Лято 2019: 40 лева за "сянката" на плаж у нас и отлив на туристи

Спад на туристите това лято, хотелиери обмислят варианта за отстъпки от около 30% през юли и август

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде стига, че ми писнахтеми. На Албена съм. 26 лв, 2чадъра и шезлонг, В Кранево 20 лв. Пълно с Румънци, руснаци, англичани, австрийци. КОЙТО НЕ ИСКА ДА ПКАЩА ИМА СВОБОДНА ЗОНА. Прекрасно море, плажове и природа. Всеки да ходи където иска, има избор. Не знам каква е тази истерия и тези тъпи коментари на още по тъпи статии, който единствената и цел е да плюят. Какво сте се вторачили в тези чадъри, където и да си ти взимат парите по различен начин и в Гърция също,на Малдиви и там така...

Бре....ходил до Куба и ....написал нещо 20% вярно. Аре стига вече с червените ви лъжи. Да де в х.,, РИЦ" има нещо подобно....,но цените....молим, молим.Видях им мизерията и пурите. Само те са нещо по-така.

НАРОДЪТ ТАКА ИМ БЛАГОДАРИ :)) ЛЕТИЩНИТЕ ТЕРМИНАЛИ СА ПРЕТЪПКАНИ, ГКП СА ЗАДРЪСТЕНИ ОТ ЖЕЛАЕЩИ ДА БЛАГОДАРЯТ НА ОЛИГАРХИЯТА И МУТРИТЕ, ОПОСКАЛИ ДЪРЖАВАТА И ДОКАРАЛИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРИНА ! ТАКА ТРЯБВА !!

И международните хотелски вериги почнаха с номера спрямо българите и техните хотели ще останат скоро празни.

ПРИСВОИХА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ, ПОЖЕЛАВАМ САМО ТАКИВА ПЛАЖОВЕ!!! И ПРАЗНИ ХОТЕЛИ ! И ПРАЗНИ ЗАВЕДЕНИЯ !!! ИЗСЪХНЕТЕ ОТ ГЛАД ОЛИГОМУТРИ :))))))

Направете си сметка - т.нар. министърка коя е - какъв е капацитета и под шапката...ТУРИЗМА ЩЕ НАМАЛЯВА НЕПРЕКЪСНАТО.. Разни некадърни чиновници - обвързани с тарикати /концесионери/ ви лъжат като за световно.. Бягайте от тази държава - то вече я няма ..... Как да го обясня по-простичко на тази партийна персона наречена министър - цялото черноморие ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЕТЕ ОТ ТАЗИ СГАН наречена концесионери ....За почивка забравете тука ...идете на други места и ще се убедите в това....

И не е проблемът само в чадърите и бетона! Храната, дори и в по-престижните заведения е отвратителна! Най-евтините и безвкусни зеленчуци, всичко е печено и пържено в супер-гранлива мазнина, месата вмирисани, най-евтиния боклук вместо сирене и кашкавал и.....Да не говорим за летни вируси и бактерии. Аз ходя в Бургас, имаме роднини и приятели и те ни казват, че лятно време болничните отделения са пълни с курортисти! А и няма как да се лъжем, Черно море си е бурно и не става много за малки деца, ако имаш алтернатива! Така, че рекламата с качеството си е смехотворна!

Според председателката на Сдружение "Клуб на хотелиера" в Несебър Диана Колчева е необходимо да се намалят цените на шезлонги и чадъри и да се проведе масирана реклама на страната ни, че българският туристически продукт е по-качествен." Едното няма да стане, а другото не е вярно...

по колко са проститутките ? паднаха ли цените тази година

Откакто "открих" Куба, вече не стъпвам на нашето море. Няма такса шезлонг и чадър. Просто си взимаш шезлонг, примъкваш го до палмовият чадър и.... почиваш. Плажа не е населен. ( има хотели с малко повече туристи но никога като у нас). Пиенето и яденето е 24/7. Само "примъкваш" Куба либре и пиеш колкото можеш. Вие ще кажете- ама аз пия бира- има и бира. Ако огладнееш в 3 сутринта- на барбекюто те очаква наденица, или кюфте, или бекон и всичко това натурално. Вкуса е като на село едно време, когато нямаше химия за животните. Всеки хотел си има нощен бар. Ако не искаш в хотела- излизаш навън. Трябва да оставяш бакшиш от време на време и тогава виждаш какво може да направи едно песо ( около един щатски долар). На нашето лайноморие не смятам да стъпя вече, макар че има сантиментална стойност за мен.

