"Луандалийкс": Най-богатата африканка ограбила Ангола

Изтекли документи сложиха началото на скандала, който засегна дъщерята на доскорошния президент Едуарду душ Сантуш - Изабел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оправи

С две думи, несправедлив свят който никога няма да се пправи

Тия leaks са по причина, че Ангола основно доставя нефт на Китай. Иначе е доказано, че ФАЩ не компрометират корумпираните политици на чужди държави, докато им играят по свирката. Директен пример е Мугабе, който грабеше страната си десетки години, но го обявиха за крадец чак когато започна да плюе бившите си покровители.

Случайно да знаете кои компании създадоха (Sonangol) и къде и е седалещето в САЩ

Кога ще изтекат документи и за откраднатите от Бг милиарди????... За златните концесии, за разни фирми, заводи, Тецове, рафинерии, банки и т.н. - да видим тогава кои са имената. но ми прави впечатление че западняците разкриват тайни само на неудобни на тях политици. За приятели няма нищо...

И възниква още един въпрос: Вероятно е вярно, че тази жена е откраднала част от природните ресурси на Ангола - да кажем 2-3 милиарда долара. А тези дето си присвояват нефта на Саудитска арабия, само щото се именуват принцове от династията - ТЕ НА КАКВО ОСНОВАНИЕ СМЯТАТ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ ЗА СВОИ? А тези дето си присвояват нефта на Ирак, само защото са нахлули там с армия? А тези дето си присвояват нефта на Сирия, само защото са нахлули там с армия? (Тръмп каза: "Аз обичам нефта"!) Май станаха три въпроса, ама те са всъщност за едно и също. Никой не пита народа дали е съгласен да му вземат нефта, златото или диамантите! Така че моралната поза на западняците в случая с Ангола е доста лицемерна. Самият Запад столетия е грабил Африка без да пита никого за нищо. До ден днешен дори не се е извинил за робите и т.н.

че то и в българия е така...

майка и се казва татяна сергеевна куканова, гражданин на ссср! това обяснява влечението и към чужди парички

Руската и Майка живее в Лондон от 40 години . А дъщеря и милиардерката ,е живяла и учила в Лондон също. Ами...Научила се е както виждаме !

Прочетох част от коментарите, намекващи че Ангола е била приятел на СССР, България и т.н комунистически държави по времето на соца и тези страни включително нашата са се били облажили от богатствата на Ангола. Г-да, вие изповядващи новите евро-атлантически демократически ценности вие или сте се заблудили, или сте безкрайно наивни, или просто ви плащат за да манипулирате. Няма кинти, нито цент вложен от богатствата на която и да било държава по света в бившите комунистически държави - СССР, България и т.н. Всичките кинти от националните богатства отиваха в Британски, Австрийски, Швейцарски, Френски банки, Офшорни банки контролирани от Британската Банка, в Люксембург, Лихтенщайн. Всичките кинти на повечето от комунистическите величия, особено най-извратените второ и трето ешалонници във властта отиваха в Западните Демократични Банки. Българските държаха най-вече на австрийските и британски банки, след като дойде демокрацията Люксембург, Лихтенщайн и по-малко Швейцария станаха любими дестинации, а британските офшорни зони прекрасно място за изпиране на кинтите. Никога банка от Западна Европа или САЩ не са върнали пари или особено злато на собственика му, дори това да е държава. Преди години една реномирана британска банка обяви неочакван фалит. Нищо ново под слънцето банка да обяви фалит, но фалита на тази банка отекна като ядрен взрив в Лондонското Сити защото се оказа, че в тази реномирана британска банка кралското семейство е държало повече от 25 милиона паунда финансови средства. Причината да фалира банката се оказва изтеглянето на депозит от близо 200 милиона паунда който е бил направен от Фонда на Саудитското Кралско Семейство почти две години по-рано и депозита е бил направен при много благоприятни за фонда условия и по молба на самата банка. Но от Саудитска страна един от хората които са имали пълномощия за този депозит бил шефа на саудитското разузнаване /човек без лице както е известен/. Та този човек без лице пристига в Лондон изневиделица и изтегля парите, явно научавайки нещо, и банката обявява фалит. А сега познайте - саудитците върнаха ли парите/компенсираха ли фалита безвъзмездно или сметките на британския кралски двор останаха празни?

