Вариант пред Кадафи: Да замине в изгнание

Либийският лидер Муамар Кадафи обвини западните страни, че са изоставили правителството му в борбата срещу терористите. Белият дом пък му предложи да замине в изгнание.

Обратно в новината

Коментари - Вариант пред Кадафи: Да замине в изгнание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз искам да замина в изгнание с 30 милиарда долара в джоба. Не става пич. Ще си стоиш там и ще отговаряш пред народа си за всички престъпления.

Добре би било, ако ще отговаря пред народа си. А не, пред САЩ и ЕС! Както от 22 г. се случва у нас.

Не обичам подвеждащи статии, а тази е именно такава - как се разбра, че цидилните, стрелящи по тълпата, са привърженици на Кадафи?? Или това е вариант на БГ приказката за сестрата к., където нямало въобще сестра, ама нека после да обяснява...Явно се вижда манипулация на общественото мнение и много хора, не желаейки да мислят, се доверяват и настройват в необходимата за САЩ и ЕС насока!

Абе има късмет Кадафи--то че не е президент някой по-свестен и решителен като Рейгън. отдавна да ги бяха одрусали. А Негърът-президент явно няма нито воля, нито желание да се разправя с дитатори. Но така или иначе дните на Кадафи-то са преброени. и ако не иска да свърши като Саддам - да бъде заловен като плъх в някаква шахта единственият му вариант е да свали гащите.

Тъй като виждам че про-американската пропаганда се е активирала нещо, прилагам преведен от мен откъс от статията Pol Pot Anуd Kissinger On war criminality and impunity: Вестник Таймс, заедно с всички останали основни медии, също така пропуска да спомене, че преди Пол Пот да дойде на власт през 1975, Съединените щати опустошиха Камбоджа през първата половина на едно десетилетие геноцид, както го нарича едно Финландско правителствено изследване (не само четирите години управление на Пол Пот, 1975-78). Тайното бомбардиране на Камбоджа от групичката Никсън-Киссинджър вероятно е убило също толкова камбоджанци, колкото са екзекутирани от Червените кхмери и със сигурност е допринесло за яростта на Червените кхмери към градския елит и население, които се бяха съюзили с чуждите терористи. Причиненият от Американците холокост е просто допълнение към Виетнамската война, тежкото бомбардиране на Камбоджа от САЩ през 1969, помоща за преврата срещу Сиханук през 1970, и периодичните набези в Камбоджа, осъществявани със съдействието на марионетното правителство в Сайгон, през 60-те и по-късно. Американски бомбардировачи B-52, нанасят непрекъснати бомбардировки над Камбоджа в продължение на 160 дни (през 1973), като пускат общо над 240 000 тона бомби върху оризови ниви, водни биволи, селища (специално по поречието на Меконг) и върху евентуални партизански позиции. Това количество бомби е с 50 процента повече от конвенционалните ехсплозиви пуснати над Япония по време на Втората световна война. Това непрекъснато бомбардиране без подбор, разбира се, е насочено предимно срещу едно общество съставено предимно от селяни, без въздушни сили или противовъздушна защита. Финландското правителствено изследване преценява, че 600 000 хиляди души са загинали в тази първа фаза, а 2 милиона са последвалите бежанци. По преценка на Майкъл Викъри, загиналите са 500 000. Някои неща не се забравят.

Сега се надяваме да не забравите и за военната инвазия на бившият СССР в Афганистан, при която бяха избити повече от един милион цивилни. Ако пък чукчачитателя ни припомни и историята за завладяването на родната му Чукотка от Русия ще повярваме, че е против насилието въобще, а не конюнктурно...

