Лекарка мълчи в съда за починалото бебе от Тетевен

Гинеколожката д-р Нина Байчева застана пред Окръжния съд в Ловеч, за да отговаря за починалото бебе в Тетевен. Майката пък е направила опит за самоубийство.

Обратно в новината

Коментари - Лекарка мълчи в съда за починалото бебе от Тетевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да ти дам куража да продължиш напред, да намериш сили да живееш, макар и с тази болка. МОЛЯ ТЕ, ЖИВЕЙ! Има за какво да се бориш.

тази лекарка трябва да я осъдят наймолко 10 години и да я лишат от правото да практикува професията на лекар, самодоволна убийца на новородени

И никой, ама никой не се замисля, защо измежду стотиците хора, които умират ежедневно в болниците и съответно честите дела в съда за обезщетения за умрели поради лекарска "грешка", се раздухва ТОЧНО този случай. Ама ТОЧНО този случай! Подхвърлят ви хляб и зрелища и вие буквално ще се надрискате от кеф

Айдеее, издадохте присъдата вече и сте готови да линчувате. Убавци! Като гледам колко плюсове сте нацвъкали под откровени просташки коментари, си мисля че е време администраторите на сайта по-сериозно да се замислят дали това място не се е превърнало в една долнопробна пиянска седянка. А може би това се харесва на простолюдието? А?

онемях пред престъпното поведение на една лекорка, положила хипократовата клетва, учила да помага на жените в най-тежкия и свят момент - раждането на дете, а пък излиза,че е черен дявол в бяла престилка, корумпирана и нагла, груба и не дотам кадърна, колко години са нужни,за да осъзнае колко деца е убила по този начин и колко майки не искат да стъпят повече в родилното,най-добре да я пуснете на майките, те ще си свършат отлично работата, а не в затвора, където ние ще трябва да издържаме още един паразит,пуснете я на майките..

И каква е разликата между твоето мислене и талибанското? Или когато ти е кеф си талибан когато ти е кеф си европеец и когато ти е кеф комуне???

Това престъпно създание на снимката трябва да лежи доживот в Сливенския затвор! Гнусна детеубийца!

Реформата в здравеопазването е необходима! Пример да се вземе от развитите държави а не от "нашите кадри". Задача която е лесна като се върнат лекарите от странство!

someone

лекарката може да е мислела, че щом маиката е от село може да се отнася с нея както си иска и тя ще търпи. много грубо отношение - все едно касапин в месарски магазин.

Може изобщо мотивът й да не е бил на принципа "от село". В родилните домове у нас МАСОВО се държат с жените като с кучета - крещят им, нагрубяват ги, прилагат им похвата на Кристелер без нужда, правят епизиотомии без нужда - просто за да мине по-бързо раждането и да им се махне от главата, включват без нужда системи с окситоцин, за да ускорят процеса на раждането (хайде бе, довечера има мач, тая тука ще ми ражда 10 часа!), шият МАСОВО без упойка (при нормално раждане), защото мислят, че тъканите са изтръпнали, което висша форма на садизъм! Нищо изтръпнало няма! Не разбирам защо винаги се пропуска фактът, че в родилния дом не само бебенцето е пациент, но също и майката. Раждането е естествен процес, независимо от съпътстващата болка. С един спокоен, отговорен и подкрепящ лекар то може да премине съвсем гладко. Само че такива лекари са малцина.

Трябват не 5,а 10 години затвор,защото не може да се убиват невинни бебета!

Сурово, неприветливо лице на данъчен инспектор . . . Нещо не се чува и за протести от благодарни пациенти, както бе напр. наскоро при пребит от цигани лекар. Но да изчакаме все пак делото.

Тая докторка хзубава или лоша, ама е имало някога докторка в Тетевен. Сега ми е интересно как се оправят родилките. Дали не е умряла някоя нова или влошила поради липса на гинеколози в Тетевен. Това я чака цяла България в съвсем скоро бъдеще.

ако е лекарят не става, значи няма лекар. И в този случай е по-добре изобщо да няма, за да не разчиташ напразно.

искат да ги направят писарушки отнемат и'м свободата да крадат и да убиват безнаказано

простете и ! имала е трудно детство , навярно!

Нищо не се случва с разрешителното и за лекар! И това си е масова практика. Формално осъден лекар, реално си практикува и продължава да убива хората.