важна но недооценена линия от недалечната руска История. През 70ти години СССР процъфтяваше в зенита на развития социализъм, видя се с малко пари (Петролната криза, какво друго) и започна щедро да сипе на всеки африкански или латионамериканси боклук обявил се за марксистки лидер(братски станаха Ангола, Мозамбик, Никарагуа и пр). Социализъм рам така и не построиха но дойдоха друга времена и през 80те СССР се охълца - не 'предателството' на Горбачов а разхищенията и евентуалния банкрут доведоха Перестройката и гледните 90те. Това, наравно с чудовищния ВПК допринесоха за краха и добре ще е руснаците някой ден да се погледнат в огледалото и оценят собствената си глупост вместо се мелодраматизират като вечните 'жертви' на световна конспирация.

Заприлича на Меган Маркъл на малката снимка. И двете са мошенички...

И какви са доводите? Външната прилика? Много си умен, дундьо.

Ти, петицо, ако случайно приличаш на Айнщайн, това би ли означавало, че си умен като него?

Странно, мислех, че ограбването на собствения народ е българско изобретения. Явно и африканците са се научили.

Е то може ли някой да е богат и да не е престъпник, грабител, мафиот и прочее. Все едно чета Работническо дело. Едно време бяха болшевиките, сега са всякакъв род активисти, НПО-та, феминистки, разследващи журналисти, възмутени граждани и какво ли не още. Всички с мисията да очернят всеки, който стърчи над тълпата. Модерният комунизъм не прощава на никой, освен ако не е много беден или много гей.

Даже в тъмна Ангола всичко осветиха, а ние в светла България седим на тъмно от 30 години

Заради нареждането да не се очерня САЩ, Дир са прекроили статията и никъде не се споменава както в оригинала, че де факто дългогодишните кражби на средства от държавната хазна на Ангола са ставали с участието на американски консултантски фирми, главно Boston Consulting Group, McKinsey & Company and PwC(Pricewaterhouse Coopers).И тези фирми не са помагали само със съвети, а и със назначени изпълнителни директори на повечето от нейните подставени фирми.Като резултат минимум 1/3 от откраднатите пари са преминали в американска собственост. Даже оригиналното заглавие от New York Times e:How U.S. Firms Helped Africa’s Richest Woman Exploit Her Country’s Wealth

NY Times не беше ли от 'либерастките фейк нюз' медии. Нещо от Раша Тудей нема ли по темата?

Как прилича на Меган.. сигурно са роднини ....

сътворихте тази глупост"анголанци " - казват се АНГОЛЦИ!!! Може ли да сте толкова неграмотни!

the truth https://www.nytimes.com/2020/01/19/world/africa/isabel-dos-santos-angola.html

Ангола и Мозамбик бяха със СССР ,а Душ Сантос е съветски възпитаник и поставен от СССР на власт там. Нормално е да задържи от откраднатото за себе си 100 милиарда а останалите няколко стотин - да даде за помоща на съветските братя.

И понеже са съветски възпитаници, използват американски консултантски компании и западни банки....

Жената е красавица

Червените пак задействахте хибридната машинария. Само, че има и хора, които за разлика от вас са чели. Ангола къде от 50 години се управлява от MPLA - демект 50 години народна власт.

А къде е "Унита",която избиваше наред с помоща на "братския" СССР и нашата родина,а!

интегрирала се е :)

Абе кво ни занимавате с тея амариори, Да дойде в БГ да види как се краде, нито док. се замаскират нито нищо. Никой не го инт. Квото може да се краде се краде, даже и чистачките по държавните институции крадат

Отказала е да дели със западните си покровители и веднага хоп.

Навсякъде се краде но най-много се краде при комунистическо управление

Ами че Анголата и Мозамбика си бяха наши, просъветски. Изпращахме им специалисти от БГ, а Куба - гвардия. А душ Сантос и съпруга си беше взел оттам и сега какво се оказва - бъкано с далавери и имоти в Англия...има ли някой изненадан?!

А колко другарски целувки си разменяхме с другаря Душ Сантуш???

Да живее социализма! В страните управлявани от социалисти комунисти хората живеят богато. Разбира се само някои хора, много малко хора. Останалите мизерства Както и у нас социал милиардерската партия бсп много иска да се върне на власт за да станат хората й още по богати. Много ги е яд, че не им се получава

сегашната партия е различна

Таткото е завършил в СССР , лидер на Партията на Труда , която е създадена от комунистически формации и е член на Социалистическия Интернационал . Да ви звучи познато !?

Явно твърде много паралели/ и меридиани/ прави читателя на статията между африканската и нашата си българска действителност, та голяма част от коментарите се трият на мига. Не правете никакви паралели с нашата дайствителност г-да. Там си е Африка и си крадат по афркански, а тука е Европа и се ... по европейски.

Май навсякъде се краде по комунистически !

даже и да не е комунизъм

Да живее цензурата на Дира! Даже думи от заглавието на собствената им статия са забранени!

