Стотици руски туристи блокирани на летище Бургас

Около 500 руски туристи от три чартърни полета на авиокомпанията „България Ер” - два за Москва и един за Санкт Петербург, не излетяха от летището в Бургас заради дългове на туроператора "Алма тур" към авиопревозвача.

Обратно в новината

Коментари - Стотици руски туристи блокирани на летище Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека се порадват по-дълго на България!

Преди 40 мин трябваше да излети полет на Bulgaria air за Анталия, Алма тур. Все още летище Варна е тъплно с клиенти за този полет, които нямат информация дали изобщо ще излетят!!!!!

ами редно би било ако са знаели предварително то фирмата че полета няма да се осъществи да се обадят на клиентите си и да ги предупредят да не идват на летището...все пак има хора за полета които не са от варна идват от други градове и няма къде да отседнат...явно полета няма да го бъде...

Малееее и Алма ТУР като ИЗИ Травел. Отивам да си звема парите обратно за прердвидена та ексурзия. Направете го и вие хора. Преди години беж в турция и страхотно си изкарах, но последният ден на рецепцип ми викат плати си. аз им казвах платил сам в изи травел а те тиа фалира. както и да е мисалта ми беше че от тогава започнах внимателно да изучавам компаниите кой как се инвестира: Алма тур - руски пари и незнаен произход Алфа Тур с новото име Тез тур - Пране на пари от русия Астрал Холидеиз - Българки свежи пари за които се носят слухове че са на забогатели митничарски групи. Най смешната фирма от лидерите ан БГ пазара е ОН Травел с пари присигащи от турски гангстери. А малките предимно продават пакети на големите но поне те са по гъвкави ...обчо взето бог да ви е на помоч български туристи и си правете сметките да може да заплатите нов билет ако ви се наложи

да беше научил правописа!!!!!!!

Така, Имам следния въпрос. Защото мие туристите трябва да сме потарпевши заради ваши грешни инвестици. Колко души не излетяха за така планираната от тях ваканции благодарение на вашата АЛМА Т(К)УР. А да ли и вие не сте следваштата пирамида и парите от руските ви партньори да са спрени. Дали не е и следващата компания Тес Тур коиато и тиа е с руко участие. Дали трябва да се доверяваме на БГ туристическите компании. Мойто момиче ако щефовете ви бяха професионалисти ниамаше да се случи това тъи като екскурзиа ма лизинг ниама. всичко се предплаща в брой.

От всички изписани глупости няма никакъв смисъл .... обяснение да дава този , който не е платил.....Единствените за оплакване тук са туристите , които ,забележете, са платили (предварително)да дойдат тук ....

Може и да е била лоялна тази компания към служителите си, но явно не е била към партньорите си. Да натрупаш такъв дълг само към една авикомпания, а и кой знае още към колко хотели и чуждестранни партньори, не е по силата на всяка фирма. Могат го само тези с най-лошото управление.

а вие знаете ли че бг eр не са плащали пълни заплати на служителите си от 6 месеца? дават им по малко пари за да си мълчат. представете си какво е обслужването и нивото на сигурност и поддръжка на самолетите, които и без това приличат на мърляви автобуси икарус с криле?

ами нормално,как да плащат,ако имат няколко такива длъжници като Алма Тур да им висят с по над 7 000 000лв как да дават заплати...в крайна сметка,ако аз работех за българия еър и не съм си получавала заплатата 6месеца, има и други авикомпания,света не започва и не свършва с България Еър..

някой има ли информация дали полетите на Алма тур планирани за утре за Анталия и Крит ще бъдат изпълнени..все пак трябва да излязат с някакво изявление пред медиите..

някой имa информация,дали полетите на Алма Тур до Анталия и Крит планирани за утре ще се състоят....защото едно е да има панаири с чужденци,друго е 200-300 българи да висят на летище София....

България ер???? Тва е най-помиярското и мутренско нещо, не пътувайте с тях. Алма Тур е поредната жертва, ще има и още

Боби

Не искам да оправдавам БГ Еър, ама точно в този случай да изкарваш Алма тур жертва е меко казано глупаво

Kakво са виновни хората,че мутренски фирми не успяват да се разплатят.Това е вид изнудване и заложници са пътниците.А БГ Еър не ми я хвалете:не допускат чекиране on line за полета Варна София.Преди 2 дни са поискали 50 ЕВРО на приятел,за да го допуснат в самолета,който излита след 30 мин.,при това не е имал багаж,пътувал от друг град и следващия му полет София-Милано беше чекиран...ИЗНУДВАЧИ! а Варна -София

Споко, това е празнична възстановка на събитията на тази дата от 1944 г.

