Летният сезон е пред провал, браншът иска децата без PCR на влизане в България

Липсващите руски туристи не могат да бъдат лесно компенсирани с посетители от други страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече ми се повдига от продавачите на цаца!

И аз не бих отишъл на почивка, ако ще бъркат в носа на детето...

А сколько было пафосных криков - "нам не нужны русские туристы!". А теперь разговоры о том, что туризм в Болгарии умирает. Пусть солдаты НАТО к вам едут ))

вряс-вряс, колят ни, а га строихте хотел върху хотел, без инфраструктура и без анализ на капацитета, щото цицахте от руснаците се спотайвахте, да не би да си платите данъците и разрешителните. Ми мрете сега гладни - ако мое 90 процента от вас фалират, най-добре. Само кирливи румънци ще ви пълнят кочините тая година и всичкото крадено ще го повърнете.

Без тест ще ни натресат всички възможни щамове. Може и умишлено. С PCR теста е горе долу същото. Защото в повечето страни го взимат както им дойде за добре. На мен ми взеха един в една европейска страна и само дето не ги направиха по телепатия. Допряха една пръчица в носа. Пълна фалшивка. След това си направих антигенен за всеки случай за да не заразя някой наоколо. Взимали са ми наистина PcR и знам как се прави. Щом като границата не се контролира от българска страна, не върши работа. Истината е да се правят два бързи антигенни теста: един преди влизане в самолета и другия при пристигане. Може и трети три дни след пристигане. Това са около 30 минути и 15-20 Евро на турист. Не е голям разход и дава над 10 пъти по - голяма сигурност спрямо сегашната процедура с два теста. Но ще се реши каквото решат бабите в Брюксел, разбира се.

Една от причините да не ходим на нашето Черноморие са точно руснаците. Ако те спрат да идват току виж пак почнем да ходим там.

Цените са надути до безобразие! Естествено, че сезон няма да има!

90лв. Нощувка със закуска за българи В същия момент настаняваха баби германки от ТУИ за 13 евро олл инклузив...

Верно ли бре, мен! Ти се шегуват. Не може да е вярно...

Руснаците ще ни докарат цунами от Ковид. Там няма контрол на Ковида и всички тестове ще са редовни колкото допингов тест на руски олимпиец.

ами свери си часовника и си виж календара .Пак сИ закъснял с 20-30 години.Пропагандата на работническо дело е в друга секция.

Късно е да чакате на Боко. Той здава службата, а който дал кюлче дал, връщане нема.. Вече са в на път за Барселона!

Ще дойде време , вие ще плащате и черпите някои въобще да ви седне на шезлонга пред хотела , ще предлагате хотелите за квартири на бежанци и бекяри.

Значи, когато Боцко и свитата му вилняха с едни "доказателства" срещу Русия по всички медии, всички мълчахте! Когато Гебрев, жертвата на руската "агресия" с Новичок излезе по медиите с доказателства, че Гешев лъже пак мълчахте! Сега квичите като умиращи как нямало да дойдат руснаците! Еми няма да дойдат! И аз да бях, и аз нямаше да дойда! Сега браншът да млъква и да се надява, че ще изкара някой лев, защото в Англия ковид положението никак не е добро, а в Германия знаят, че и в нас ковид положението е цветя и рози. Но нищо, Тиквун днес пак злослови срещу президента и Русия, така че му кажете да покани поне американските си приятели да спасяват положението. Да видите кога ще дойде американец тук!

Айде няма нужда от руснаците - най-гадните туристи, стискащи се за всичко и всяка трета дума "скидка". Циркаджии, скандалджии, вечно изискващи повече, отколкото са платили. Плащат най-малко и създават най-много проблеми.

Ами тогава защо реват за тях бе? Най-важното за бранша е да си плащат, пък ако ще да са пияндурници като англичаните, да ритат камериерки като шведите ли бяха или да са тъпанари като руснаците. А те и поляците и германците са една стока! Ама то и ние сме една стока, както сме тръгнали! Така че жалки хора като теб много разбират от политика и икономика.