Това е расизъм! Аз съм сигурен, че горката онеправдана афро-афpикaнка е натрупала парите си като е икономисвала от закуските си!

Извод, расата и националността нямат значение за човешката алчност, тя вирее без проблеми, на всякъде.

О, добър ден - защо ли не съм изненадан къде се е установила г-жа анголска милиардерка!? Повече от 35г имам опит почвайки с транспорт на нефт и нефтопродукти, а последните 21г нефто и газодобив. Историята се повтаря, неоспоримо тя винаги е една и съща и винаги завършва с това че кинтите от природните богатства на държавите от Африка, Южна Америка и не малка част от Азия са в Британски или Американски Банки и няма начин държавата собственичка на природните богатства да си ги върне - поиска ли си ги следва демократизиране по евро-атлантически. Иначе голям го вадим и ние, Great Britain & USA forever friends of us - докато изпият и последната капчица кръв и изконсумират всичко ценно което земята ни притежава и после як шут в дупарата. Не че руснаците са читави, ама понеже днес на мода е политиците ни да целуват нечии задници и са си избрали британско-американските да ви го кажа ТЕХНИТЕ ДУПАРИ ВОНЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ НА РУСНАЦИТЕ.

Е, добро утро. The City of London държи основните tax havens и офшорни зони, през които се рпевъртат годишно към 3 трилиона от наркотрафик, корупция и укрити данъци. В схемите с трастовете така са оплетени нещата, че само те знаят кой кой е и рано или късно прибират всичко, след като вече оригиналният собственик се е изчерпал и нямат нужда да го държат с лостовете си. На боко милирадите му къде мислите, че са и защо е такъв сговорлив? Корупцията е най-голямата национална заплаха, на към нея мерките са палиативни и символични.

Това че е във Велокобритания не означава че парите и са в британски банки. Аз лично предполагам че са във швейцарски.

Не позна. Няма петродолари на черна Африка в швейцарски Банки - всичките са в Британски, освен ако не е намесена и американски “бизнес” - тогава понякога кинтите отиват и в САЩ, но само понякога. Толкова много документи с платежни инструкции минаха пред очите ми, че трилионите за мен са вече малко число. Най-гадно ми стана когато участвах в транспорта на Иракския петрол по програмата на ООН “Храна срещу Петрол” - да научиш в крайна сметка, че тези които налагат санкциите на Ирак, са дефакто крайните получатели на иракския петрол, ама прекаран през поне два други купувача с кухи сметки. ИЗВРАТЕНИ АЛЧНИ КОПЕЛЕТА

Нищо нова, простата същност на системата, максимална печалба. За да има един, стотици трябва да нямат.

Горката! Би Би Си или Дойче Веле друга работа си нямат, освен да набеждават честно спестявалите от закуски, второ и десерт.

Ха да започнем да говорим за тези които ограбиха България. Не ни интересува Ангола. Или ще ни докарате вода от 10 кладенци за да отвлечете вниманието на хората от нашите крадци- приватизатори?

Че то именно за България се говори в статията, бре. Ама като едновремешните фейлетони и вицове - уж се говори за друго, но всъщност си е баш за нашия си строй. Схемата, която работи в Ангола, работи в половината свят, вкл. и тук. Къде са им милирадите на нашите? Да не са им в дюшеци? То 1 млрд. долара в копюри по 100 май беше няколко големи палета, та какви са тези дюшеци... Цялата схема е измиселна преди почти два века и е готова, само трябва Боко или тази тук да се включат в нея. Британската империя така си трасформира формата и целият свят е вътре повече или по-малко. И ако си мислите, че западняците не злоупотребяват, вижте корпорациите какви данъци плащат, ако платят изобщо нещо някъде. Смени имената в статията и все едно е писана за нас.

Навсякъде капиталистите са едни и същи - колкото и да ядат, наяждане нямат. А на обикновените хора казват, че за тях НЯМА.

Ели пък ако са хем комунисти, хем капиталисти ;) Жузе Едуардо душ Сантос е президент от Партията на труда. През 80-е години в Ангола имаше гражданска война и това същото момче се подкрепяше от СССР и всички сателити по редицата. Куба имаше войски там дето който оцеля се върна болен от СПИН. Това девойче, Исабел, е родена в Баку където баща й Едуарду е бил студент, а майка и е съветска гражданка. Сега и майка й не ще да живее в Рашка, а и тя е в ЮК. Както и да е, да не се разводнявам, живи комунисти са си тия, точно като нашите дето по някое време се писаха капитиласти и демократи. Само се писаха обаче.