Верни на Кадафи военни части атакуват

Военни подразделения, лоялни на Муамар Кадафи, са направили неуспешен опит да превземат град Зауия, който е под контрола на опозицията срещу режима в Триполи.

Обратно в новината

Коментари - Верни на Кадафи военни части атакуват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И в Багдад бяха така ентусиазирани против мен,но после се обърнаха против"освободителите"и ще се бият докато има чуждо присъствие.

Що ли така имам едно вътрешно чувство, че имаме настъпление на исляма в най-уродливия му - ирански вариант? Сигурно е, че европейците и американците, и дори руснаците бяха шашнати от началото на тези събития, защото поне Кадафито след толкова години диктатура и откачени изцепки някак си стоеше доста стабилно на фона на другите - съседни на неговата, държави. Хората му живееха сравнително добре, с експлоатацията на чужденците и огромните нефтени залежи адски мързеливите и неграмотни арабески си бяха осигурили доста рахат, и изведнъж се започна този ужас, с който всички чужденци не можаха да се справят първите дни - никой не знаеше какво точно става, къде и защо. От две съседни улици в Триполи идват различни информации, да не говорим за градовете и за оазисите в пустинята ... Но щом има толкова убити - гледаме отзиви на мирни хора по чуждите телевизии - не лъжат, показват опожарени сгради, загинали направо на улиците, за които никой не се грижи, някакви ошашавени лекари в болниците, които са оперирали по цяла седмица без почивка най-тежки случаи ... И всички държави без изключение направиха сериозни усилия и координация за извеждането на хората си оттам. След като нито западът, нито Русия стоят зад това нещо, остава само Иран и ислямските фундаменталисти, които се разпространяват като раково заболяване по държавите една след друга ... Това е кошмарно, какво ли още ни чака, освен скокове в цените на горивата и оттам на всички стоки?!

Кадафи не беше докрай предан нито на капиталисти, нито на комунисти. Затова си направи джамахирия (чудо невиждано) и дружеше с тези държави, които са полезни за народа му в момента. Грешката му е, че остави арабите да лежат на сянка, да се молят на Алаха по цял ден и да правят деца нощем, като плащаше на чужденците, за да работят. Опозицията подучи обикновените либийци, че ще вземат големите пари, ако изгонят чуждите работници. А Великите сили им помагат, защото до определен момент интересите им съвпаднат. А после?

самолет се самосвали, след като видя протестиращите. Това е третия самолет, след отблъснатата атака с танкове и тежки картечници, при която тълпата с подръчни материали унищожи десет 40 тонни машини. Очаквам скоро и умни бомби да почнат да летят към Триполи, сглобени набързо в пустинята от ядосаните и запретнали ръкави местни жители. До 1 седмица протестиращите ще са изобретили или пленили и няколко Стелта, след което с облекчение и чувство на изпълнен дълг ще дадат на американските компании да стопанисват либийския нефт, защото той не е важен, а е важна демокрацията. Да се готвят жителите на Венецуела, където според САЩ може да има големи запаси на нефт и демокрация също, но това не се отнася за Северна Корея, където липсва първото.

Еврейски /капитали/.

смачкай тези прозападни"демократични"елементи полковник Кадафи ,не обричай народа си на западен глад гнет,не допускай да станете като Булгаристан..и да живе Великата арабска либийска джамахирия!!!!!

не напразно го обявиха за неадекватен и лабилен!

На Кадафи са му преброени дните.Прави отчаен опит но събитията не са както преди 40 години.Яхнал розовия облак и мисли че либйците го подържат.

ще го търсат като как ние тошо търсим сега.ела тошо че без тебе лошо....

За съжаление вероятно ще се окаже, че Кадафи е бил лош за народа си, но УДОБЕН за света.

Само ВОСР е законна, ако питаме комунетата. Всички останали революции и протести винаги са незаконни, безсмислени и инспирирани от чужди сили. Не всичко зависи от вас комунисти и не навсякъде могат да се запазят недокоснати като в България досега.

Четем и чуваме я Лисса, но Медиината машина продължава да обработва хората - виж по нагоре някои хора с каква ярост пишат, ще каже човек, че заплатата им зависи от това (а може да е така!?). Никой не желае да мисли от гледна точка на България и отделните българи какви ще бъдат последиците от свалянето на "режима" на Кадафи (лично на мен тоз човек не ми е от най-причтните, ама до момента добре си гледа народа, което е по-важно за Либииците). Много българи сиизкарваха добри пари там, за които не могат дори да мечтаят в България! Вярно, че либииците се държат там към чужденците като към бели роби (Кадафи им го повтаряше), ама всеки сам си избира....

И мирните демонстранти отблъснали танкова атака. Тия неща взеха съвсем да не се връзват вече. А и вчера като показаха как в Бенгази се появили мюсюлмански духовници май совите не са каквито са

Добър или лош Кадафи даде на народа си независимост, образование, здравеопазване и достъпен начин на живот. Такъв рахат либийците няма да видят при никаква "демокрация"!

Забрави "белите роби", особено българските.