КАК НЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ПОНЕ 50% ОТ ВАС ТАКА НЯМА И ДА ОТВОРЯТ. КАТО НИ ИЗГОНИХТЕ И ОТВРАТИХТЕ ОТ НАШЕТО ПОДЧЕРТАВАМ НАШЕТО, А НЕ ВАШЕТО МОРЕ ЗАЩО РЕВЕТЕ СЕГА. ДА ЩЕ ХОДИМ В ГЪРЦИЯ И ТАМ ЩЕ ОСТАВЯМЕ ПАРИТЕ СИ И ТО С КЕФ. ЗАЩОТО ТЕ ПРОСТО НЕ СА КАТО вас - МОШЕНИЦИ И ИЗМАМНИЦИ.

Боли ме за тези които ни бетонираха пясъка, фалираха маса строители да им строят хотели без да им платят, държат мнлдежи в мазетата да им работете без пари цяло лято и без да им плащат и искат да ми продават цаца на цената на лаврак.

Ами нали натискахте и заплашвахте да отварят от първи март кръчмитеи после по-изборитр ..Това отприщи нова вълна на пандемията , която продължава и досега , съответно ние сме във всички черни списъци и сезонът отива на кино. Ако не бяхте заплашвали , а мислили , положението с вируса щеше да е по-добре , отношението към БГ по либерално и благоприятно. Да не говорим колко животи щяхме да запазим. Лаком гъз ....

Ех, кога ще им уври тъ*пата картуна на бетонджиите-мутри, Не искат да чуят и да проумеят: Децата могат да пренасят и да разпространяват заразата дори и да нямат симптоми, което е основната опасност. Безсимптомното носителство е бомба със закъснител, едно дете може да зарази целият хотел, а самото то да се чувства добре и изобщо да няма никакви симптоми. Второ, нали ви намалиха ДДС и какво стана-цените не ги намали те дори със стотинка. Фалирайте и не ни занимавайте повече пишман хотелиерчета.

Това бг хотелиер по морето, много нагло същество. Само иска, а нищо не дава. Правете ни реклама, пускайте сульо и пульо без тестове, намалете ни ДДС то, пускайте без пари за чадър и шезлог, ама за сметка на концесиите, т.е. на държавата, плащайте на туроператорите за всеки докаран турист от чужбина... А насреща: бетон, мръсотия, ниско качество на обслужване, попарени кренвирши и тричаво сирене на ол инклузива, малки порции, замразена риба по кръчмите.

А бе вие може да поискате и от ислямска държава да се пускат безконтролно, защото виждате ли бизнеса ви бил засегнат. Последиците не са важни, само хотелите да са пълни, няма значение с какви, болни, здрави. Да сте мислили навреме бранша ви да го направите привлекателен и за българските граждани, за да може сега да разчитате на тях, а не да ходят в гърция. Както се казва, га ядохте кИфтетата не ревахте.

Трябва и пари за строителите на хотели по черноморието. Ето сега партията на манолова "Изправисе, чужди мутри вън" ще дострои подпорната стена на Алепо. Ще са им нужни от нашите (на данъкоплатците )пари за целта.

Че не зацепвате, че сте оставени на самотек. Не зацепвате, че от години държавата е на ръба, че сме номер едно по смъртност на глава на населението преди Ковида, не зацепвате, че избори не разместват нищо друго освен кой краде и кой продава правата и интересите ви на който си плати най-много. Не зацепвате, че с мислене за начесване на крастите в момента няма как да се инвестира в бъдещето ви. Дадоха ви чалга да си връткате задниците и 30 годишни ипотеки да сте "тарикати" собственици. Всички живеете с представата нещата да са наред на четири квадратни метра от задника ви. Ми няма да я бъде работата. Нямате специалисти във властовите механизми, заобиколени сте от търговци и предатели. Не произвеждате храната си. Не се грижите за здравето си. Едно лайняно течение ви влачи, а вие се парфюмирате с ментета и си мислите, че дишате пролетни теменужки. Какъв туризъм? Производство няма. Самата идея, че като затвориха кръчмите излезе, че икономиката умря. Кръчмите и туризма ли са икономика? Ми честито да ви е. Гърците са на стачка, при опит да им махнат 8 часовият работен ден. Тук като почнете да умирате от глад и мизерия ще се сетите, че има едни хора за пребиване с лопати и кирки. Ма и тогава не е сигурно. Тая робска душа неще да се напъва. Иска само да спи.

