59% от внесените лекарства минават у нас ”транзит”

59% от внесените лекарства в България се изнасят за Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - 59% от внесените лекарства минават у нас ”транзит” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

едно и също лекарство с най различни опаковки.... а после що за язва се лекуваме със сода каустик от 20 години и все помага...

Най- бедната страна в Европа,купува най- скъпите лекарства. Те станаха недостъпен лукс за много хора. Животът им се топи безпомощно и безнадежно. На никого не му пука. Важното е да върви далаверата и търговията с човешкия живот. Не си натъпкаха алчните гуши. Проклети да са всички!!!!!!

Са им виновни все руснаците. Болеста на века- руско вмешателство,руски шпиони,лошият Путин,империята на злото,гладната русия и още и още..... Напреднал стадий на шизофрения и мания за преследване.Еее,разбирам ги русофобите,американофилите и еврогейците. РУСИЯ Е И ЩЕ БЪДЕ ФАКТОР В СВЕТА. ПОМИРЕТЕ СЕ С ТОВА И СЕ КРОТНЕТЕ.ЗЛОБАТА ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ.

Това са далавери на РУСКИ ФИРМИ! ПРОВЕРЕТЕ В РЕГИСТРИТЕ КОЛКО АПТЕКИ СЕ ДЪРЖАТ ОТ РУСНАЦИ! ЩЕ СЕ СМАЕТЕ! Да ЕС е виновен, че допуска граждани на други държаваи да го източват!

Какви руснаци, какви марсианци? Айде стига политика. Това не е "етнически" проблем. Всички го правят. Целият свят се върти около това. Това е основен принцип на търговията, тя така съществува: купуваш по-евтино - продаваш по-скъпо.

Сергей Станишев си призна преди три години - ДВА милиарда лева годишно мръсни пари, се прибират от контрабанда в българсите митници. Борбата за власт е борбата, коя политическа сила да прибира тези пари.

Проблема с лекарствата е същия като с работната сила, с имигрантите , с чуждите инвеститори, дори с тока!!! Идват тука - няма пазар, цена или перспектива и тръгват към Западна Европа!!!Има решение излизаш от ЕС като Великобритания и оставяш нашите политически лъвчета да управляват "самостоятелно"!!!

Един бивш пиолот, по насточщем президент, нарече ''власттта'', че е загубила ''човешкия си облик'' точно когато се прие закон спиращ тези ''течове'' на лекарства? Румен Радев да каже, подкрепя ли фармацефтичната мафия, че и дума не чухме от него по въпросът?!

Защо мафия? Износът на лекарства си е съвсем легален и според принципите на ЕС.

РАБОТЯ ЗА МАФИЯТА

Затова пък си имаме българска Коледа. Стадото нека събира пари, а политическите чадъри си работят.

"Парелелният износ" на лекарства, както го наричат, или по същество изнасянето на лекарства, произведени и предназначени за България, още на границата - обратно в други държави в ЕС, е нормална търговска практика според един от основните принципи на ЕС - свободното движение на стоки. Типичен пример за това как едно нещо може да е законно, но нито морално , нито справедливо. Няма как да бъде официално забранено, защото веднага видни бизнесмени ще заведат дела срещу България и ще ги спечелят. А техническата причина за това явление е, че политиците се погрижиха да въведат и приложат закони, които задължават производителите да регистрират възможно най-ниски цени за лекарствата в България, но не въведоха и не контролират достатъчно законодателство за логичния последващ ре-експорт, от който се печели бързо, лесно и на практика законно.

България е малка държава, всичко се знае. Написаното повечето от нас го знаят, въпросът е какво правим по въпроса. А и не само по този проблем. Има срастване на властта с криминалите! ГЕРБ, БСП, ДПС...схемата е еднаква! Тотална корупция и облагодетелстване на 5% от населението.

Няма държава, няма закони, всички власимеющи и приближените им крадат на поразия...

проклет да е всеки, който се занимава с такава далавера, проклети да са децата му, внуците, роднините!!!!!

странна статия! според нея държавата в лицето на най държавните органи -нап, нси, агенция митници и иал, искат информация от някакво здружение, за движението на лекарствата! ако това е тъй пто следва нещо да се закрие! я нап, я я иал пък може и двете! а съвсем друг въпрос е, че лекарствата са стока!на търговците това им е работата, да търгуват! внос, износ, експорт и реекспорт са нормални практики в търговията!

Изобщо далаверата с лекарства за сметка на народа е много яка! Ако никой не е забелязал,нека споменем,че аптеки се нароиха толкова много ,за да се прави далавера с тях,не за да се лекува народеца.

После се чудим защо всеки здравен министър се ''отстрелва'' буквално за няколко месеца след като встъпи в длъжност. Пари за това ясно от къде се намират. Клакьорите по форуми и медии лапат здрави хонорари.

Ние знаем Кой е Този някой. Той е този, Който пробутва на Народното събрание тези закони.