Лихвари пребиват длъжниците си: Ексклузивен разказ на жертви на престъпна група

Бандата на ромските барони Мето и Трайчо отнемала насилствено имоти от хора, на които давали заеми

Обратно в новината

Коментари - Лихвари пребиват длъжниците си: Ексклузивен разказ на жертви на престъпна група | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как толкова лесно си прехвърлят имотите... колко невеж трябва да си, за направиш такова нещо?

циганин отвори ли си устата - лъже!

имаше една серия на "малкълм", бащата му трябваха пари и отиде на лихвар и му вика "вижте, аз няма как да ви ги върна, така че за да си спестим играта на котка и мишка, направо ме пребийте още сега, да не си губим времето" . който отиде на лихвар, все едно си е сложил подписа че е съгласен да го бият

Разказ в сегашно просто... пак много български знае. Въобще, и българите сме така. Не оправдавам лихварството, ама ние сме научени, че като ни трябват пари, всички са длъжни да ни дадат, ама като трябва да ги връщаме, всички да длъжни да ни чакат. Имено затова процъфтява лихварският бизнес у нас - отива Ганьо в банката да иска заем, от там му правят оценка на риска и виждат, че не може да си обслужва кредита, не му дават пари, обаче Ганьо знае най-добре, той е уверен, че ще може да плаща 500% лихва на годишна база, ама парите някак си свършват, а за вноски - не остават. След това идват момчетата с бухалките, да си приберат дължимото, а на Ганя целият свят му е виновен, че не си е върнал заема. Но не и Ганя. Тая работа става ПО ЖЕЛАНИЕ, никой не ви кара да ходите при мутрите с бухалките и да искате бързи заеми.

Ами сега кой ще организира гласуването за Мръсното Майче Чушкопека?

Разстрел в мазето на 6-то, и на боклука, тая сган смръдлива!!!

Проблемите на циганите са много, но може би най-основният от тях е, че са прости. Понякога се чудя как оцеляват в 21-ви век, при условие, че повечето от тях живеят на практика в 18-ти. Образованието не е на почит. Ранните бракове и ранната бременност са нещо обичайно (а често и незаконно). Интересът за това как е устроен света около теб е на практика никакъв. Освен може би за работа. Суеверия и традиции (граничещи със суеверия) са широко разпространени и строго спазвани. И после защо животът им е тежък?! Извинявайте, но кой нормален човек ще си прехвърли апартамента (пък бил той и в гетото) за 5000 лева? Аз не познавам такъв! Познавам цигани и нямате представа до каква степен разни тарикати злоупотребяват с неграмотността и неинформираността им. Но най-интересното е реакцията на самите цигани - еми, то си е така. Няма интерес да проучиш въпроса. Да потърсиш решение. Хич. Това се прави така и точка.

Проблема е в управлението на държавата , в законодателството. След като няма никави ограничения за отваряне на заложна къща, на фирма за бързи кредити, на казина, то ще има и такива като Мето и Трайчо. Сега на всяка улица , на всеки пазар, на всеки ъгъл има такива. Това е очевиден признак за тотален упадък. Но докато ни управляват мутри, все така ще бъде.

прости значи? скоро и ти ще им хвърлиш 20 - 30 000 лв. през терасата! или ако искаш, наеми няколко цигойнера да ти свършат някаква работа! мирогледати ще се промени изцяло!

Има си регламенти. Има си и правила които се спазват. Ама нали имаш норматив да пълниш. Я да питам тия дето са ходили да искат пари, не са ли знаели при какви хора отиват там? Последвалите мълчали ли са си? Мълчали са си. тая приказка твойта е като ония дето се юрнаха да теглят бързи кредити, а после ореваха света че не може ли да ги връщат.

огнянчо, кой ти каза че няма, огнянчо? излъгал те е, наивнико

"и чрез частен съдебен изпълнител двамата му взели къщата." !!! А сега да видим кой е частния съдебен изпълнител и дали е изпълнил ВМЕНЕНОТО МУ задължение да се грижи и за интересите на потърпевшия! Да, ще ви изненада, но има и такова ЗАКОНОВО задължение.