Приветствам насочването на Американски бойни кораби, към бреговете на Либия. Господа приключете веднъж за винаги с този човек. Сега е момента.

Кадафи разглези много народа си. Те не знаят да работят. Вижте какво става след като чужденците напуснаха.Няма кой да върши работата. Както каза Вера Кочовска "Няма добро ненаказано".

Като смрадлив плъх ме хванаха и като краставо псе ме обесиха. Ти поне още можеш да си теглиш куршума. Бързай, братко, че свърши нашата. Виж и на наш Муамарчо как му духнаха под свинската опашчица.

левичарите както винаги тълкуват нещата по извратен начин и естествено за всичко им е виновна Америка. Готови са, като Матросов на амбразурата, да защитават изроди като Кадафи, Саддам, КимЧен Ир и т.н. Само че, в случая много са се объркали - събитията в арабския свят очевидно се движат по сценарий, но той не е зададен от САЩ. Достатъчно е да се помисли кой има сметка от нестабилност в Близкия изток и кой потрива ръце заради покачващите се цени на петрола. Без съмнение, това не са страните, чиято икономика толкова бавно излиза от кризата. От политическа гледна точка, доминиращата военна сила САЩ също няма сметка от промяна на статуквото и от нови пожари за гасене. Китай също няма сметка от криза в Близкия изток, защото в момента е най-големият вносител на петрол. Остава само един силен военно-политически център, който и в миналото подпалваше подобни конфликти и спонсорираше тероризма. А левичарите го припознават като своя втора родина... Твърде вероятно е въпросният център да действа координирано с Иран.

И големият печеливш е ...Мадър Рашаааа!

Аъ,докара го на солта! Това е най-точното!

...достатъчно е да се помисли, колко и чии разузнавания имат достатъчно ресурс да организират толкова мащабен проект.Също така ,достатъчно е да се помисли в каква валута се търгува нефта .Достатъчно освен това е да се помисли ,чии частни фирми имат интерес да се включат в добива на петрол след овладяване на събитията...Ама трябва да се мисли.

Ами мисля, мисля...и все си мисля, че Лукойл доста вдигна цените през последната седмица, че дори и не крият причините...международната обстановка го налагало!

Слабичко и наргументирано... Много елегантно прокарваш знак за равенство между частни фирми и държава, но това само показва, че все още мислиш с категориите отпреди 20+ години.

Побърканият "бедуин" Кадафи, който е ограбил богатствата на народа си и е убил хиляди хора, заслужава съдбата на Саддам.

е обграден в Триполи от тълпите бунтовници,спонтанно организирали по интернет, телеграф, с гълъби, взели подръчни материали за протест - камъни и дървя, по 1 гранатомет, калашник или м16 за самочувствие в задния джоб, сложили по една каска, оставили доларите вкъщи за по-сигурно, които обаче само с голи ръце и камъни свалят самолети и взривяват танкове, а след като загубил едва ли не целия контрол над армията, я изпратил да завзема два други града ???? Колеги, нещата не се връзват. Доволни или не, либийците жестоко ще съжаляват след 5г. за живота, който са имали при Кадафи, ако успеят да го свалят. Лично аз ,за доброто и на нас, и на либийския народ се надявам в най-скоро време Кадафи да си върне напълно властта в Либия, за да няма основание петролът да стане 3,5лв. и нагоре.

напълно съм съгласна!!!

Наистина гнила история! Тунис не трябваше да изпускат контрола, след това вече някой издирижира нещата в цяло арабско ...

човек имайки оръжие се "обучава" да убива себеподобни за нула време. Ние карахме казарма по 2-3 години тук, без да покажем уменията си да убиваме хора, в това време сърбите за 30-40 дена приключваха със задълженията си към отбраната на страната. Но помниш с какво въодушевление се избиваха, като му дойде времето. В опровержение на думите си обаче щекажа, че ония сърби с картечницата, от репортажа по тивито, които застреляха някакви мюсулмани-терористи с бомби, които дойдоха с кола, така ги покосиха, че и аз им завидях на уменията, абсолютни професионалисти.

Друго си като се прочете - ТАСС е упълномощена да заяви - колко истина има тогава, колко достоверност, не е за вярване. Хайде на червените ескадрони!

безобразно си неграмотен и прост - типичен болшевик, чийто принцип е: "който не е с нас, е п...ст". тупан неден, това, че едните лъжат нее извинение за това, че другите лъжат пет пъти повече, за да заграбят и поробят и малкото останали независими от колониално-мародерската им политика страни по света.

Вероятно ТИ си тъпия и прост болшевик, защото когато безобразията се случва в матущка РУС , си траеш и си кефиш на хорската мъка - стигат ни толкова години Руско робство - то никакво не ни трябва, ама чугунение ви картуни докато го разберат ще сме изчезнаби като нация и като народ, а дори и като територия. Кога ще се спре вече с това чуждопоклоничество, руснаци, американци, германци, французи - много важно - има само една истина - НЯМА вечни ПРИЯТЕЛИ, ИМА САМО ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ! Ние българите (не чуждопоклониците) много ще страдаме още докато има такива небългари, защитаващи чуждите имперски амбиции! Сега ясен ли съм вече другарю НЕБЪЛТАРИНО?