Е хубаво се похвали, но дали може всеки да отиде до куба? Малко се съмнявам.

Ще проверим кой си ти и как ходиш в Куба

А бе Колумб, понеже Куба е зад ъгъла на Софийското поле и до там вероятно се стига с метрото за 1 лв.

според мен бизнесът във туризмът,строителството,земеделието,е прачницата на пари от посткомунисическият преход на БКП управляващите към модерната западноевропейска демокрация,там са паричните потоци от злоупоребата със власт,корупцията,кражбите и измамите!Да им е четито на печелившите и на будалите,които вземат обекти под наем на хитреците!

България си е завладяна територия на нашите хора от нашите партии!Българино,държавата ти е отдавна завладядяна докато спиш или емирираш във цивилизованата част на Европа и светът!Нищо няма да се промени,който успял и узаконил да му е честито имането бизнесът и луксът!Слънцето ще всети и утре и морето също ще си е там!Струва ми се,че българският бизнес по родното черноморие е потъващ кораб и губи потенциал! Всичко може да излъжен но не и международната пазарна конюнктура,било то в туризъм,строителство,селско стопанство,машиностроене а банкрутът на болният бизнес на болната държава е нещо нормално ,финаги има фалити в нормалните икономики!

В Бургас на централния плаж, чадър 1,20лв. Шезлонг 1,50лв. Видях лично !

Не отлив от туристи, ами никой да не отиде на нашите курорти, защото нищо не е както трябва - мно-о-о- го бетон, лоша храна и обслужване, хигиената не е на ниво, лошо отношение, ниско заплащане. Тези, които са разрешили бетонирането - на съд...

Чермоморието е от Резово до Дуранкулак.От равни плажове до скалисти брегове. Има място за всеки вкус. Като се пишат глупости без са се мисли ми писват ,щото повтаряйте като папагали някой какво е написал по вестниците Като са бетонирали, ами ходи където не са....., толкова е просто

Така и трябва.Нека да фалират защото са алчни,нагли и не разбират от бизнес,а само от бърза печалба за сметка на услугата.

Бетономорието отвръща на удара. Като не идвате при нас, ще ви блокираме изхода към Гърция. Това лято бе присъда на българския турист към бетономорците – всичките тези мутри, които инвестираха от сивата икономика в хотели. Които купиха политиците, за да им гласуват шибаните закони в парламента и плениха общинските съвети по морето, за да разрешават застрояване без никаква идея за утрешния ден. Да, българинът не обича да протестира, но не можете да го накарате насила да отиде на българското Черноморие, нито да плати по 40 лева за шезлонг на мутри на плажа или да пие фалшив алкохол в заведение на мутри, или да го дрогират през питиета с афтемини, за да го окрадат. Ок, господа управляващи – успяхте. Ето, имате цялата власт – прокуратура, правителство, парламент. Всичко. Имате Ваш министър на туризма – който изпълнява 24/7 вашите желания, нищо че се превърнал във виц. Парламентът гласува да няма възможност хората да избягат от пипалата на вашите бизнесмени, собственици на хотели, ресторанти, заведения, спортни съоръжения, плажове. Забранихте бягството на свободния да остане извън клопката, като си разположи хавлии или чадър по дюните. Както винаги го е правел досега. Изобщо имате тотален успех. Контролирате всичко. И все пак няма туристи. Приходите падат. Достатъчна е само появата на мутро-представителите на ресторантьори, които се възмущават по сутрешни и вечерни блокове, за да убиете и последната капка симпатия. Хора като мен сме последните мохикани, които най-вече заради носталгията и рутина ходихме на Черноморието. Ако щете и заради криворазбран патриотизъм. Дотук. Радвайте се на тоталната си власт. Ходете си един друг на гости. Доган да си ходи на сараите, Пеевски тоже на своите мутробарокови хотели. Както финансирахте с тъмни средства цялата строителна вакханалия по морето, така и продължете да си ходите един друг на гости по хотели и ресторанти, за да си правите обороти, които след това да не декларирате. Не виждам обаче как ще напълните плажовете, как ще вдъхнете живот на бетона и на пясъка. Не съм сигурен, че дори да давате плажовете безплатно, ще се навие някой да отиде. Защото вече не става въпрос за пари, а за отвращение и омерзение от мутри и беззаконие, от безвкусица и безпътица, от чалга и арогантност. Дори не забелязвате – Джулай Морнинг се премести навътре в страната. Да не безпокоим кметицата на Каварна. Протести няма. Хората просто гласуват с краката си. Радвайте се на пълната си победа, драги мутроюнаци и мутровластници. Както се пееше в песента – където оставя шапката си, ще бъде моят дом. Свободата, Санчо!

