. Питах управителя на един магазин от веригата в която се продава. Момчето беше откровено - Пак имаше атака срещу веригата. След всяка атака стоките поскъпват. Вероятно се плаща за спокойствие.

А, да, това е доста странен феномен, забелязан от много хора..Тъкмо направят нещо добро, започва да се купува и Ганьо-производител реши , че е време да го развали..И после се оплаква, че не му купували боклука

Цената както я определяте Вие е крайно несериозно и икономически необосновано: 1. Говорите за стандартна изкупна цена на едро и цена за краен продукт кашкавал на дребно!? Аз ще Ви кажа друго виждал це на за литър мляко в България 1,20 лв. за литър и цена за кг. кашкавал в малко магазинче 9-10лв. Точно големите търговски вериги надуват цените.

И защо тогава в по-голямата част на Европа цените са по-ниски в същите тези вериги? И защо испанските комунисти не ги натискат по корема тези вериги да продават само испански стоки? Неее. Грешката е в системата и в изнудването на тези вериги от разни съюзи и партии със затихващи функции.

Всяка монета си има две страни. От едната веригите изнудват производителите да правят отстъпки за така търсените от нас потребителите "промоциии". А от друга-доста бизнесмени искат да живеят охолен живот, да имат моного скъпи коли и имоти. Товя става с цената на все по-ниското качество на крайните продукти и естествено оттам идват и "високите" заплати-от Бентлитата...

Изберете българското палмово масло на цена на кашкавал каквато няма по света.

Пастет на български производетел който произвежда във Виетнам и не подлежи на контрол от наша страна при производството да бъде предпочетен пред който и да е европейски и подлежащ на контрол във всяка една фаза пастет. Другари и другарки, свестете се! Ние за разлика от тези които се бият за кебапчета купени с наши пари на Бузлуджа не ви вярваме. Не ни пробвайте толкова вулгарно плоско!

Каквото и да коментирате фактите говорят друго.Много продукти от родното производство са с цени над европейските.За толкова години с добри реколти как един от тези производители не намали цената а тя върви нагоре.Как ще се научим да купуваме българското като то е по скъпо.Може да е при някои продукти по добро но при тези заплати ще избираме по евтиното.

Къде са тези качествени и български храни ,бе, лъжци? Вие унищожихте българската хранително вкусова промишленост. Вие унищожихте българската традиция в производството на храни. И сега пак отдадени на див популизъм предлагате да тормозим народа с недомислията ви. Ние знаем, че нямате капацитет за полезни закони. Знаем кой ви прави законите. И е прав Миков когато ви ругае за това. По ялова партия БСП не е била никога.

За съжаление в България всичко е изкривено, уж искаме да защитим българското, а на практика само гарантираме част от бизнеса да има някаква стабилност и гарантирани доходи. Като консуматори тези квоти нито ни гарантират по-ниски цени нито по-качествена продукция. С две думи това което се предлага е хората като влязат в магазина да се радват на българските стоки, но поглеждайки си в протмонето и секунда размисъл пак ще отидат на вносните стоки, не защото са по-добри, не защото са по-хубави, а просто защото са по-евтини. За всичко това обаче ще плаща хранителната верига която ще е длъжна да изкупува продукцията, уви много малко от нея ще се пласира и накрая за да избият парите и за тази загуба все някой ще трябва да плати - например да се увеличат цените на вносните стоки(а защо да не го направят като нашите стоки ще са значително по-скъпи от вносните поради субсидиите които те получават). За съжаление хубава идея но пак народа ще си плати за нея - както се казва безплатен обяд с комунист няма.

От БСП се опитват да ловят лапни-шарани. Отлично знаят, че правилата в ЕС не позволяват подобен протекционизъм, ама се правят на интересни.

Нинова уж от село а не знае че на село, няма кой да сее и произвежда !? От 89, та досега, привличаме чужди инвеститори с евтина работна ръка !! Инвеститорите ги няма а работната ръка се изнесе на запад за ПО добро заплащане.А българските, назначени крадливи капиталисти са решили за няколко петилетки да стигнат западните капиталисти по капитал.