Ама за български туристи не им трябва pcr тест. Обаче българските туристи не искат да ходят в тия хотели. Предпочитат да отидат в Турция в Гърция. И не само че им излиза по-евтино, Ами и получават в пъти по-добро обслужване. Хайде сега-и затова ли е виновна държавата?

И ко стана са?!?!? Уж щяхме да привличаме туристи с “Ковид Фрии Зоун”, ваксинирахме дестки милиони сервитьори и камериерки, а те гадовете не идвали. Е кво не им харесва на нашето моренце? Има излят бетон маскиран като хотели, но това всъшност е да няма свлачища и да спират цунамитата. На плажа има всичко от масажи и кукуруз та чак до …. Аз викам да предлгагаме да ваксинираме туристите и държавата да им плаща като в Сърбия на калпак. Така верно ,че държава ще се охарчи, но пък ще събереме прошляците на цяла Европа и ще напълниме хотелите на нашите хора. Така ще развиваме и медицински туризъм.

Всяка година туризма в България се отдалечава от народа. Всички чакат Богатите чуждестранни туристи,а за нас остава избора от 150-200лв за гола нощувка, лошо обслужване и третиране като хора втора ръка! Алчноста е страшно нещо! Донякъде си го заслужавате, лошото е че страдаме всички ние и семействата ни заради болните амбиции на шепа хора решени да станат милионери за едно лято. Според мен не се вижда светлина в тунела, докато Ганьо си е Ганьо!

Браво, точно така. Прав си, ма много си прав

И въпреки всичко все още мислят само и единствено за чужди туристи. Не само изгониха всички българи и се чудят защо все опашки на границата с гърция, ами дори не правят елементарен опит да си рекламират пумията у нас ... Даже обратното, правят всичко възможно да ги откажат завинаги. А после ще почнат да плащат на псевдо звезди да пускат снимки от бИтона и да казват "малииии страшно е хубаво у нас". Страшно е ама не е хубаво.

пОмия.... Както и да е. Цените не са съобразени с масовия потребител в България. Как може при два-три пъти по-големи заплати в Гърция, техните хотели и ресторанти да предлагат същите цени? Явно нашите "бизнесмени" искат да направят "гуша" набързо.... Ако сложат реални цени - 60 - 70% от гръцките, не само ще върнат българските летовници, но и ще привлекат още много. Е, трябва да поддържат чистота, като в Гърция, но на това не е трудно да бъдат научени. Общината има право да налага глоби, има си съвети, комисии и т.н. ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ЛИПСВА Е ЖЕЛАНИЕ! И за това не става!

Като държава:чуцдият турист внася пари. Българският само ги прехвърля от джоб в джоб.

Освен пандемията, традиционно си имаме и други проблеми в туризма: - къс сезон от 3 месеца - ниски заплати за персонала. Някои казват - ами да, кой ще отиде да работи в туризма за по 800 лв. И не се замислят как се поддържат хотел и ресторант целогодишно и им се плаща наема при само 3 месеца сезон. В останалите 9 месеца - ремонти, поддръжка, наеми и нито лев постъпления. А ако се вдигнат цените за да се избият по високи заплати за персонала, туристите ще избягат в Турция и Гърция - там сезона е дълъг и цените могат да бъдат по умерени, при по високи заплати за персонала. Затова персоналът по морето е вече от кол и въже - Украйна, Узбекистан, а и наши цигани даже работят по ресторантите (което си е похвално за тях, разбира се). Просто погледнете на нещата и от другата страна. И доста населени места у нас разчитат основно на руските туристи - сещам се за Кранево и Бяла например. Миналото лято тези места бяха призрачни - тихи и без туристи в летните жеги, все едно бомба е паднала.

Като не е рентабилен един бизнес, какво се прави? Затваря се ... Или 9 месеца държавата да плаща, а 3 месеца печалбата да отива в джобето? Колко фирми и бизнеси фалираха, с какво са по различни бетонните шефчета?

През юли бях в Бяла и беше пълно с народ, кръчмите - пълни, на плажа след 10 - фраш. А в Обзор игла да хвърлиш на човек ще падне. Пищят големите хотели, строени без ум, ама за тях нещо не ми е много мъчно.