Още малко ще почакам българските псевдо- бизнесмени да се само- фалират и ще си купя цял блок на първа линия за смешна цена.

Другари почиващи, стига с тая Гърция. Вярно, близко е. За един ден на плажа става. Ако искате да си починете обаче поне седмица стягайте колата и в Черна Гора. Хърватска също става, но истината е Черна Гора. Непозната за повечето от нас. Руснаците са я открили отдавна и на тълпи пазаруват имоти по крайбрежието. Като се замислиш това си е голям минус, а не плюс, но нищо не може да се направи. Такива са фактите. Останалите факти : Разбираш им на хората какво ти приказват. Усмихнати и услужливи. Хотела в който бяхме настанени имаше много интересна разчупена архитектура. За това беше с външни стълби, без асансьор. За една седмица не ми позволиха да нося нищо по-тежко от фотоапарата си. Щом се покажех с някаква чанта в ръка първия от персонала който ме видеше зарязваше това което прави в момента и грабваше багажа ми. И това без да очаква задължителния бакшиш. Кухнята им е вкусна, продуктите все още натурални. За природата да не говорим. Планина и море на едно място. Единствения кусур е пътя до там. Като километри не е много, като асфалт е перфектен, но завои.... Три часа наляво, надясно. На края забравяш къде си тръгнал. За това не става да отскочиш за два, три дена, но за седмица.... Гърците има много хляб още да изядат за да стигнат качеството на обслужването в непознатата на повечето българи Черна Гора.

Май скоро не си я посещавал :). Цените тази година са като в Хърватска....

Когато нещо върви..без да знаеш защо, по-добре не го пипай....дане развалиш нещо.....нека си върви , както и обратното..ако нещо не върви....по-добре го пипни, за да развалиш нещо в него което го спира...че дано да потръгне Е, нека отговорните лица помислят върху тези слова, но и да се задействат....че е важен сектор, да не кажа най-важен!

Няма как хората да бъдат убедени, "че българският туристически продукт е по-качествен", след като вече почти масово предпочитат да почиват в Гърция и Турция, и с очите си виждат кое е по-хубаво и изгодно за тях. Който веднъж е отишъл на почивка в Гърция, вече и не помисля за нашето черноморие. Въпреки огромните опашки, на които чакат по границата. Ходих за няколко дена в Балчик, ами то там българи нямаше! Само румънски цигани.Пред хотела имаше 18 коли - само 2 български, и то едната моята. Като си купувах билет за ботаническата градина, касиерката ме заговори на румънски, и като разбра че съм българин, само дето не ме разцелува. В ресторанта сервитьора започна на румънски, и като видя че не го разбирам, обърна на английски. Това , да съм българин, беше последната му опция.

На Поморие има нощувки по 20 лв, зони дето си носиш свой чадър и не плащаш нищо и евтини кръчми. Кой му е виновен на този че се бута в алкохолния слънчак

При бабите в коптор за 20 пари :( няма да коментирам.