Шило

Навсякъде има протекционизъм. Интересно, у нас що няма?

Шиленце, протекционизъм, но на какво? Има много български производители, които биха разказали играта на българския потребител и на веригите магазини, ако имат такава възможност.

Малко късно, БСП-то, къде бяхте преди 10-ина години?

Шило

Ок, нищо не са направили преди 10 години, а сега що не бъде направено?

Правилно! Става, приема се.

Щото сега вече е късно...

Шило

А бе, като ревете за олигарсия и т.н., що първо не видите кои са вносителите и кои имат интерес от подтискане на българското производство?

отровихте ни бе! Най - болната нация сме! А ревете, че ви малко... Тъпчете палмово масло и всякви отрови! На патриотизъм ще го избиваме! Олигарсите да им осигурим служебно пак предимства...

Желко,откъде се извъди толкова голям специалист по храните ,бе калъф ?

Не знам за храните ма като му гледам торбите под очите по питиетата верно е специалист.

ЕС-то изобщо не ни е виновно за хала, на който сме- нашата "неОсвирна" лакомия си е наша марка. Колкото до олигарсите-някакъв по-долу "фъква" ЕС поради тях. Ха!- Дорогой , я скажи,руските или китайските олигарси не са ли олигарси? Изобщо тези на БРИКС или където и да е?М?

Га усвоявахте парите от Сапард не ревахте. Сега като ежегодно лапате европейски субсидии пак не ревете, нали? Българскивя кашкавал по-скъп и по-некачествен от немския, а комунетата мандраджии с цялата си наглост пак реват, че не били конкурентноспособни. Ми намалете печалбата и хората ще купуват вашата стока бе лапачи ненаяли се.

Тя политиката е проста работа, ама не е за прости хора. Прочети поста ми от 15,43

Глупец, субсидиите, които се раздават в страни като Франция, Германия, Испания и Италия на селските стопани са многократно по-високи от тия, оито се дават за БГ. Иначе как ще ти излезе по -евтин кашкавалът, при положение, че работната ръка е по-скъпа, фуравът е по-скъп и т.н.

Изкупна цена на млякото - 60ст и в България и в Европа. Как нашия кашкавал се оказва по-скъп и по-некачествен тогава, я ми обясни другарю "умник"?

Едно време от 4-5 литра мляко един кг.сирене.Сега за да си оправдаят високата цена на сиренето го"правят"от 8 литра.

Защо дори да бъдат приети тези мерки, няма да имат никакъв смисъл: 1. Не може да има конкуренция при субсидирани продукти - пазара е изкривен. Пример: Субсидията за 1дка пшеница в България е 30лв във Франция е 100лв и повече. Субсидията за 1 крава в България ако е 200лв. във Франция е 500лв. Така е със всичко останало. 2. За да има конкуренция от страна на българския производител спрямо западния е необходимо освен "Ноу-Хау" също и нови машини, защото без нови машини конкуренция няма. Т.е. вместо българския производител да получава по-голяма субсидия от западния, за да може да го настигне "технологично" - той получава няколко пъти по-малко. Така, че дори да се осигури квота по-голяма от български стоки те ще са много по-скъпи от западните такива и просто хората ще ходят в други магазини.

Това е очевидно. Трудното е да го обясниш на електората на БСП. Те още вярват, че заплатите се дават от държавата, че Партията може да забрани старческите болести, които СДС и ГЕРБ пускат нарочно.

Трудно е да се обясни на такива кухи лейки като теб и останалите по-горе драскачи.Ръсите само тъпотии и затова ни управляват тъпаци.С отеснелия си мироглед България никога няма да прогресира.Размърдайте си закостенелите мозъци паплач.