+1 Само дето партизаните от партизански отряд Арма Туро бяха изненадани от жандармерийските бригади на ТРИМ и 9 септември не се състоя. :)

Злоба, злоба... дано сте доволни всички. Стотици хора са си дали времето и усилията за тази компания, а когато я съсипват за един ден, всички са доволни! Срамувам се от Вас!

Чета и се изумявам, невероятна е злобата и простотията Ви!!! Плюене и гнусни епитети.... Никой обаче не знае, че Алма Тур е платила на България Ер около 70 млн.лв. нали и че целия този цирк е режисиран вече и всичко се върти около монополното положение на Авиокомпанията, която извива ръце от месеци наред и се подиграва със стотици хора... Но това е България, продължавайте да плюете.... дано се почуствате добре!!!

Г-н работник, явно не сте служител на счетоводството на Алма тур и нямате поглед върху милионите левове, които дължите на хотелиерите и как изчиствате плащания за 2010г. сега. Първо погледнете какви нелоялни партньори сте и тогава кой крив и кой прав.

Г-н klientnaalmatour , имам отличен поглед над нещата и знам кой какво и на кого дължи. Само че Вие не сте запознат защо Алма Тур не може да обслужи плащанията си, а именно машинациите на България Ер...

Защо се занимавате с България Ер, те отиват към дъното, сега и Вас ще повлече!

Нещо много сте се объркали. Какво монополно положение, какви 5 лв.? Живеем във времената на Open Sky. Като не ви харесва Бг Ер - работете с други, пробвайте Луфтханза. А защо BH Air спряха да летят за вас от Талин / Хелзинки преди Бг Ер да почнат? Помните ли? Елементарно Уотсън - не им плащахте и ви търпяха цяла година.

Ф ти явно не си запознат/а с положението, не дължим нищо на ВН... а и никак не познаваш договора с Б-я Ер, кой колко самолета има, я си помисли...

Станишев е виновен.

Следваща новина: Инцидент във братска фирма "Мутро Тур" - Самоубийство с калашнисов и макаров - три куршума от макаров в главата и 36 от автоматичен откос в гръдната област (самоубиеца е успял да презареди автомата).

Интересно какво ще стане утре с полетите им с български туристи за Анталия и Крит? Те дали ще излетят или Алма Тур приключи скоропостижно...

ще излетят. Проблеми се създават при връщането. Иначе не е ефикасно...

очакван край за алма тур,ще потъне като Титаник - изведнъж и драматично и много хора ще загубят работните си места...всички в бранша знаят че алма тур е страшно задължняла към хотели,към българия еър...всяко нещо си има граници...не е казано че всеки трябва да разбира и да се занимава с туризъм в тази държава.

в кой закон пише, че някой трябва да ме вози, но ше му платя другия път? Когато индивидуално се качваш на каквото и да е превозно средство, то плащаш ли си или те качват на вересия?

Българиа еър, Алма тур-перфектна комбинация,няма що!

А Атанасова да каже България Ер какви задължения има към всички летища в България не да говори глупости.

Е, какви има?!?! Кажи ти! Или и ти като повечето пишеш без да имаш идея за какво иде реч ...

Имаше една хубава притча за цар Соломон и животните едно време! Събрал той животните и дошло и магарето, което ни в клин ни в ръкав взело да реве пред всички! Като го попитал цар Соломон защо реве, магарето му отговорило, че що за магаре е то ако не си покаже магариите пред всички! Та и с нас българите е така, що да не си покажем пред цял свят що за магарии можем да им демонстрираме!

Споко, споко! Днес всички са на празник, ако не утре (че също се почиваше след празника), то други ден ще си разрешат финансовите проблеми и туристите ще излетят. Нека разберат и те нещо от от празника като освободители!

НЕ ПОЛЗВАЙТЕ УСЛУГИТЕ НА АЛМА ТУР!!! ТОВА Е! ОТ "БЛАГОДАРНИ ТУРИСТИ"!

