Стойчо Кацаров: Какафонията с лекарствата е пълна

Какафонията с това кой къде внася лекарства, какво продава и къде плаща - е пълна, и е очевидно, че информационните системи не работят.

Обратно в новината

Коментари - Стойчо Кацаров: Какафонията с лекарствата е пълна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе Стойчо, абе Кацаров, не знаеш ли, че думата е "какофония", а не "какафония" бе?!

верно си лумпен бе

Ами нали така се подписвам бе? А т.нар. "Център за защита правата в здравеопазването" се управлява о неграмотници! И не само тоя център, ами почти всичко! Или греша, а?

Какафонията е пълна с цялата държава, не само с лекарствата.То не са детски градини, болници, убийства, кражби, войни на пътя, демографска катастрофа. За корупцията да не говорим - не катастрофа, ами апокалипсис

Св. мафии: Оръжие, наркотици и фармацевтика.

искащ да кажеш оръжие, наркотици и лекарства, но забравяш политиците защото те са чадър на мафията

след като с мизерия не успяхте да изтребете народа сега с лекарствата може и да ви се получи...

Защо някои български лекарства , в съседни държави се продават с 300% по-евтино , от колкото в България ? В същото време се ''умува'' , за същите лекарства с колко да бъдат намалени , дали със 1 % , или със 2 % ? Ами не се ли вижда ,че трябва със 300% ДА СЕ НАМАЛЯТ ? За какво бе натирена Нели Нешева ? За това че не се съгласи със НАДУТИТЕ ЦЕНИ ЗА ЛЕКАРСТВАТА КЪМ НЗОК , от Огнян Донев , Любо Пъпката , и политическите лобита в Парламента , на управляващото мнозинство ...

Отдавна не бях чел толкова много откровени глупости, колкото в изказванията на тези двамата от статията. Но това е нормално, все пак лекари се изказват по не-медицински теми...

Защото няма държавност в България , няма и съд. система, няма наказания за престъпната ''БЯЛА'' мафия ! Корупцията в България е на ниво , постоянно процъфтява! Защо за 28г., няма реформи и наказани

Много е страшно,когато човек не си осъзнава простотията и тъпо се хили. Да! Прекрасно си беше при бай Тошо. Всичко се правеше за народа и в името на народа. Сега,вие- изедници,упорито работите срещу народа. Дано се намерите в ада!!!!!

Пише се какофония. най-вероятно от гръцки - како (лошо). В речника - 311 стр.

Абе,те мен личните лекари не ме пращат на изследвания,от 2 години не съм ходил на изследвания.

Доскоро ни надувахте главите, че лекарствата в България били най-скъпи в Европа.

ситуация за мутренска държава. Все пак има печеливши - шепа разбойници, а народа мре и то бързо.

Тези опорни малко се поизтъркаха:)

Е една голяма какафония. Посочете едно нещо,което да ни е наред,освен постоянното вдигане на цените. Животът на българина не струва пукната пара. Най- бедният народ в Европа,купува най- скъпите лекарства. За милиони хора,те вече са недостъпни и лукс. Геноцидът върви с пълна сила. Умираме тихо и безропотно. Всяка година умират хиляди,колкото жителите на един град. Това не е моя измислица,а официална статистика.НЕЩО ДА СЕ Е ПРОМЕНИЛО?????

ИДИ СИ КУПИ ЕДНА КУТИЯ АСПИРИН ОТ100БР. ЗА НЯМА И 5ЛВ И СТИГА МРЪНКА.ЛЕКУВАЙ СЕ НА ВОЛЯ КАТО БЕЗПЛАТНОТО ВИ ЛЕЧЕНИЕ ПРИ БАЙ ТОШО:)

риба се лови най-лесно в мътна вода. Освен това в тая сфера отдавна има изпечени мошеници.

И кои са тез лекарства, дето в България стрували по 1000 а в германия по 2000 ??!! много ме съмнява това да е точно така .... дори и да има такива, то режимът на покупката им и изписването със сигурност не е лесен, особено за големи количества ....

една доза за раковоболен е около 100€ във франция,но не съм питала кое точно е лекарството .