Установявам, благодарение на "обективните разкази на очевидци", че "протестиращите " са махнали коловете от плакатите и са ги приспособили за ПВО оръжия! Същите стрелят успешно и свалят самолети! Сега "протестиращите" са се засилили с голи ръце да превземал военно летище...Какви са тези супервойни??? Какво ли ще стане, когато САЩ ги въоръжат?? Алооо, медиите, спрете да преписвате пропагандни материали а пишете истината!!....

Не помниш ли, че армията в тези градове премина на страната на бунтовниците, с цялото тежко снаражение, генерали и щабове? С "лудото куче" останаха най-верните.

абе само не говори за пропаганда бе промит комунистически "мозък".. ако беше следил внимателно събитията щеше да разбереш, че на страната на бунтовниците застанаха немалко армейски части!

Припомни ми в коя статия пише за преминали към бунтовниците армейски части - следя внимателно пресата, но такива случай не съм срещал! Имаше само един случай, в който Кадафи сам казва, че е нападнзта казарма, убити са военнми и от там е взето оръжие! Никъде не се пише или говори за преминали към "бунтовниците" въоръжени части...А не аз промивам мозъци, а тази идея съществува официално от времето на Гъобелс, а ти се правиш на сляп! Е, както казват някои по-горе - като скочи бензина ще вденеш истината...Сега скачай!!

Тогава явно е напълно оправдана стрелбата със снайпери по улиците, танковете и самолетите. Там се води война ! Не ми говорете глупости, че всичко е спонтанно и е плод на трупаната в хората ненавист към режима. Военни действия срещу редовна и добре обучена армия не се подготвят за 3-4 дни.

Всичко е спонтанно бе Гоше! Вервай ми! Колкото в Египет и Тунис. Сега и в Китай. ВСИЧКО!

Не войските на Кадафи, тъпаци, а на управляващото правителство, легитимно избрано от народа се бие с ислямисти и мародери, въоръжени с американско оръжие. Български и украински лекари- анестезиолози и хурурзи разказват, че от телата на ранените вадят куршуми не от Калашников, с каквито са въоръжени либийската армия и полиция. Защо пишете неистини?! Тези извадени куршуми доказват, че не Кадафи стреля срещу народа си, а ислямските провокатори, тъпаци!!! Вие поне би трябвало да сте проумяли, че Кадафи е поводът, а причината е от съвсем друг характер....борба за надмощие и туряне ръка върху икономиката на страната, чрез нефтените кладенци, и Западът и САЩ умишлено водят медийна манипулация, внушавайки психоза сред населението....Лъжете цял свет!!! Но там има честни и свестни хора и казват истината... а тя е, че Западът и САЩ искат да смажат едно народовластие, да отнемат благоденствието на един народ и да го подчинят на собствените си интереси. Това е голата истина.Либия е една високо социална държава, за която и Западът, и Америка могат само да мечтаят...да имат безплатно образование, безплатно здравеопазване, помощи от държавата за всичко, от раждането на детето, до завършване на неговото образование в чужбина, като държавата издържа не само стипендианта, а цялата му фамилия, ако ще и да е от 20 човека. Никак, ама никак не сте в час или сте просто обикновени лъжци и манипулатори.--Неинформирани дезинформатори!!!

Има честни хора, но са на изчезване, а и не им се дава думата :)

Като хората недоволстват, да вземе и създаде едно легитимно временно правителство, да насрочи избори и те така. По този ЛЕГИТИМЕН начин, патенце! Друго всичко е незаконно, антихуманно, ТИРАНИЧНО И ДИКТАТУРИЧНО! Вакаримаска?

Не войските на Кадафи, тъпаци, а на управляващото правителство, легитимно избрано от народа се бие с ислямисти и мародери. Некомпетентни български журналя, не тиражирайте про американски и прозпадни медийни атаки на Ал Кайда и проамериканската Ал Джазира, че се излагате като кифладжии!!! Либийският народ има нужда от сигурност и спокойствие, каквито имаше до преди 10 дена, но с Вашите медийни манипулации и Вие не знаете, в чия мелница вода наливате...На ислямистите, на САЩ...Хай, сиктир, бе бг журналисти..Няма нужда човек да Ви обижда, когато сами се самообиждате...неиформирани дезинформатори!!!

Обясни ми как правителството на Кадафи е избрано легитимно и на свободни избори?

Пишете нещата с истинските им имена. по-правилна е да се каже бунтовници, а не протестиращи. Иначе казано, тези протестиращи с прашки ли са свалили боен самолет? Още помня студентският протест пред НС, и ми е много интересно, как в Либия протестиращи превземат градове и свалят самолети!?

Много лесно, половината армия е на страната на протестиращите. Крайно време е тази самозабравила се тиква да разбере, че държавата не е задния двор на къщата му.

И аз нямам нищо против да им преграбим петрола.

то бива прост народ ма ние сигурно държим 1-во място - на страната на "бунтовниците" е преминала и част от армията бе моето момче - със се арсеналът си - това не се нарича протест а си е гражданска война