Възхитен съм от руския консул , веднага организирал храна и вода за сънародниците си та били те и 500 и отишъл да ги види Българските дипломати по правило в такива случай не си мърдат и пръста а знам и пример когато консула ни се е извинявал на летищните власти и е уредил да заключат тоалетната че българите да не я цапат

ТИМ не плащат на пилотите си а когато на тим не се плати се правят панаири добре ,че в бг всички са мишоци и си мълчът беше редно и пилотите да претендират за неизплатените заплати

Алма тур е компания, специализирана в провалянето на почивките на хората срещу достатъчна сума пари.

ти кого от екипа на алма тур познаваш и за какъв се мислиш, че да ги наричаш олигофрени??

Без да коментираме професионализма на двете фирми, в случая е очевидно, че ТИМ въртят схеми в ущърб на агенцията. В криза е нормално за всяка фирма да има забавени плащания. Това се договаря между фирмите и е често срещано, особено между дългогодишни партньори. Тук обаче по всичко личи, че интересите са съвсем други. ТИМ отново стяга обръча си!

Това просто е камъчето което обърна колата. Нали знаете Руми, че България Ер изпълнява полети на Alma Tour Fly не само от Бургас и Варна, а също от Таллин и Хелзинки за трети страни. Е, миналата година Alma Tour дължаха на България Ер доста пари, после получиха кредит в милиони от ЦКБ(двуцифрено число), но явно всяко нещо си има граници, а тимаджийте не са хора на които можеш да не плащаш.

А защо ЦКБ отпуснаха кредит на Алма Тур"...а сега "Бг ер"не могат да си съберат парите? Не беше ли по умно "Бг ер" просто да изпълнява полетите на Алма Тур, а "България ер"да получава парите от кредита от ЦКБ? Най малкото така щеше да се запази интереса на Бг ер , че ще получава парите си за полетите, а за ЦКБ- че парите отиват в контролирано дружество, ане във фирма- играч. Нещо тук понамирисва. Или в Бг ер няма свестни финансисти, или юристи или и двете. Тоя кредит не е ли обезпечен с нещо? кой раздава така кредити в десетки милиони на тая криза? Нещо не се вързва тук.

...казва представител на закусаля туроператор...формулата за пластане не е за нормален бизнес в турисма... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

+1 С такива оператори се работи така - плащаш конкретния полет-самолетът излита, плащаш следващия - и той излита, не плащаш и туристите ти чакат. Алма Тур е фалирала компания, те си го знаят, но не са го обявили официално.

Мила Румяна, не мисля, че е правилно да се прокламира като редно междуфирмената задлъжнялост-именно в това е голямият проблем на нашата икономика ( и това води до фалит част от фирмите, които не могат да си получат задълженията и да си обслужват текущите нужди ) Така че и Алма Тур да се вземат в ръце и да си платят услугите, които са поръчали и съответно ползвали :)

Румяна, ти в Алма ли работиш? А нали се сещаш, че 7 млн. не са малко пари и която и да е фирма ще си ги иска, защото са й необходими!

Хах, стадото си казва думата :))) Не, не работя в Алма Тур, дори не обичам да ползвам услуги на агенции. Но първо - работя в достатъчно голяма фирма и имам представа какво е да бавиш плащания и да ти бавят плащания. И второ - накрая цялата държава ще стане ТИМ, а вие ще плюете фирмите, банките, превозвачите докато бъдат купени, а после ще ги хвалите :)))) Удивително.

Хмм, интересно в коя ли голяма фирма работиш с това отношение към основателната критика-стадо??!! Еееххх, Румяна, Румяна!!!

Ами ние летим с авиокомпанията на всички българи. Уиз. :)

Румяна - абсурдни препоръки за разплащания м/у фирми ?,в такива случаи ТИМ трябва да "стяга"!, ама - Вие да не работите в Астрал холидейз ?, кой ще "последва примера" на Алма Тур скоро...???

Извинявам се на авторите в този сайт,но го чета всеки ден и постоянно намирам груби граматически грешки и потъпкване на правилата на българската граматика."успяли"е груба грешка.Правилно е да се казва "успели"Другата редовна грешка е употребата на пълен член при допълнението в мъжки род.