Не е важно колко е цената на чадъра и епзлонга. Важното е да си ги държат там отзад, в края на плажа, ти ги изнасят само когато някой "много цивилизован" ги поиска. Защото плажа не е само за цивилизованите, а за всички. Цивилизованите нямат право на запазени места. Още по малко имат право концесионерите да заемат със чадъри и шпезлонги място, на което няма никой, а почиващите да се блъскат в единия (винаги най-непривлекателния) край на плажа. Останалото е цинизъм.

Аз пък се радвам, че с анамалели туристите. Обичам спокойни плажове.

да го дуууухат,така да се каже нашите тарикати-ще ходим в чужбина на море ,това е положението !

Защо да ходя в чужбина като на всеки български плаж си има безплатна зона. Който го мързи да носи чадър да си плаща

смяташ, че 10% от негодната плажна ивица е мястото, то тогава отивай

И да се излъже всеки, че като влезе във водата не е потопен в канализацията... да се излъже че има качество което реално липсва повсеместно... да се излъже че е нормално концесионера да чисти само плажа около шезлонгите, които му носят пари... и после колко пращал. Като не иска да е концесионер да прекрати договора и да не плаща.

Аз ходя в приморско дето има безплатна зона, нося си безплатен чадър и пия бира за 2.20......... Тъпаците ходят да снимат касови бележки на чадъри за 20 лева за да стават известни във фейсбук :D

"Свободна зона"по нашите плажове на практика няма.По протежение на брега,има 5-10 реда чадъри,платени.Ве дно никакво пространство ЗАД тях,се води свободната зона.Но,всичко е по Закон.В Гърция-по проткежение на плажа,200м.чадъри,200 свободна зона и така се редуват. 40 лева за"випове"...ОК.Колко обаче струва биричката и кебапчето в кръчмата?Супата,таратора?НЕкакви извънземни цени,като за Маями бийч.Какво предлага"ол инклузивът"?Наденица от 2.33 лв./кг с ДДС,сирене за 3.14 лв.,кренвирши за 2.04 лв.за кг.,кашкавал.3.19 лв/кг.....самото "кебапче"/"кюфте",чини на получателят цели ...18 ст.за бройка с ДДС....СУПЕР КАЧЕСТВО,няма що!Това е извън бетона,чалгата,компанията на шумни,пърдящи,гледащи лошо батки,стотиците бариери,липса на паркоместа,всеобщата мръсотия. До дамите и господата"хотелиери"по Бетономорието-простащината и алчоността ви са причината,драги.От всяко дърво,свирка не става,а от вас и чеп за каца,явно не става. Ходих наскоро в звезден хотел в Банско.Е,нямаше такова място!Чисто,подържано,великолепно СПА,уникален персонал-усмихнати,вежливи,възпитани!За ресторанта-да не говорим-кухня,та кухня!Обслужване-6+.Цялостна оценка-11 от 10 възможни.Значи-можело!!!За същите пари,на Слънчака....си в шахтата от всякъде.

После не се чудете защо има задръствания и опашки на КППтата с Гърция!

На мен пък не ми харесва цената на трюфелите. НА протесшт другари

Като не ти харесва, че чадъра е 20 лева отиваш там дето е 6 лева. О;о в безплатната зона. Какво ни занимават с глупусти разни фейсбук звезди/

Искам да почивам на тишина, без шум от дискотеки и без тъпа музика на плажа, сред естествена природа, а не сред бетон и алчни и невъзпитани хотелиери. Затова избирам Гърция.

Дето една бира е 5 евро............ Не ми хвали Гърция

Бирата в гърция е 2.50, 3.00 или най-много но рядко 3.50 евро

Плажът е национална собственост, народно благо.. кой позволи на некви педераси да събират пари за него?

Как кпй? Други пеераси!!

Нали има и свободна зона бе. Стига мрънка

Майната ви на тъпото море, мрете алчни гниди.

Чадърите са сложни, скъпи устройства. Цената е правилна.

Българския чадър е запазена марка за българите е безплатен.

Къде е сега онзи възпълничък и самодоволен човечец, шеф на една асоциация на хотелиерите дето 2-3 години обясняваше, че българите не се желан потребител на услугите по черноморието. Трябвало продукта да е само за платежоспособни чужденци. Какво стана, къде се скри, къде са туристите ?!