Напоследък всеки иска и колкото и нахално и безпардонно да е искането му - получава. Политиците са пред избори и всеки се бори за стол в новия парламент, пък дори и на цената на човешки животи и съсипана икономика. Да г-да хотелиери, съществуват и други бизнеси ОСВЕН вашия и не всички се радват на подкрепата на държавата! Та така или иначе ,ако се откликне на въпросното искане отново ще го закъсаме всички, защото точно тази възрастова група по никакъв начин не би се лишила от забавления заради безопасността и благополучието на всички, ПРЕДЛАГАМ хотелиерите да поискат като дойде един самолет туристи на случаен принцип да се тества само един и то за сметка на българския данъкоплатец. Догодина може всички други да сме фалирали, може и държава да няма, но ...

колко са получили, като обезщетение хотелиерите!

Ех, ако имахме Алепу ВИлидж (aka подпорната стена) какъв сезон щеще да има - като слънце, а туристите щяха да идват с 200 към нас.

Бранша да прави като вятъра

Някога имахме красиви морски курорти, сега е една абсурдна грозотия, гадното е че вредата вече е сторена , природата няма как да бъде възстановена, най лесното е грозния разпадащ се хотел е да се събори макар и със средства на общината.Тъжно е но е факт, аз никога не ходя на слънчев бряг и подобни, е да от Бургас съм, но и плажа ми е близо. Тъжно е и за стотиците хора работещи по курортите, има от цялата страна работещи които разчитат на краткия летен сезон да спестят парички за зимата и така до следващото лято, сега тези хора освен и те да заминат за чужбина както много други.Масово са принудени да работят тези сезонни работи , настаняват те, не плащаш квартира , хранят те с каквото им е останало на хотелиерите и си щастлив като кученце на края на месеца като платят колосалната заплата от 700-800лева .Осигуряват те на минималната, понякога се работи доста повече от това по договор и като бонус последната заплата може и да не ти е платят, ако се оплачеш в бюрото по труда ефекта е никакъв понеже и те са на хранилка в хотела.

Колкото и да не харесвам черноморието ни, особенно южното, не мога да споделя радостта с която се приема новината. Не за друго, а защото осъзнавам, че едни пари, при това не малко, няма да се влеят в икономиката ни. Не малко хора ще останат без работа. И това няма да доведе до по-качественна услуга, а до повече тарикатлъци за сметка на малкото вътрешни туристи. А отсвирени сгради по морето има и сега достатъчно, а след тази криза могат и да се увеличат. И те не правят гледката по-малко грозна, а на опаки. Миналата година и в Созопол и на Градина и в Приморско и в Китен, та и в Ахтопол и Синеморец хората си ходеха по главите. 80% бяха нашенци. Май повесе ми харесваше като бяха пияни руснаци и скандинавци.

Аз пък ще си почивам в къщи. По голям кеф от това няма. Хем ти е удобно. Хем и евтинко и с мноооого екстри. Ако искам да отида някъде, пускам си 110 инчовия ТВ пускам си домашното кино и климатика, и густоооо. А вие ходете да катастрофирате по пътищата и да давате грешни пари :)

Хората са го казали - от сън спомен няма. Кеси си в къщи при всички удобства. По същия начин може да си кесиш в килията на централния софийски затвор, та даже ще си по-голям тарикат и няма да плащаш за ток, вода, отопление и храна.

Това, е много тъпо..

Нали си избирате Бойко. Вие мутрите си го харесвате. Ето ви Бойко.

мутричка по рд

Децата също са разпространители на Ковид, така че логика за тях да няма тестове няма никаква. Ако за тях няма, би трябвало и за възрастните да няма. Според мен е по-логично България да въведе по-рано паспорта за ваксинация и да разреши пул тестове на цялото семейство - това е достатъчно безопасно - за да е отрицателен, всички трябва да са отрицателни за вируса - резултатът е същия, като при направени ПСР тестове за всеки член. Иначе аз по нашето черноморие няма да почивам. Миналата година минахме през Варна, седнахме на един ресторант, а пилешките филета, които ми сервираха могат да се сравнят с камък - половината бяха явно от предния ден. Разбирам, че имат разходи, но не да си ги избиват на мой гръб. И преди не почивах, обаче след тази случка повече никога няма да почивам. Предпочитам планината - там са далеч по-любезни.