Аз също държа на граматика. Според мен в дир.бг работят млади хора. Знем, че те (младежта), моля да ме извинят, масово не са добре с граматиката.

Особенно като се има в предвид, че собствениците са кадри и активисти на БСП съветници на Жан Виденов

-до тук! Кражбите стават все по-трудно. Просто руснаците трябва да разберат кой ги е прекарал. Не сме ние, българите. Кирил Добрев да не е таен акционер в алма тур? Комсомолският стил си личи!

Мизерни са и двете фирми- и БСП и ТИМ. Нека да потъват заедно и да се бутат надолу взаимно, барем бизнеса да се изчисти от такива фирми.Че от това страда нормалния чиляк и затова сме я докарали до това дередже

проста страна сме. тези неща се уреждат между фирмите и не трябва да се прецакват туристите, заради подобни неуредици.

ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА НА АЕРОГАРА БУРГАС Е САМО НАЧАЛОТО НА ОТДАВНА ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАИ ЗА АЛМА ТУР.ТЕЗИ, КОИТО НАБЕЖДАВАТ СЕГА "БЪЛГАРИЯ ЕЪР" НЯМАТ НИКАКВО ПРАВО ДА ГИ ВИНЯТ ЗА НЕЩО В СЛУЧАЯ (НЕ, ЧЕ СА ДРУГО Е ТОЧНО ТАКА..). АЛМА ТУР - КОМСОМОЛСКО-ПАРТИЙНА ФИРМА, С ФИНАНСИРАНЕ ОТ "НЕЗНАЙНИ " ИЗТОЧНИЦИ С МРЕЖА ОТ ЗАДГРАНИЧНИ ФИРМИ, ХОТЕЛИ В ЗЛ.ПЯСЪЦИ И БАНСКО...С НЕКОМПЕТЕНТНО РЪКОВОДСТВО ОТ ВРЕМЕНАТА НА ДКМС- БМТ "ОРБИТА" И АКЦИОНЕРИ- СЪВЕТНИЦИ ОТ АПАРАТА НА ЦК НА БКП... БЕШЕ МНОГО ЯСНО ДО КЪДЕ ШЕ СТИГНАТ

И аз имам офиси в чужбина, да не би това да е престъпление ??? Имам и няколко хотела - като не си в час поне не пиши глупости. Вземи прочети малко за финансирането на Алматур - има достатъчно статии в нета.

Броя на туристите щял да се запази до края на сезона?! Не може ли да си ходят, ако искат. А нови туристи могат ли да дойдат или?

чудя се дали на летището има представител на алма Тур? защото тея мизерници само знаят да се крият и да лъжат, да предлагат боклуци за почивка ... сега съм убеден, че ще метнат цялата вина на авиопревозвачът, което е пълен абсурд - руснаците си платили, алма не си платили на БГ Ер и сега кой е виновен?! Много ясно, че няма да има полети.

Ама приятелю, тя авиокомпанията си е отговорна пред пътниците съобразно законодателството, не Алма Тур

Авиокомпанията е виновна пред пътниците, ако това е редовен полет. В случая е чартърен полет поръчан от тур агенция, която е прибрала парите на туристите, но е пропуснала да плати на авиокомпанията.

в кой закон пише, че някой трябва да ме вози, но ше му платя другия път? Когато индивидуално се качваш на каквото и да е превозно средство, то плащаш ли си или те качват на вересия?

А защо един обикновен служител, представител на фирмата, трябва да отговаря за грешки на ръкводството на Алма- тур? Руснаците пишат, че не могат да се свържат с ръководството на фирмата, по-леко им било да говорят с Иво Маринов.

да кесат сеа, кат не са си зели нормални билети.. за тех се чартарни, или незнам си кви.. се далавери..

абе тя нема кво да плашат .. русия ни е освободила на два пати .. те не треба да плашат..ние че плашаме ... пак и на свешената дата 9 септенври

Е, сега на мръсните комуняги ще им излезе солено! Браво на БГ Еър! Само така - няма аванта! Плащат своевременно - летят на време! Ало, неграмотно мекере просто, скрий се в мишата си дупка!

Ба си обслужването- няма грам представител на Летището. При проблем просто си сам. На Варна има две пешлемета на втори етаж,дет при проблем се крият кат мишки, а в Бургас има един благовиден дъртак, дето само казва спокойно, ама нито решение може да вземе, нито на въпросите да отговори. Тия да не ги избирате по мързел и малоумие. Смотаняци.