А мчи чак сега и разбрахте мушмуроци долни? Единственият изход е цялата фармацевтична индустрия да стане изключителна държавна собственост!!!

Като лекарствата в България са най-евтини , нека Д-р Стойчо Кацаров да обясни как витамините Centrum Men multivitamins в аптеките 60 броя струват 18 лева, а в американския полигон в Ново село 300 броя струват 16 лева?

е виновен. Както и Путин и свръзката им - Пападопулос. Пуста фармация, още по татово време почна да кърнее от "недояждане".

Този всичко знае.

Ами то се знае и комунизма беше най-пресния пример - от държавата се краде най-лесно,в случая здравната каса. Хайде да направят така , че тези пари дето внасяме да отиват за застраховки (нещо като ГО) в застрахователни дружества и когато човек се разболее да ползва застраховката. Тогава да видим докторите и аптекарите дали могат да правят далавери и кой ще плаща за това..

То ако работата беше толкова проста, колкото си мислиш, цял свят щеше да има здравно застраховане. Имаше една държава с такава система, но я отмениха преди 7 години, именно защото много се крадеше и маса народ оставаше без медицински грижи!

"Журналисти", ползвайте речници!

59 % от лекарствата купени в ес се изнасят обратно за ес. когато едно лекарство струва в България 1000 лв. а в германия 2000 лв. най естествено е някой да го купи тук и продаде там. питанката е: та как е купено там за 2000, внесено е тук, после е купено тук за 1000 лв. и е изнесено там за 2000?? и с какво това ощетява болните?

абе утрепа ни от смях бе! Наистина у нас има уникално тъпи индивиди!

това тъп.чо, го е казал стойчо кацаров! аз само го цитирам, което щеше да разбереш , ако беше прочел статията която коментираме!

Вярно си уникално тъп! Дори държиш всички да разберат, и съмнение да няма!

Ако е проблем контрола върху лекартвата-здравни книжки,рецепти,митнически документи.....,тогава да те я и госудалството, да ве я и управляващите!

От прочетеното: Стойчо Кацаров или се прави на идиот или си е кръгъл идиот. Не става дума за "законен" реекспорт, а за най-примитивна контрабанда от мутренски тип, г-н Кацаров. Това го разбраха и кучетата в София. Не и Вие, обаче. Лекарствата, внасяни в България са субсидирани от държавната здравно-осигурителна каса. Затова струват малко. После се изнасят, но субсидията не се връща, а мутрите си я турят в джоба. Това е цялата супер примитивна далавера. Няма как в България да се внасят от Марс и Луната евтини лекарства, до които германците нямат достъп, че да ги купуват от нас. Всеки човек, дори и четвъртокласно образование може да съобрази това, гусин докторе.

Ти си уникален дебил! Хал хабер нямаш ни от лекарства, ни от граници, ни от митници, от нищо! Ама драскаш смело и нямаш срам да обвиняваш заради собствената си простотия и некомпетентност, хора които са доказани експерти! Поне постарай да научиш нещо, а като не можеш да схванеш на пиши въпиещи глупости!

В болниците масово се изписват лекарства, които не се дават на болните. Явно всички участват в далаверата и контролът е невъзможен, може би ...

Правописът на думата е какОфония. Произлиза от гръцки и означава лош звук. Справка речниците.

Реекспорта трябва да се забрани. Толкова много хора, толкова години трупат невероятни печалби на гърба на бедните пациенти и глупавата държавна администрация. Загуби платени с нашето здраве и данъци. Изроди.

Безобразие!! Няма засищане на глада за пари, без значение каква цена плаща потърпевшия обикновен болен човек! Но няма ненаказано зло - рано или късно /по-мръсно/ всеки си получава заслуженото.. Амин

ГРАНДИОЗЕН ГАФ! не стига, че изгонихте всичките свестни лекари и медицински сестри да търсят препитание на Запад, не стига, че мизерстват и гладуват инвалидите, а в болниците храната е по-зле, отколкото по затворите, та и с лекарствата правите шашми. С огромни крачки вървите към унищожаване на народа си!