17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не я шофирал Мишо «Безсмъртния» ? Он вече към десетина линейки е потрошил

Дали случайно "сирените" не е бил включен светлинен сигнал, но без звуков такъв? Точно там ми се е случвало изведнъж да ми изскача линейка от ляво, без звукова сигнализация. Посред бял ден не съм длъжен да и виждам светлинната сигнализация.

Шофьорите, особено на скъпи в автомобили не могат да запомнят едно просто правило от правилника - шофьорът на автомобил е последна дупка на кавала - ако трябва така да им го напишат в учебника! Преди автомобила са почти всички: линейки, патрулки, пожарникари, трамваи, тролеи, автобуси, пешеходци, деца... Също пише за спазването на дистанция и движение с регламентираната скорост - последното в България не се спазва, даже, за да не те хване червено през кръстовищата се минава с мръсна газ. Отделно от писаните правила има едно неписано: стои на подобаващо разстояние от по-големият от теб. Защото като те ударят, дори правилото да е на твоя страна - то няма да ти върне изваденото око, да ти оправи осакатената ръка...

Само линейки на бърза помощ могат да ползват предимство, Звукови сигнали и светлинни сигнали.

дали пък случайно някой не е слушал надута на макс музика докато е шофирал, може би и със слушалки?

Пътищата в България са безумно направени и регулирани. По някога трябва да си завършил висше образование, само за да се ориентираш и да оцелееш някъде. Това съчетано в българския манталитет е война по родните пътища. В белите държави хората на по 80+ години управляват базопасно автомобилите си и никой не ги е пратил в КАТ да си връщат книжките. Пътищата са направени правилно и няма места, където човек да се обърка.

не

Адмирации!!!

“шофьорът на автомобил е последна дупка на кавала” Да, това трябва да е на корицата

не зная в коя "бяла" държава си, но аз най-редовно гледам клипове с монтирани на колите камери по пътищата на Европа, пътен инженер съм и това, което виждам, направо ме шокира. Много, много не си прав за нашите пътища и улици.... Предполагам, в случая, е лоша преценка или разсейване - и двете неща нямат нищо общо с пътя или улицата.

Линейкаджията и с пусната цветомузика е отговорен за ПТП ако настъпи когато преминава в разрез с правилника за движение Специалния режим на движение не го освобождава от отговорност за действията или бездействията му В случая тоя много филми е гледал

сигнал, бе? Трябва да намалиш, ясно?

Шофьорът на колата е поредният отвеян ла.йнар(ка), невиждащ по-далеч от собствения си волан и два метра пред него.

Шофьорът на линейката на ВМА откаран в Пирогов. Шеги на съдбата.

Вместо да гледате клипчета, по-добре елате вижте пътищата на живо. Или ви е страх да разберете какви боклуци сте.

Чл. 91 (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават едновременно светлинен сигнал с проблясваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал. (2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост. (3) Моторни превозни средства със специален режим на движение ползват: Спешната медицинска помощ. Противопожарната охрана, Националната полиция, Народното събрание, други служби от Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи, Националната служба за охрана и службите за контрол по този закон на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на отбраната. Чл. 92 (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; 2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество; 3. да не се съобразява с организацията на движението, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления; 4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този закон; през това време той може да подава само светлини сигнали. (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.

Prostak e shofiorat na kolata. Vav vsiaka civilizovana strana lineikata ima predimstvo sas vkluichena signaizacia, koeto sznachi speshen sluchai!!!! No nie sme ot djunglite i bai Ganio shte kaje, "On che mi kaje toi na mene, ia si karam kakto si sakam!!!" Zaslujavame si sadbata zashtot sme prosti i divi v bolshinstvoto si!!!!

Иди кажи това в ДАИ и си остави книжката.

че според вас софийския бул Константин Величков е добре направен булевард. Никога не знаеш в коя лента да се престроиш. Минаването по него винаги е било "на оцеляване".

добре че е фейсбоклука иначе нямаше да знаем кво става ни по света ни у нас....

Четеш коментарите и осъзнаваш, колко много хора никога не са чели правилника за движение по пътищата. И са си измислили някакви си там свои правила. И най компетентно ти ги разясняват...

Половината от тях нямат книжки. Или са с купени такива.

Очевидно не гледате както трябва. Огромната част от клипчетата са от украйна (преди войната разбира се), а тези които са от европа показват факти, които се случват 10-20 пъти по-рядко в сравнение с БГ. Само в София на всеки 500 м има поне по 20 застрашаващи живота на пешеходците и пътниците дълбоко сгрешени регулирания и организации на движението. Пример за точно такива инженери като вас - ПОПУЛИСТКИ ПАСАРЛЕЛКИ НА ТРИЛЕНТОВ ПЪТ ! (Има ги на 500 м от катастрофата в посока Бояна). Популистки пасарелки в центъра на Руски паметник. Масово ограничена видимост при тежки кръстовища и т.н. и т.н. По някога има чувството, че фанъчкова нарочно създава предпоставки за ПТП -та из София !

Аз съм виждала и пешеходци да пресичат пред линейки, защото им свети зелено!

Което показва, колко малко знаят всички, как да се държат на пътя...

Чл. 61. Пътно превозно средство, приближаващо се към кръстовище, трябва да се управлява от водача с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

Шофьора на белия автомобил мина направо от лентата за десен завой с висока скорост, опитвайки се да изпревари колоната чакаща за направо.

Чл. 92 (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно!! Никакви свирки и лампички не го освобождават от това му задължение.

Линейкаджията го е играл руска рулетка. Или ще ме чуят,или не!!

Ами то си има друг член, където шофьорите са ДЛЪЖНИ да пропуснат линейка с включени светлини!