ей, това ТИМ до каквото се докоснат- го съсипват до дупка. обслужване от ТИМ: Нови самолети, тъпи и ашладисани стюардеси, не знаеш кога ще излетиш- безумна обстановка- все едно си се пренесъл в гетото с новите мерцедеси, евтините проститутки и се чудиш кога ще дойде дрогата...

Нека да не бъдем толкова критични. И аз живея в Щатите и ако трябва да съм честен - летял съм с американски компании 4 пъти и нито веднъж не ми тръгна полета на време. Ако се интересуваш кои са те - Jet Blue и US Airways. В последната особено, обслужването е най-ужасното, което съм получавал. Bulgaria Air е със светлинни години напред в това отношение.

точно така, аз също доста пътувам и най добре се чуствам с БГ аер, можеби защото не са претъпкани , а и обслужването е на ниво, а закъсненията най често са по вина на летищата, те дават разрешенията за излитане. Колкото до ТИМ това е най свястната икономическа групировка в България и се учудвам, че са допуснали да се натрупа 7 милионен дълг.

Дир.бг, грешна информация подавате. Тези 300 души не са само от полета за Москва. Да не говорим, че спрените за момента полети са повече от два и хората са над 300 вероятно.

България ЕР са УЖАСНИ! Отменят си полетите, все едно , че са селски автобус в Индия. Вече не разчитам на тях, провалиха ми важна среща в София с отменен полет. Стюардесите са избирани по чалга - визия - напомпани устни и цици, огромно самочувствие и ужасно високомерно отношение към Пътника. Отделно кочината в летище Бургас, неработещите климатици в залата за чек-ин, потни туристи, огромни опашки - ПЪЛНА СЕЛЯНИЯ. Тези гадове ТИМ-аджии само вземат, без да дават нищичко!

Ба мани.. Толкова сте заблудени всички .Просто Мазния от "България ер" си събира комисионните за всеки чартърен договор. И натиска да се сключи със всякакви средства- справки, съвети, предложения....Какво значение има след това дали самолетите летят и дали авиокомпанията губи. Той нали е напред. ТИМ пък просто не са в час....и си плащат за това.

и как му е името на Мазния, че ми стана любопитно

Чети. Ако беше работил в която и да е агенция, щеше да знаеш... link

Ба това "България ер" е най- нередовната, непредвидима и смотана авиокомпания. Редовно и закъсняват полетите, обслужването е на никакво ниво, а в асмолета сякаш са се наредили проститутки с изкуствени цици и устни... дето като си отворят устата и си готов да скочиш в движение.... недай си боже да стане авария и счупят някой нокът...да вземат поне да се посъбличат в движение, та да не се заглежда човек в мръсотията на самолета и смърдящата тоалетна.

Защо си им редовен клиент тогава?????

Пътниците са повече от 300, защото отложените полети са повече от два.

Малеееееееее. Ама ТИМ са я закъсали яко май. Първо кредитират Алма Тур- после не могат да си съберат парите. Това като си прост, нищо не помага... дори да си ТИМ- а джия... Гони на босия цървулите сега... Щом БСП кадри,бивши кадри от "Балкан" и ТИМ ще правят турзиъм-резултата е виден ......Па задържали самолета и на тяхното ТИМ- а джийско летище.(Бургас)..колко удобно.. Кво са ви виновни хората че сте малоумници и не можете да се оправите помежду си и си правите ТИМ -аджийски номера на техен гръб... после що бягали туристите.

Алма тур са най-големите мошеници. Не си плащат задълженията с години, както и изпращат хората да нощуват в мизерни хотели.

АлмаТур е типичен пример на фирма създадена с червени пари. От онези държани в лични сметки на запад за доставка на ембаргова техника. 20 години не им стигнаха да се научат как се прави бизнес.

Алма тур висят с много пари на ТИМ. Няколко пъти им забавят полети с цел да си го платят. Проблема на Алма тур е че е финансов балон и скоро скоро ще гръмне.

Подрепям напълно, няма по-големи мизерници от ТИМ и техните компании. Стойте надалеч от ЦКБ, Армеец и другите.