Ще ти кажа на кои ресторанти да ходиш, все пак съм постоянен жител на Варна. Нали не си мислиш, че във всеки ресторант е така. Бягай от мутрохотелите обаче.

Може след някоя година ,по Черноморието търсени професии да станат специалисти по контролирани взривове ,оператори па багери,булдозери ,на хидравлични ножици,на бетоно-трошащи и сепариращи машини и т.н. Ще има върволици камиони ,които ще изнасят натрошеният бетон за вторично използуване ,а от друга страна ще докарват земни маси за рекултивация. След тях ще дойдат ландшафтни инженери,архитекти ,специалисти по оросителни системи и природата ще си върне част от загубеният вид

Така ще е , но кой ще плаща?

Това ми хареса! ++++++++++

Имам чувсвото, че скоро софиянци ще ги сполети такова бедствие, че ще се молят със сълзи на очи и протегнати ръце, на черноморието! Ще видим!

Нали знаеш какво се случва с тези, които кълнат. И ти май имаш шопска жилка. "Не искам на мен да е добре, а на Вуте да е зле."

Имаше един филм Тишина. Избяга от големия град, да е на тишина. Първите два дена кеф, накрая полудя от тишина.

Няма връщане назад ! Вече нивото на туристите ще бъде от края на 80-те и началото на 90-те на 20 век ! Това е положението ! Започва бавното затваряне на хотели и техното разрушаване !

Извън всичко останало морето в Гърция е едно от най-красивите морета в цял свят. Който не се е гмуркал там той не знае, за какво говоря.

Глупости! Вземи се разходи малко по-далече от Гърция и тогава говори! Очевидно не си видял Червено море, Карибите или пък коралови рифове. Дори Малта има по-красиво море от Гърция.

От бранша искат хем да ги пускаме туристите без тестове, хем да се рекламираме като сигурна дестинация...

И кой ще ги събори? Общините? Кефя се, че банките , ще станат собственици на каменна джунгла.

А заразени да ги пускат ли или? Що за искания... До октомври някой да им гарантира влизане без никакви тестове дори. И в коя държава го сънувахте това? Никога няма да се оправим с това мислене, което го интересува само моята си кожа да спася и това след целия Ад, дето преживяваме вече над една година. Освен всичко сте надули и цените за българи, защото се усетихте, че повечето пак ще почиват на нашето море. Нито знаете как се прави бизнес, нито сте адекватни да си поискате от държавата и да се вдигнете на протест. Точно както целия овчи народ не знае къде се намира и гледа само в своята паница.

Къв ад си прежевял, бе? Само лигльовци останаха в тази клоака!

КОЙ Е НАЙ ПОСЕЩАВАНИЯТ ГРАД В СВЕТА....РИО ДЕ ЖАНЕЙРО....ШИРОК КРАЙБРЕЖЕН БУЛЕВАРД С ДЕСЕТКИ ПАЛМИ И ОГРОМНА ПЛАЖНА ИВИЦА....СТОТИЦИ ХОТЕЛИ,БАРОВЕ, РЕСТОРАНТИ....БЕТОН ЯКО....И ФРАШКАНО С НАРОД.....ВСЕКИ ТЪРСИ СВОЕТО....КОЙТО НЕ ИСКА БЕТОН....ДЕВСТВЕНИ МЕСТА ПО ТАЯ ЗЕМЯ КОЛКОТО ИСКАШ...КЕФ ТИ АМАЗОНКА, КЕФ ТИ СИБИР, КЕФ ТИ....КОРАЛ

Изумен съм от алчността на хотелиерите, които са си чисти мутрафони и престъпници. Не стига, че говорят да спасят бизнеса си за сметка на български почиващи, а отгоре на всичко искат това да става с грубо нарушаване на мерките от страна на чуждите туристи, които да се допускат без проверка дали са здрави. Пълно безумие!!! И още веднъж- това е нагло игнориране на качеството на услугата за нас, българите!!! Именно затова няма да отида на нашето лайноморие и тази година. Ако гърците отворят границата - там. Ако ли не, ще спестявам. И без това тия дебили-мафиоти не внасят данъците си в пълен размер, та да ги жаля. Няма ли туристи - фалит. И ще се научат останалите как да се държат и с нас, и с руснаците, и със заслужилите не дотам голямо уважение англичани и скандинавци, които се доказаха у нас като пияндурници и побойници, за които при това няма адекватно наказание и отговорност.