Много правилна е политиката по плажовете. Плащаш едни големи пари и се чувсташ особен, богат, за разлика от тия, които разпъват хавлийка делеч назад. Кеф цена няма.

Че това което се построи на морето нито може да бъде запълнено нито може да бъде обслужено.Поне половината хотелиери не могат да различат чаршаф от покривка за маса.

Ок туристите вече са се излъгали 1-2 пъти, че въобще има някакво качество и вече спряха да идват. Дрането на кожи всяка година си има последствия.

Всичко Ви наред в БГ та шезлонга 40 лева, хахахаа..... Вие в България луди ли сте? Егати и златните шезлонги.....смотани сте ей, ще Ви избягат туристите с тия цени....

Всичко Ви наред в БГ та шезлонга 40 лева, хахахаа..... Вие в България луди ли сте? Егати и златните шезлонги.....смотани сте ей, ще Ви избягат туристите с тия цени....

я кажете, къде в Гърция искат 20 Евро за шезлонг и чадър на плажа? За толкова пари на някой места ти е нощувката...

В Гърция пием фрапе, бира, сок за децата и пак не можем да нахвърлим 20 евро....и платен паркинг нямааа

За чадър или тента, три шезлонга с матраци/ да ти е мекичко на дупето/, масичка, ако много напече и си поискаш, ти забиват и още един чадър, само на 300 км от София - 0,00 ЛВ!!!!!! Тези 20 евро ги даваме за фрапета, сандвичи и фреш! Няма да стъпя на нашето море, сори!

майната им на хотелиерите, ми черноморските гларуси ся ко шъ иб...т?

Като няма риба и ракът е риба!

Трима сме,значи колко за сянка....50,45,колко....Ааа в такъв случай 100за студио,сянка,пресичащ алея и на плажа,тишина,чисто море,ципура прясна 7 евро а не 25лв,2 часа път,климатик без доплащане,просторни стаи не килии,санитарен възел с площ по-голяма от стаите......абе комфорт...,Ми не ми е скъпо.Добре ми е. Много искам и Черно море да уважа,искам,ама нещо не се получава.Ако искате ще споделя преди 3 години на Камчия и 5 на Китен.Ама сигурно няма да искате.Знаете си.

АТАНАС БУРОВ /кой ли беше пък тоя / го е казал преди доста време-ЛАКОМ Г*З ГЛАВА ЗАТРИВА-явно важи и сега.......

Години наред исках да подкрепям българската икономика и не исках да давам парите си на византийците, но това престана преди 8 години, защото установих, че българския търгаш не ме заслужава като клиент. Всяко година става по-мръсно, обслужването по-некачествено, храната под всякаква критика и базата все по-амортизирана. Така предполагам са били изгонени хиляди други български туристи към Гърция където прекарвам със семейството си по един месец всяка година и получаваме тотален релакс. Евтината турска лира пък привлича много чужденци в Турция и ето го резултата. С нашата малка крайбрежна ивица трябваше да развием бутиков, скъп туристически пакет, включващ високо качество на услугата, висока добавена стойност, качествена храна, културни забележителности, яхтени пристанища, голф игрища, аква паркове от световна класа, елитни къмпинги и т.н. Вместо това ние направихме клоаката на Европа. Един ден ще се взривяват тези баракуди за да се построи нещо нормално на тяхно място.

"...че българският туристически продукт е по-качествен...."??? От кой? От лунния ли? Бил съм в Тунис - огромни чисти плажове, ядене на корем. Вярно - пиенето е скъпо, та не е за всеки.

А мърдал ли си от комплекса да видиш каква мръсотия е навсякъде?

Ами като махнахте цените за българи и не можахте да направите заплатите като в чужбина така ще е.

наречени хотелиери , незанйно защо, идея си нямат от бизнес и туризъм!

регистрирана е в София фирмата. Те са спецове по черноморски туризъм.

В момента най-дългата плажна ивица у нас тази от Камчия до Шкорпиловци морето е с цвят на тиня и наноси. Източили са язовир Камчия сякаш това не можеше да стане от март до май.

E kakaво очаквате от държава която по заведенията има 20 пепелника и няма ПОС терминали или ти тръшкат пепелника преди менюто.