Е да,ама тя още не е осъдена.А на д-р Маджунов му отнеха правата преди още да започне да се гледа делото.Това сигурно доказва,че сме правова държава.

Никакви права не са му отнети. В момента преглежда във Фихелт.

Засегнатото семейство ми се струва твърде скромно в иска си от 20 хиляди лева.Какви 20000 бе, че таз лекарка с мърляво отношение е отнела живота на детето им?Дори и тежко да е тръгнало раждането, като е виждала, че не се справя, защо не е потърсила спешна помощ от друга клиника?Не 20, а 100 хиляди трябва да и искат обезщетение, защото дори и да и дадат пет години затвор, накрая ще я изкарат болна и стара, ще се размине с нещо условно и толкова.Да изплаща поне 10 години, ако иска и жилища да продава, а това да е назидание за другите.

Родителите на битото от акушерката дете,което е живо и здраво,поискаха 400 000.

Ок, това ще ги успокои ли? Ако да - да си искат.

А ако някой отнеме живота на твой близък,ти ще го съдиш ли,и това ще те успокои ли?

Ти лично чу свидетелствата и прецени, че лекарката е наистина виновна? Или просто си злобееш щото толкова ти е акъла?

Не мисля,че става въпрос за пари.Важното е да има възмездие.Човек трябва да съди немърливи доктори,за да не страдат следващи пациенти.Да,понякога е и до късмет-д-рът е опитал и направил всичко по силите и знанията си,но пациентът умира.В случая майката знае,че не е било горното и затова иска правосъдие.

каква друга клиника бе Пепи. Доста си тап и не ти е ясно, че Тетевен не е като в София. Изобщо тапата ти глава няма понятие как работят лекарите в отдалечените места. като сте недоволни мрете. Това заслужават всички които не уважават лекарите.

бхк да я класира за личност на годината

Със съжаление го казвам, но... свиквайте с такива лекари. Гадно ми е и още по-гадно ми става, като знам, че по-добре няма да става.

Народът си заслужава политиците и лекарите...

а съгражданите си и тях ли си заслужаваме ??

Доста наддала на живо тегло. Съветват другите за здравословно хранене, пък самите приличат на курбан за Коледа. Явно тези сладки бузки не са дошли току-така случайно. Така трябва да изглежда честния и почтен днашан наивник и данъкоплатец у нас! И никак другояче, моля ви се! А защо не се поинтересувате за дипломите им? Ще бъде прелюбопитно. Егати знахарите и шаманите, като асистенти на д-р Джак.

Тази я даваха по телевизията преди половин година - беше малко след случката за която е съдят. Беше изключително арогантна и нагла.

КАКВИ 5 години?!!!!! СМЪРТ трябва!!! СМЪРТ!!!

На разпит ли,мълчи?Че дайте и сто грама ракия,бе!...

Което означава ,....СПОРАЗУМЕНИЕ и УСЛОВНО.

Цели пет пробации му,дадоха-ей тъй,за нищо...

И без да говори, само заради мутрата и давам 10 годинки от раз!

Ти пък си много хубав.....

По кротко с обидите и присъдите.Все пак тая жена е давала живот в продължение на 30 години. И сигурно не са едно и две децата, при проблематични бременности, родени успешно, благодарение на нейната работа. Всеки греши, а и не е доказано, още, че в случая е сбъркала.

ако е убила твоето дете, дали ще говориш така? причиняването на смъртта на едно невинно дете е престъпление и тази "спасителка"трябва си понесе както юридическите, така и моралните последици

Това, че тридесет години е помагала при раждане, не я оневинява. Моите деца пораснаха, но ... Родих сина си в много тежко раждане, с много усложнения. Шефът на родилно събра петима лекари. Да са живи и здрави, оживяхме двамата със сина ми. Година и половина по-късно, в същото отделение на същата болница, в неделя срещу понеделник, дежурната лекарка с 30 години стаж не благоволи да дойде в родилна зала. Аз започнах да раждам дъщеричката си, крещях и виках някой да дойде... Едва се дотътри една спяща акушерка та пое детето. Ами ако имаше усложнения???? А дежурната лекарка я събудиха да ме види и тя дори не ме погледна. Като и казах, че сигурно имам разкъсвания, ме наруга, но все пак погледна и каза : "Ще те шие като дойде дневната смяна". Е и... имаше 30 години стаж!

Дядото

Животът явно се е появявал въпреки нея, а не благодарение на нея. Като й гледам мутрата по мяза за надзирател в затвор.