Стига с тези глупости...Във Франция субсидиите може да са по-големи, но разходите на производителите са по-големи ..И като каза ''пшеница'', та се сетих за другарят Бенчо Бенчев Бентлито, ама сега не е ""Бентли'', сега е ''Ролс-Ройс''..Общински съветник от социалната партия, загрижена за родното..Така и не разбрахте, че уроди, които три пъти фалират държавата, не могат да предложат нищо полезно..Освен, за самите тях

Ми и тва не верно- стандартната заплата във Франция и в България са различни. Съответно- и субсидиите ви. Да не мислите, че сте от по-друг, по-златен материал от неземедемските производители? Еми, не сте, изненадааа.

Говорим за технологии. С един трактор се обработват хиляди декари, с един работник се доят стотици крави и т.н. ако беше преди 200 години да се жъне със сърп тогава можеше да си прав.

Другарите комунета да не се бъркат в икономиката, че им е много слабо място. Те разбират само от крадене на държавни пари. Другари популисти и собственици на мандри (едно време ги обираха, сега са мандраджии) - пазарът сам решава кои стоки имат място в магазина. Такова гарантиране на мястото на български стоки за крайния потребител означава само едно - по-некачествена стока на по-висока цена.

Тия мантри за пазара, който решавал всякакви проблеми - от разстройство до рак на кожата, вече не ги вярват и глупците, дето ги измислиха.За малка икономика като нашата, подобна отвреност означава едно: никакъв шанс да се пръкне на местна територия каквато и да е индустрия.

Известно е, че ГРОБ са спонсорирана от немско партия и в никакъв случай няма да посегнат на интереса на немските вериги у нас. Дори това да е за сметка на родния производител.

Тези вериги са най-големите клиенти на българските производители. Ама не дръжте на фактите...

Така де : ако иская да везеш със собствена стока в дадена верига, през седмица трябша да пускаш намаление от 50% и други такива извивания на ръце.

немска. Я виж къде се произвеждат стоките в Берьозка, почти нищо руско. Повечето е внос от Германия, литва и Латвия, т.е. от ЕС-то.

Че сега българското участие е даже по-голямо. Тия от БСП какво искат

само немците останаха и ако и те си заминат остава Берьозка, нали комунисти и Нармаг с опашките

В берьозка само имената са руски. И някои от продавачките де.

Иначе как ще им изядем на западняците заразените яйца с фипронил. Всеки ден издирват по няколко тона яйчен прах и продукти. За едни суджуци за народа яйчен прах със зараза.

Какво ти пречи да си ядеш яйца собствено производство.Но трябва да се върнеш на село откъдето си дошъл в града за по лесен начин на живот.Ами тогава ще ядеш яйца с фипронил

FuckTheEU

Поредният популистки ход на псевдосоциалистите от бсп. Ако толкова се бяха загрижили за българския производител, то следва резонният въпрос какво направиха за това, когато бяха на власт. Отговорът е: Нищо!!!

Това е най-тъпият аргумент-"защо биете негрите".Между другото от 10 год. на власт е само ГЕРБ-е,тях ги питай защо не искат да подкрепят българските производители! Всъщност те на тях суджуците,дините и тиквите им ги носят -те от вериги не пазаруват.

FuckTheEU

Къде видя аргументи? Не е ли факт, че "социалистите" от бсп вкараха американските окупационни военни бази у нас? Плоският данък също! Какво социалистическо има в бсп (освен името), където всички са бизнесмени и олигарси?! Хайде на минусите, роби, защото сте слепи да прогледнете, че не думите а делата са важни!

Защо ли? Защо ли? Се Боко продаде за жълти стотинки... Защо в Гърция може, а у нас не може? Защо ли за гръцките производители може да има квоти за хранителни продукти произведени в Гърция, а нашите деца ги тъпчат с яйчен крем от Белгия?! Защото българските "политици" са в политиката единствено за да се продадат на някой за службица и да си пенсионират на някоя синекура или да получават безплатен суджук от рекета над българските производители.

носеха ви белгийски шоколади в спец магазини мръсни комунисти и дърти агенти на ДС

Не съм чувал за такива белгийски шоколади, но виж Бойко Борисов и Цветелина със сигурност са яли и по двете направления - комунистическото и милиционерското.