ДРЕМЕ МИ ЗА ТУРИЗМА...НИЕ С МИТЬО ША СА ОПРАИМ....СЪНИТО Е НАШЕ

Ню Йорк Таймс“, подзаглавие „Българската Флорида на Черноморското крайбрежие“, пише за българските плажове, които се простират по протежение на почти цялата 400 километрова крайбрежна ивица. Най-развити в туристическо отношение, разказва изданието, са районите около Варна на север и Несебър, „На крайбрежието има два относително нови курорта – Златни пясъци и Слънчев бряг – и няколко по-стари. Когато преди години българите започнаха да строят Златни пясъци и Слънчев бряг, те първо проучиха всички големи курорти по Френската Ривиера, испанската Коста Брава, италианското Адриатическо крайбрежие и Маями бийч. Целта им беше да копират доброто и да избегнат лошото. Като цяло са успели. Построили са малки курорти, разделени от големи пространства и девствени плажове. Съхранили са дърветата и растителността и са разположили хотелите и ресторантите сред тях. Има достатъчно спокойствие и сянка през лятото, когато температурите надхвърлят 30 градуса. Човек може да седне пред хотела и да вижда само морето и дърветата“, възхищава се „Ню Йорк Таймс“.В публикацията е отделено място на ресторантите, които „са построени с въображение“, персоналът говори английски, а „храната има ароматите на Изтока и е по-добра отколкото в Гърция, макар и не толкова добра, колкото във Франция и Италия“. Авторът на статията Артър Еперон споделя и кои български гозби са му харесали най-много – „печено сирене“, което описва като бяло сирене, масло и чушки, печени в навита хартия; миш-маш, сарми и пълнени чушки. Той разказва, че се консумира предимно свинско месо, докато говеждото се предлагало по-рядко, което българите обяснявали с шегата, че са „заменили воловете с трактори“. Крисчън Сайънс Монитор“. хвали „модерните хотели и отличните плажове край Варна“ и разказва, че само допреди 10-12 години чуждестранните туристи са били основно от социалистическите страни – Унгария, Полша, Чехословакия,ГДР нещата вече са се променили и около 760 хиляди туристи от Западна Европа са посетили българското Черноморие, сред които преобладават западногерманци, австрийци и британци..Нещо да е останало от това ,някъде да има тревни площи ,лехи с цветя ,панорамни гледки

Кой както си е постлал както се казва. Ако имаха какво да предложат нямаше да се ходи към Гърция. По-добре да се жертва лайноморието от колкото да се зароби България още повече от Русия. За толкова години не се научиха на качествни услуги, а как да прецакат клиента с топла бира. Язък само за малкото кадърни..

БСП МИЛИАРДЕРИТЕ С ТЕХНИТЕ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО ПСК ПРОПЛАКАХА......НЯМАЛИ ПАРИ

Сезонът, миналия си беше приятен... Просто едрите хотелиери и техните бачка тори, да си търсят друга работа... А туризмът се промени към индивидуален.. Прогноза-Всички големи хотели ще бъдат съборени, като в Испания навремето

Като почнаха политическите пируети, заевах моя хотел. Заложих го за кредит, дръпнах кредита и оставих който иска да се разправя. Всичко се руши без поддръжка и скоро трябва да се събаря. Общината , ще плати за събарянето, което струва повече от строежа. Държавата после на общината. Кееф, с кредита съм в слънчева дестинация. Много хора направиха така.

БСП МИЛИАРДЕРИТЕ С ТЕХНИТЕ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТЕ ПАК ШЕ ГО ЗАКЪСАТ......И ТАЯ ГОДИНА ШЕ...ГЛАДУВАТ

И гледаш едни дълги колони от хитлеристи, как маршируват на там. Пазим място и за теб. Да строиш тайгата.

Крайно време е тая кочина Слънчев бряг да се превърне в Ghost city...