То има доста гладни и изпаднали хора и точно с тях злоупотребяват и превличат да не говориме за самотни пенсионери който са лесна плячка!

Вижте, то че циганите не притежават дори елементарна финансова култура е ясно, но проблема е много по дълбок. До "услугите" на лихвар стигат и интелигентни българи, които обаче са притиснати до стената от някакво обстоятелство. Моментално ви давам пример: Русенска болница преди години, баща ми със съмнения за инсулт, лекарите са категорични, че моментално трябва да се направи ЯМР, но за направление по здравна каса ще минат поне три месеца! Точно по това време аз работя за 500 лева и просто нямам налични 250 лева за да мина по частен път. В такъв момент, повярвайте разума отсъпва моментално на първичния инстинкт, че ти трябва да направиш всичко за да спасиш родителя си. Не при лихвари, и при самия дявол щях да отида за да намеря парите!

Това че лихварите са отвратителни престъпници, които когато и да ги осъдиш и вкараш в затвора, все ще е късно е безпорно но не мога да се начудя, какъв е акъла и образованието на тези, които са готови да заложат недвижим имот срещу такива дребни суми - 5000 лв. Тези хора за банки не са ли чували? Убеждавм се, че простотията и неграмостността причиняват най-големи проблеми и за самите хора и за обществото като цяло!

Има си банки, те са тия които отпускат кредити. Що са се набутали при тия лихвари ? Защо не са си ипотекирали имотите в банка, ?? Ще кажете, банките не им дават заеми. А ЗАЩО не отпускат заеми на тия лица. Отговорете си сами !

залагаш апартамент за 5 000 лв кредит , УМНО !!!

Не е Ганьо, а ..анго Василий

и къде спахте толкова години, че не ги затворихте? като минеш през циганската махала и видиш какви коли има на всеки нормален човек му става ясно с какво се занимават тези.

Добре е че има такива "добри" лихвари - простаците лъсват бързо и получават добър урок. Имайте предвид, че същите тези жертви с огромно IQ, после отиват да гласуват (често за 2ка кебабчета) и упралението на ВАШАТА страна зависи от това.

тъъъъй, ти циганин ли си, или по простичък българин? съдебен изпълнител не взема нищо! съдебния изпълнител изпълнява влязло в сила съдебно решение!!

добре се , толко банки, толко фирми за бързи кредити, точно до тия ли опряхте? не че фирмите са много свестни, ама пак...

Не се притеснявай. Няма да им хвърля. И родителите ми няма да им хвърлят. Навремето им бяха научили телефона и се обаждаха от време на време. Баща ми искренно се забавляваше с тях. След това си прекъснаха стационарния телефон. Колкото до работата - ако им плащам, защо да не вършат работа? Ако и ти ми платиш повече отколкото изкарвам на ден, може и аз да ти прекопая градината. Няма срамна работа. Има незаконна.

Абе цигански работи...отишъл да иска 5000лв и си прехвърлил апартамента. Ако имаше апартамент, всяка банка ще му отпусне толкова малка сума, стига да не е някой беззъб наркоман или крадец, със завършен 8ми клас.

В заложните къщи е забранено да се залагат недвижимости. Щом си отишъл при местната наркобанда, не трябва после да вряскаш пред държавата за простотията си.

хората искащи кредити от лихвари какво очакват да се случи? С какъв акъл ще прехвърляш имот?

Тия изпълнители не са само циг

Трайчо Попа и Мето Кумаришки, не от 6 години, а поне 2 пъти по-толкова правят каквото си поискат с любезното съдействие на 1-во и 5-то районно

вярвам че всеки човек има права и заслужава уважение - и справедлив съд. Но ако тезу цигани бяха отстреляни, а не арестувани, дали нямаше да е по добре в София?

Мангалите за коя банка работят

Почеркът е СИК-аджистки. Парите отиват при СИК-аджиста. Само извършителите са от партията на Цвъки Молитвената закуска.

А при Цвък Молитвената закуска откупването ставаше с филе "Елена" и "Добруджански" суджук.