направи качествен продукт, сложи му поносима цена и не се притеснявай- на другия край на града ще ходя, за да си го купя. но да ми пробутваш боклуци на космически цени, щото били "родни" , извинявай, няма как са стане. ама приходите ти били малки- че, моите високи ли са? каквото за мен, такова и за теб- като не ти харесва- има други призводители по света, които ще са по-скромни. баста.

FuckTheEU

Има го и това, у нас само сиренето от 3-4 марки още става за ядене. Нямаме нито един качествен производител нито на кашкавал, нито на месо. За каймата и хляба да не говорим. Съсипахме дори киселото мляко, чието производство никога не е било твърде скъпо и винаги се е отплащало с добра печалба, но лакомията на набързо станалите "бизнесмени" ни съсипа и икономиката и конкурентноспособността, защото няма начин да сравниш нашия недозрял кашкавал дори с най-обикновенната гауда да речем.

Възниква един въпрос, ама е много сложен, особено за комунистически ''любители'' на българското...Какво ще стимулира българските производители да произвеждат по-качествено и на по-добри цени, ако имат гарантирани квоти ? А, другари? М? Как въй думаете?

връщането на БДС Лобистки отхвърлен през 90-те!

Това беше добра смешка, няма спор..Значи, някакво си БДС може да замени конкуренцията, казваш?

Смятам,че си най-обикновен комплексар и глупак.

Може би не сте много запознат с нещата ама важното е че всички които са любители на българското са комунисти. Давам Ви следния не"комунистимески " отговор: 1. Не може да има конкуренция при субсидирани продукти - пазара е изкривен. Пример: Субсидията за 1дка пшеница в България е 30лв във Франция е 100лв и повече. Субсидията за 1 крава в България ако е 200лв. във Франция е 500лв. Така е със всичко останало. 2. За да има конкуренция от страна на българския производител спрямо западния е необходимо освен "Ноу-Хау" също и нови машини, защото без нови машини конкуренция няма. Т.е. вместо българския производител да получава по-голяма субсидия от западния, за да може да го настигне "технологично" - той получава няколко пъти по-малко. п.с. на 40 год. съм, когато падна комунизма бях в 7 клас, просто съм Българин.

Заради ГЕРБ ще ядете 10 годишни дълбоко замразени меса от Ирландия, заразен яйчен прах от Германия и 5-то качество колбаси от Франция, които иначе щяха да изхвърлят. Гласувайте пак за тях.

ТО ВАШИЯ ЕЛЕКТОРАТ ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ЩОТО МУ ОТКРАДНАХТЕ ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ.БРАВО НА ГЕРБ СПАСИХА ПЕНСИОНЕРИТЕ;)

Това са унищожителите на държавата. Какви народни представители са това? Такива, които унищожават собствения си народ. Иззедници.

ГОЛЯМО ПИСАНЕ ПАДА,НО АКО ПИШЕЩИТЕ КУПУВАТ САМО БЪЛГАРСКО ТОГАВА ИМАТ ПРАВО ДА ФИЛОСОФСТВАТ

дкми

И какво лошо има в това предложение, та педер_асите не са го приели???? Мааааамка им продажна, не се наядоха! Дано си носят парите в гроба.

И извода какъв е?Парламентът не е български.

Такива предложения не превеха ли предизборно и "Огладнелите паотриоти"!?

То, че има нещо сбъркано у нас има. Така популярните у нас супермаркети, на запад се ползват от по бедните. Дори на места, като си напазарят си сменят торбичките, че ги срам, че са изпаднлаи до там да пазарят от съответната верига. Да не говорим, че в тези бакалии е пълна свинщина на запд, а у нас изглеждат сравнително прилични, явно местните клонове печелят добре. Обаче дали това е начина да се подкрепя родното производство?!

Вижда се НС кой лобира за чужди стоки в България , а лапат суджук като не видели ! Герберски Изроди Оставка и изчезвате в небитието !

Личи си мързела.Като не искаш чужди стоки си ги произвеждай сам.Много хоро го правят и не лаят по форумите като теб.