до всички промити мозъци: абе на вас не ви ли стана ясно че тази революция както всички останали, вкл. и нашата псевдо-промяна беше наложена от САЩ чрез подкупи на вътрешни хора. Същото беше и с Ирак и техните несъществуващи оръжия за масово унищожение, заради което САЩ изби сума ти невинни хора, заради съществуващия петрол и нищо друго. Сега ако си мислите, че тези псевдо революции не се командват отново от САЩ... всеки знае че Либия има петрол - най-ценната суровина за алчните задокеански братя ;)

май ти си промития мозък. САЩ каква полза ще имат като падне Кадафи? Той ще си падне сам, военен удар за сега не се предвижда. Как така САЩ отива там и им заграбва петрола, САЩ разходи за война не е имала? Ти изобщо усещаш ли се какви ги дрънкаш, промита чугунена кратунке?

Ако 25 означава възрастта ти, мога да си обясня невежеството ти. Ако си по-голям е още по-зле. Всяко управление на този свят, което не се подчинява на американските интереси бива сменено. Средствата са разнообразни. Най-лесно става с "вътрешна" революция.

Няма да го бъде Кадафи, остана и в изолация.Най ще е му е добре в Куба, хубава природа а и Кастро е жив. И Венецуела е наблизо. Тримата луди има с какво да се занимават.

Tоя диктатор е "най-големия герой и мъченик" на епохата!! Hаживял се е, крал е,убивал е ...не му се живее на свобода! Tова е! Dобре е да се съберат с братовчедите BEN и мумията, но той иска да е соло герой! Hещастен ген!

Защо САЩ и ЕС,и защо точно Кадафи искат да е свален от власт.Не се съгласил с бунтовете и избил 2000 човека.Като чета коментари и слушам новини по радиа и телевизий,огромен процент от българите не са съгласни с САЩ и ЕС за мизерията и нищетата в която живеят и не са съгласни с евроръководството,но там се правят,че въобще не съществуваме,а за либийците,дето Кадафито им е осигурил всичко се загрижиха стръвнишки.Май Бай Ганьо правилно е казъл"Има келепир в тази работа".Та за келепира е всичко,а не за демокрация,а кадафито го стиска и не го дава този пусти келепир на запада.Та да си кажен право-за келепира е всичко това.

Ситуацията в Либия е показателна какво го чака всеки един дръзнал да се опълчи на САЩ и подлогите им от ЕС и ООН. Редно е да си направим извода какъв е новият световен ред и каква заплаха представлява той за малки държави като България.

Наистина е сериозен повод за размисъл, за България и за бъдещето на нашите деца....

Много трески за дялане има Кадафи, но по принцип е прав. Но такава е политиката на Запада. Самият Чърчил признава същността й - "... няма приятели, има интереси." В конкретния случай Западът беше изненадан от развитието на обстановката в Либия /пък и не само там/ и виждайки опасност за своите интереси в страната, под благовидния изпитан лозунг за човешки права се опитва да спечели благоразположението на масите и на бъдещите управляващи. Към протестиращите вече потекоха предложения за всестранна помощ и братска подкрепа. Независимо от всичко обаче считам, че политиката на Запада отговаря и на дългосрочните български интереси, поради което я подкрепям.

Не разрирам само как виждаш дългосрочните български интереси - вече започна увеличаването в цените на горивата....ти да нямаш келепир в този бизнес??

Кадафи се е побъркал напълно,това което се случва в момента е направо плашещо.Ако запада и САЩ не се намесят с военна сила има голяма възможност в Либия да видим нещо подобно на това което Пол Под направи в Камбоджа.Кадафи трябва да бъде спраян иначе горко им на хорицата в Либия.

ето господа типичен представител на оглупяването причинено от медиите ;)

"Кадафи трябва да бъде спраян иначе горко им на хорицата в Либия." напомня ми на приказката за САДАМ и неговите измислени оръжия заради които уж беше нападнат, а се оказа че равносметката е хиляди невинни иракчани избити, липсват каквито и да е масови оръжия... но пък ехааа - колко петрол а? ;)

На калпавия моряк, водораслите му пречат.